Topic-icon αποσταγμενο νερο

More
04/08/2013 02:47 #10215 από poutios

για σας. θα ηθελα να κανω μια ερωτηση σχετικα με την αραιωση του τσιπουρου.
εγω την αραιωση την κανω αποσταζωντας το νερο το οποιο βαζω στο τσιπουρο.
τι διαφορα υπαρχει μεταξη αποσταγμενου νερου, εμφιαλομενου, νερο απο την βρυση και νερο απο πηγη?????

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

More
08/08/2013 15:19 #10252 από Christos XM

Φίλε poutios καλησπέρα,

Το νερό μετά την απόσταξη είναι απαλλαγμένο από άλατα, μέταλλα και άλλα μη πτητικά συστατικά. Συνεπώς είναι ένα "μαλακό" νερό. Επειδή όμως απουσιάζουν τα άλατα δεν είναι "νόστιμο". Εάν δοκιμάσεις να το πιεις θα καταλάβεις τι εννοώ. Αυτή είναι η κυριότερη διαφορά με τα υπόλοιπα νερά που αναφέρεις. Το νερό της βρύσης περιέχει επιπλέον χλώριο καθώς είναι το κύριο μέσο που χρησιμοποιείται από τις εταιρείες ύδρευσης για την "απολύμανσή" του από μικροοργανισμούς και βακτήρια. Το χλώριο όμως "μυρίζει" και γι αυτό αποφεύγεται η χρήση του από τους τσιπουράδες. Τα εμφιαλωμένα νερά και τα νερά από τις πηγές έχουν διάφορα χαρακτηριστικά, ανάλογα με την προέλευσή τους. Έχουμε ξαναγράψει ότι μια κρίσιμη παράμετρος για το νερό είναι η αγωγιμότητά του. Όσο πιο χαμηλή είναι τόσο πιο μαλακό είναι το νερό και άρα δίνει καλύτερη υφή στο στόμα.

Christos XM


ΕΝ ΟΙΝΩ ΑΛΗΘΕΙΑ - IN VINO VERITAS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

More
08/08/2013 18:40 #10253 από poutios




για την απάντηση στο ερώτημα μου. ChristoΣ΄ευχαριστώ φίλε
Σίγουρα το αποσταγμένο νερό είναι πολύ άγευστο.


Άρα κατά την γνώμη σου είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσω εμφιαλωμένο
νερό χαμηλής αγωγιμότητας???


Και κάτι ακόμα: την αραίωση την κάνεις μόλις τελειώσεις με
την απόσταξη??? ή είναι καλύτερα να την κάνεις λίγο πριν το καταναλώσεις???


Σε παρακαλώ αν μπορείς δώσε μου τα φώτα σου γιατί τίθεται θέμα
χρόνου και χώρου.


.volΧρόνου γιατί είναι μεγάλος μπελάς να αποστάζεις νερό για να αραιώσεις
τσίπουρο διπλής απόσταξης 70%


Και χώρου γιατί αν το αποθηκεύσεις χωρείς να το αραιώσεις
θες τα μισά σχεδόν δοχεία.



Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

More
08/08/2013 23:18 #10255 από Christos XM

Είθισται την αραίωση να την κάνεις μετά την απόσταξη. Μάλιστα καλό είναι, αφού το σπάσεις,να το αφήσεις και κανα δίμηνο χωρίς να το πειράξεις για να "καθήσει" (να δέσει, να ωριμάσει όπως θες πες το). Σε ό,τι αφορά την απόσταξη του νερού η αλήθεια είναι ότι ως μέθοδος είναι και χρονοβόρα και κοστοβόρα. Εγώ θα σου πρότεινα το εμφιαλωμένο. Πριν από δυο χρόνια είχα βρει εμφιαλωμένο νερό με πολύ χαμηλή αγωγιμότητα (αν θυμάμαι καλά είχε περίπου 170-200μs/cm). Το νερό λέγονταν ΣΑΜΑΡΙΝΑ. Βέβαια εάν το τσίπουρο που θες να σπάσεις είναι πολύ τότε και με το εμφιαλωμένο θα τεθεί θέμα κόστους. Συγκρίνεις και αποφασίζεις. Για το θέμα του χώρου εάν δεν μπορείς να το σπάσεις μοναμιάς κάντο περιοδικά. Δηλαδή σπάσε πρώτα την ποσότητα που υπολογίζεις ότι θα καταναλώσεις μετά από ένα δίμηνο και πήγαινέ το έτσι περιοδικά. Αυτά. Ελπίζω να βοήθησα.

Christos XM


ΕΝ ΟΙΝΩ ΑΛΗΘΕΙΑ - IN VINO VERITAS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

More
11/08/2013 18:19 #10271 από poutios




Σίγουρα βοήθησες και σε ευχαριστώ.
Αυτό το ότι πρέπει να κάτσει το τσίπουρο αραιωμένο για να ωριμάσει
δεν το ήξερα. Κάποτε είχα τσίπουρο το οποίο δεν το είχα αραιωμένο γιατί δεν έφτασε
το αποσταγμένο που είχα βγάλει. Και το αραίωνα με εμφιαλωμένο λίγο λίγο όταν ήταν
να πιο αλλά δεν μου άρεσε όταν τελείωσε μετά από κάνα 3μηνο και ήπια από το άλλο
είδα μεγάλη διαφορά.
Πέρσι είχα αποστάξει στο μισό το τσίπουρο νερό από την βρύση
και στο άλλο μισό νερό από πηγή. Στην αρχή το τσίπουρο που είχε νερό από πηγή ήταν
κλάσεις ανώτερο από το άλλο (πιο παχύ). Όσο ώμος περνούσε ο καιρός η διαφορά ποιότητας
μίκρυνε και στο τέλος θα έλεγα ότι το τσίπουρο με νερό από την βρύση ήταν ελαφρός
καλύτερο. Που οφείλετε αυτό δεν ξέρω. και τα δυο τα νερά αποσταγμένα.
Φέτος μετά από έρευνα λέω να βάλω εμφιαλωμένο και σε μια μικρή
ποσότητα να αποστάξω εμφιαλωμένο νερό για να δω αν υπάρχει διαφορά.



Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

More
11/08/2013 18:36 #10272 από tzooon9

Γιατι ρε φιλε να βαλλεις νερο,ασε το τσιπουρο οπως ειναι...κριμα ειναι να το χαλασεις...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

More
11/08/2013 19:06 #10273 από poutios




. Ποιος θα το πιει?volΓιατί ρε φίλε ένα τσίπουρο έτσι όπως πρέπει να βγαίνει μετά
την 2ρη απόσταξη είναι περίπου στα 70%



Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

More
11/08/2013 20:04 #10274 από tzooon9

μετα τη δευτερη αποσταξη παει 70βαθμους?πολυ δεν ειναι?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

More
12/08/2013 12:13 #10275 από Christos XM

,poutiosΦίλε



Αυτή είναι η πιο σωστή μέθοδος. Πειραματίζεσαι, δοκιμάζεις κι όπου σ’ αρέσει εκεί είσαι. Για το ότι το τσίπουρο που είχες σπάσει με απεσταγμένο νερό από πηγή ήταν πιο "παχύ" από το άλλο με απεσταγμένο νερό από τη βρύση δεν ξέρω κι εγώ να στο εξηγήσω. Μήπως το ένα (το πιο παχύ) είχε περισσότερη αλκοόλη από το άλλο; Έχε υπόψη σου πάντως ότι η έξοδος σε μια διεργασία (όπως η απόσταξη) είναι πάντοτε συνάρτηση της εισόδου. Δηλαδή δεν σημαίνει ότι επειδή τα απέσταξες και τα δύο αυτά θα είχαν τις ίδιες ακριβώς ιδιότητες. Εάν π.χ. αποστάξεις θαλασσινό νερό και μετά αποστάξεις νερό βρύσης και τα δύο απεσταγμένα θα είναι, αλλά δεν θα έχουν τις ίδιες ακριβώς ιδιότητες. Τέλος πάντων...



. σίγουρα τα πλησιάζει. Εμείς τη δεύτερη απόσταξη τη σταματάμε στα 18 γράδα. Παίρνουμε τα 18 και μόλις πάει στα 17 (ή λίγο πριν) τότε κόβουμε την απόσταξη. Εάν λοιπόν το μίγμα που βράζεις είναι «δυνατό» (έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ) τότε δεν είναι απίθανο το προϊόν απόσταξης να προσεγγίζει το 70% σε αλκοόλ.vol9 κι αν δεν είναι ακριβώς 70%tzooonΦίλε



Εύχομαι καλή επιτυχία.



Christos XM

Εύχομαι καλή επιτυχία.



Christos XM



ΕΝ ΟΙΝΩ ΑΛΗΘΕΙΑ - IN VINO VERITAS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.274 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ