file Το κρασί των φίλων του ampelourgos.gr.

Περισσότερα
10/01/2017 14:11 #22664 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: Το κρασί των φίλων του ampelourgos.gr.
.....

Pura vida!
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10/01/2017 14:13 #22665 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: Το κρασί των φίλων του ampelourgos.gr.
Να φέρω και λίγο ice wine;

Pura vida!
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PAKSIMADIS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10/01/2017 23:49 - 10/01/2017 23:56 #22668 από Christos XM
Christos XM απάντησε στο θέμα: Το κρασί των φίλων του ampelourgos.gr.
Μπορώ να φερω 3 λίτρα camberne sauvignon του 2015 που έμεινε 12 μήνες σε βαρέλι. Δεν ξέρω όμως πόσο δόκιμο είναι να φτιάξουμε χαρμάνι από διαφορετικές σοδειές και να αναμείξουμε φρέσκα με περσινά κρασιά.

ΕΝ ΟΙΝΩ ΑΛΗΘΕΙΑ - IN VINO VERITAS
Τελευταία διόρθωση: 10/01/2017 23:56 από Christos XM.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PAKSIMADIS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10/01/2017 23:54 #22669 από Christos XM
Christos XM απάντησε στο θέμα: Το κρασί των φίλων του ampelourgos.gr.

Nikos Kotsalis έγραψε: Να φέρω και λίγο ice wine;


Πλάκα πλάκα Καναδάς γίναμε. Γιατί να μην μπούμε και στο ice wein?

ΕΝ ΟΙΝΩ ΑΛΗΘΕΙΑ - IN VINO VERITAS
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PAKSIMADIS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11/01/2017 09:36 #22670 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: Το κρασί των φίλων του ampelourgos.gr.
Χρήστο δεν υπάρχει θέμα έτσι και αλλιώς χαρμάνια γίνονται και από διαφορετικές χρονιές ( π.χ. solera ). Ότι μπορεί και ότι έχει ο καθένας να προσφέρει.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Christos XM

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11/01/2017 20:41 #22673 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: Το κρασί των φίλων του ampelourgos.gr.
5 λιτρα Σιρα 2016 δεξαμενης.

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PAKSIMADIS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
26/01/2017 20:28 #22720 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: Το κρασί των φίλων του ampelourgos.gr.
Για το κοινό μας κρασί ας φέρει στη συνάντηση όποιος δύναται ποσότητα μέχρι 10 λίτρα και εκεί αποφασίζουμε αν θα γίνει το εγχείρημα, που πιστεύω ότι θα γίνει. Ήδη μέχρι στιγμής από τις προθέσεις και μόνο των παραπάνω φίλων, βάζω και του Σπύρου ο οποίος έχει "άπλετες" ποσότητες και ποιότητες, μπορούμε να κάνουμε 100 λίτρα κρασί. Αν συνεισφέρουν και οι Δραμινοί το πιάσαμε το 150άρι. Ότι και αν γίνει θα το δούμε με ηρεμία και κουβέντα στη συνάντηση. Καλή αντάμωση φίλοι.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Christos XM, alexandros.k

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
06/02/2017 12:06 #22753 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: Το κρασί των φίλων του ampelourgos.gr.

PAKSIMADIS έγραψε: Για το κοινό μας κρασί ας φέρει στη συνάντηση όποιος δύναται ποσότητα μέχρι 10 λίτρα και εκεί αποφασίζουμε αν θα γίνει το εγχείρημα, που πιστεύω ότι θα γίνει. Ήδη μέχρι στιγμής από τις προθέσεις και μόνο των παραπάνω φίλων, βάζω και του Σπύρου ο οποίος έχει "άπλετες" ποσότητες και ποιότητες, μπορούμε να κάνουμε 100 λίτρα κρασί. Αν συνεισφέρουν και οι Δραμινοί το πιάσαμε το 150άρι. Ότι και αν γίνει θα το δούμε με ηρεμία και κουβέντα στη συνάντηση. Καλή αντάμωση φίλοι.

Επίσης το κρασί να συνοδεύεται από ετικέτα με τις πληροφορίες του, δηλαδή:
-Ποικιλία ή ποικιλίες
- Χρονιά τρύγου
- Όνομα παραγωγού
- Αν έχει θειωθεί ή όχι.
- Τρόπος οινοποίησης δηλαδή βαρέλι, δεξαμενής, τσιπς δρυός.
- Εργαστηριακές τιμές αν υπάρχουν π.χ. ακλοόλ, ph, οξύτητα, πτητική.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": gomati_sok, stelios1

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12/02/2017 16:45 #22778 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: Το κρασί των φίλων του ampelourgos.gr.
Η συνεισφορά των φίλων του αμπελουργού στο δικό μας κοινό κρασί έφτασε κοντά στα 70 λίτρα χωρίς να υπολογίσω τη δικιά μου και του Σπύρου. Όποιος άλλος φίλος θέλει να συμμετάσχει ας επικοινωνήσει μαζί μου στο 6973492076 Λευτέρης για να στείλει τη συμμετοχή του.



Θα ακολουθήσει σύσκεψη μετά δοκιμής των δειγμάτων μαζί με τον Σπύρο και απόφαση για τη συνέχεια της οινοποίησης.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
20/02/2017 10:09 - 20/02/2017 10:10 #22823 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: Το κρασί των φίλων του ampelourgos.gr.
Δοκιμή και εκτίμηση των δειγμάτων των οίνων μαζί με τον Σπύρο χθες Κυριακή 19/2/2017 για το κοινό μας κρασί. Όλα τα δείγματα ήταν εξαιρετικά χωρίς κανένα σφάλμα με διαφορετικά βεβαίως χαρακτηριστικά το καθένα αλλά πιστεύουμε ότι θα δώσουν μεγάλη πολυπλοκότητα στο τελικό μπλεντ. Συγκεκριμένα τα δείγματα των φίλων με την αντίστοιχη ποσότητα είναι:
1) Αγανάνης, Έδεσσα , Καμπερνέ Σοβινιόν 2016 5 λιτ
2) Stelios1 , - , Ξινόμαυρο 2016 20 λιτ
3) Μπογαντίνης, - , Μερλό-Καμπερνέ Σοβινιόν 2016 5λιτ
4) Κοτσαλής, Θάσος, Μερλό 2016 5λιτ
5) Μουδάτσος, Δράμα, Καμπερνέ-Μερλό 2016 5λιτ
6) Σελαλματζίδης,Δράμα, Σενζό-Λημνιό-Μαυρούδι 2016 5λιτ
7) Κύρτσης, Δράμα, Γκρενά-Τεμπρανίγιο-Συρά(50-30-20) 2016 5λιτ
8) Σετοίνος, Φλώρινα, Υπερποικιλιακός* 2016 5λιτ
9) Τσακαλής, Χαλκιδική, Μαυρούδι 2016 5λιτ
10) Παυλίδης, Γρεβενά, Καμπερνέ-Μερλό(50-50) 2016 5λιτ
11) Καραπουλιτίδης, Έδεσσα, Συρά 2016 4,5λιτ
12) Τόπειρος, Νέστος, Συρά-Μερλό 2016 2λιτ
13) Ρίζος, Σφενδάμη Πιερίας, Ξινόμαυρο 2016 5λιτ
14) Παπαγιανούλης, Κατερίνη, Καμπερνέ Σοβ. 2016 5λιτ
Αρχικό σύνολο 81,5 λιτ. Από αυτά η ποικιλιακή σύνθεση είναι:
1) Ξινόμαυρο 25 λιτ 30,5 %
2) Καμπερνέ Σοβ. 17,5 λιτ 21.5 %
3) Μερλό 13,5 λιτ 16,5 %
4) Συρά 6,5 λιτ 8,0 %
5) Μαυρούδι 6,5 λιτ 8,0 %
6) Σέτοινος* 5,0 λιτ 6,0 %
7) Γκρενά 2,5 λιτ 3,0 %
8) Σενζό 2,0 λιτ 2,5 %
9) Λημνιό 1,5 λιτ 2,0 %
10) Τεμπρανίγιο 1,5 λιτ 2,0 %
ΣΥΝΟΛΟ 81,5 ΛΙΤ 100,0 %

* Του φίλου Γιώργου, ο Σετοίνος οίνος του, είναι πάνω από 50 ποικιλίες άρα δεν μπορούν να αναφερθούν ονομαστικά καθώς αποτελούν ίχνη στο γενικό σύνολο, τόσο σημαντικά όμως, όπως και κάθε ιχνοστοιχείο.

Η διαδικασία της δοκιμής.


Με το μπλεντάρισμα έγινε και μια αρχική θείωση με 7 γρ. μεταμπισουλφίτ λόγω μετάγγισης και πάρθηκε δείγμα από το κρασί για ανάλυση αλκοολικού βαθμού και θειώδους έτσι ώστε αν χρειαστεί να συμπληρώσουμε. Το κρασί μετά το μπλεντάρισμα.


Οι επιβλέποντες οινοποιοί περιχαρείς δοκιμάζουν το μπλεντ.


Οι αρχικές μας εκτιμήσεις είναι πολύ ενθαρυντικές, μιλάμε για ένα πολύ αξιόλογο κρασί με μεγάλη πολυπλοκότητα, δυνατό χρώμα και φρούτο, με ιδιαίτερα μπαχαρώδη γεύση και φυτικές νότες. Δείχνει σημάδια καλής συμπύκνωσης και επίγευσης. Θα σας κρατούμε ενήμερους για όλες τις κινήσεις και νέες προσθήκες για όσους θέλουν συμμετοχή.
Επειδή μπορεί να έχω κάνει και κάποια λάθη ή παραλείψεις παρακαλώ διορθώστε ελεύθερα, π.χ. για ορισμένους δεν ξέρω την περιοχή από την οποία είναι το δείγμα ή πιθανόν να έχω κάποιο λάθος στις ποικιλίες κ.ο.κ.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Συνημμένα:
Τελευταία διόρθωση: 20/02/2017 10:10 από PAKSIMADIS.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, alexandros.k

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.378 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ