file Νέο κόκκινο κρασί με αμυδρή πικρίλα στην επίγευση.... ταννίνες ή πίκρανση?

  • gomati_sok
  • Το Άβαταρ του/της gomati_sok
  • Αποσυνδεμένος
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
Περισσότερα
08/07/2014 18:44 #15527 από gomati_sok
gomati_sok απάντησε στο θέμα: Νέο κόκκινο κρασί με αμυδρή πικρίλα στην επ
AXAIOS, πως γ'ινεται να ε'ιναι καλά κλεισμένο το βαρέλι σου (οπως λες)και να τραβάς από τη κα΄νουλα για να πίνεις?? καλά σου ειπε ο οινολόγος ότι το κρασί ήρθε σε επαφή με οξυγόνο-το κενό χωρο του βαρελιού από το κρασί που αδειάζει τον καταλαμβάνει ατμοσφαιρικός αέρας-έτσι πίνεις πάντα οξειδωμένο κρασί, λίγο ή πολύ αναλόγως πολλών παραγόντων, μερικούς τους αρέσει γιατί έτσι έμαθαν, να το πίνουν και να έχει γέυση προς το κονιάκ, μετά βέβαια ξεφέυγει γευστικά και αρχίζει να σου καίει το φάρυγγγα, κοίτα να σώσεις το βαρέλι τώρα

“Ο καπτάν Δημήτρης ένιωσε ένα νταγιάντισμα σοφράνο μεριά,
ο καιρός τραμουντάνα γεμάτη έξι προς εφτά δύναμη ,
η μπαστέκα στο καπόνι έτριξε μακρόσυρτα, το καΐκι...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
28/10/2020 11:45 #28764 από anastask
anastask απάντησε στο θέμα: Νέο κόκκινο κρασί με αμυδρή πικρίλα στην επ
Γεια σας

Σε έλεγχο που έκανα σε πλαστικό βαρέλι 50 λιτρων
Σε κόκκινο κρασί διαπίστωσα τη λευκή κρούστα της άνθησης στο πάνω μέρος λίγο κάτω από το καπακι
Το αφαίρεσα όσο μπόρεσα το κρασί δεν έχει πάρει καμία ενοχλητική μυρωδιά
Θέλω να ρωτήσω τι να κάνω σε αυτό το στάδιο;

Ευχαριστώ
Τάσος Κ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
28/10/2020 11:48 #28765 από anastask
anastask απάντησε στο θέμα: Νέο κόκκινο κρασί με αμυδρή πικρίλα στην επ
Γειά σας

Σε έλεγχο που έκανα σε πλαστικό βαρέλι 50 λιτρων
Σε κόκκινο κρασί διαπίστωσα τη λευκή κρούστα της άνθησης στο πάνω μέρος λίγο κάτω από το καπακι
Το αφαίρεσα όσο μπόρεσα το κρασί δεν έχει πάρει καμία ενοχλητική μυρωδιά
Θέλω να ρωτήσω τι να κάνω σε αυτό το στάδιο;

Ευχαριστώ
Τάσος Κ[size=black][/size]

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
28/10/2020 17:17 #28768 από setoinos
setoinos απάντησε στο θέμα: Νέο κόκκινο κρασί με αμυδρή πικρίλα στην επ
Θείωσε άμεσα,
Εάν το αφήσεις απροστάτευτο, σε μερικές ημέρες,
θα μυρίζει ΄΄ποδαρίλα΄΄, από τον μύκητα μυκόδερμα .
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": lyggas, anastask

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
28/10/2020 17:23 #28769 από andreas.360
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, anastask

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
19/01/2022 11:23 - 19/01/2022 11:28 #29628 από ioannisIV
ioannisIV απάντησε στο θέμα: Νέο κόκκινο κρασί με αμυδρή πικρίλα στην επ
Για πρώτη φορά μέσα στα 15 με 20 χρόνια που ασχολούμαι με το κρασί ερασιτεχνικά έπαθα κι εγώ αυτό που γράφει ο τίτλος του θέματος,
ας ξεκινήσουμε πρώτα από όλα από τις ποικιλίες που είναι παραδοσιακές Δυτικής Μακεδονίας με έντονη παρουσία του κλασικού μαύρου μοσχάτου
όπως επίσης αρκετά κρασοστάφυλα που τα λένε εδώ το αμπέλι είναι μεγάλο σε ηλικία 40 με 45 χρόνια και απο τότε που το ανέλαβα εγώ προσπαθώ να μην χρησιμοποιώ φυτοφάρμακα μόνο θειοχαλκίνη, εδώ και 5 χρονιά περίπου άρχισα να εμφιαλώνω σε μπουκάλια και να αποθηκεύω σε ασκούς το κρασί ώστε να καταναλώνουμε στο σπίτι την σοδειά της περσινής χρονιάς,για την συντήρηση του κρασιού χρησιμοποιώ θειώδη (μεταμπισουλφίτ) κάτι που άρχισα να το κάνω μετά απο πολύ σκέψη μιας και είμαι θιασώτης των αγνών προϊόντων χωρίς συντηρητικά ὀμως το έκανα γιατί τα σταφύλια μου δεν έχουν υψηλούς αλκοολικούς βαθμούς με αποτέλεσμα το κρασί να ξινίζει εύκολα και να μην κρατάει για την επόμενη χρονιά, η ποσότητα θειώδους που ρίχνω στο κρασί είναι 10 γραμμάρια στα 200 λίτρα το οπόιο το έκανα μόνο φέτος γιατί τις προηγούμενες φορές έριχνα στον μούστο μεγαλύτερη ποσότητα όπως αναγράφει ό κατασκευαστής, όμω παρατήρησα πως το κρασί φέτος έχει μια πικρίλα και δεν ξέρω τον λόγο έχω διαβάσει το θέμα απο την αρχή όμως δεν έχουν δοθεί απαντήσεις με ασφαλή συμπεράσματα.Το 60% του κρασιού το έχω ήδη εμφιαλώσει το υπόλοιπο θα το κρατήσω μέχρι τις αρχές της άνοιξης για να δω μήπως εξελιχθεί και χάσει την πικρίλα κάθε παρατήρηση - πρόταση δεκτή.
Τελευταία διόρθωση: 19/01/2022 11:28 από ioannisIV.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.117 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ