file Χρήση Μπετονίτη

Περισσότερα
27/09/2011 03:43 #5857 από kiriakos
kiriakos απάντησε στο θέμα: Χρήση Μπετονίτη
Γεια και πάλι στην παρέα !!!Επανέρχομαι για να ρωτησω για τη χρήση του μπετονίτη.Απο το οινολογικό εργαστήριο μου ειπανε να χρησιμοποιήσω φετος διότι το χρωμα του δεν είναι καλό επειδή ειχε αρκετά σάπια.Μπορείτε να μου πείτε πως γίνεται η χρηση του?Απο κει που το αγορασα μου ειπαν οτι το διαλύω σε νερο και μετα το ριχνω στο κρασί και ανακατεύω.Σωστά??
Θα περιμένω τη γνώμη των φίλων με την ανάλογη εμπειρία. Ευχαριστώ...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
30/09/2011 06:13 #5897 από kiriakos
kiriakos απάντησε στο θέμα: Χρήση Μπετονίτη
Επανήλθα διότι δεν υπήρξε καποια αοάντηση στο ερωτημα μου και είμαι ολιγον μπερδεμένος με τη χρηση του μπετονίτη.Θα μπορούσε κάποιος να μου πει πως ακριβώς να τον χρησιμοποιήσω??
Ευχαριστω και πάλι.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
30/09/2011 09:58 #5899 από Giwrgos_P
Giwrgos_P απάντησε στο θέμα: Χρήση Μπετονίτη
Φίλε Κυριάκο, άν και δέν έχω προσωπική εμπειρία επι του θέματος, παραθέτω μερικά ενδιαφέροντα λίνκ που βρήκα στο Youtube, σχετικα με την χρήση του Μπεντονίτη στο κρασί (ειναι στα αγγλικα βεβαια) :


Κι απο ένα ιταλικό σάϊτ :


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
30/09/2011 13:50 #5902 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: Χρήση Μπετονίτη
Πιστευω κυριακο να καλυφθηκες με τα βιντεακια που συνεστησε ο γιωργος.Ενοειται οτι μετα απο αυτη την διαδικασια θα το αφησεις να ηρεμησει λιγι καιρο και αφου κατσει οτι ειναι να κατσει,τοτε θα κανεις και την μεταγγιση σε αλλο δοχειο[με την σχετικη θειωση αφου οπως ειπες ειχες αρκετα σαπια].Πες μου ομως,εισαι σιγουρος οτι θελεις να το κανεις αυτο;Για δικο σου κρασι προκειται.Κατα τα αλλα εχεις δυο εξαιρετικες ποικιλιες,φροντισε του χρονου να μην βαζεις σαπια μεσα.

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
01/10/2011 11:07 #5909 από nick kohronas
nick kohronas απάντησε στο θέμα: Χρήση Μπετονίτη
Αγαπητέ Κυριάκο η χρήση του μπετονιτή στα κρασιά γίνεται για τα διαυγάσουμε και όχι για να βελτιώσουμε το χρώμα εκτός και αν ενοείς ότι το κρασί σου είναι θολό πραγμα σύνηθες για αυτή την εποχή μια και είναι ακόμα φρέσκα και δεν έχει κάνει και κρύο για να μπορέσει να καθαρίσει.Στο εργαστήριο που πήγες φυσικά θα πρέπει να σου δώσανε την ανάλογη ποσότητα γιατί η δοσολογία βγαίνει μετά από τεστ σε δοκιμαστικούς σωλήνες.
Η χρήση του γίνεται αφού διαλυθεί σε δεκαπλασία ποσότητα χλιαρού νερού και ανακατώνουμε το κρασί πολύ καλά αν υπάρχει και κάποιο αντλιάκι για να κάνεις ανακυκλοφορία ακόμα καλύτερα.
Νίκος Κόχρονας.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
02/10/2011 12:19 #5915 από kiriakos
kiriakos απάντησε στο θέμα: Χρήση Μπετονίτη
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.Απλά φίλε Αλέξανδρε είπα να δοκιμάσω φέτος να δώ πως θα γίνει το κρασί μου.Είναι τόσο επιβλεβές που πρέπει να το αποφύγω λέτε?Πέρυσι αν και το άφησα αρκετο καιρό στα κρύα περιμένωντας να ξεθολώσει δεν είχα καλό αποτέλεσμα,Ποιά είναι η ποσότητα στα 100 λίτρα κρασιού?Και επίσης αφου το προσθέσουμε στο κρασί χρειάζεται να ανακατεύουμε ή το αφήνουμε να κάτσει.
*Φίλε Νίκο εννοούσα οτι είναι θολό απλά μάλλον δεν το διατύπωσα σωστά.
Σ΄ευχαριστώ και σένα φίλε Γιώργο για τα βιντεάκια σου.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
02/10/2011 12:57 #5916 από nick kohronas
nick kohronas απάντησε στο θέμα: Χρήση Μπετονίτη
Κυριάκο ο μπετονίτης είναι φυσικό ορυκτό και δεν θεωρείται επιβλαβές για την υγεία σου αλλά η προσθήκη του στα κρασιά εκτός από την διαύγαση που κάνει αποροφά μέρος του χρώματος αν πρόκειται για ροζέ και ερυθρούς οίνους και αποροφά και κάποιες ενώσεις που δίνουν το άρωμα στα κρασιά.
'Οσο για την δοσολογία επιμένω ότι δίνεται μετά από τεστ σε δοκιμαστικούς σωλήνες που ήταν υποχρεωμένο να κάνει το οινολογικό εργαστήριο που πήγες
το δείγμα σου γιατί υπάρχουν διαφορετικές αναλογίες ανάλογα με το ύψος του προβλήματος . Γιαυτό μιας και έχεις πληρώσεις για την ανάλυση απαίτησε να σου πουν την δοσολογία αφού πρώτα τους ξαναπάς δείγμα και τους πείς να κάνουν τεστ σε δοκιμαστικούς σωλήνες.
Νίκος Κόχρονας.
Οινολόγος

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
02/10/2011 14:31 #5917 από kiriakos
kiriakos απάντησε στο θέμα: Χρήση Μπετονίτη
Σ΄ευχαριστώ φιλέ Νίκο, αυτο θα κάνω!Αυριο κιόλας θα πάω απο το οινολογικό εργαστήριο για να δω τι θα μου πούνε και αυτοι.Και πάλι σ΄ευχαριστώ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
07/10/2011 12:15 #5964 από solomis
solomis απάντησε στο θέμα: Χρήση Μπετονίτη
καλησπέρα και απο μένα!!
να ρωτήσω και γω κάτι σχετικά με τη χρήση μπετονίτη! όλα τα διαυγαστικά θεωρώ ότι μπαίνουν μετά την αποζύμωση και αφού έχουμε δώσει το περιθώριο στο κρασί μας (χρονικά και χημικά) να διαυγάσει μόνο του!
εχει ακούσει κανείς για χρήση μπετονίτη κατά τη διάρκεια της ζύμωσης?και μετά επαναληπτική δόση μετά την αποζύμωση?
το κάνει επίμονα φίλος επαγγελματίας οινοποιός, ενώ ταυτοχρόνως παραπονιέται πως δεν καθαρίζει ποτέ ολοκληρωτικά ο ροδίτης του!!!(με δυσκολία του περνάει λέει από το φίλτρο)!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
08/10/2011 05:22 #5965 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: Χρήση Μπετονίτη
ο μπετονίτης είναι καλύτερα να προστίθεται στην αρχή στο μή ζυμώμενο γλεύκος, γιατί τότε η λάσπη που δημιουργείται μετά τη ζύμωση δεν είναι μεγαλύτερη σε όγκο από αυτή που δημιουργείται χωρίς την προσθήκη μπετονίτη. αν προστεθεί μετά σχηματίζει ογκώδες ίζημα το οποίο είναι δύσκολο να διαχωριστεί με απλή μετάγγιση.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": NikVak

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.053 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ