file Διακοπή ζύμωσης

Περισσότερα
30/09/2018 09:30 #26015 από oinosterzh
oinosterzh δημιούργησε το θέμα: Διακοπή ζύμωσης
Από σταφύλια Merlot προέκυψε μούστος 15,5 βαθμών bome. Μετά από 20 μέρες έγινε διακοπή της ζύμωσης, με εναπομείναντα ζάχαρα 2,3 Β. Ποσότητα περίπου 1000 λ. Έκανα μια προσπάθεια με κοινή ζύμη, αφού την πολλαπλασίασα εμβολίασα τη δεξαμενή, αλλά δεν πήρε μπρος. Υπάρχει καμιά ιδέα, ή θα πάω για πρώτη φορά σε ημίγλυκο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • gomati_sok
  • Το Άβαταρ του/της gomati_sok
  • Αποσυνδεμένος
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
Περισσότερα
30/09/2018 13:59 - 30/09/2018 18:59 #26016 από gomati_sok
gomati_sok απάντησε στο θέμα: Διακοπή ζύμωσης
Φέτος και μένα τα ερυθρά είναι υψηλόβαθμα και εξ αρχής χρησιμοποίησα ζύμες Bayanus (οι μόνες που μπορούν να ζυμώσουν μέχρι 16-17 vol αλκοόλη), μετά από 34 μέρες ζυμώνουν ακόμη με πολύ αργό ρυθμό πλέον.
Τώρα για σένα είναι πολύ δύσκολη η επανεκκίνηση γιατί θα πρέπει αφού πολλαπλασιάσεις τα 250γρ Bayanus (που ενδείκνυνται για τα 1000λίτρα), να τα εθίσεις σταδιακά στο υψηλό αλκοόλ και μετά να τα ρίξεις στη δεξαμενή σου, αλλιώς θα σοκαριστούν από το υψηλό πλέον αλκοόλ με μεγάλη πιθανότητα να μην ''δουλέψουν''. Αυτό προυποθέτει μέρες, οπότε η δεξαμενή σου πρέπει να μπορεί να κρατά το οξυγόνο εκτός είτε με άζωτο , ή με CO2.

“Ο καπτάν Δημήτρης ένιωσε ένα νταγιάντισμα σοφράνο μεριά,
ο καιρός τραμουντάνα γεμάτη έξι προς εφτά δύναμη ,
η μπαστέκα στο καπόνι έτριξε μακρόσυρτα, το καΐκι...
Τελευταία διόρθωση: 30/09/2018 18:59 από gomati_sok.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.090 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ