Χρωμα κρασιου
- Tom from Githio
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Premium Member
-
- Δημοσιεύσεις: 128
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 8
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- giannaras13
-
- Αποσυνδεμένος
- Senior Member
-
- Δημοσιεύσεις: 53
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 12
Tom from Githio έγραψε: Περυσι αφησα στη καδη τα στεμφυλα μαζι με τον μουστο κατα την ζυμωση 4 ημερες ,μετα πηρα τον μουστο και τον εβαλα στο βαρελι. Το χρωμα του κρασιου ηταν μαυρο. Φετος αφησα τα στεμφυλα μαζι με τον μουστο 6 ημερες κατα την ζυμωση. Το χρωμα του κρασιου ειναι βυσσινι -ελαχιστα μαυρο γιατι? Αναφερομαι στα ιδια σταφυλια,στις ιδιες διαδικασιες οινοποιησης .Η μονη αλλαγη ηταν,τα σταφυλια περυσι ηταν πιο αγουρα( 12,5 γραδο) ,φετος τα ιδια σταφυλια ηταν πιο ωριμα(13,2 γραδο).Περυσι κατα την ζυμωση η θερμοκρασια του περιβαλοντος ηταν 25 βαθ. φετος ηταν 32 βαθμους. Τι ειναι αυτο που μπορει να επηρεασει το χρωμα. Υ.Σ Η Καδη ειναι στην αυλη στη σκια βεβαια, μετα που παιρνω τον μουστο τον βαζω στο βαρελι στο ημιυπογειο(κατοι).....ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ
Μηπως δεν πιεζες στα στεμφυλα στον πατο(εκχυλιση) φετος τοσο συχνα?
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Tom from Githio
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Premium Member
-
- Δημοσιεύσεις: 128
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 8
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
|
- giannaras13
-
- Αποσυνδεμένος
- Senior Member
-
- Δημοσιεύσεις: 53
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 12
Aaaa οκ... Σκεψου τα εξης που μπορει να επηρεασουν το χρωμα 1)Υπερβολικη λιπανση με αζωτουχα ή προβλημα στην ισορροπια μεταξυ καλιου και μαγνησιου 2)Οχι ισορροπια στην αρδευση 3)Υπερβολικο μεταμπισουλφιτ 4)Αν εβαλες το μεταμπισουλφιτ μετα το πατημα των σταφυλιων ενα μερος θα επανελθει αργοτερα πιστευωTom from Githio έγραψε: Την ιδια διαδικασια και περυσι και φετος ακολουθησα. Απο την αρχη της ζυμωσης,γυριζα τα στεμφυλα(τα πανω κατω και αντιστροφα) στις 10π.μ καθε ημερα και το απογευμα γυριζα το 1/2 του μουστου .Αυτη την διαδικασια εκανα περυσι 4 ημερες και φετος 6 ημερες.... Υ.Σ Υπαρχει μια διαδικασια ,την οποια την γνωριζα αλλα δεν εχω καλη μνημη ,κατα την οποια επηρεαζεται το χρωμα του κρασιου απο καποια αιτια δεν θυμαμαι αλλα μετα σιγα-σιγα 3-4 μηνες επανερχεται σε μεγαλο ποσοστο . Καλα κρασια
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Nikos Kotsalis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1071
- Κάρμα: 9
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 525
κάθε αμπελουργική χρονιά δεν είναι ίδια.
Συνεπώς η συγκέντρωση των φαινολικών ενώσεων δεν είναι η ίδια κάθε χρόνο.
Εκτός από την συγκέντρωσή τους στο σταφύλι, που σαν αμπελουργός καταλαβαίνεις από πόσους παράγοντες επηρεάζεται, η συγκέντρωσή τους στο κρασί επηρεάζεται και από την εκχύλισή τους κατά την ζύμωση.
Η θερμοκρασία, η ποσότητα μεταδιθειώδους, η οξύτητα, η συγκέντρωση αλκοόλης και άλλοι πολλοί παράγοντες είναι σημαντικοί.
ΝΚ
Pura vida!
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Tom from Githio
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Premium Member
-
- Δημοσιεύσεις: 128
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 8
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- PAKSIMADIS
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1124
- Κάρμα: 6
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 618
Και η προσθήκη του ροδίτη βέβαια δε βοήθησε στο χρώμα.
αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Tom from Githio
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Premium Member
-
- Δημοσιεύσεις: 128
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 8
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- SPYROS
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 762
- Κάρμα: 10
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 400
Καλά κρασιά, καλά κρασιά, αλλά το μυστικό δεν μας τόπες απ΄την αρχή ότι έβαλες μέσα 25% Ροδίτη, και άνοιξε το χρώμα!
SPYROS
Διπλ. Η/Μ
Να φαν τα λάφια μάλαθρο,
κι οι μούλες το τριφύλλι,
κι ο νιός να πιή παλιό κρασί,
ρακί ματαβρασμένο.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Tom from Githio
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Premium Member
-
- Δημοσιεύσεις: 128
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 8
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Βρίσκεστε εδώ:
-
Αρχική
-
Forum
-
ampelourgos.gr
-
Οίνος
- Χρωμα κρασιου