Το κρασί των φίλων του ampelourgos.gr.
- Nikos Kotsalis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1149
- Κάρμα: 9
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 796
Pura vida!
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Nikos Kotsalis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1149
- Κάρμα: 9
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 796
Pura vida!
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Christos XM
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 450
- Κάρμα: 3
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 193
ΕΝ ΟΙΝΩ ΑΛΗΘΕΙΑ - IN VINO VERITAS
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Christos XM
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 450
- Κάρμα: 3
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 193
Nikos Kotsalis έγραψε: Να φέρω και λίγο ice wine;
Πλάκα πλάκα Καναδάς γίναμε. Γιατί να μην μπούμε και στο ice wein?
ΕΝ ΟΙΝΩ ΑΛΗΘΕΙΑ - IN VINO VERITAS
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- PAKSIMADIS
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1230
- Κάρμα: 6
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 930
αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- alexandros.k
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 900
- Κάρμα: 4
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1250
Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- PAKSIMADIS
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1230
- Κάρμα: 6
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 930
αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- PAKSIMADIS
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1230
- Κάρμα: 6
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 930
Επίσης το κρασί να συνοδεύεται από ετικέτα με τις πληροφορίες του, δηλαδή:PAKSIMADIS έγραψε: Για το κοινό μας κρασί ας φέρει στη συνάντηση όποιος δύναται ποσότητα μέχρι 10 λίτρα και εκεί αποφασίζουμε αν θα γίνει το εγχείρημα, που πιστεύω ότι θα γίνει. Ήδη μέχρι στιγμής από τις προθέσεις και μόνο των παραπάνω φίλων, βάζω και του Σπύρου ο οποίος έχει "άπλετες" ποσότητες και ποιότητες, μπορούμε να κάνουμε 100 λίτρα κρασί. Αν συνεισφέρουν και οι Δραμινοί το πιάσαμε το 150άρι. Ότι και αν γίνει θα το δούμε με ηρεμία και κουβέντα στη συνάντηση. Καλή αντάμωση φίλοι.
-Ποικιλία ή ποικιλίες
- Χρονιά τρύγου
- Όνομα παραγωγού
- Αν έχει θειωθεί ή όχι.
- Τρόπος οινοποίησης δηλαδή βαρέλι, δεξαμενής, τσιπς δρυός.
- Εργαστηριακές τιμές αν υπάρχουν π.χ. ακλοόλ, ph, οξύτητα, πτητική.
αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- PAKSIMADIS
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1230
- Κάρμα: 6
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 930
Θα ακολουθήσει σύσκεψη μετά δοκιμής των δειγμάτων μαζί με τον Σπύρο και απόφαση για τη συνέχεια της οινοποίησης.
αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- PAKSIMADIS
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1230
- Κάρμα: 6
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 930
1) Αγανάνης, Έδεσσα , Καμπερνέ Σοβινιόν 2016 5 λιτ
2) Stelios1 , - , Ξινόμαυρο 2016 20 λιτ
3) Μπογαντίνης, - , Μερλό-Καμπερνέ Σοβινιόν 2016 5λιτ
4) Κοτσαλής, Θάσος, Μερλό 2016 5λιτ
5) Μουδάτσος, Δράμα, Καμπερνέ-Μερλό 2016 5λιτ
6) Σελαλματζίδης,Δράμα, Σενζό-Λημνιό-Μαυρούδι 2016 5λιτ
7) Κύρτσης, Δράμα, Γκρενά-Τεμπρανίγιο-Συρά(50-30-20) 2016 5λιτ

9) Τσακαλής, Χαλκιδική, Μαυρούδι 2016 5λιτ
10) Παυλίδης, Γρεβενά, Καμπερνέ-Μερλό(50-50) 2016 5λιτ
11) Καραπουλιτίδης, Έδεσσα, Συρά 2016 4,5λιτ
12) Τόπειρος, Νέστος, Συρά-Μερλό 2016 2λιτ
13) Ρίζος, Σφενδάμη Πιερίας, Ξινόμαυρο 2016 5λιτ
14) Παπαγιανούλης, Κατερίνη, Καμπερνέ Σοβ. 2016 5λιτ
Αρχικό σύνολο 81,5 λιτ. Από αυτά η ποικιλιακή σύνθεση είναι:
1) Ξινόμαυρο 25 λιτ 30,5 %
2) Καμπερνέ Σοβ. 17,5 λιτ 21.5 %
3) Μερλό 13,5 λιτ 16,5 %
4) Συρά 6,5 λιτ 8,0 %
5) Μαυρούδι 6,5 λιτ 8,0 %
6) Σέτοινος* 5,0 λιτ 6,0 %
7) Γκρενά 2,5 λιτ 3,0 %

9) Λημνιό 1,5 λιτ 2,0 %
10) Τεμπρανίγιο 1,5 λιτ 2,0 %
ΣΥΝΟΛΟ 81,5 ΛΙΤ 100,0 %
* Του φίλου Γιώργου, ο Σετοίνος οίνος του, είναι πάνω από 50 ποικιλίες άρα δεν μπορούν να αναφερθούν ονομαστικά καθώς αποτελούν ίχνη στο γενικό σύνολο, τόσο σημαντικά όμως, όπως και κάθε ιχνοστοιχείο.
Η διαδικασία της δοκιμής.
Με το μπλεντάρισμα έγινε και μια αρχική θείωση με 7 γρ. μεταμπισουλφίτ λόγω μετάγγισης και πάρθηκε δείγμα από το κρασί για ανάλυση αλκοολικού βαθμού και θειώδους έτσι ώστε αν χρειαστεί να συμπληρώσουμε. Το κρασί μετά το μπλεντάρισμα.
Οι επιβλέποντες οινοποιοί περιχαρείς δοκιμάζουν το μπλεντ.
Οι αρχικές μας εκτιμήσεις είναι πολύ ενθαρυντικές, μιλάμε για ένα πολύ αξιόλογο κρασί με μεγάλη πολυπλοκότητα, δυνατό χρώμα και φρούτο, με ιδιαίτερα μπαχαρώδη γεύση και φυτικές νότες. Δείχνει σημάδια καλής συμπύκνωσης και επίγευσης. Θα σας κρατούμε ενήμερους για όλες τις κινήσεις και νέες προσθήκες για όσους θέλουν συμμετοχή.
Επειδή μπορεί να έχω κάνει και κάποια λάθη ή παραλείψεις παρακαλώ διορθώστε ελεύθερα, π.χ. για ορισμένους δεν ξέρω την περιοχή από την οποία είναι το δείγμα ή πιθανόν να έχω κάποιο λάθος στις ποικιλίες κ.ο.κ.
αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Βρίσκεστε εδώ:
-
Αρχική
-
Forum
-
ampelourgos.gr
-
Οίνος
- Το κρασί των φίλων του ampelourgos.gr.