file Προσθήκη Ζάχαρης στο Κρασί

Περισσότερα
10/10/2015 21:18 #19591 από Kostas ts
Kostas ts δημιούργησε το θέμα: Προσθήκη Ζάχαρης στο Κρασί
Γεια σας. Θα ήθελα να ρωτήσω στα 100 κιλά σταφύλια πόσα κιλά ζάχαρη πρέπει να προσθέσουμε ενώ αυτά έχουν 11 βαθμούς, για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα ξινίσει το κρασί?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • gomati_sok
  • Το Άβαταρ του/της gomati_sok
  • Αποσυνδεμένος
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
Περισσότερα
11/10/2015 07:52 #19594 από gomati_sok
gomati_sok απάντησε στο θέμα: Προσθήκη Ζάχαρης στο Κρασί
2 κιλά ζαχαρόζη(ζάχαρη κοινώς) στα 100 κιλά σταφυλοπολτού, ανεβάζουν τα μπομέ κατά 1 βαθμό.
Αναλόγως το κρασί που θέλεις, πράτεις ανάλογα.
Οι υπερβολές στις επεμβάσεις οδηγούν σε ανισορροπία στα οργανολοιπτικά χαρακτηριστικά του οίνου.

“Ο καπτάν Δημήτρης ένιωσε ένα νταγιάντισμα σοφράνο μεριά,
ο καιρός τραμουντάνα γεμάτη έξι προς εφτά δύναμη ,
η μπαστέκα στο καπόνι έτριξε μακρόσυρτα, το καΐκι...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11/10/2015 11:11 #19596 από THUKIS
THUKIS απάντησε στο θέμα: Προσθήκη Ζάχαρης στο Κρασί
Στην ποιοτητα του κρασιου και στο κεφάλι μας δεν εχει επιπτώσεις ?

Παύλος Έδεσσα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11/10/2015 12:23 - 12/10/2015 21:34 #19598 από Tom from Githio
Tom from Githio απάντησε στο θέμα: Προσθήκη Ζάχαρης στο Κρασί
Γεια σου φιλε. Οταν προσθετεις μικρη ποσοτητα στο μουστο, δεν εχεις κανενα προβλημα.ΒΕΒΑΙΑ ,Ολα ειναι σχετικα.Εγω φετος στο μουστο μου(200κιλα) που ηταν 12 γραδο προσθεσα 2 κιλα ζαχαρη για να παει 12,5 γραδο. Την διελυσα καλα πρωτα σε 10 κιλα μουστο λιγο ζεστο και μετα στο βαρελι(ειχε ψιλοκρυωσει ο μουστος) ,γυρισμα κατω πανω και ανακατεμα. Εαν εριχνα 4-6 κιλα ζαχαρη τοτε μπορει με ενα μισοκιλο να εκανα βαρυ κεφαλι(μεθυσι ουζου). Σου ξαναλεω οι μικρες ποσοτητες ζαχαρης δεν επιρεαζουν την ποιοτητα του κρασιου ,ουτε το κεφαλι μας.ΜΑΚΑΡΙ βεβαια να μην χρειασθει ποτε να βαλεις ζαχαρη ,αλλα......Το κεφαλι μας το επηρεαζουν ,οι λαθος ψεκασμοι ,η κακη διαθεση, η αυξημενη ποσοτητα οινολογικων ουσιων στο κρασι,η ΠΟΛΥ ζαχαρη κ.α ΜΕ ΜΕΤΡΟ,ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ. Υ.Σ Μια μικρη ποσοτητα ζαχαρης στο κρασι που εχεις βαλει, μπορει να μην το καταλαβει ουτε ενας ειδημων στο αντικειμενο. Μια ποσοτητα παραπανω ξυνων μπορει να την καταλαβει και ενα μικρο παιδι. Περισσοτερο επηρεαζουν τα ξυνα το κρασι ,παρα η ζαχαρη. ΒΕΒΑΙΑ αυτο δεν ειναι κανονας. Μακαρι ο μουστος μας να ειναι τελειος και να αποφευγονται και τα δυο.
Τελευταία διόρθωση: 12/10/2015 21:34 από Tom from Githio.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
30/10/2015 21:32 #19792 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: Προσθήκη Ζάχαρης στο Κρασί
Ακουστε και τ δικη μου αποψη, βασιλιας ειναι τα μπωμε. Ομως αμα δεν τα σηκωνει το κρασι θα γινουν ολα μετρια εως και χειροτερα.
Αμα ενα αμπελι εχει δυναμικη ας πουμε για 12 και για πχ ιδιαιτερους λογους τρυγηθηκε νωριτερα και ειναι τα μπωμε στο 10,5 τοτε ειναι θεμιτο (παρανομο στην Ελλαδα βεβαιως βεβαιως) να το ενισχυσουμε.
Αμα ομως η δυναμικη του ειναι πχ για 11 μπωμε (δυναμικη του εννοω τα ενζυμα τα ιχνοστοιχεια τα.. το ποση ποιοτητα μπορει να δωσει τες πα) και εμεις θελουμε να τα κανουμε 12 η 13 τοτε το κρασι μας θα ειναι χειροτερο.
Ειναι σαν το κλαδεμα, προσπαθεις να καταλαβεις ποσο φορτωμα σηκωνε, ε... το ιδιο πιστευω ισχυει κ εδω.
Αμα το αμπελι μου χρονια τωρα φτανει εως 12,5 και μια χρονια λογω ιδιατεροτητας δωσει 11 τοτε ναι,πιστευω οτι θα πρεπει να βοηθησω-ενισχυσω το κρασι, αν ομως τα προηγουμενα χρονια εδινε 11 θα ειναι λαθος να το κανω δωδεκα. Δεν θα κανω ετσι καλυτερο κρασι.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": thraks

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
30/10/2015 23:00 #19796 από Christos XM
Christos XM απάντησε στο θέμα: Προσθήκη Ζάχαρης στο Κρασί
Η προσθήκη ζάχαρης επιτρέπεται πλέον και στην Ελλάδα (εδώ και δύο χρόνια περίπου).

Christos XM

ΕΝ ΟΙΝΩ ΑΛΗΘΕΙΑ - IN VINO VERITAS
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": stelios1

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.437 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ