file Ανάμειξη ερυθρων οίνων

Περισσότερα
04/02/2020 10:09 #27794 από arisg
arisg δημιούργησε το θέμα: Ανάμειξη ερυθρων οίνων
Γεια σας.

Η ερώτηση μπορεί να είναι αφελής. Είναι όμως η πρώτη φορά που ασχολούμαι με το αμπέλι και το κρασί.

Πρόκειται να φυτέψω 80 κλήματα από τρεις διαφορετικές ποικιλίες ερυθρων με την παρακάτω αναλογία:

40 κλήματα Αγιωργήτικο
20 κλήματα Syrah
20 κλήματα Cabernet Sauvignon

Οι ερωτήσεις μου:

1. Συνηθίζεται η ανάμειξη αυτών των τριών ερυθρών ποικιλιών;

2. Η ανάμειξη αυτών των ποικιλιών --σε αυτή την αναλογία-- μπορεί να παραγάγει ένα καλό αποτέλεσμα;

Σας ευχαριστώ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
04/02/2020 10:19 - 04/02/2020 10:22 #27795 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: Ανάμειξη ερυθρων οίνων

arisg έγραψε: Γεια σας.

Η ερώτηση μπορεί να είναι αφελής. Είναι όμως η πρώτη φορά που ασχολούμαι με το αμπέλι και το κρασί.

Πρόκειται να φυτέψω 80 κλήματα από τρεις διαφορετικές ποικιλίες ερυθρων με την παρακάτω αναλογία:

40 κλήματα Αγιωργήτικο
20 κλήματα Syrah
20 κλήματα Cabernet Sauvignon

Οι ερωτήσεις μου:

1. Συνηθίζεται η ανάμειξη αυτών των τριών ερυθρών ποικιλιών;

2. Η ανάμειξη αυτών των ποικιλιών --σε αυτή την αναλογία-- μπορεί να παραγάγει ένα καλό αποτέλεσμα;

Σας ευχαριστώ.


Μόνο μερικά από τα σπουδαία χαρμάνια του Αγιωργήτικου με γαλλικές ποικιλίες, τα λεγόμενα σούπερ Νεμέες από τα σούπερ Τοσκάνες.

https://wineplus.gr/4/172/672/

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Τελευταία διόρθωση: 04/02/2020 10:22 από PAKSIMADIS.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ampelofilos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
04/02/2020 11:11 #27796 από arisg
arisg απάντησε στο θέμα: Ανάμειξη ερυθρων οίνων
Σας ευχαριστώ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
08/09/2020 13:51 #28554 από ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΑΡ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΑΡ απάντησε στο θέμα: Ανάμειξη ερυθρων οίνων
Καλησπέρα σας, και καλώς σας βρήκα,

Ήθελα να ρωτήσω πήρα σταφύλια για κόκκινο κρασι

Είναι περίπου 340 κιλά μερλό και 50 κιλά cabernet
Θα ταιριάζει πιστεύετε να προσθέσω και μια ποσότητα κοκκινο Μοσχατο Αμβούργου ή δεν ταιρίαζει με τα παραπάνω;
Σκεφτόμουν να προσθέσω και 50 κιλά μοσχατό για έξτρα άρωμα και να τα πατήσω όλα μαζί για να γίνει η ζύμωση.

Σας ευχαριστώ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
08/09/2020 18:11 #28557 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: Ανάμειξη ερυθρων οίνων

ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΑΡ έγραψε: Καλησπέρα σας, και καλώς σας βρήκα,

Ήθελα να ρωτήσω πήρα σταφύλια για κόκκινο κρασι

Είναι περίπου 340 κιλά μερλό και 50 κιλά cabernet
Θα ταιριάζει πιστεύετε να προσθέσω και μια ποσότητα κοκκινο Μοσχατο Αμβούργου ή δεν ταιρίαζει με τα παραπάνω;
Σκεφτόμουν να προσθέσω και 50 κιλά μοσχατό για έξτρα άρωμα και να τα πατήσω όλα μαζί για να γίνει η ζύμωση.

Σας ευχαριστώ.


Ναι μπορείς να προσθέσεις ότι θες. Να ξέρεις όμως ότι έστω και το λίγο αυτό μοσχάτο θα κυριαρχήσει με το άρωμά του. Γενικά οι μοσχάτες ποικιλίες το κάνουν αυτό.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΑΡ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.188 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ