file ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΔΡΥΟΣ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ

Περισσότερα
28/02/2014 23:52 #14846 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΔΡΥΟΣ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ
Την επιφανεια την αυξανεις και ειναι καλο, δες ομως και το πρακτικο μερος,μπορεις να βγαλεις ποιο ευκολα ραβδους(σχιζαρια που λεει ο Κλασικος).Ουτως η αλλως,ποσα θα βαλεις;μερικα κοματια αρκουν.Σκεψου οτι τα ετοιμα τριματα η κυβους της αγορας,βαζεις ενα μικρο σακουλακι στο βαρελι.Υ.Γ.Θα σου ελεγα να μην το ψιλιζεις τοσο το θεμα,αλλα απο την αλλη και μονο που μπαινεις στην διαδικασια να σκεφτεις-ψαχτεις ειναι καλο.

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • mioannis
  • Το Άβαταρ του/της mioannis Συντάκτης θέματος
  • Αποσυνδεμένος
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Ερασιτέχνης Αμπελουργός-Οινοποιός
Περισσότερα
03/03/2014 20:21 #14852 από mioannis
mioannis απάντησε στο θέμα: ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΔΡΥΟΣ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ
Φίλοι
Ο Κοροπούλης και η άλλη εταιρία στου Ρέντη (Ενοχημική αν δεν κάνω λάθος στο όνομα) όντως δίνουν τα ντόμινο σε 10 κιλά συσκευασία σε τιμή περίπου 120 ευρώ που είναι τσουχτερή για ένα ερασιτέχνη που χρειάζεται 1 άντε και 2 κιλά.
Να αναφέρω και τη δική μου εμπειρία.Χρησιμοποίησα

1) κύβους όχι από τα δάση ι Allier αλλά προέλευσης Χιλής .Το δείγμα περίπου 70 γραμ σε σακουλάκι αλουμινίου το προμηθεύτηκα δωρεάν από έκθεση οινολογίας (οινόραμα 2012 )
Έκανα δοκιμή αρχικά με τα ντόμινο σε 5 κιλά κρασί αγιωργίτικο βάζοντας 15 γραμ. περίπου κύβους .Σε 4 βδομάδες είχα καλούτσικα μπορώ να πώ αποτελέσματα αν και έχασα αρκετά από τα φυσικά χαρακτηριστικά του κρασιού.Δεν προμηθεύτηκα σακούλα των 10 κιιλών λόγω υψηλού κόστους για τις ανάγκες μου.
2) Εναλλακτικά φέτος πρόσθεσα σε 5 λίτρα κόκκινου κομμάτια ξύλου που έβγαλα από κούτσουρα δρυός,αγνώστου προέλευσης από μάντρα που πουλά κούτσουρα για τζάκι ΚΑΙ ΑΤΥΧΗΣΑ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ .Το πεντόκιλο έγινε πικρό και δεν πίνεται.Ευτυχώς η ποσότητα ήταν μικρή. Την ίδια εμπειρία είχε φίλος που έκανε πείραμα με 10 κιλά καμπερνέ με δρυ και πάλι από 'άλλη μάντρα. Πικρίλα και αηδεία το αποτέλεσμα.Ίσως η δρυς π ου κυκλοφορεί στην Αττική είναι μαϊμού ή δεν ξέρω τι άλλο να πω.
3) Χρησιμοποίησα τσίπς που προμηθεύτηκα από Χημικό εργαστήριο στο Μενίδι.Μετρίως οικανοποιηττικά αποτελέσματα. Χρησιμοποίησα επίσης τσιπς από Οινολογικό εργαστήριο στο Περιστέρι με όχι οικανοποιητικά αποτελέσματα.
Γενικά όταν αγοράζω σταφύλι η μούστο από τα ορείνα (Κορινθίας) έχω σε ένα χρόνο σε ινοξ υπέροχα κρασιά που δεν τα ανταγωνίζεται κανένα από αυτά με τις γεύσεις του ξύλου. Οπως έλεγε και επαγγελματίας οινολόγος καλύτερα να επενδύουμε στο καλό Ελληνικό σταφύλι παρά στα ξύλα της Γαλλίας ή της Αμερικής κοκ. Καταλήγω ότι ποτέ πιά ξύλα στο κρασί μου.Άστο για τα μέτρια σε ποιότητα κρασιά .
Ίσως θα έπρεπε η πολιτεία ,αν λειτουργούσε σωστά, να ζητούσε από τους παραγωγούς άλλα και από τους έμπορους εισαγωμένων να βάζουν σήμα σε όσα κρασιά δεν έχουν υποστεί την επίδραση του βερελιιού ή πρόσθετω ξύλου για να ξέρουμε τι πίνουμε .

Γιάννης Μ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
03/03/2014 23:23 #14853 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΔΡΥΟΣ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ
Μαιμου βελανιδια δεν κυκλοφοραει μονο στην Ατικη αλλα παντου.Τα περισοτερα εδω ειναι απο Βουλγαρια και ενα εμπειρο ματι βλεπει αμεσως την διαφορα απο την ντοπια.Αυτο που πηρες Γιαννη σιγουρα δεν ηταν αυτο που επρεπε και σιγουρα ηταν φρεσκο ξυλο.Τα ξυλα θα πρεπει να ειναι 2-3 ετων κομενα και αποθηκευμενα σωστα.Και φυσικα κοματι απο κορμο και οχι απο κλαδι. Επισης πρεπει να καθαρισεις-ξανακοψεις καλα τα ακρα,γιατι τα εργαλεια κοπης(αλυσοπριονα η κορδελες) αφηνουν λαδι η πετρελαιο στο ξυλο.Οποτε καταλαβαινεις τι μπορει να γινει.Φετος οταν εσχιζα το κοματι που βρηκα για να βγαλω τα σχιζαρια,μοσχοβολουσε ο τοπος,μυριζεις το ξυλο και σε πιανει τρελα,παλιο καλο ξυλο με εξαιρετικο αρωμα.Αληθεια,τι ποσοτητα εβαλες στο 5λιτρο;Και μια φωτο απο μια Βελανιδια-καραβι.

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • mioannis
  • Το Άβαταρ του/της mioannis Συντάκτης θέματος
  • Αποσυνδεμένος
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Ερασιτέχνης Αμπελουργός-Οινοποιός
Περισσότερα
04/03/2014 09:12 #14854 από mioannis
mioannis απάντησε στο θέμα: ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΔΡΥΟΣ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ
Φίλε Αλέξανδρε
Το ξύλο που χρησημοποίησα ήταν όντως από κορμό αλλά δεν παίρνω όρκο για την ηλικία.Μου φάνηκε στεγνό και παλιό χωρις βεβαιότητα.Πάντως κάτι πήγε στραβά γιατί το ξύλο δεν έδεινε καμιά ιδιαίτερη μυρωδιά όταν το έσκισα πάντα με καθαρά εργαλείαα. Χρησιμοποίησα πρίπου 3 γραμ καρδιά ξύλου ανά λίτρο κρασί. Έχω απογοητευτεί πάντως με τα πρόσθεττα γιατί πάντα έφτιαχνα ωραία κρασιά μια με Εγγλέζικο ή με Καλαμπάκι Λήμνου, άλλη φορά με Ορεινό Αγιωργίτικο κοκ πετυχαίνοντας κρασιά που θα τα ζήλευαν και οι Γάλλοι χωρίς ίχνος από τανίνα ξύλου. Σε ευχαριστώ
Γιάννης Μ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
04/03/2014 19:27 #14859 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΔΡΥΟΣ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ
Ειναι αρκετοι αυτοι που προτιμουν τα κρασια οπως ειναι,χωρις βαρελι η προσθετα ξυλου.Οπως και να'χει Γιαννη ελπιζω να δοκιμασουμε τα κρασια σου σε καποια συναντηση.Και η φωτο μιας βελανιδιας τετοιου μεγεθους που σπανια συναντα κανεις.

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
04/03/2014 21:09 #14862 από andreas.360
andreas.360 απάντησε στο θέμα: ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΔΡΥΟΣ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ
Έχω την εντύπωση ότι πρόσθετα δρυός πουλάνε τα οινολογικά εργαστηρια σε ποσότητες λιανικής. Όσο θέλεις (ή όσο σε συμβουλέψει ο οινολόγος) παίρνεις.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • mioannis
  • Το Άβαταρ του/της mioannis Συντάκτης θέματος
  • Αποσυνδεμένος
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Ερασιτέχνης Αμπελουργός-Οινοποιός
Περισσότερα
05/03/2014 19:49 #14867 από mioannis
mioannis απάντησε στο θέμα: ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΔΡΥΟΣ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ
Φίλε Αλέξανδρε ευχαριστώ για την φωτο τη βελανιδιάς που σίγουρα είναι πολύ μεγαλύτερης σε ηλικία από αυτήν που προεκύψε το κούτσουρο που χρησιμοποίησα.Όπως λές κάτι πήγε στραβά στην επιλογή του κούτσουρου και δεν μου βγήκε. Θα χαρώ πολύ να δοκιμάσουμε σε κάποια συνάνττηση και τα δικά μου κρασιά.Του χρόνου λέω Θεού θέλοντος να πάω ως την Δράμα για τη ετήσια συνάντηση-γευσιγνωσία του αμπελουργού αν και καλό θα ήταν εμείς του νότου να κάναμε κάποια συνάντηση πριν το θέρος κάπου μεταξύ Λαμίας και Κορίνθου να γνωριστούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις . Ένας φίλος εδώ στο σάιτ είχε προτείνει συνάντηση κάπου στον Θεολόγο/Μαλεσίνα για την οποία εγώ αν ισχύει είμαι μέσα.
Οσον αφορά τα πρόσθετα που αναφέρει ο φίλος Ανδρέας.360 από τα οινολογικά εργαστήρια να σχολιάσω ότι τα δοκίμασα 3 φορές από διαφορετικά εργαστήρια (Μενίδι-Περιστέρι-Μεταξουργείο) χωρίς οικανοποιητικά αποτελέσματα.
Τα λέμε
Γιάννης Μ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11/08/2014 16:01 #15728 από axaios
axaios απάντησε στο θέμα: ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΔΡΥΟΣ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ
Καλησπερα.Καλο τρυγο σε ολους μια που πλησιαζη ηωρα.
Αν εχει χρησιμοποιηση κανεις και γνωριζη τη διαδικασια ας γραψη πως ,και ποτε ,ειναι καλο
να γινετε η χρηση των στικς δρυος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • mioannis
  • Το Άβαταρ του/της mioannis Συντάκτης θέματος
  • Αποσυνδεμένος
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Ερασιτέχνης Αμπελουργός-Οινοποιός
Περισσότερα
20/08/2014 17:51 #15781 από mioannis
mioannis απάντησε στο θέμα: ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΔΡΥΟΣ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ
Φίλε αχαιος
Ρίξε μια ματιά στο σάιτ της Ενοχημικής ( www.enochimiki.gr ) προϊόντα ξύλου, Dominos, όπου δίδονται κάποιες πληροφορίες του τύπου που ζητάς για τους κύβους.
Επίσης ο Α.Γ. Κοροπούλης ΑΒΕΕ έχει ένα αρκετά κατατοπιστικό φυλλάδιο της εταιρίας Pronektar που απαντά σε πολλά ερωτήματα με τα προϊόντα Δρυός. Αν θέλεις στο στέλνω με FAX γιατί μου χάλασε ο σκάνερ μου.
Γιάννης Μ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
08/01/2018 14:03 - 08/01/2018 14:03 #24951 από scienceshop
scienceshop απάντησε στο θέμα: ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΔΡΥΟΣ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ
Επίσης μπορείς να δείς και εδώ για πρόσθετα δρυός oak chips http://scienceshop.gr/product.php?id=2079 και έχει και λεπτομέρειες για δοσολογία.

www.scienceshop.gr | ΧΗΜΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Τελευταία διόρθωση: 08/01/2018 14:03 από scienceshop.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.145 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ