Πότε και πόσες μεταγγίσεις πρέπει να κάνω στο κρασί μου
- akis.kollias
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 5
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
μιλαμε για ποσοτητα περιπου 50 λιτρων λευκης οικοποιησης και καθαρα για σπιτικο κρασακι. σας ευχαριστω
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- andreas.360
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 391
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 211
Αυτή τη στιγμή τι έχεις, σταφύλια, μούστο, μούστο απολασπωμένο, μούστο αποζυμωμένο;
Χοντρικά οι μεταγγίσεις είναι:
Μία μια την προζυμωτική απολάσπωση.
Μία μετά την ολοκλήρωση της αλκοολικής ζύμωσης.
Μία αμέσως μετά τα μεγάλα κρύα.
Λογικά μέχρι τότε το κρασί σου θα έχει αποκτήσει ένα πολύ καλό επίπεδο διαύγειας οπότε και θα μπορέσεις να το εμφιαλώσεις.
Ίσως η συμβουλή του φίλου σου για μετάγγιση τρεις φορές ανά οκτώ ημέρες να σου δώσει την δυνατότητα για πιο άμεση κατανάλωση αλλά δεν νομίζω ότι αξίζει.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- akis.kollias
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 5
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
βγαζω πολλα χρονια τσιπουρο απο ντεμπινα και φετος ειπα να πειραματιστω να δοκιμασω να βγαλω λιγο κρασακι για το σπιτι και ειμαι σε πολυ αρχαριο σταδιο. εχω μουστο αλλα δεν εχει γινει απολασπωση σωστα γιατι δεν ηξερα ( απ'οτι διαβασα να τον κρυωσω και να τον αφησω καποιες ωρες). πατηθηκαν τα σταφυλια, ξεχωρισα τον μουστο, εβαλ μιση μουστολη 1-2 στα 50 κιλα μουστο, τον αφησα περιπου 4-5 ωρες στο πλαστικο βαρελι που εχω και μετα τον μεταγγισα στο ανοξειδωτο βαρελι. ολα αυτα γιναν την κυριακη που μας περασε.
αρα Ανδρεα τωρα δεν πρεπει να κανω εστω μια μεταγγιση για να καθαρισει πριν τελειωσει η αλκοολικη συμωση? επισης σκεφτομουν να μην το εμφιαλωσω και να το αφησω στο ανοξειδωτο που εχω με παραφινελαιο στο κελαρι που εχω φτιαξει στο χωριο. ειναι σωστο αυτο?
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
|
- andreas.360
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 391
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 211
Από την στιγμή που ζυμώνει τώρα θα έλεγα να μην το μεταγγίσεις. Εγώ θα περίμενα να ολοκληρωθεί η ζύμωση και μετά θα έκανα την μετάγγιση. 1-2 μήνες μετά την μετάγγιση το κρασί να έχει διαυγάσει πολύ καλά και θα μπορείς να το καταναλώνεις από το ανοξείδωτο.
Να το παρακολουθείς καθημερινά όμως για την πορεία της ζύμωσης με πυκνόμετρο και όχι να περιμένεις τις περιβόητες 40 μέρες.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- akis.kollias
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 5
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- teohunter
-
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 14
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- andreas.360
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 391
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 211
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- teohunter
-
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 14
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- andreas.360
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 391
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 211
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- SPYROS
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 797
- Κάρμα: 10
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 520
andreas.360 έγραψε: Απ' όσο γνωρίζω το δείγμα παίρνεις και το πας πριν ξεκινήσει ο βρασμός για να έχεις το περιθώριο να κάνεις διορθώσεις στον μούστο (αν χρειαστεί) πρίν να έχει ξεκινήσει η ζύμωση για τα καλά.
Πολύ σωστός ο Αντρέας (άλλωστε, άμα αρχίσει η ζύμωση, τα δεδομένα έχουν αλλοιωθεί)
SPYROS
Διπλ. Η/Μ
Να φαν τα λάφια μάλαθρο,
κι οι μούλες το τριφύλλι,
κι ο νιός να πιή παλιό κρασί,
ρακί ματαβρασμένο.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Βρίσκεστε εδώ:
-
Αρχική
-
Forum
-
ampelourgos.gr
-
Οίνος
- Πότε και πόσες μεταγγίσεις πρέπει να κάνω στο κρασί μου