file ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ

Περισσότερα
24/08/2011 05:35 #5622 από AJ1
AJ1 δημιούργησε το θέμα: ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ
Καλησπέρα σε όλους.
Διαβάζω συχνά το site και βρίσκω πολύ χρήσιμα αυτά που βρίσκω. Δεν είμαι επαγγελματίας αμπελουργός. Έχω μόνο ένα κτηματακι με καμια 250 ρίζες αμπέλι και κάθε χρόνο βράζω το τσίπουρο της χρονιάς. [:)]

Τον τελευταίο καιρό, έχω αρχίσει να σκέφτομαι να αρχίσω να παράγω και να πουλάω τσίπουρο. Αποφάσισα λοιπόν να ψάξω λίγο το θέμα και να δω αν έχω την οικονομική δυνατότητα να το επιχειρήσω. Έχω βρει αρκετές τιμές για τον εξοπλισμό που χρειάζεται (κυρίως απο site). Αυτό που με προβληματίζει όμως, είναι η άδεια. Δεν έχω καταλάβει απο αυτά που βρίσκω αν μπορώ να βγάλω άδεια, ή είναι "κλειστό" επάγγελμα και θα πρέπει να βρω απο κάποιον να αγοράσω την άδειά του.

Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα, αν μπορούσατε να με διαφωτίσετε επι του θέματος.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
25/08/2011 12:52 #5631 από Dionyssos
Dionyssos απάντησε στο θέμα: ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ
Δεν είμαι σίγουρος, αλλά άκουσα ότι φέτος είναι η τελευταία φορά που θα λειτουργήσουν τα καζάνια. Φαίνεται πως υπάρει μεγάλη πίεση από τις εταιρείες παραγωγής εμφιαλωμένου τσίπουρου για κατάργηση των καζανιών και με την ευκαιρία κατάργησης των πάντων πάει και αυτή η πατροπαράδοτη διαδικασία. Τώρα για είμαστε και ειλικρινείς, η Πολιτεία έδωσε άδειες καζανιών, ώστε να παράγουν τσίπουρα οι αμπελουργοί, από τα τσάμπουρα που ήταν σε διαφορετική περίπτωση άχρηστα. Ελπίζω να κάνω λάθος.
Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα παρέχει απαντήσεις σε θέματα σχετικά με εμπορία οινοπνευματωδών, απ' ό,τι τουλάχιστον κατάλαβα....
Άδειες για καζάνια δεν δίνει πλέον η Πολιτεία. Οπότε θα πρέπει να ψάξεις να βρείς κάποιον που πουλάει την άδειά του (με ή ωρίς το καζάνι του). Λίγο ψάξιμο στο διαδίκτυο ίσως σε διαφωτίσει, άλλως στα Τελωνεία της ώρας..
Ελπίζω να βοήθησα
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
14/09/2011 09:35 #5769 από antonis.tsolomitis
antonis.tsolomitis απάντησε στο θέμα: ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ
Θα κλείσουν τα καζάνια; Ναι καλά..., το έχουν πει στους Κρητικούς; Δεν ξέρω για αλλού, αλλά πάντως αν γίνει κάτι τέτοιο
από τη Σάμο θα ξεκινήσει ο 4ος Παγκόσμιος πόλεμος...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
17/09/2011 01:42 #5781 από akou ma8e sopa
akou ma8e sopa απάντησε στο θέμα: ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ
Ιδιαίτερο καθεστώς απόσταξης για τους «μικρούς»
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ | 15.09.2011-08:59

Την άρνηση του υπουργείου Οικονομικών «συνάντησαν» τα αιτήματα του συλλόγου Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Τσικουδιάς του νομού Ηρακλείου, αφού το υπουργείο εξακολουθεί να θέτει περιορισμούς στην πώληση του προϊόντος, οι οποίοι, σύμφωνα με τους καζανάρηδες, θα «αφανίσουν» το παραδοσιακό επάγγελμα.
Πιο συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική αναφορά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μανόλη Στρατάκη, το υπουργείο αναφέρει ότι «το προϊόν απόσταξης (τσίπουρο/τσικουδιά) που παράγεται από τους (διήμερους) μικρούς αποσταγματοποιούς (κυρίως αγρότες αμπελοκαλλιεργητές) διέπεται από ιδιαίτερο καθεστώς, τόσο αναφορικά με τη φορολόγησή του η οποία είναι πολύ χαμηλή (Ν.2960/01, αρ.82 όπως τροποποιήθηκε με το Ν.3583/07), σε σχέση με την κανονική φορολογία που, σύμφωνα με τις ισχύουσες κοινοτικές και εθνικές διατάξεις, εφαρμόζεται σε όλα τα άλλα αλκοολούχα προϊόντα, όσο και αναφορικά με τους όρους παραγωγής και διάθεσής του και την εν γένει λειτουργία των εν λόγω επιτηδευματιών όπως τα θέματα αυτά ρυθμίζονται από τις σχετικές διατάξεις (αρ.7, παρ.Ε) του Ν.2969/2001.
Έτσι, υπογραμμίζει στην απάντηση του το υπουργείο, από τις προαναφερθείσες διατάξεις του Ν.2969/01, έχουν τεθεί περιορισμοί και απαγορεύσεις (περιορισμένοι χρόνοι παραγωγής και διάρκεια απόσταξης κατ' έτος, καθορισμένες πρώτες ύλες της ιδίας παραγωγής του επιτηδευματία, χρησιμοποίηση ως αποστακτικών μηχανημάτων των λεγομένων απλών αμβύκων χωρητικότητας μέχρις 130 χιλ/μων και απαγόρευση σ' αυτούς διαφόρων εξαρτημάτων, διάθεση του προϊόντος αποκλειστικά και μόνον χύμα, κλπ).
Οι κατά τα ανωτέρω υφιστάμενοι βάσει της νομοθεσίας περιορισμοί, επισημαίνεται στην απάντηση του υπουργείου, οφείλονται ακριβώς στο ιδιαιτέρως ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς που απολαμβάνουν οι εν λόγω επιτηδευματίες και αποσκοπούν στο να διασφαλίσουν ότι η λειτουργία αυτών αφορά περιορισμένη παραγωγή και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι βιοτεχνικής ή, πολύ περισσότερο, βιομηχανικής κλίμακας, ώστε να αποτελεί μεν μία πηγή ενίσχυσης του αγροτικού εισοδήματος (με την αξιοποίηση των υποπροϊόντων της οινοποίησης-και όχι βεβαίως με την ελεύθερη κατεργασία από αυτούς των διαφόρων αμπελουργικών προϊόντων -όπως πχ σταφυλιών, οίνων κλπ- σε περιπτώσεις τυχόν πλεονασμάτων κλπ.).
Ταυτόχρονα, να αποτρέπεται (έτσι) ο ανταγωνισμός με την ποτοποιία και τους συστηματικούς αποσταγματοποιούς-των οποίων τα προϊόντα υπόκεινται σε πλήρη φορολογία-και να διασφαλίζεται ότι, κατά το δυνατόν, το καθεστώς αυτό είναι συμβατό με το ισχύον κοινοτικό δίκαιο».
Ακόμα, μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «η Κοινότητα συναίνεσε, κατά τις συζητήσεις το έτος 1992, για την εναρμόνιση των φόρων κατανάλωσης, στη διατήρηση του ιδιαίτερου αυτού καθεστώτος με το σκεπτικό ότι τούτο συνδέεται άμεσα με τις παραδόσεις και τα ήθη και έθιμα του λαού μας, ως και ότι πρόκειται ακριβώς για πολύ περιορισμένη παραγωγή που προορίζεται για την ίδια χρήση των παραγωγών και όχι για εμπορία».
Έτσι, σύμφωνα με τις προαναφερθείσες σχετικές διατάξεις του Ν.2969/01,
α. Η πρώτη ύλη για την παραγωγή του εν λόγω προϊόντος είναι αποκλειστικά και μόνον τα στέμφυλα τα οποία αποτελούν υποπροϊόντα της οινοποίησης (εν προκειμένω της δικής τους-περιορισμένης-παραγωγής σταφυλιών) και τα οποία έχουν συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά σαφώς καθοριζόμενα στις εν λόγω διατάξεις (λαμβάνονται από την κανονική και επιμελημένη έκθλιψη των σταφυλιών και η απόδοσή τους σε άνυδρη αλκοόλη δεν υπερβαίνει τα 7,5 λίτρα ανά 100 χιλ/μα στεμφύλων), ώστε να διαφοροποιούνται και να διαστέλλονται πλήρως και σαφώς σε σχέση, τόσο με τα αυτά καθεαυτά τα σταφύλια, όσο και με τον (παραγόμενο εξ' αυτών) οίνο- υλών των οποίων δεν είναι επιτρεπτή για την παραγωγή του προϊόντος αυτού- και ταυτόχρονα να οδηγούν (υπό τον όρο βεβαίως ότι ακολουθείται και η ορθή πρακτική κατά την απόσταξη) σε προϊόν όχι υποβαθμισμένο ποιοτικά αλλά ασφαλές και σύμφωνο με την ισχύουσα νομοθεσία.
β. Η εφαρμογή στους χρησιμοποιούμενους από τους εν λόγω επιτηδευματίες απλούς σε κάθε περίπτωση-σύμφωνα πάντοτε με τις εν λόγω διατάξεις-άμβυκες αναδευτήρων ή/και γενικότερα διαφόρων άλλων εξαρτημάτων (θερμομέτρων, μανομέτρων κλπ.) δεν είναι επιτρεπτή, καθ' όσον τούτο -όπως άλλωστε και οι τυχόν διάφορες άλλες βελτιώσεις και μεταβολές στους άμβυκες- πέραν του ότι συνιστούν ευθεία καταστρατήγηση του παραδοσιακού χαρακτήρα του άμβυκα, οδηγώντας στην ελάττωση του χρόνου απόσταξης και στην αύξηση της ποσότητας, δημιουργούν μείζον ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος της ποτοποιϊας ως και μείζον ζήτημα συμβατότητας του καθεστώτος των εν λόγω επιτηδευματιών με το κοινοτικό δίκαιο.
Περαιτέρω, επισημαίνεται ότι η εφαρμογή αναδευτήρων δεν είναι και τεχνικά απαραίτητη για τη βελτίωση της ποιότητας του προϊόντος, καθ' όσον το θέμα της υπερθέρμανσης τοπικά των στέμφυλων και της δημιουργίας εξ'αυτής στο προϊόν δύσοσμων πυρογενών ουσιών μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με την κατάλληλη ρύθμιση και επιλογή των συνθηκών απόσταξης (αποφυγή υπερπλήρωσης του άμβυκα, ήπια θέρμανση και μεγαλύτερος χρόνος απόσταξης).
γ. Υπάρχει ρητή και σαφής απαγόρευση της τυποποίησης και εμφιάλωσης τούτου, προσκρούει στο κοινοτικό δίκαιο και οδηγεί ευθέως στον αθέμιτο ανταγωνισμό προς τους ποροποιούς και τους συστηματικούς αποσταγματοποιούς (των οποίων τα αντίστοιχα προϊόντα παράγονται και διατίθενται από τη σχετική κοινοτική και εθνική νομοθεσία και κατόπιν συστηματικών ελέγχων των μονάδων παραγωγής αυτών από τις αρμόδιες αρχές), ενώ ταυτόχρονα έρχεται σε αντίθεση και με τον παραδοσιακό χαρακτήρα αυτού ο οποίος διαφέρει οπωσδήποτε από εκείνον του βιομηχανικού προϊόντος που παρασκευάζεται και διακινείται τυποποιημένο σε μεγάλες ποσότητες.
Σε ό,τι αφορά το θέμα των παράνομων αποστάξεων και γενικότερα το θέμα του ελέγχου, όπως είναι γνωστό, από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου διενεργούνται, σε κάθε αποστακτική περίοδο και καθ' όλη τη διάρκεια αυτής, συστηματικοί και σε αντικειμενική βάση έλεγχοι, σύμφωνα με λεπτομερείς οδηγίες που έχουν δοθεί με σχετικές κατά καιρούς εγκυκλίους διαταγές και με βάση και το οικείο καταρτιζόμενο ετησίως πρόγραμμα.
Οι έλεγχοι αφορούν το όλο καθεστώς της παραγωγής (επιθεώρηση-έλεγχος των χρησιμοποιούμενων αποστακτικών μηχανημάτων, έλεγχος και δειγματοληψία των πρώτων υλών ως και του παραγομένου προϊόντος) διακίνησης και διάθεσης στην κατανάλωση (επιθεώρηση, έλεγχος και δειγματοληψία του διατιθέμενου προϊόντος) του προϊόντος των διημερών μικρών αποσταγματοποιών.
Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι ως εκ της ιδιαιτερότητας του όλου αυτού καθεστώτος (μεγάλος αριθμός εργαζομένων επιτηδευματιών, μεγάλη γεωγραφική διασπορά αυτών -σε πολλές περιπτώσεις και σε δυσπρόσιτες περιοχές-) οι κατά τα ανωτέρω συστηματικοί και αντικειμενικοί, σε κάθε περίπτωση, έλεγχοι δεν μπορεί παρά να είναι δειγματοληπτικοί.
Τέλος, αναφορικά με το καθεστώς των εν λόγω επιτηδευματιών (διημέρων-μικρών αποσταγματοποιών), προς το παρόν και εν όψει της τροποποίησης και συμπλήρωσης διατάξεων του Ν.2969/01, δεν εξετάζονται θέματα αφορόντα το καθεστώς των
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": pafsilipoclub

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
14/12/2011 15:58 #6294 από chrkal
chrkal απάντησε στο θέμα: ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ
Πωλείτε άδεια

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
20/09/2013 15:20 #10688 από giannhs
giannhs απάντησε στο θέμα: ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ
ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ
πωλειται αδεια καζανιου 200 lt με το καζανι τηλ. 6972446641

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
21/09/2013 18:17 #10704 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ
Η τιμή φίλε Giannhs ποιά είναι; Και που ηπεριοχή σου;
ΝΚ


Pura vida!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
21/09/2013 19:54 #10707 από giannhs
giannhs απάντησε στο θέμα: ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ
Η τιμη φιλε Νικο ειναι 18000.Η περιοχη ειναι στο Ν.Πελλης αριδαια.Η αδεια ειναι μεγαλη και μπορουν να την δουλεψουν μονο ποτοπιοι.Υπαρχουν πολυ λιγες τετοιες αδειες.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
23/09/2013 00:11 #10720 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ
Φίλε Gianhs σε ευχαριστώ για την απάντησή σου.
Δυστυχώς και η τιμή και η άδεια είναι απαγορευτική για μένα.
ΝΚ

Pura vida!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
05/04/2015 20:43 - 05/04/2015 20:44 #18004 από STAYROS
STAYROS απάντησε στο θέμα: ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ Η ΑΔΕΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ;
ΑΝ ΝΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ....
Τελευταία διόρθωση: 05/04/2015 20:44 από STAYROS.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.232 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ