Προβλημα με μυρωδια αλκοόλ
- GiannisAgiannis
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Junior Member
-
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 31
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
25/11/2017 15:03 #24795
από GiannisAgiannis
GiannisAgiannis δημιούργησε το θέμα: Προβλημα με μυρωδια αλκοόλ
Καλησπέρα στο γκρουπ!
Θα ήθελα την αποψη σας σε κάτι : έχω κάνει ένα κρασί το όποίο μυρίζει πολύ αλκοολ και έφυγε η μυρωδιά των φρούτων και του σταφυλιού που είχε την αρχή. Τι λάθος έκανα και τι μπορώ να κάνω τώρα?
Με εκτίμηση
Ιωάννης
Θα ήθελα την αποψη σας σε κάτι : έχω κάνει ένα κρασί το όποίο μυρίζει πολύ αλκοολ και έφυγε η μυρωδιά των φρούτων και του σταφυλιού που είχε την αρχή. Τι λάθος έκανα και τι μπορώ να κάνω τώρα?
Με εκτίμηση
Ιωάννης
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- GiannisAgiannis
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Junior Member
-
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 31
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
25/11/2017 17:24 #24797
από GiannisAgiannis
GiannisAgiannis απάντησε στο θέμα: Προβλημα με μυρωδια αλκοόλ
Βασικά ακολούθησα μια συμβουλή που υπήρχε εδω μέσα στο φόρουμ για να κάνω το κρασί μου ημίγλυκο :
ΑΥΞΗΣΗ ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΥ ΒΑΘΜΟΥ
ΕΞΙΣΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΟΓΚΟΥ ΤΟΥ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΣΕ ΚΡΑΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Ο ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ
Οα = ( Ο2 x B 2 – O1 x B1) /Βα
Οα= Όγκος Αποστάγματος υψηλού βαθμού (πχ 45 % v)
Ο2= Όγκος τελικού διαλύματος ( πχ κρασί + 100 λίτρων + )
Ο1 = Όγκος αρχικού διαλύματος (πχ κρασί 100 λίτρων)
Β2 = Βαθμοί τελικού διαλύματος ( πχ κρασί 15%)
Β1 = Βαθμοί αρχικού διαλύματος (πχ κρασί 12 % )
Παράδειγμα. Έχω κρασί 12% και θέλω να το αναμείξω με τσίπουρο 45% ώστε να πάρω κρασί 15%. Ποιος όγκος τσίπουρου πρέπει να προστεθεί στο κρασί των 12 βαθμούς για να φτάσει τους 15 βαθμούς ?.
Εφαρμόζοντας τον παραπάνω τύπο έχω
Οα= (100 Χ 15 – 100 Χ 12 ) / 45 = (1500-1200)/45 = 300/45 = 6,67 λίτρα τσίπουρο.
ΑΥΞΗΣΗ ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΥ ΒΑΘΜΟΥ
ΕΞΙΣΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΟΓΚΟΥ ΤΟΥ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΣΕ ΚΡΑΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Ο ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ
Οα = ( Ο2 x B 2 – O1 x B1) /Βα
Οα= Όγκος Αποστάγματος υψηλού βαθμού (πχ 45 % v)
Ο2= Όγκος τελικού διαλύματος ( πχ κρασί + 100 λίτρων + )
Ο1 = Όγκος αρχικού διαλύματος (πχ κρασί 100 λίτρων)
Β2 = Βαθμοί τελικού διαλύματος ( πχ κρασί 15%)
Β1 = Βαθμοί αρχικού διαλύματος (πχ κρασί 12 % )
Παράδειγμα. Έχω κρασί 12% και θέλω να το αναμείξω με τσίπουρο 45% ώστε να πάρω κρασί 15%. Ποιος όγκος τσίπουρου πρέπει να προστεθεί στο κρασί των 12 βαθμούς για να φτάσει τους 15 βαθμούς ?.
Εφαρμόζοντας τον παραπάνω τύπο έχω
Οα= (100 Χ 15 – 100 Χ 12 ) / 45 = (1500-1200)/45 = 300/45 = 6,67 λίτρα τσίπουρο.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- stelios1
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 758
- Κάρμα: 3
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 356
25/11/2017 20:07 #24799
από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: Προβλημα με μυρωδια αλκοόλ
Το κρασι το σφραγισες??
Με προθηκη τσιπουρου δεν θα κανεις και το καλυτερο ημιγλυκο, πιθανοτατα θα μυριζει καζανιλες.
Με προθηκη τσιπουρου δεν θα κανεις και το καλυτερο ημιγλυκο, πιθανοτατα θα μυριζει καζανιλες.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
|
- GiannisAgiannis
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Junior Member
-
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 31
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
25/11/2017 23:24 #24801
από GiannisAgiannis
GiannisAgiannis απάντησε στο θέμα: Προβλημα με μυρωδια αλκοόλ
Όχι ΟΚ καζανίλες δε μυρίζει. Ναι το είχα σφραγγίσει με παραφιναίλεο. Λες να οφείλεται σε αυτό ή μυριδιά , στην κλεισούρα?
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.132 δευτερόλεπτα
- Βρίσκεστε εδώ:
-
Αρχική
-
Forum
-
ampelourgos.gr
-
Οίνος
- Προβλημα με μυρωδια αλκοόλ