file Το κρασί των φίλων του ampelourgos.gr.

Περισσότερα
28/06/2017 10:09 #23267 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: Το κρασί των φίλων του ampelourgos.gr.
Η φροντίδα του κρασιού μας πάει καλά. Δοκιμές και μπλενταρίσματα μαζί με τον Σπύρο.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Christos XM, alexandros.k

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
28/06/2017 20:30 #23269 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: Το κρασί των φίλων του ampelourgos.gr.
Καλη δυναμη.Λευτερη γραψε σε παρακαλω αν ξερεις τις περιοχες απο τα κρασια που συγκεντρωθηκαν(ιδεα).

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PAKSIMADIS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
29/06/2017 08:47 #23274 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: Το κρασί των φίλων του ampelourgos.gr.
Αλέξανδρε τις έχω γράψει εκεί με την ποικιλιακή, την ονομαστική και την ποσοτική σύνθεση.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
29/06/2017 21:30 #23277 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: Το κρασί των φίλων του ampelourgos.gr.
Μπογαντίνης,περιοχη;

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
01/07/2017 22:29 #23279 από SPYROS
SPYROS απάντησε στο θέμα: Αγορά σταφυλιών Σαββατιανού
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω φέτος 15-20 κλούβες Σαββατιανού περιοχής Νομών Πιερίας, Ημαθίας ή Δυτικής Θεσσαλονίκης.

'Οποιος έχει και μπορεί να μου δώσει, ας επικοινωνήσει μαζί μου.

SPYROS

Διπλ. Η/Μ
Να φαν τα λάφια μάλαθρο,
κι οι μούλες το τριφύλλι,
κι ο νιός να πιή παλιό κρασί,
ρακί ματαβρασμένο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
05/01/2018 09:52 - 08/01/2018 10:37 #24924 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: Αγορά σταφυλιών Σαββατιανού
Παραθέτω τα ονόματα όλων των φίλων που συμμετέχουν στο κρασί του αμπελουργού γιατί έχω κάποιες σκέψεις για την ετικέτα :
1) Αγανάνης Γιώργος, Έδεσσα
2) Stelios1 , Βαθύλακος Θεσ/κης,
3) Μπογαντίνης Γιώργος, Πετρούσα Δράμας,
4) Κοτσαλής Νίκος, Θάσος,
5) Μουδάτσος Αντώνης, Δράμα,
6) Σελαλματζίδης Γιώργος ,Δράμα,
7) Κύρτσης Αθανάσιος, Δράμα,
8 ) Αντωνιάδης Γιώργος, Φλώρινα,
9) Τσακάλης Σωκράτης, Χαλκιδική,
10) Παυλίδης Ισαάκ, Γρεβενά,
11) Καραπουλιτίδης Αλέξανδρος,Δάφνη Έδεσσας,
12) Λαγογερίδης Χριστόφορος, Νέστος,
13) Ρίζος Λευτέρης, Σφενδάμη Πιερίας,
14) Παπαγιαννούλης Σπύρος, Κατερίνη,

Όποιος βλέπει κάποιο λάθος στο όνομά του ή την περιοχή του ας το γράψει. Επίσης το επίθετο του stelios1 και την περιοχή όπως και την περιοχή του Μπογαντίνη αν θυμάμαι καλά το όνομα.

Το κρασί είναι στη διαδικασία για εμφιάλωση και επίσης όποιος φίλος έχει κάποια ιδέα για την ετικέτα ευχαρίστως να την γράψει. Το κρασί θα μοιραστεί ανάλογα με την προσφορά σε αρχικό κρασί του καθενός στη συνάντηση της Θεσσαλονίκης.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Τελευταία διόρθωση: 08/01/2018 10:37 από PAKSIMADIS.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": isaakpa, setoinos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • gomati_sok
  • Το Άβαταρ του/της gomati_sok
  • Αποσυνδεμένος
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
Περισσότερα
05/01/2018 21:34 #24928 από gomati_sok
gomati_sok απάντησε στο θέμα: Αγορά σταφυλιών Σαββατιανού
Λευτέρη, σε μένα, τον τόνο μια συλλαβή πριν το σωστό, δηλαδή: Τσακάλης Σ.

“Ο καπτάν Δημήτρης ένιωσε ένα νταγιάντισμα σοφράνο μεριά,
ο καιρός τραμουντάνα γεμάτη έξι προς εφτά δύναμη ,
η μπαστέκα στο καπόνι έτριξε μακρόσυρτα, το καΐκι...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PAKSIMADIS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
05/01/2018 22:49 #24930 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: Αγορά σταφυλιών Σαββατιανού
Περιοχη Δαφνη Λευτερη.Λες να εχουμε την ιδια ιδεα;

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PAKSIMADIS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
05/01/2018 23:27 - 06/01/2018 12:44 #24932 από setoinos
setoinos απάντησε στο θέμα: Αγορά σταφυλιών Σαββατιανού
Λευτέρη προτείνω να ονομάσουμε το κρασί ,
Πύροινο ή Πυρ - οίνο .
Παίρνοντας το πρώτο συνθετικό, από τον
αγαπημένο μας φίλο , τον Δημήτρη Πυρένη .
Τελευταία διόρθωση: 06/01/2018 12:44 από setoinos.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Nikos Kotsalis, PAKSIMADIS, κωστας χ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
22/01/2018 09:48 - 22/01/2018 19:11 #25055 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: Αγορά σταφυλιών Σαββατιανού
Το κρασί μας είναι έτοιμο:



Τελικά η ποικιλιακή και ποσοτική σύνθεση είναι:
1) Ξινόμαυρο 25 λιτ 27%
2) Καμπερνέ Σοβ. 20 λιτ 21%
3) Μερλό 18,5 λιτ 20%
4) Συρά 6,5 λιτ 7%
5) Μαυρούδι 6,5 λιτ 7%
6) Σέτοινος* 5,0 λιτ 5%
7) Γκρενά 2,5 λιτ 2.5%
8 ) Σενζό 2,0 λιτ 2%
9) Λημνιό 1,5 λιτ 1,5%
10) Τεμπρανίγιο 1,5 λιτ 1,5%
11) Μαυροδάφνη 3,5 λιτ 4%
12) Καμπερνέ φρανκ 1,5 λιτ 1,5%
Σύνολο 94 λιτ 100%.
Όλα τα κρασιά είναι τρύγου 2016 εκτός από τη Μαυροδάφνη 1990 και το καμπερνέ φρανκ 2010 και τα δυο του Σπύρου και τα βάλαμε για πολυπλοκότητα στο μπουκέτο. Χρησιμοποιήσαμε και τσιπς. Μετά από τις απαραίτητες δοκιμές, διορθώσεις με τρυγικό, θειώσεις εμφιαλώθηκαν από τα αρχικά 94 λίτρα, 114 φιάλες των 0,75 λιτ και 3,59 ph.



Την ετικέτα επιμελήθηκε ο κουμπάρος μου (καθηγητής καλών τεχνών-εικαστικός) , η εμφιάλωση έγινε στον οινοποιείο Κέραμος στην Κατερίνη με φελλό DIAM 2. Το κόστος όλης της παραγωγής είναι 90 ευρώ.Σκέψη είναι να στείλουμε μια εξάδα στους οικείους του Δημήτρη, να μοιραστούμε εμείς από 6 φιάλες ( κόστος 5 ευρώ ) , δυο φιάλες ζήτησε για την προσφορά του ο κουμπάρος μου έτσι μένουν 22 φιάλες, δυο θα ανοίξουμε για δοκιμή και μένουν 20 για να αγοράσουν όποιος θέλει από τους παρόντες στην συνάντηση το Σάββατο.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Συνημμένα:
Τελευταία διόρθωση: 22/01/2018 19:11 από PAKSIMADIS.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": isaakpa, gomati_sok, κωστας χ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.309 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ