file Χρήση Μπετονίτη

Περισσότερα
11/11/2011 13:04 #6110 από Goude
Goude απάντησε στο θέμα: Χρήση Μπετονίτη
Σε χρήση μπεντονίτη μετά την ζύμωση, πόσες μέρες χρειάζεται για να ολοκληρώσει την δράση του;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12/11/2011 05:02 #6112 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: Χρήση Μπετονίτη
μία εβδομάδα

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
03/11/2013 12:41 #12037 από NAP
NAP απάντησε στο θέμα: Χρήση Μπετονίτη
***Σπύρο, είχα την τύχη να μπω τώρα σε αυτο το μπλογκ, και πιστεύω πως πρέπει να ξέρεις πως ο μπεντοντίτης δεν κάνει "καθαρίζει"¨τον οίνο , αλλα η δουλειά του είναι η πρωτεϊνική σταθεροποιήση , δηλαδή καθιζάνει τις πρωτεϊνες που έχει ο οινος και αποφευγεται έπειτα το πρωτεϊνικό θόλωμα. Απλά λόγο των συμπλόκων που δημιουργεί παρασύρει χρωστικές και "καθαρίζει" ανοίγει το χρώμα, την δουλειά αυτή ομως την κάνουν κυρίως άλλες κόλλες.***

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
08/08/2018 10:49 #25831 από scienceshop
scienceshop απάντησε στο θέμα: Χρήση Μπετονίτη
Διαδικασία για την προσθήκη μπεντονίτη στο κρασί σας.
Διάλυση του μπεντονίτη σε δεκαπλάσια ποσότητα χιλιαρχού νερού (30ο C έως 50o C): γρηγορότερο φούσκωμα). Ομογενοποίηση και Αναμονή μερικών ωρών (αναγκαίες για το φούσκωμα). Αργή προσθήκη στο προϊόν κατά μια ανακύκλωση ή με μια δοσομετρική αντλία. Παρατήρηση: η θερμοκρασία κατά την κατεργασία πρέπει, εάν είναι δυνατόν, να είναι πάνω από τους 10 o C για να επιτυγχάνει γρήγορη διαύγαση και καλύτερη προσρόφηση των πρωτεϊνών

Δοσολογία.
1) στο γλεύκος, από 10,0 γρ. έως 30,0 γρ. ανά ΗL.
2) στον oivo, από 25,0 γρ. έως 100,0 γρ. ανά ΗL.
Ο μπεντονίτης χρησιμοποιείται στους λευκούς, ροζέ και ερυθρούς οίνους.
Προσοχή στην δοσολογία,διότι ο μπεντονίτης είναι ένας παράγοντας "λείανσης" που σημαίνει ότι αφαιρεί διάφορες ενώσεις από το κρασί σας. Μπορεί να μειώσει ή να αφαιρέσει αρώματα, γεύσεις, καθώς και χρώμα. Μερικές φορές είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τις γεύσεις και τα αρώματα, ωστόσο, δεν θέλετε να θυσιάσετε και τον χαρακτήρα της ποικιλίας διότι θα λείπει αυτό πο το κάνει ξεχωριστό.

Πηγή

www.scienceshop.gr | ΧΗΜΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Goude

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.063 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ