file Αγορά ζύμης/μαγιάς και ενζύμων online

Περισσότερα
27/07/2018 13:01 #25772 από kosovan.kosov
kosovan.kosov δημιούργησε το θέμα: Αγορά ζύμης/μαγιάς και ενζύμων online
Καλημέρα σε όλους,

Ξέρει κανείς πού μπορώ να αγοράσω ζύμη και ένζυμα στο ίντερνετ εντός Ελλάδας;
Προσπάθησα να ψάξω μέσω Google, αλλά δεν έβγαλα άκρη.

Ψάχνω κάτι αντίστοιχο με αυτά εδώ τα προϊόντα που χρησιμοποίησα στην τελευταία μου οινοποίηση (παραγγελίες από Γερμανία, όπως θα καταλάβετε):
Η ζύμη (ξερή ζύμη για κρασί πόρτο): www.amazon.de/Kitinger-Reinhefe-trocken-Portwein-ausreichend/dp/B074JDK764/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1532684848&sr=8-1&keywords=arauner+trockenhefe+portwein
Τα ένζυμα ((NH4)2HPO4): www.amazon.de/Arauner-Kitzinger-Hefenährsalz-Tabletten-10x0-8g/dp/B001AMEV5M/ref=sr_1_1?s=grocery&ie=UTF8&qid=1532685046&sr=1-1&keywords=arauner+hefen%C3%A4hrsalz

Οι ποσότητες δεν πρέπει να αντιστοιχούν.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ζητώ συγγνώμη που οι σύνδεσμοι είναι στα Γερμανικά.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
27/07/2018 21:26 - 27/07/2018 21:27 #25773 από SPYROS
SPYROS απάντησε στο θέμα: Αγορά ζύμης/μαγιάς και ενζύμων online

Διπλ. Η/Μ
Να φαν τα λάφια μάλαθρο,
κι οι μούλες το τριφύλλι,
κι ο νιός να πιή παλιό κρασί,
ρακί ματαβρασμένο.
Τελευταία διόρθωση: 27/07/2018 21:27 από SPYROS.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kosovan.kosov

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
28/07/2018 09:16 #25776 από kosovan.kosov
kosovan.kosov απάντησε στο θέμα: Αγορά ζύμης/μαγιάς και ενζύμων online

SPYROS έγραψε: www.ampelooeniki.gr/


Ποιά από τα προϊόντα τους αντιστοιχούν σε αυτά που ψάχνω;
Και οι παραγγελίες πώς γίνονται; Δεν βλέπω κάποιο κουμπάκι για παραγγελία. Ένα PDF βγαίνει, όταν κάνω κλικ το προϊόν. Τηλεφωνικά γίνονται;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
28/07/2018 12:08 #25778 από Goude
Goude απάντησε στο θέμα: Αγορά ζύμης/μαγιάς και ενζύμων online
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kosovan.kosov

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
28/07/2018 16:22 - 28/07/2018 16:31 #25779 από SPYROS
SPYROS απάντησε στο θέμα: Αγορά ζύμης/μαγιάς και ενζύμων online
Μόνο τηλεφωνικά. Θα τους πεις πιο είναι το πρόβλημά σου, θα σου προτείνουν αυτοί ποιο προϊόν είναι κατάλληλο για την περίπτωσή σου, και θα το παραγγείλεις, αφού πρώτα ρωτήσεις για την τιμή, δεδομένου ότι η συσκευασία είναι συνήθως των 500 gr, και το κόστος για τις συνηθισμένες και όχι ειδικές μαγιές είναι περίπου 50 €. Η συνήθης δοσολογία είναι περίπου 15-20 γρ. ανα 100 λίτρα σταφυλοπολτού. Το υπόλοιπο θα πρέπει να το φυλάξεις στο ψυγείο, κλεισμένο αεροστεγώς, για του χρόνου. Θα πρέπει προφανώς να είσαι σε θέση να τους πεις τη ράτσα των σταφυλιών σου και το αλκοολικό δυναμικό (=οι αναμενόμενοι αλκοολικοί βαθμοί μετά το πέρας της ζύμωσης). Πριν τη ζύμωση θα προσθέσεις στον σταφυλοπολτό 10-15 γρ. μεταμπισουλφίτ αμέσως με το πάτημα (για κόκκινα σταφύλια και όχι για άσπρα), και μετά από 1 μέρα περίπου (πριν όμως ξεκινήσει η ζύμωση) προσθέτεις τη μαγιά κατά τη διαδικασία που απαιτείται για το αβγάτισμά της. «Τροφές» δεν νομίζω πως χρειάζεται να βάλεις.

SPYROS

Διπλ. Η/Μ
Να φαν τα λάφια μάλαθρο,
κι οι μούλες το τριφύλλι,
κι ο νιός να πιή παλιό κρασί,
ρακί ματαβρασμένο.
Τελευταία διόρθωση: 28/07/2018 16:31 από SPYROS.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kosovan.kosov

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
28/07/2018 19:01 - 01/08/2018 16:25 #25781 από kosovan.kosov
kosovan.kosov απάντησε στο θέμα: Αγορά ζύμης/μαγιάς και ενζύμων online
OK, κατάλαβα. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σου.

EDIT: Όποιος ενδιαφέρεται για αγορά μαγιάς online, μπορεί να δει και εδώ:
www.kouretas.gr/product.php?id=1215#.W2GzGtBjTQ8
Τελευταία διόρθωση: 01/08/2018 16:25 από kosovan.kosov.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
28/07/2018 23:35 #25782 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: Αγορά ζύμης/μαγιάς και ενζύμων online

kosovan.kosov έγραψε: OK, κατάλαβα. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σου.



Ναι ευχαριστεις, αλλα πατα και το κουμπι.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Goude

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
02/08/2018 12:16 #25792 από scienceshop
scienceshop απάντησε στο θέμα: Αγορά ζύμης/μαγιάς και ενζύμων online
Επίσης μπορείς να βρείς στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα όπου υπάρχουν ζύμες, ένζυμα και λοιπά χημικά για το κρασί.
https://www.scienceshop.gr/eshop.php?cat=chemicals

www.scienceshop.gr | ΧΗΜΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kosovan.kosov

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
02/08/2018 17:02 - 02/08/2018 17:04 #25794 από SPYROS
SPYROS απάντησε στο θέμα: Αγορά ζύμης/μαγιάς και ενζύμων online
Συνιστώμενες δόσεις θειώδους κατά την οινοποίηση:

1. Στην ερυθρά οινοποίηση συνιστώνται οι ακόλουθες δόσεις SO2 ανά εκατόλιτρο του οίνου που θα παραχθεί:
α. Σταφύλια εξαιρετικά υγιή, μέτρια ωρίμανση, μεγάλη οξύτητα: 3-5 g μεταμπισουλφίτ
β. σταφύλια υγιή, καλή ωρίμανση, μικρή οξύτητα 5-10 g μεταμπισουλφίτ
γ. σταφύλια προσβεβλημένα 10-15 g μεταμπισουλφίτ
Οι δόσεις αυτές αυξάνονται όταν αυξάνεται το pH του γλεύκους και όταν δεν επιδιώκεται μηλοκογαλακτική ζύμωση.
Στη λευκή οινοποίηση γενικώς, συνιστώνται δόσεις που κυμαίνονται μεταξύ 6-12g ανά εκατόλιτρο.

2. Στη λευκή οινοποίηση να αποφεύγεται η προσθήκη SO2 στην αλεσμένη σταφυλομάζα (γιατί τα στερεά συστατικά δεσμεύουν περισσότερο το SO2)• η προσθήκη να γίνεται αμέσως μετά την έξοδο από το πιεστήριο (αναφερόμενη σε πρόρογο οινοποίηση, δηλ. αλλιώς: πάτα-τράβα). Επειδή όμως η αλεσμένη σταφυλόμαζα κινδυνεύει να υποστεί οξείδωση, καλό είναι να εφαρμόζουμε από την αρχή (στη σαφυλόμαζα) αυξημένη προσθήκη θειώδους. Αυτός είναι ο ένας λόγος ένεκα του οποίου στη λευκή οινοποίηση προσθέτουμε μεγαλύτερη ποσότητα θειώδους, σε σχέση με την ερυθρή οινοποίηση. Ο δεύτερος λόγος είναι οτι τα λευκά κρασιά στερούνται φαινολικών χαρακτηριστικών (ανθοκυάνες+ταννίνες) που δεσμεύουν οξυγόνο οπότε αυτοπροστατεύονται από την οξείδωση).
Γενικώς, το προστιθέμενο θειώδες στην λευκή οινοποίηση (σε σχέση με την ερυθρά) είναι πάντοτε αυξημένο (υπό τις ίδιες κάθε φορά προϋποθέσεις) κατά 50÷60%

SPYROS

Διπλ. Η/Μ
Να φαν τα λάφια μάλαθρο,
κι οι μούλες το τριφύλλι,
κι ο νιός να πιή παλιό κρασί,
ρακί ματαβρασμένο.
Τελευταία διόρθωση: 02/08/2018 17:04 από SPYROS.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, PAKSIMADIS, κωστας χ, kosovan.kosov

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.310 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ