file Χρόνος ζύμωσης

Περισσότερα
03/12/2020 21:14 #28848 από kostis68
kostis68 δημιούργησε το θέμα: Χρόνος ζύμωσης
Καλησπέρα σας.
Είναι η πρώτη μου επαφή-επικοινωνία με το site, οπότε δείξτε λίγη επιείκεια.
Αποφάσισα να φτιάξω για πρώτη φορά φέτος λευκό κρασί, αγόρασα από γνωστό μούστο (ροδίτη) και το έβαλα σε ένα πλαστικό βαρέλι. Σαν αμαθής που είμαι, ακολούθησα τις οδηγίες του οινολόγου κλπ.και στις 03/11/20 έφτασα στο σημείο του κλεισίματος ερμητικά του βαρελιού.
Η απορία που έχω, είναι η εξής : Πόσο χρονικό διάστημα πρέπει να μείνει το βαρέλι κλειστό, πριν το άνοιγμα του ;;;
Ευχαριστώ προκαταβολικά ...
Κωστής.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
04/12/2020 11:23 #28852 από κωστας χ
κωστας χ απάντησε στο θέμα: Χρόνος ζύμωσης
Καλωσόρισες. Τι έβαλες πάνω από το κρασί όταν λες έκλεισες ερμητικά το πλαστικό βαρέλι; Αν δεν έβαλες παραφινέλαιο πιθανόν να οξειδωθεί από τον αέρα που υπάρχει στο κενό. Ο χρόνος ανοίγματος ποικίλει ανάλογα τις θερμοκρασίες στο χώρο αποθήκευσης. Λέμε γενικά να πέσει η θερμοκρασία για να καθαρίσει το κρασί.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
07/12/2020 12:14 #28854 από kostis68
kostis68 απάντησε στο θέμα: Χρόνος ζύμωσης
Δυστυχώς το θέμα του παραφινέλαιου το πληροφορήθηκα "κατόπιν εορτής". Το καλό της ιστορίας όμως είναι ότι το βαρέλι όταν το έκλεισα, ήταν τόσο γεμάτο, έτοιμο να ξεχειλήσει, οπότε ελπίζω κι εύχομαι να έχω τη τύχη του πρωτάρη. Και πάλι ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
07/12/2020 12:14 #28855 από kostis68
kostis68 απάντησε στο θέμα: Χρόνος ζύμωσης
Δυστυχώς το θέμα του παραφινέλαιου το πληροφορήθηκα "κατόπιν εορτής". Το καλό της ιστορίας όμως είναι ότι το βαρέλι όταν το έκλεισα, ήταν τόσο γεμάτο, έτοιμο να ξεχειλήσει, οπότε ελπίζω κι εύχομαι να έχω τη τύχη του πρωτάρη. Και πάλι ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
07/12/2020 13:07 #28857 από κωστας χ
κωστας χ απάντησε στο θέμα: Χρόνος ζύμωσης
Κάνε έλεγχο τώρα βάζοντας από την κάνουλα ένα ποτήρι θα δεις αν έχει καθαρίσει και αν οξειδώθηκε. Παραφινέλαιο για κρασί θα βάλεις για να μην οξειδωθεί μέχρι να τελειώσει ή εμφιαλωθεί. Καλόπιοτο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.310 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ