question-circle Άσπρο φιλμ στην επιφάνεια του κρασιού

Περισσότερα
08/11/2020 16:53 #28796 από Thend
Thend δημιούργησε το θέμα: Άσπρο φιλμ στην επιφάνεια του κρασιού
Καλησπέρα και από εμένα καινούριος στο χώρο πρώτη μου απόπειρα φέτος για κρασάκι ποικιλία cabernet .

Χθες έκανα την δεύτερη μετάγγιση μετά από 25 ημέρες κλειστό σε πλαστικό βαρέλι με εξαεριστιρακι με τσίπουρο.. στο ένα βαρέλι από τα 2 που έχω οταν το άνοιξα στην επιφάνεια επέπλεε ένα άσπρο φιλμ ξέρετε τι μπορεί να είναι ?? Πρέπει να παρέμβω με κάτι ??

Την μετάγγιση την έκανα κανονικά κοίταξα όσο μπορούσα να τα αποφύγω πρόσθεσα μεταμπισουλφιτ και έκλεισα με τον ίδιο τρόπο

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
08/11/2020 16:57 #28797 από Thend
Thend απάντησε στο θέμα: Άσπρο φιλμ στην επιφάνεια του κρασιού
Και οι φωτογραφίες
ibb.co/yWFRJfH
ibb.co/YfLzGfY

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
08/11/2020 19:58 #28798 από Nikos Kotsalis
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, alexandros.k

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
09/11/2020 00:08 #28799 από Thend
Thend απάντησε στο θέμα: Άσπρο φιλμ στην επιφάνεια του κρασιού
Προ στιγμήν σκέφτηκα κάτι καλο θα είναι η ανθηση ..
Και τα δύο βαρέλια είναι ίδια παρτίδα παρόλο αυτά εμφανίστηκε μόνο στο ένα είναι τυχαίο??? η να περιμένω και στοι δεύτερο
Έχω μια υποψία ότι δεν είχε σφραγίσει καλά το συγκεκριμένο βαρέλι μπορεί να οφείλεται σε αυτό ??

Έχετε να μου προτείνετε κάτι ??

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
09/11/2020 17:19 #28810 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: Άσπρο φιλμ στην επιφάνεια του κρασιού
Τα βαρέλια αυτά είναι ακατάλληλα για την συγκεκριμένη χρήση, δεν σφραγίζουν καλά, σίγουρα, περα απο άλλους παραγοντες που το επηρέασαν πηρε αέρα. Αν δεν ειχες άλλο για αποθήκευση και το έκανες από ανάγκη, θα ήταν καλό να ρίξεις παραφινελαιο το οποίο θα το απομονωνε από τον αέρα. Αν δεν το έκανες κάντο άμεσα.

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, gomati_sok, κωστας χ, lyggas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • gomati_sok
  • Το Άβαταρ του/της gomati_sok
  • Αποσυνδεμένος
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
Περισσότερα
09/11/2020 18:59 #28811 από gomati_sok
gomati_sok απάντησε στο θέμα: Άσπρο φιλμ στην επιφάνεια του κρασιού
Λοιπόν αγαπητέ,
άνθηση κρασιού σίγουρα, άρα έχεις χαμηλόβαθμο οίνο, σίγουρα κάτω από 12% by vol.,, ο οποίος έμεινε εκτεθειμένος και απροστάτευτος στο ατμοσφαιρικό οξυγόνο, αν δεν κάνεις κάτι άμεσα το κρασί σου οδεύει προς μονοπάτια εκτροπής.
Αν γευστικά σε ικανοποιεί, καθάρισε το με στραγγιστήρι ψιλό (το ασπρο φιλμ από την επιφάνεια), θείωσε το με 20γρΜΤΒ/100λίτρα και μόνωσε την επιφάνεια του με 1/2 λίτρο φαρμακευτικό παραφινέλαιο(5-7€ το λίτρο).
Αν είναι δύσκολη η πρόσβαση σε παραφινέλαιο, μπορείς να βάλεις έχτρα παρθένο ελαιόλαδο, το οποίο βέβαια απορροφά οξυγόνο και οξειδώνεται, αλλά με πιό αργό ρυθμό και θα το προστατεύσει για ένα τρίμηνο τουλάχιστον, μέχρι την επόμενη άνοιξη περίπου(αναλόγως και την ποιότητα και το ποσοστό των πολυφαινολών του)
Ξεκίνα τώρα ..........

“Ο καπτάν Δημήτρης ένιωσε ένα νταγιάντισμα σοφράνο μεριά,
ο καιρός τραμουντάνα γεμάτη έξι προς εφτά δύναμη ,
η μπαστέκα στο καπόνι έτριξε μακρόσυρτα, το καΐκι...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, alexandros.k, lyggas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
09/11/2020 23:45 #28812 από Thend
Thend απάντησε στο θέμα: Άσπρο φιλμ στην επιφάνεια του κρασιού
Κύριοι σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας

Μόλις ξαναέκανα μετάγγιση αφαιρώντας τα άσπρα το θειωσα το έκλεισα και αύριο θα πάρω παραφινέλαιο ..
Το παραφινέλαιο απλά το ρίχνω μέσα στο βαρέλι θέλει να κάνω κάτι ??
Τώρα έκανα την δεύτερη μετάγγιση μου είπανε σε 25 μέρες θέλει πάλι και ξανά μετά από 25 μέρες η τελευταία αυτά τα προχωράω κανονικά ??
Κατά την μετάγγιση το παραφινέλαι το κάνω κάτι ??

Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • gomati_sok
  • Το Άβαταρ του/της gomati_sok
  • Αποσυνδεμένος
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
Περισσότερα
10/11/2020 08:03 #28813 από gomati_sok
gomati_sok απάντησε στο θέμα: Άσπρο φιλμ στην επιφάνεια του κρασιού
Καλημέρα Thend,
οι πολλές μεταγγίσεις στην χωρική οινοποίση, δηλαδή με απλούς τρόπους(κουβάδες, λάστιχα κλπ) και χωρίς προστασία από άζωτο ή διοξείδιο, κατά την γνώμη μου πάντα,δεν χρειάζονται εφόσον δεν έντοπίζουμε δυσάρεστες οσμές, καθότι εκθέτουν πολύ το κρασί στο οξυγόνο, με αποτέλεσμα θέματα οξειδώσεων.
Προσωπικά κάνω μία στα ερυθρά, πριν το βάλω στο δρύινο και τέλος, γι αυτό σου έγραψα καθάρισε το με στραγγιστήρι, τζάμπα θα πάει η θείωση.
Καλή συνέχεια

“Ο καπτάν Δημήτρης ένιωσε ένα νταγιάντισμα σοφράνο μεριά,
ο καιρός τραμουντάνα γεμάτη έξι προς εφτά δύναμη ,
η μπαστέκα στο καπόνι έτριξε μακρόσυρτα, το καΐκι...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": alexandros.k, κωστας χ, Thend

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.224 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ