file Ανάμειξη Merlot - Cabernet Sauvignon

Περισσότερα
23/09/2020 11:41 #28603 από marin4
marin4 δημιούργησε το θέμα: Ανάμειξη Merlot - Cabernet Sauvignon
Σε λίγο τελειώνει η αλκοολική ζύμωση σε δύο ξεχωριστά δοχεία που περιέχουν το ένα Cabernet Sauvignon και το άλλο Merlo (Έγινε 4 ημέρες παραμονή στέμφυλων). Μέχρι τώρα η ανάμειξη που κάνω είναι 50%-50% όταν τα βάζω στο δρύινο βαρέλι για την ωρίμανση του.Το αποτέλεσμα δεν με ικανοποιεί πλήρως γευστικά. Θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με τα ποσοστά ανάμειξης. Αν συνηθίζονται κάποιες αναλογίες για τις συγκεκριμένες ποικιλίες.
- Το κρασί μου φαίνεται σκληρό-αρκετά στυφό με πολλές τανίνες. Θα το ήθελα πιο μαλακό. Νομίζω σε αυτό οφείλετε το cabernet. Παρόλα αυτά όταν δοκιμάζω ξεχωριστά τα κρασιά μου αρέσει περισσότερο το cabernet γευστικά.
Ευχαριστώ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
23/09/2020 18:05 #28605 από κωστας χ
κωστας χ απάντησε στο θέμα: Ανάμειξη Merlot - Cabernet Sauvignon
1)Μηλογαλακτική ζύμωση 2) Στο βαρέλι 4 μήνες και καλόπιοτο

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
24/09/2020 22:44 #28610 από Goude
Goude απάντησε στο θέμα: Ανάμειξη Merlot - Cabernet Sauvignon
Όλα τα άγουρα κρασιά, είναι στυφά, σκληρά. Θέλει χρόνο για να στρογγυλέψει και να γίνει εύγευστο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
25/09/2020 01:27 #28611 από marin4
marin4 απάντησε στο θέμα: Ανάμειξη Merlot - Cabernet Sauvignon
Το αφήνω σε 100αρι δρύινο βαρέλι μέχρι το Μάιο και μετά το εμφιαλώνω. Οπότε αναφέρομαι στην γεύση που έχει το περσινό και προπέρσινο κρασί. Δεν είναι ότι δεν μου αρέσει απόλυτα .. Είναι καλό το κρασί αλλά θα ήθελα να γίνει καλύτερο. Οπότε σκέφτομαι αν συνηθίζονται κάποιες αναλογίες για τις συγκεκριμένες ποικιλίες που το αναδεικνύουν καλύτερα. Φέτος θα πειραματιστώ για να δω αποτελέσματα..

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
28/09/2020 12:57 #28629 από ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΑΡ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΑΡ απάντησε στο θέμα: Ανάμειξη Merlot - Cabernet Sauvignon
Καλημέρα σας,

Εχω κάνει και εγω ανάμειξη μερλο με cabernet πρώτη φορά φέτος. 340 κιλλα μερλο και 50κιλά cabernet,
Η αλήθεια είναι οτι ήθελα ενα κρασί με ''παχύ'' και γεμάτο σε γευση όχι διαυγές.
Μου είπαν ότι πρέπει να μείνει με τα στέμφυλα πολλυ καιρο για να βγεί έτσι οπότε το άφησα 20 ήμερες.
Χθες το έκανα απολάσπωση με φιλτρο και το αποτέλεσμα ήταν ενα κρασί διαυγές και όχι γεμάτο σε γεύση. Δεν ξέρω τι μπορει να φταιει.
Όσους ξέρω που βάζουνε μερλό το κρασί βγαίνει πολύ σκούρο και γεμάτο σε γεύση.
Μπορεί κάποιος να μου πει τι μπορεί να φταίει και αν μπορώ να κάνω κάτι γιαυτό; γιατι προς το παρον δεν μου αρέσει το αποτέλεσμα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
28/09/2020 16:50 #28631 από setoinos
setoinos απάντησε στο θέμα: Ανάμειξη Merlot - Cabernet Sauvignon
Αγαπητέ φίλε . λογικό , όσο περισσότερο το αφήνουμε
με τα στέμφυλα τόσο εμπλουτίζεται σε τανίνες .
Ανάμεσα στις άλλες ιδιότητες , των τανινών ,είναι και
η διαυγαστική τους ικανότητα .
Για να έχεις πυκνότερο χρώμα , θα πρέπει να κρατήσεις,
το γλεύκος με τα στέμφυλα , επτά έως εννιά (7-9) ημέρες .
Επίσης , από την δική μου εμπειρία , τα ερυθρά κρασιά
δεν ευνοούνται από το φιλτράρισμα .

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
28/09/2020 19:42 #28632 από ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΑΡ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΑΡ απάντησε στο θέμα: Ανάμειξη Merlot - Cabernet Sauvignon
Μπορεί με κάποιο τρόπο να βελτιωθεί;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
28/09/2020 20:07 #28633 από setoinos
setoinos απάντησε στο θέμα: Ανάμειξη Merlot - Cabernet Sauvignon
Κυκλοφορεί , στα καταστήματα οινολογικών ειδών , σκεύασμα
με χρωστικές για οινολογική χρήση .
Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες .

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
29/09/2020 23:19 #28636 από marin4
marin4 απάντησε στο θέμα: Ανάμειξη Merlot - Cabernet Sauvignon
Νομίζω ότι δεν έπρεπε να το περάσεις από φίλτρο. Εγώ το αφήνω 4-6 μέρες και έχει αρκετό σώμα. Μετά 2 μεταγγίσεις και 5 μήνες σε δρύινο βαρέλι για να ωριμάσει. Το περνάω από φίλτρο πρίν την εμφιάλωση.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.183 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ