file ΞΗΡΕΣ ΖΥΜΕΣ

Περισσότερα
11/07/2012 19:29 #7557 από cabernet
cabernet δημιούργησε το θέμα: ΞΗΡΕΣ ΖΥΜΕΣ
Γεια σε όλους!
Λέω φέτος να προσπαθήσω να οινοποιήσω ροδίτη με χρήση επιλεγμένης ζύμης και έχω μερικές απορίες:
Υπάρχουν συγκεκριμένες ζύμες για συγκεκριμένες ποικιλιες που αναδυκνύουν τα αρωματα και τα γευστικά χαραχτηριστικά τους καλύτερα απο τις ιθαγενεις ζύμες;
Τι κινδύνοι μπορει να παρουσιαστουν στο κρασι απο την χρήση επιλεγμένης ζύμης;
Απο που θα τις προμηθευτώ,δεδομένου οτι ο οινολόγος μου δεν πουλάει;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12/07/2012 10:32 #7560 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: ΞΗΡΕΣ ΖΥΜΕΣ
Καλημέρα φίλε cabernet υπάρχουν ζύμες και για κάθε ποικιλία και για είδος κρασιού και για κάθε στάδιο ζύμωσης. στην περίπτωσή σου θα ζητήσεις τη ζύμη << rod>> που όπως κατάλαβες είναι φτιαγμένη από απομονωμένες άγριες ζύμες από ροδίτες και κάνει για όλα τα λευκά, ιδίως για σωβινιόν μπλάνκ. Θα τις προμηθευτείς από την Αμπελοοινική στη Θέρμη Θεσσαλονίκης,Χάλκης 32 Τ.Κ.60810, τηλ. 2310-383222 fax 383223.Αν ακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες προσθήκης των ζυμών δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα, αντιθέτως η ζύμωσή σου, σε περίπτωση που έχεις πολλά μπομέ, θα τελειώσει σίγουρα και θα έχεις και καλύτερα αρώματα. Να πω όμως, παρά τις οδηγίες που σου έδωσα, θεωρώ ότι εμείς οι ερασιτέχνες πρέπει να προσπαθούμε με τις άγριες ζύμες, επειδή δίνουν μια διαφορετικότητα και ιδιαιτερότητα στο παραγώμενο κρασί σε σχέση με το επαγγελματικό, και να τις χρησιμοποιούμε μόνο σε περιπτώσεις δυσκολιών της ζύμωσης.Καλή συνέχεια.


αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.087 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ