Αγορά ζύμης/μαγιάς και ενζύμων online
- kosovan.kosov
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 3
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Ξέρει κανείς πού μπορώ να αγοράσω ζύμη και ένζυμα στο ίντερνετ εντός Ελλάδας;
Προσπάθησα να ψάξω μέσω Google, αλλά δεν έβγαλα άκρη.
Ψάχνω κάτι αντίστοιχο με αυτά εδώ τα προϊόντα που χρησιμοποίησα στην τελευταία μου οινοποίηση (παραγγελίες από Γερμανία, όπως θα καταλάβετε):
Η ζύμη (ξερή ζύμη για κρασί πόρτο): www.amazon.de/Kitinger-Reinhefe-trocken-Portwein-ausreichend/dp/B074JDK764/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1532684848&sr=8-1&keywords=arauner+trockenhefe+portwein
Τα ένζυμα ((NH4)2HPO4): www.amazon.de/Arauner-Kitzinger-Hefenährsalz-Tabletten-10x0-8g/dp/B001AMEV5M/ref=sr_1_1?s=grocery&ie=UTF8&qid=1532685046&sr=1-1&keywords=arauner+hefen%C3%A4hrsalz
Οι ποσότητες δεν πρέπει να αντιστοιχούν.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ζητώ συγγνώμη που οι σύνδεσμοι είναι στα Γερμανικά.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- SPYROS
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 797
- Κάρμα: 10
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 520
Διπλ. Η/Μ
Να φαν τα λάφια μάλαθρο,
κι οι μούλες το τριφύλλι,
κι ο νιός να πιή παλιό κρασί,
ρακί ματαβρασμένο.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- kosovan.kosov
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 3
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
SPYROS έγραψε: www.ampelooeniki.gr/
Ποιά από τα προϊόντα τους αντιστοιχούν σε αυτά που ψάχνω;
Και οι παραγγελίες πώς γίνονται; Δεν βλέπω κάποιο κουμπάκι για παραγγελία. Ένα PDF βγαίνει, όταν κάνω κλικ το προϊόν. Τηλεφωνικά γίνονται;
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
|
- Goude
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1054
- Κάρμα: 6
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 492
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- SPYROS
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 797
- Κάρμα: 10
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 520
SPYROS
Διπλ. Η/Μ
Να φαν τα λάφια μάλαθρο,
κι οι μούλες το τριφύλλι,
κι ο νιός να πιή παλιό κρασί,
ρακί ματαβρασμένο.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- kosovan.kosov
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 3
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
EDIT: Όποιος ενδιαφέρεται για αγορά μαγιάς online, μπορεί να δει και εδώ:
www.kouretas.gr/product.php?id=1215#.W2GzGtBjTQ8
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- stelios1
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 758
- Κάρμα: 3
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 356
kosovan.kosov έγραψε: OK, κατάλαβα. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σου.
Ναι ευχαριστεις, αλλα πατα και το κουμπι.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- scienceshop
-
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
https://www.scienceshop.gr/eshop.php?cat=chemicals
www.scienceshop.gr | ΧΗΜΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- SPYROS
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 797
- Κάρμα: 10
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 520
1. Στην ερυθρά οινοποίηση συνιστώνται οι ακόλουθες δόσεις SO2 ανά εκατόλιτρο του οίνου που θα παραχθεί:
α. Σταφύλια εξαιρετικά υγιή, μέτρια ωρίμανση, μεγάλη οξύτητα: 3-5 g μεταμπισουλφίτ
β. σταφύλια υγιή, καλή ωρίμανση, μικρή οξύτητα 5-10 g μεταμπισουλφίτ
γ. σταφύλια προσβεβλημένα 10-15 g μεταμπισουλφίτ
Οι δόσεις αυτές αυξάνονται όταν αυξάνεται το pH του γλεύκους και όταν δεν επιδιώκεται μηλοκογαλακτική ζύμωση.
Στη λευκή οινοποίηση γενικώς, συνιστώνται δόσεις που κυμαίνονται μεταξύ 6-12g ανά εκατόλιτρο.
2. Στη λευκή οινοποίηση να αποφεύγεται η προσθήκη SO2 στην αλεσμένη σταφυλομάζα (γιατί τα στερεά συστατικά δεσμεύουν περισσότερο το SO2)• η προσθήκη να γίνεται αμέσως μετά την έξοδο από το πιεστήριο (αναφερόμενη σε πρόρογο οινοποίηση, δηλ. αλλιώς: πάτα-τράβα). Επειδή όμως η αλεσμένη σταφυλόμαζα κινδυνεύει να υποστεί οξείδωση, καλό είναι να εφαρμόζουμε από την αρχή (στη σαφυλόμαζα) αυξημένη προσθήκη θειώδους. Αυτός είναι ο ένας λόγος ένεκα του οποίου στη λευκή οινοποίηση προσθέτουμε μεγαλύτερη ποσότητα θειώδους, σε σχέση με την ερυθρή οινοποίηση. Ο δεύτερος λόγος είναι οτι τα λευκά κρασιά στερούνται φαινολικών χαρακτηριστικών (ανθοκυάνες+ταννίνες) που δεσμεύουν οξυγόνο οπότε αυτοπροστατεύονται από την οξείδωση).
Γενικώς, το προστιθέμενο θειώδες στην λευκή οινοποίηση (σε σχέση με την ερυθρά) είναι πάντοτε αυξημένο (υπό τις ίδιες κάθε φορά προϋποθέσεις) κατά 50÷60%
SPYROS
Διπλ. Η/Μ
Να φαν τα λάφια μάλαθρο,
κι οι μούλες το τριφύλλι,
κι ο νιός να πιή παλιό κρασί,
ρακί ματαβρασμένο.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Βρίσκεστε εδώ:
-
Αρχική
-
Forum
-
ampelourgos.gr
-
Οίνος
- Αγορά ζύμης/μαγιάς και ενζύμων online