file Το 4ο κρασί του αμπελουργού (Πύροινος 4).

Περισσότερα
09/03/2020 09:41 - 09/03/2020 11:59 #27915 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: Το 4ο κρασί του αμπελουργού (Πύροινος 4).
Ο Πύροινος 4 είναι ήδη θειωμένος και διορθωμένος ph 3,7 ( από 3,89 αρχικό ) μπήκε σε inox δεξαμενή για να καθαρίσει και μετά θα μπει στο βαρέλι. Ανταποκρίθηκαν 15 φίλοι με κρασί από όλη σχεδόν την χώρα με πάνω από 10 ποικιλίες κυρίως τρύγου 2019. Συγκεκριμένα κρασί έδωσαν οι :
Κοτσαλής 10λ, Αγανάνης 5λ, Ampelofilos 5λ, οι φίλοι από τη Δράμα "άμπελος και οίνος" 5λ, Χαλβαντζής 5λ, Αντρέας 360 5λ, Σετοίνος 5λ, Καραπουλιτίδης 5λ, Στέλιος 20λ, Σαχινίδης 5λ, Λαγογερίδης 5λ, Παυλίδης Ισαάκ 4λ, Λιάζης 4λ και οι δυο Κατερινιώτες Λευτέρης και Σπύρος 15λ.

Οι ποικιλίες είναι : Ξινόμαυρο 34%
Μερλό 17%
Καμπερνέ Σοβινιόν 10%
Αγιωργήτικο 10%
Μαυροδάφνη 8%
Συρά 7%
Νιτσιάτσικο 2%
Καμπερνέ Φρανκ 2 %
Διάφορες άλλες 10 %

Το κρασί είναι αρωματικό με πολύ νόστιμο στόμα, μέτρια τανικό, μέτρια όξινο με μεγάλη προοπτική για να γίνει κάτι εξαιρετικό. Περιμένω να γίνει ένα πολύ κομψό, αρωματικά πολύπλοκο κρασί με μέτριο σώμα και νόστιμο τελείωμα. Όλα τα δείγματα ήταν πολύ προσεγμένα γεγονός που δείχνει την τεράστια δουλειά που κάνει το site για τις πρακτικές στο αμπέλι και στην οινοποίηση. Είμαι ενθουσιασμένος από την γενικευμένη βελτίωση των κρασιών μας. Θα ενημερώνω σε κάθε επόμενη διαδικασία.

Όποιος φίλος θέλει να συμμετάσχει έστω και τελευταία στιγμή με το κρασί του μπορεί να το στείλει σε μένα, Λευτέρης 6973492076.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Τελευταία διόρθωση: 09/03/2020 11:59 από PAKSIMADIS.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Nikos Kotsalis, setoinos, THUKIS, gomati_sok, alexandros.k, ampelofilos, stelios1, κωστας χ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
09/03/2021 18:57 #29047 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: Το 4ο κρασί του αμπελουργού (Πύροινος 4).
Λευτέρη, πως πηγε το κρασί;

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
19/12/2021 22:08 #29599 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: Το 4ο κρασί του αμπελουργού (Πύροινος 4).
Το Πύροινος 4 έχει ήδη εμφιαλωθεί μένει μόνο ο σχεδιασμός και η τοποθέτηση της ετικέτας. Εύχομαι σε όλους να είστε καλά στην υγεία σας και όταν με το καλό περάσει η πανδημία με την πρώτη ευκαιρία να κανονίσουμε την συνάντηση των φίλων του αμπελουργού. Τελικά μόνο μια καταστροφή μας σταμάτησε. Καλές γιορτές φίλοι μου.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, gomati_sok, alexandros.k, ampelofilos, κωστας χ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
07/01/2022 21:00 #29619 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: Το 4ο κρασί του αμπελουργού (Πύροινος 4).

Η ετικέτα έτοιμη. Η πανδημία να περάσει και κανονίζουμε συνάντηση.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": isaakpa, setoinos, gomati_sok, alexandros.k, ampelofilos, κωστας χ, ThanasisGr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
23/01/2022 13:12 - 22/02/2022 20:56 #29640 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: Το 4ο κρασί του αμπελουργού (Πύροινος 4).

Αναπαύονται σε τέλειες συνθήκες στο κελάρι μου στο Λιτόχωρο μέχρι να ξαναβρεθούμε. Χαμηλή θερμοκρασία, υγρασία άνω του 65%, σκοτάδι και ακινησία.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Τελευταία διόρθωση: 22/02/2022 20:56 από alexandros.k.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, alexandros.k, ampelofilos, κωστας χ, ThanasisGr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
22/02/2022 21:00 #29670 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: Το 4ο κρασί του αμπελουργού (Πύροινος 4).
Εκανα μια διορθωση στην αναρτηση του Λευτερη.Αν παρατηρησετε κατι περιεργο πειτε μου.

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PAKSIMADIS, ThanasisGr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
23/02/2022 08:47 #29673 από ThanasisGr
ThanasisGr απάντησε στο θέμα: Το 4ο κρασί του αμπελουργού (Πύροινος 4).
Το πρόβλημα ήταν στις φωτογραφίες.

Στην τελευταία ανάρτηση, μετά την διόρθωση που έκανες, φαίνεται κανονικά, αλλά στην προηγούμενη, υπάρχουν δυο που δεν φαίνονται.

Ίσως να ήταν καλό, ο Λευτέρης ή και ο καθένας που θέλει να ανεβάσει φωτογραφίες, να το κάνει μέσα από το google – Φωτογραφίες - Κοινόχρηστο λεύκωμα.

Δυστυχώς αν αυτή η ενέργεια γίνεται από το facebook ή από αλλού, υπάρχει περίπτωση μετά από λίγο χρονικό διάστημα να μην φαίνονται στο ampelourgos
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, PAKSIMADIS, alexandros.k, κωστας χ, lyggas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
01/05/2022 15:30 - 05/05/2022 20:00 #29716 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: Το 4ο κρασί του αμπελουργού (Πύροινος 4).


Σιγανομαγείρεμα τρίωρο οι κύβοι από το μοσχαρίσιο ποντίκι, η παρμεζάνα 24μηνη, οι παπαρδέλες dececco. Έξοχος συνδυασμός για αυτό το κρασί. Παιδιά να ετοιμάσουμε συνάντηση να μοιραστεί σε όλους τους φίλους, το κρασί τα σπάει. Είναι σπουδαίο,σπάνιο, πολύπλοκο και νόστιμο, το καλύτερο κρασί που φτιάξαμε.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Τελευταία διόρθωση: 05/05/2022 20:00 από alexandros.k.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, alexandros.k, κωστας χ, lyggas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.178 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ