file Μυρωδια αυγου

Περισσότερα
08/09/2020 16:01 #28556 από GiannisAgiannis
GiannisAgiannis δημιούργησε το θέμα: Μυρωδια αυγου
Καλησπέρα στην ομαδα,

Φετος εβαλα μουστο απο μερλοτ σε μια ανοξειδωτη δεξαμενη με καπακι που βιδωνει 50λιτρα ποσοτητα. Και καθως ο μουστος εκανε την αλκοολικη ζύμωση ανοιξα το καπακι μετα απο 7 μερες και μου μυρισε αυγουλιλα.

Μετα αφησα να παρει αερα βαζοντας αντι το καπακι ενα υφασματινο τουλι.
Τι προτεινετε? Να αφησω το τουλι η να ξαναβαλω το καπακι?
Η μυρωδια αυγου εφυγε .

Σας ευχαριστώ!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
08/09/2020 18:15 #28558 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: Μυρωδια αυγου

GiannisAgiannis έγραψε: Καλησπέρα στην ομαδα,

Φετος εβαλα μουστο απο μερλοτ σε μια ανοξειδωτη δεξαμενη με καπακι που βιδωνει 50λιτρα ποσοτητα. Και καθως ο μουστος εκανε την αλκοολικη ζύμωση ανοιξα το καπακι μετα απο 7 μερες και μου μυρισε αυγουλιλα.

Μετα αφησα να παρει αερα βαζοντας αντι το καπακι ενα υφασματινο τουλι.
Τι προτεινετε? Να αφησω το τουλι η να ξαναβαλω το καπακι?
Η μυρωδια αυγου εφυγε .

Σας ευχαριστώ!

Πολύ σωστά έκανες και αέρισες. Ήταν αναγωγικές οι μυρωδιές του αυγού και ήθελε το κρασί το οξυγόνο που στερήθηκε για να τις διώξει.Τώρα όμως να κλείσεις το καπάκι πήρε το οξυγόνο που ήθελε δε θα ξαναβγάλει αυγουλίλα.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
08/09/2020 20:53 #28559 από GiannisAgiannis
GiannisAgiannis απάντησε στο θέμα: Μυρωδια αυγου
Σε ευχαριστώ για την απάντηση !! Μια άλλη ερωτηση μου είναι οταν τελιώσει η αλκοολικη ζύμωση και ξεκινήσει η μαλογαλακτική ζύμωση , πρέπει να βάλω παραφινέλαιο και να κλείσω το καπάκι?

Θα μπορούσα να το γεμίσω με κάποιο άλλο κρασί μέχρι επάνω και απλα να κλείσω το καπάκι?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
08/09/2020 21:54 #28560 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: Μυρωδια αυγου

GiannisAgiannis έγραψε: Σε ευχαριστώ για την απάντηση !! Μια άλλη ερωτηση μου είναι οταν τελιώσει η αλκοολικη ζύμωση και ξεκινήσει η μαλογαλακτική ζύμωση , πρέπει να βάλω παραφινέλαιο και να κλείσω το καπάκι?

Θα μπορούσα να το γεμίσω με κάποιο άλλο κρασί μέχρι επάνω και απλα να κλείσω το καπάκι?


Άμα και όταν τελειώσουν οι ζυμώσεις μπορείς να κάνεις ότι θες, εννοείται και να μπλεντάρεις διάφορα κρασιά ανάλογα με το γούστο σου. Αρκεί να το έχεις το κρασί σου ερμητικά κλειστό και θειωμένο για να μην οξειδωθεί.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
08/09/2020 22:09 #28561 από GiannisAgiannis
GiannisAgiannis απάντησε στο θέμα: Μυρωδια αυγου
Συγνωμη που ξαναρωταω,

Δηλαδη αφου τελιωσουν ολες οι ζυμώσεις, ποια ειναι η εναλλακτική για να μη βαλω παραφινελαιο ?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
09/09/2020 00:24 #28562 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: Μυρωδια αυγου

GiannisAgiannis έγραψε: Συγνωμη που ξαναρωταω,

Δηλαδη αφου τελιωσουν ολες οι ζυμώσεις, ποια ειναι η εναλλακτική για να μη βαλω παραφινελαιο ?


Πολλές,να το βάλεις σε ξύλινο βαρέλι, να το κλείσεις με πλωτήρα πνευματικό, να το βάλεις σε ασκούς, να το εμφιαλώσεις.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
18/09/2020 15:30 #28596 από anastask
anastask απάντησε στο θέμα: Μυρωδια αυγου
Καλησπέρα σας

Εχώ διαβάσει αρκετά στον χώρο αυτόν, εδώ και πολλά χρόνια και είναι η πρώτη φορά που σας γράφω.
Διάβασα προσεχτικά το θέμα πέρι μυρωδιάς αυγού. Το ίδιο διαπίστωσα και εγώ μετά απο 10 μέρες ζύμωσης σε λευκό μούστο.
Αγόρασα μούστο Μοσχάτο αλεξανδρείας και λιγο chardonnay αρχικά μπωμέ 12,5 και ποσότητα 80 λίτρα δεν θείωσα καθόλου. Η ζύμωση έγινε στους 19-20 βαθβούς C, έχωντας aircondition στο χώρο και παγωμένα μπουκάλια με νερό με συνεχή εναλαγή σε ανωξείδωτο βαρέλι με ανοιχτό το καπάκι για να πετύχω τους 20 βαθούς μέσα στον βαρέλι.
Εκανα πρώτη απολάσπωση μόλις τελειωσε η ζύμωση και το μπωμόμετρο έδειξε περίπου στο 0.995. Η οινολάσπες μύριζαν αυγό.
Τώρα φαίνεται αρκετά καλύτερα.την ίδια κίολας ημέρα.
Θέλω να κάνω μια ερώτηση, εάν θα ξαναθειώσω με την αντίστοιχη ποσότητα μεταμπισουλφίτ στό σφράγισμα του βαρελιού περιπου 6-7 γρ
Γιατί αυτό οπώς γράφετε ειτε προέρχεται απο υπερβολική θείωση στον σπαστήρα του οινοποιείου είτε απο το αμπέλι με υπερβολιή θείωση.
Ή μήπως είναι κάτι αλλο?

Ευχαριστώ
Τάσος Κ
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PAKSIMADIS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
18/09/2020 17:42 #28597 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: Μυρωδια αυγου
Είτε θειώσεις είτε δε θειώσεις οσμές αναγωγικές πάντα παράγονται. Και αυτές οι οσμές είναι περισσότερες στις οινολάσπες γιατί μένουν κάτω στον πυθμένα σαν βαριές που είναι. Επομένως ζυμώνουν απουσία οξυγόνου και αναπτύσσουν αναγωγικά αρώματα. Αφού τις απομάκρυνες η μυρωδιά έφυγε. Μπορείς να θειώσεις τώρα το κρασί χωρίς κανένα πρόβλημα.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, alexandros.k, lyggas, anastask

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.192 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ