file ερώτηση για Baume

Περισσότερα
03/09/2021 19:12 #29356 από Thend
Thend δημιούργησε το θέμα: ερώτηση για Baume
ερώτηση .. όταν τα μπομε είναι περισσότερο από 12-12.5 πρέπει να παρεμβούμε καπώς ??

1/9 πατήσαμε 200 κιλα μερλο τα μέτρησα και είναι 13.2-13.5 θερμοκρασία δωμάτιου η ζύμωση "μάλλον" δεν εχει ξεκινήσει ακόμα
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ThanasisGr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
03/09/2021 21:34 #29357 από κωστας χ
κωστας χ απάντησε στο θέμα: ερώτηση για Baume
Ο μούστος τι θερμοκρασία έχει;
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": alexandros.k, ThanasisGr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
03/09/2021 22:11 #29359 από ξινομαυρακιας
ξινομαυρακιας απάντησε στο θέμα: ερώτηση για Baume
12-14 Μπωμέ δε χρειάζεται να κάνετε τίποτα.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": gomati_sok, alexandros.k, ThanasisGr, Thend

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
04/09/2021 09:53 #29360 από Thend
Thend απάντησε στο θέμα: ερώτηση για Baume
κωστα χ η θερμοκρασία του μούστου είναι 26 μέσα στο βαρέλι

η αφορμή τις ερωτησεισ είναι το παρακάτω σχόλιο του χρήστη σπυρου

" Τα 13,5 Baume στο μούστο, σου δίνουν κρασί μετά την αποζύμωση περίπου 14,35 οινοπνευματικών βαθμών, δηλ. αρκετά δυνατό. Ένας τέτοιος μούστος για να ζυμωθεί αποτελεσματικά και ολοκληρωτικά, χρειάζεται προσθήκη ζυμών (μαγιάς) εμπορίου, για σιγουριά. Μπορεί να ζυμωθεί και με τις φυσικές του μαγιές του σταφυλιού, αν κατά τη ζύμωση φρόντιζες να κάνεις πολύ σωστή οξυγόνωση σε κατάλληλα σημεία της ζύμωσης. "

ευχαριστώ για την άμεση απάντηση ..
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": alexandros.k, ThanasisGr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
04/09/2021 10:05 #29361 από κωστας χ
κωστας χ απάντησε στο θέμα: ερώτηση για Baume
Πρόβλημα αντιμετωπίζουν όταν έχουν πάνω από 14 αρχικά baume μούστου. Κάνε ανάδευση για να αρχίσει η ζύμωση και μετά κατέβασε σιγά-σιγά τη θερμοκρασία σε 21-23 βαθμούς στο μούστο.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": alexandros.k, ThanasisGr, Thend

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • gomati_sok
  • Το Άβαταρ του/της gomati_sok
  • Αποσυνδεμένος
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
Περισσότερα
05/09/2021 19:22 - 05/09/2021 19:27 #29362 από gomati_sok
gomati_sok απάντησε στο θέμα: ερώτηση για Baume
Καλησπέρα σας,
Οι φαινόλες εκχυλίζονται καλλίτερα σε υψηλότερη θερμοκρασία, αφού μιλάμε για ένα Μερλό με 14+ΔΑΤ η 10ετής ενασχόληση με την συγκεκριμένη πριμαντόνα που έδειξε ότι για να πάρω σκούρο χρώμα και γεμάτο σώμα η ζύμωση πρέπει να γίνει πέριξ των 30οC,και λίγο παραπάνω.
Όσες φορές την ζύμωσα σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες σε χώρο με κλιματισμό, δεν πήρα αυτό που μπορεί να δώσει ένα Μερλό χαμηλής στρεμματικής απόδοσης.
Αν όμως στοχεύεις σε έναν οίνο όχι παλαιωμένο, αρωματικό, φρουτώδες για κατανάλωση μέσα στην χρονιά, τότε θερμοκρασίες πέριγ των 25 είναι πιό επιθυμητές, ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ, Η ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΤΟΣ σε αμπέλια που δεν στρεσαρίστηκαν υπερβολικά έδωσε φοβερή συμπύκνωση, είναι χρονιά από τις λίγες για κρασιά παλαίωσης, θα είναι κρίμα να μην την αξιοποιήσεις κατάλληλα..

“Ο καπτάν Δημήτρης ένιωσε ένα νταγιάντισμα σοφράνο μεριά,
ο καιρός τραμουντάνα γεμάτη έξι προς εφτά δύναμη ,
η μπαστέκα στο καπόνι έτριξε μακρόσυρτα, το καΐκι...
Τελευταία διόρθωση: 05/09/2021 19:27 από gomati_sok.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": alexandros.k, lyggas, ThanasisGr, Thend

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • gomati_sok
  • Το Άβαταρ του/της gomati_sok
  • Αποσυνδεμένος
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
Περισσότερα
05/09/2021 19:47 #29363 από gomati_sok
gomati_sok απάντησε στο θέμα: ερώτηση για Baume
Μια προσθήκη στο προηγούμενο μου σχόλιο,
για όσους ζυμώνουν υψηλόβαθμους μούστους καλό θα είναι να έχουν πάντα στο κελάρι τους κανά δυό φακελλάκια των 5 γρ με φρέσκιες ζύμες Saccharomyces bayanus γιατί παν ενδεχόμενο.

“Ο καπτάν Δημήτρης ένιωσε ένα νταγιάντισμα σοφράνο μεριά,
ο καιρός τραμουντάνα γεμάτη έξι προς εφτά δύναμη ,
η μπαστέκα στο καπόνι έτριξε μακρόσυρτα, το καΐκι...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": alexandros.k, κωστας χ, lyggas, ThanasisGr, Thend

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
06/09/2021 13:23 #29369 από Thend
Thend απάντησε στο θέμα: ερώτηση για Baume
" Οι φαινόλες εκχυλίζονται καλλίτερα σε υψηλότερη θερμοκρασία, αφού μιλάμε για ένα Μερλό με 14+ΔΑΤ η 10ετής ενασχόληση με την συγκεκριμένη πριμαντόνα που έδειξε ότι για να πάρω σκούρο χρώμα και γεμάτο σώμα η ζύμωση πρέπει να γίνει πέριξ των 30οC,και λίγο παραπάνω.
Όσες φορές την ζύμωσα σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες σε χώρο με κλιματισμό, δεν πήρα αυτό που μπορεί να δώσει ένα Μερλό χαμηλής στρεμματικής απόδοσης.
"

δλδ να μην ανησυχώ που η θερμοκρασία σήμερα πρώτη μερα ζύμωσης ανέβηκε 31 ..
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": alexandros.k, ampelofilos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.357 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ