file Το κρασί των φίλων του ampelourgos.gr.

Περισσότερα
02/01/2017 11:58 #22598 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS δημιούργησε το θέμα: Το κρασί των φίλων του ampelourgos.gr.
Ξεχωρίζω το θέμα του κρασιού από τη συνάντηση για λόγους ευκολίας. Συμψωνώ να αναλάβει ο Σπύρος με τη δικιά μου βοήθεια να φτιάξει το πρώτο κρασί. Η δικιά μου σκέψη ήταν να φέρει ο καθένας μας από ένα 5λιτρο ερυθρό της παραγωγής του 2016 στη συνάντηση έτσι ώστε τελικά να έχει ο καθένας μας του χρόνου από 6-7 φιάλες από το κρασί. Αν οι συμμετοχές είναι πάνω από 12 μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και βαρέλι π.χ. ένα 50 λίτρων στοιχίζει γύρω στα 100 ευρώ και μαζί με τα μπουκάλια και τους φελλούς το κόστος θα είναι περίπου 10 ευρώ τη συμμετοχή. Επίσης όποιος θέλει μπορεί να αναλάβει και το εικαστικό και δημιουργικό μέρος της ετικέτας. Το βαρέλι θα παραδωθεί καθαρό και έτοιμο για νέα χρήση στον επόμενο "οινοποιό" στη συνάντηση του 2018 για να φτιάξει το κρασί του 2017. Περιμένω και άλλες προτάσεις.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": isaakpa, Nikos Kotsalis

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
08/01/2017 14:23 #22641 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: Το κρασί των φίλων του ampelourgos.gr.
Ας ξεκινήσουμε και τις συμμετοχές για το κρασί του αμπελουργού για να δούμε πως και αν θα γίνει το εγχείρημα. Για αυτό καλό θα είναι μαζί με τη συμμετοχή ο καθένας να γράψει την ποικιλία, τη χρονιά, το είδος της οινοποίησης καθώς και την ποσότητα που μπορεί και θέλει να διαθέσει. Ξεκινώ εγώ ως παράδειγμα και μπορώ να διαθέσω μέχρι 10 λίτρα Ξινόμαυρο δεξαμενής τρύγου 2016 δεκατεσσάρων ημερών εκχύλισης και 13,5 vol .

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": isaakpa

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
08/01/2017 18:12 #22644 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: Το κρασί των φίλων του ampelourgos.gr.
Merlot 2016 εδώ και ένα μήνα σε βαρέλι.
Αρχικά υψηλα σάκχαρα, εκχύλιση 10 ημερών, βαρύ κρασί με αλκοόλη πάνω από 13.5%, μαύρο χρώμα, γεμάτο σώμα, ακόμα έντονα ταννικό, τυπικά αρώματα και γεύση της ποικιλίας, χρειάζεται βαρέλι χαμηλές θερμοκρασίες και υπομονή για να μαλακώσει.
Ποσότητα όση χρειαστεί.

Pura vida!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PAKSIMADIS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • gomati_sok
  • Το Άβαταρ του/της gomati_sok
  • Αποσυνδεμένος
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
Περισσότερα
08/01/2017 19:52 #22645 από gomati_sok
gomati_sok απάντησε στο θέμα: Το κρασί των φίλων του ampelourgos.gr.
Λόγω χαλαζόπτωσης η παραγωγή μου φέτος είναι ελάχιστη,μετά βίας γέμισα 1 βαρελάκι 60 λίτρων Μερλό+Συρά.
Πήρα από την περιοχή μούστο από μαυρούδι ντόπιο και ετόιμασα έναν ασκό 5 λίτρων αλλά το αποτέλεσμα είναι πολύ υδαρές και δεν πρόκειται να το φέρω.
Μπορώ να φέρω 5 φιάλες 0.75 Μερλό+Συρά 2014 12.8%vol,, περασμένα από βαρέλι 6 μήνες, που το δοκιμάσαμε πέρισυ στη Θεσσαλονίκη.

“Ο καπτάν Δημήτρης ένιωσε ένα νταγιάντισμα σοφράνο μεριά,
ο καιρός τραμουντάνα γεμάτη έξι προς εφτά δύναμη ,
η μπαστέκα στο καπόνι έτριξε μακρόσυρτα, το καΐκι...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PAKSIMADIS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
08/01/2017 19:53 #22646 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: Το κρασί των φίλων του ampelourgos.gr.
Ξυνομαυρο 2016 πεντε μερες στα στιπουρα 12,5 μπωμε, 10-20 λιτρα.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PAKSIMADIS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • gomati_sok
  • Το Άβαταρ του/της gomati_sok
  • Αποσυνδεμένος
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
Περισσότερα
08/01/2017 19:58 #22647 από gomati_sok
gomati_sok απάντησε στο θέμα: Το κρασί των φίλων του ampelourgos.gr.
Νίκο, μου έχεις εξάψει την φαντασία. Πολύ θα ήθελα να δοκίμαζα ΄΄εστω και μια γουλιά από το υπερώριμο Μερλό και όμως τόσο τανικό που θέλει χρόνο για να μαλακώσει(και με μόνο 10 μέρες εκχύλιση).........

“Ο καπτάν Δημήτρης ένιωσε ένα νταγιάντισμα σοφράνο μεριά,
ο καιρός τραμουντάνα γεμάτη έξι προς εφτά δύναμη ,
η μπαστέκα στο καπόνι έτριξε μακρόσυρτα, το καΐκι...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PAKSIMADIS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
09/01/2017 16:04 #22653 από isaakpa
isaakpa απάντησε στο θέμα: Το κρασί των φίλων του ampelourgos.gr.
Εγώ θα φέρω Cabernet S 50%.-Merlot 50% 2016 δεξαμενής , 12 ημέρες εκχύλιση -13,2Be- 6,9 ολική οξύτητα - ποσότητα 5 λίτρα.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PAKSIMADIS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
09/01/2017 16:56 #22656 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: Το κρασί των φίλων του ampelourgos.gr.

gomati_sok έγραψε: Νίκο, μου έχεις εξάψει την φαντασία. Πολύ θα ήθελα να δοκίμαζα ΄΄εστω και μια γουλιά από το υπερώριμο Μερλό και όμως τόσο τανικό που θέλει χρόνο για να μαλακώσει(και με μόνο 10 μέρες εκχύλιση).........

Σωκράτη καλησπέρα, δοκιμάζω αλλά δεν μπορώ να ανεβάσω φωτογραφίες.
ΝΚ

Pura vida!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": gomati_sok

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
09/01/2017 23:36 #22659 από setoinos
setoinos απάντησε στο θέμα: Το κρασί των φίλων του ampelourgos.gr.
Εγώ , θα φέρω 5 λίτρα υπερπολυποικιλιακό , Σέτοινο 33 .
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": isaakpa, PAKSIMADIS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10/01/2017 14:10 #22663 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: Το κρασί των φίλων του ampelourgos.gr.
Σωκράτη θα δοκιμάσω να ανεβάσω φωτογραφίες.

Pura vida!
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PAKSIMADIS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.357 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ