file Προβλημα με μυρωδια αλκοόλ

Περισσότερα
25/11/2017 15:03 #24795 από GiannisAgiannis
GiannisAgiannis δημιούργησε το θέμα: Προβλημα με μυρωδια αλκοόλ
Καλησπέρα στο γκρουπ!

Θα ήθελα την αποψη σας σε κάτι : έχω κάνει ένα κρασί το όποίο μυρίζει πολύ αλκοολ και έφυγε η μυρωδιά των φρούτων και του σταφυλιού που είχε την αρχή. Τι λάθος έκανα και τι μπορώ να κάνω τώρα?

Με εκτίμηση
Ιωάννης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
25/11/2017 17:24 #24797 από GiannisAgiannis
GiannisAgiannis απάντησε στο θέμα: Προβλημα με μυρωδια αλκοόλ
Βασικά ακολούθησα μια συμβουλή που υπήρχε εδω μέσα στο φόρουμ για να κάνω το κρασί μου ημίγλυκο :

ΑΥΞΗΣΗ ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΥ ΒΑΘΜΟΥ
ΕΞΙΣΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΟΓΚΟΥ ΤΟΥ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΣΕ ΚΡΑΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Ο ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ
Οα = ( Ο2 x B 2 – O1 x B1) /Βα

Οα= Όγκος Αποστάγματος υψηλού βαθμού (πχ 45 % v)
Ο2= Όγκος τελικού διαλύματος ( πχ κρασί + 100 λίτρων + )
Ο1 = Όγκος αρχικού διαλύματος (πχ κρασί 100 λίτρων)
Β2 = Βαθμοί τελικού διαλύματος ( πχ κρασί 15%)
Β1 = Βαθμοί αρχικού διαλύματος (πχ κρασί 12 % )
Παράδειγμα. Έχω κρασί 12% και θέλω να το αναμείξω με τσίπουρο 45% ώστε να πάρω κρασί 15%. Ποιος όγκος τσίπουρου πρέπει να προστεθεί στο κρασί των 12 βαθμούς για να φτάσει τους 15 βαθμούς ?.
Εφαρμόζοντας τον παραπάνω τύπο έχω
Οα= (100 Χ 15 – 100 Χ 12 ) / 45 = (1500-1200)/45 = 300/45 = 6,67 λίτρα τσίπουρο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
25/11/2017 20:07 #24799 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: Προβλημα με μυρωδια αλκοόλ
Το κρασι το σφραγισες??
Με προθηκη τσιπουρου δεν θα κανεις και το καλυτερο ημιγλυκο, πιθανοτατα θα μυριζει καζανιλες.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
25/11/2017 23:24 #24801 από GiannisAgiannis
GiannisAgiannis απάντησε στο θέμα: Προβλημα με μυρωδια αλκοόλ
Όχι ΟΚ καζανίλες δε μυρίζει. Ναι το είχα σφραγγίσει με παραφιναίλεο. Λες να οφείλεται σε αυτό ή μυριδιά , στην κλεισούρα?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.132 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ