file Νέο κόκκινο κρασί με αμυδρή πικρίλα στην επίγευση.... ταννίνες ή πίκρανση?

Περισσότερα
19/06/2014 22:09 #15448 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: Νέο κόκκινο κρασί με αμυδρή πικρίλα στην επίγευση.... ταννίνες ή πίκρανση?
Τότε το πιο πιθανό-μιας και είμαστε μακριά για μια δοκιμή- είναι κακές άγουρες πικρές τανίνες, που όπως πολύ σωστά είπε ο οινολόγος σου προέρχονται ένα μέρος τους από το χυμό των κοτσανιών (πικρές) και οι υπόλοιπες από τη μη καλή φαινολική ωρίμανση των σταφυλιών (άγουρες), μάλλον είχες πολλά πράσινα κουκούτσια.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
19/06/2014 22:19 #15449 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: Νέο κόκκινο κρασί με αμυδρή πικρίλα στην επίγευση.... ταννίνες ή πίκρανση?
Είδες άμα βιάζεσαι ξεχνάς και τα βασικά της οινολογίας. Όσα έγραψα παραπάνω ισχύουν κατά το ήμιση.Ναι σίγουρα ο χυμός των κοτσανιών για την πικρή γεύση αλλά για τις τανίνες με 2 μέρες μόνο εκχύλιση δεν ισχύει.Και αυτό γιατί η εκχύλιση των τανινών αρχίζει όταν το γλεύκος πιάσει τα 4-5 vol σε αλκοόλη, πράγμα που αυτό γίνεται αρκετά πιο μετά τις 2 μέρες.Αρα αυτό που μένει είναι αυτό που είπε και ο οινολόγος.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": mioannis

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
19/06/2014 22:52 #15450 από mioannis
mioannis απάντησε στο θέμα: Νέο κόκκινο κρασί με αμυδρή πικρίλα στην επίγευση.... ταννίνες ή πίκρανση?
Ευχαριστώ πολύ για όλα
Γιάννης Μ
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PAKSIMADIS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
22/06/2014 18:09 #15458 από vivlinos
vivlinos απάντησε στο θέμα: Νέο κόκκινο κρασί με αμυδρή πικρίλα στην επίγευση.... ταννίνες ή πίκρανση?
Φίλε mioannis γιατί προδικάζεις ότι στην νέα οινοποιητική σεζόν θα έχεις το ίδιο πρόβλημα και προγραμματίζεις από τώρα την προσθήκη ζελατίνης .Ο οινολόγος σου από ότι κατάλαβα υποψιάστηκε κακή ρύθμιση των κυλίνδρων του σπαστήρα και πιθανόν να συνθλίβονται τα ξυλώδη μέρη του τσαμπιού. Αν συμβαίνει αυτό τότε συνθλίβονται και τα κουκούτσια και τότε το θέμα των υπερβολικών τανινών και της στυφάδας ξεφεύγει από κάθε έλεγχο.
Προτείνω να γίνει σωστή ρύθμιση της απόστασης των κυλίνδρων του σπαστήρα με διαδοχικές δοκιμές ως που να βρεθεί η σωστή απόσταση , και μείωσε κατά μία ημέρα τον χρόνο παραμονής του μούστου στα στέμφυλα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
04/07/2014 16:23 #15508 από axaios
axaios απάντησε στο θέμα: Νέο κόκκινο κρασί με αμυδρή πικρίλα στην επίγευση.... ταννίνες ή πίκρανση?
Καλησπερα.προβλημα αντιμετοπιζω με ενα δρυινο βαρελι με νεμεα.το κρασι αρχισε να παρουσιαζη μια μυρωδια γευση μουχλας,στον οινολογο που πηγα μου απαντησε πως το κρασι εχασε την αποστηρωση του,μαλλον επαφη με αερα,αλλα το βαρελι ηταν πολυ καλα κλεισμενο,τη μπορη να εφταιξε'απο πειρα που εχετε;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
04/07/2014 19:38 #15511 από mioannis
mioannis απάντησε στο θέμα: Νέο κόκκινο κρασί με αμυδρή πικρίλα στην επίγευση.... ταννίνες ή πίκρανση?
Φίλε axaios, μπορείς να διαιστώσες αν η επιφάνεια του κρασιού σου έχει μια άσπρη πέτσα ,ίσως έχεις το πρόβλημα της άνθησης που προέρχεται από μονοκύταρο οργανισμό που ζει παρουσία αέρα δηλαδή θέλει οξυγόνο για να αναπτυχθεί, ίσως καθυστέρησες να σφραγίσεις ή δεν το απογέμισες τέρμα. Μια άλλη αιτία ίως είναι η TCA που οφείλεται σε μύκητα από κακώς αποστηρωμένο φελλό( άν βέβαια έχεις χρησημοποιήσει φελλό για σφράγιασμα) ο οποίος να έχεται σε επαφή μεε το κρασί σου,. Η πρώτη περίπτωση ίσως θεραπεύεται , Γιάννης Μ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
04/07/2014 21:49 - 04/07/2014 22:23 #15513 από SPYROS
SPYROS απάντησε στο θέμα: Νέο κόκκινο κρασί με αμυδρή πικρίλα στην επίγευση.... ταννίνες ή πίκρανση?
Αγαπητέ axaios,

Η μυρωδιά που αντιλαμβάνεσαι, αν δεν οφείλεται σε μούχλα κατά το στέγνωμα ύστερα από πλύσιμο, πρέπει να είναι η μυρωδιά οξειδωμένου κρασιού από απουσία προστασίας λόγω έλλειψης ελεύθερου θειώδους και αυτό το συμπεραίνω και από την άποψη του οινολόγου σου, ο οποίος, ως οινολόγος, έχει γνώση και πείρα.

Τα βαρέλια καλό είναι να απογεμίζονται μια φορά την εβδομάδα, ανάλογα και με τη θερμοκρασία και την υγρασία στην οποία βρίσκονται, και το θειώδες να παρακολουθείται.
Η άνθιση εμφανίζεται όταν το κρασί δεν έχει επαρκές θειώδες, έχει συνήθως χαμηλά οξέα και έρχεται σε επαφή με τον αέρα, επειδή κατέρχεται η στάθμη του.
Όμως, όταν το κρασί έχει επαρκή οξέα, μπορεί να οξειδωθεί πριν ακόμη εμφανισθεί η άνθιση, που θα μπορούσε να σε κινητοποιήσει.

SPYROS

Διπλ. Η/Μ
Να φαν τα λάφια μάλαθρο,
κι οι μούλες το τριφύλλι,
κι ο νιός να πιή παλιό κρασί,
ρακί ματαβρασμένο.
Τελευταία διόρθωση: 04/07/2014 22:23 από SPYROS.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
05/07/2014 16:10 #15514 από axaios
axaios απάντησε στο θέμα: Νέο κόκκινο κρασί με αμυδρή πικρίλα στην επίγευση.... ταννίνες ή πίκρανση?
Δε γνωριζω,πρωτη φορα παθαινω τετοια ζημια,φελλο τα βαρελια εχουν σιλικονης.βαζω κρασι μονο για το σπιτη και για φιλους.δυο βαρελακια διακοσαρια,παλια σε πλαστικα,τα τελευταια χρονια σε δρυινα.
Τραβοντας χτες απο το πρωτο βαρελι,που εχει τελειωση,καΙ το κρασι του ηταν καλο,ειδα
Οτι σ ε αυτο που ειχε απομεινη η ξινιλα ειναι εντονη.
Απο δευτερα θα παω πσλι στον οινολογο,αλλα μου φαινεται εχασα και το κρασι και τα βαρελια...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
07/07/2014 00:08 #15521 από SPYROS
SPYROS απάντησε στο θέμα: Νέο κόκκινο κρασί με αμυδρή πικρίλα στην επίγευση.... ταννίνες ή πίκρανση?
Δηλαδή axaios, αν κατάλαβα καλά, κάθε φορά που ήθελες να πιείς, τραβούσες από την κάνουλα του βαρελιού?

SPYROS

Διπλ. Η/Μ
Να φαν τα λάφια μάλαθρο,
κι οι μούλες το τριφύλλι,
κι ο νιός να πιή παλιό κρασί,
ρακί ματαβρασμένο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
07/07/2014 14:24 #15524 από axaios
axaios απάντησε στο θέμα: Νέο κόκκινο κρασί με αμυδρή πικρίλα στην επίγευση.... ταννίνες ή πίκρανση?
Nai.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.058 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ