file Ζύμωση

Περισσότερα
25/09/2020 23:03 #28616 από andreas.360
andreas.360 απάντησε στο θέμα: Ζύμωση
1. ;Όταν θα είσαι ευχαριστημένος από το χρώμα και την γεύση. Όσο πιο πολύ το αφήνεις τόσο πιο στυφό θα γίνει. Το χρώμα επίσης εξαρτάται και από την ποικιλία και την χρονιά.
2. Οχι.
3. με ένα απλό μουστόμετρο μπορείς να διαπιστώνεις την εξέλιξη και την κινητικότητα της ζύμωσης.
4. Για πρώτη προσπάθεια οινοποίησης θα σου πρότεινα να μην κάνεις ημίγλυκο αλλά να το αφήσεις να αποζυμώσει. Για να σταματήσεις την ζύμωση χρειάζεσαι υψηλη περιεκτικότητα σε αλκοόλ ή/και ισχυρή θείωση. Δεν κλείνεις απλά το δοχείο και σταματάει η ζύμωση όπως είπες στο πρώτο.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, GEFTHIM

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
25/09/2020 23:10 #28617 από GEFTHIM
GEFTHIM απάντησε στο θέμα: Ζύμωση
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες
Όταν λέτε υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ τι βαθμούς να έχει ή θείωση πόση ποσότητα μεταμπισουλφιτ ;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
26/09/2020 16:39 #28618 από andreas.360
andreas.360 απάντησε στο θέμα: Ζύμωση
από 15% αλκοόλ και πάνω η ζύμωση δυσκολεύει πολύ και το πιθανότερο είναι να σταματήσει. Αν είχες ξεκινήσει με υψηλόβαθμο μούστο θα μείνουν αζύμωτα ζάχαρα και θα έχεις γλυκό ή ημίγλυκο κρασί. Η θείωση φυσικά είναι απαραίτητη.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": GEFTHIM

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
09/10/2020 09:33 #28706 από GEFTHIM
GEFTHIM απάντησε στο θέμα: Ζύμωση
Τελείωσε η ζύμωση το σφράγισα & αν & από αρώματα & χρώμα (κόκκινο)είναι μια χαρά οι μετρήσεις του εργαστηρίου είναι:
ΟΛΙΚΗ ΟΞΥΤΗΤΑ 6,26 g/L
PH 3.63
ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΒΑΘΜΟΣ 11,1
ΠΤΗΤΙΚΗ ΟΞΥΤΗΤΑ 0,71 g/Lt

Μήπως η προσπάθεια απέτυχε? Χαμηλό δεν είναι απο βαθμούς?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11/10/2020 07:45 #28710 από andreas.360
andreas.360 απάντησε στο θέμα: Ζύμωση
ναι. και η ολική οξυτητα τσιμπημένη
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": GEFTHIM

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11/10/2020 20:47 #28715 από GEFTHIM
GEFTHIM απάντησε στο θέμα: Ζύμωση
Το πάω για τσίπουρα δηλαδή, δεν σώζεται η κατάσταση?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11/10/2020 21:33 #28716 από andreas.360
andreas.360 απάντησε στο θέμα: Ζύμωση
Εσύ ξέρεις αν πίνεται το κρασί ή όχι. Ότι σου πουν τα γούστα σου.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": GEFTHIM

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11/10/2020 21:58 #28717 από GEFTHIM
GEFTHIM απάντησε στο θέμα: Ζύμωση
Σε ευχαριστώ πολύ. Προς τα εκεί καταλήγω & εγώ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11/10/2020 22:17 #28718 από κωστας χ
κωστας χ απάντησε στο θέμα: Ζύμωση
Ένα χαμηλόβαθμο κρασί δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει να το πιείς αφού σου αρέσει χρώμα-γεύση-αρώματα. Καλόπιοτο και του χρόνου πιο ώριμα σταφύλια.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": GEFTHIM

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.048 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ