file ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΟΜΜΙ

Περισσότερα
15/11/2010 14:54 #4409 από cverros
cverros δημιούργησε το θέμα: ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΟΜΜΙ
Σήμερα σας έχω ένα άλλο θέμα και ζητώ τα φώτα των ειδημόνων.
Το κρασί μου (Μοσχάτο Αμβούργου+Cabernet Cauvignon), φέτος είναι 270 λίτρα. Αυτή τη στιγμή είναι σφραγισμένο 3 εβδομάδες και περιμένω να "καθαρίσει". Ηταν 11,2β και με λίγο οινόπνευμα θα πήγε στο 11,5 (έχουμε κάνει σχετική συζήτηση πριν κανα 2 εβδομάδες). Η οξύτητα είναι στο 6% με προσθήκη λίγου τρυγικού. Επίσης πρόσθεσα 14% θει΄δες πριν το σφραγίσω. Περιμένω να καθαρίσει λοιπόν και το δοκιμάζω. Η γεύση βελτιώνεται, ακόμα είναι θολούτσικο (δεν με ενδιαφέρει πολύ αυτό, έχει ζέστες για την Τρίπολη). ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ τώρα είναι να του δώσω ΣΩΜΑ. Ακουσα λοιπόν για το ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΟΜΜΙ. Βρήκα πληροφορίες και ειδα ότι είναι πολυσακχαρίτες από την ακακία τάδε (δεν θυμάμαι ακριβώς). Εντελώς ΦΥΣΙΚΟ προϊόν που χρησιμοποιείται και στη ζαχαροπλαστική.
Επίσης απο το GreekWineLand μου είπαν τα εξής: "το αραβικό κόμμι σαφώς προσθέτει
σώμα στο κρασί. Μπορείτε να προσθέσετε από 50-150 ml ανά
100
κιλά. Είναι διαυγές, αποστειρωμένο υγρό, δεν χρειάζεται
φίλτρο μετά την προσθήκη". Φίλοςμου είπε ότι αποτελεί κοινό "μυστικό" η προσθήκη του ακόμα και σε κρασιά ανώτερης ποιότητας. Αληθεύει;
<div>
Ερωτώ λοιπόν:
Είναι κάποιος φίλος που το χρησιμοποιεί;
Το μοναδικό site που βρήκα για να το προμηθευτώ είναι το www.enochimiki.gr/Stabilisers.html . Εκεί όμως, όπως ίσως δείτε, έχει 2-3 προϊόντα και δεν ξέρω πιο να πάρω. Πριν πάρω να τους ρωτήσω, θα ήθελα και τη γνώμη σας.
Μετά από 2-3 εβδομάδες, που πιστεύω ότι το κρασί θα είναι διαυγές, σκοπεύω να το "ξαναγυρίσω" απολασπώνοντάς το πάλι και ρίχνοντας -αφού το μετρήσω πάλι- το ανάλογο θειώδες. ΜΠΟΡΩ ΤΟΤΕ ΝΑ ΡΙΞΩ το κόμμι (γύρω στα 400 ml απ' ότι κατάλαβα);
Ειναι δηλαδή τότε η κατάλληλη στιγμή ή ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να ανοίξω την ανοξείδωτη και να το ρίξω μέσα;
Τι λέτε; ΠΟΙΟ ΠΡΟΪΟΝ, ΑΠΟ ΠΟΥ, ΠΟΤΕ και ΠΩΣ γίνεται η "επέμβαση";


</div>

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15/11/2010 17:04 #4410 από Giwrgos_P
Giwrgos_P απάντησε στο θέμα: ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΟΜΜΙ
Ενδιαφερον το θεμα που θιγει ο φιλος cverros. Βρηκα ενα ενδιαφερον άρθρο επ'αυτού. Ειναι στα αγγλικά όμως!...:
Gum arabic in the wine: the winemakers answered back!
www.winesurf.it/index.php?file=onenews&form_id_notizia=40&lang=en

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15/11/2010 17:37 #4411 από cverros
cverros απάντησε στο θέμα: ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΟΜΜΙ
Ευχαριστώ φίλε Γιώργο για το link. Θίγει την "ηθική" πλευρά του θέματος: ΟΛΟΙ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ αλλά κανείς δεν θα το δήλωνε! -all winemakers answered that “yes, it is very widely used ”, so, basically, it is in virtually every wine we drink. Και ίσως έχουν δίκιο, μιας και είναι αβλαβέστατο, φυσικό προϊόν που χρησιμοποιείται ευρύτατα στη ζαχαροπλαστική σαν σταθεροποιητής.
Πολύ θα ήθελα να μάθω αν καποιοι φίλοι εδω το έχουν χρησιμοποιήσει (διότι οι "ετικέττες"ΣΙΓΟΥΡΑ το χρησιμοποιούν!) για να μας διαφωτίσουν
Αυτό που μπορώ να πώ εγώ σαν γιατρός, είναι ότι οι πολυσακχαρίτες είναι ΔΥΣΠΕΠΤΟΙ και έτσι, φαντάζομαι ότι εαν κάποιος το παρακάνει, θα του πέσει λίγο βαρύ!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
16/11/2010 06:02 #4414 από erasitexnis
erasitexnis απάντησε στο θέμα: ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΟΜΜΙ
εγω παιδια το παραγγειλα (το stabivin sp) αυτο ειναι που δινει γευση και σωμα το πρωτο μονον χρωμμα απο οτι μου ειπε ο χημικος της εταιριας.

και απλα το βαζεις μεσα στο κρασι αλλα να ανακατευτει καλα .σε αναλογια 70 με 100 ml ανα 100 λιτρα κρασι .

αφου το μπερδεψουμε με το κρασι μετα απο μια βδομαδα το πινουμε κανονικα.

βεβαια η συσκευασια που παραγγειλα ειναι 5,5 κιλα και ειναι παρα πολυ για εμενα και κοστιζει 24 ευρω συν φπα και μου το στελνουν με μεταφορικη εδω θεσσαλονικη και τους πληρωσα με καταθεση στην τραπεζα.

εαν υπαρχει κανενας απο εδω κοντα για να το μοιραστουμε δεν εχω προβλημα γιατι εμενα μου φτανει μονο 100 ml kai για του χρονου δεν κανει .

οποιος θελει ας μου στηλει μυνημα η τηλ 6948370968 Μανος

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
16/11/2010 13:19 #4418 από cverros
cverros απάντησε στο θέμα: ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΟΜΜΙ
Δηλαδή Μάνο, το πήρες τώρα για πρώτη φορά; ή το έχεις ξανακάνει;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
17/11/2010 03:42 #4420 από erasitexnis
erasitexnis απάντησε στο θέμα: ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΟΜΜΙ
το παραγγειλα για να το δοκιμασω για πρωτη φορα φετος .

εχω καμια 100 κιλα καμπερνε το οποιο λογο το οτι το ειχα για πολυ καιρο ανοικτο μου ελαφρυνε πολυ ενω εχει καταπληκτικο χρωμα αλλα και η γευση του ειναι καλη.

του λειπει το σωμα και ειπα να το δοκιμασω τι θα γινει .

που μιλησα με επαγγελματια του ειδους μου ειπε οτι κανει θαυματα για να δουμε.

και ο χημικος της εταιριας αφου του ειπα το προβλημα μου ειπε να ριξω χωρις φοβο 100 γραμαρια απλα καλο ανακατεμα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
17/11/2010 03:53 #4421 από Giwrgos_P
Giwrgos_P απάντησε στο θέμα: ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΟΜΜΙ

Ε414 (αραβικό κόμμι) Πιθανό αλλεργιογόνο - μπορεί να προκαλέσει άσθμα και ερεθισμό του δέρματος. Καταπραΰνει ερεθισμούς των βλεννογόνων.

Πηγη: pentaedron-kafes.blogspot.com/2009/12/blog-post_1189.html

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
17/11/2010 05:44 #4422 από cverros
cverros απάντησε στο θέμα: ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΟΜΜΙ
Μανο, αρα καταλήγουμε στα 100gr / 100kg και μπορει να προστεθεί με Καλή ανάμειξη σε οποιαδήποτε φάση μετά τη ζύμωση.. Να μας πεις τις εντυπώσεις σου!! Ετοιμαζομαι να ρίξω κι εγω.

Giwrgos
Ειναι σωστά αυτα. Αλλα μη ξεχνάς ότι ΟΛΕΣ οι ουσίας ειναι δυνητικά αλλεργιογόνες. Απλώς κάποιες προκαλούν συχνότερα αλλεργιες απο κΑποιες άλλες. Και μια τέτοια ουσία που προκαλεί συχνότερα αλλεργιες απο το κομμι, ειναι και το ...ΘΕΙΩΔΕΣ!!
Γι αυτο, ενώ και τα δυο χρησιμοποιούνται ευρύτατα, η νομοθεσία επιβάλλει να αναγράφεται στο μπουκάλι ότι περιέχει θειωδη..

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
18/11/2010 02:50 #4423 από erasitexnis
erasitexnis απάντησε στο θέμα: ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΟΜΜΙ


παρελαβα το προιον σημερα το πρωι .σημερα η το αργοτερο αυριο θα κανω την αναμιξη.

100gr ανα 100 litra κρασιου θα βαλω.

και ο χημικος της εταιριας μου ειπε να το αφησω μια εβδομαδα και μετα μπορω να το πιω κανονικοτατα.

καλη μου επυτιχια χεχε

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
25/11/2010 09:57 #4441 από SPYROS
SPYROS απάντησε στο θέμα: ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΟΜΜΙ
Δεν το χρησιμοποίησα ποτέ.

Αντιγράφω απο Εταιρεία εμπορίας οινολογικών προσθέτων:

DUOGOM
Περιγραφή: Διάλυμα αραβικών κόμεων. ΔΙΠΛΗ ΔΡΑΣΗ: ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΚΟΛΛΟΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑΔΑ ΤΩΝ ΟΙΝΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Η προσθήκη αραβικού κόμεως αποτελεί την τελική κατεργασία σταθεροποίησης των κολλοειδών συστατικών των οίνων. Η προσθήκη αυτή επαναφέρει την αρχική προστασία που χάθηκε με την ζύμωση και τις κατεργασίες διαύγασης. • Το DUOGOM είναι ένα διάλυμα από αραβικά κόμεα, σχεδιασμένο ειδικά για να προσφέρει στους ερυθρούς οίνους σταθερότητα στο χρώμα, αλλά και γλυκύτητα και στρογγυλάδα, χαρακτηριστικά τα οποία αναζητά ο σύγχρονος καταναλωτής. • Το DUOGOM συμπληρώνει και ενισχύει τη σταθεροποιητική δράση του μετατρυγικού οξέος (V 40). To αραβικό κόμι σε συνέργεια με το V40 μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης κρυσταλλικού ιζήματος όξινου τρυγικού καλίου. • Το DUOGOM με τη δράση του ως προστατευτικό κολλοειδές προσδίδει επιπλέον στρογγυλάδα και απαλότητα σε όλους τους οίνους. Στους ερυθρούς οίνους η αίσθηση του στυφού, που οφείλεται σε τραχιές τανίνες, μειώνεται. • Το DUOGOM είναι ένας προστατευτικό κολλοειδές που θα πρέπει να εισαχθεί σε διαυγές κρασί. Οι οποιεσδήποτε κατεργασίες χρειάζονται θα πρέπει να γίνουν πριν από την προσθήκη του αραβικού κόμεος. • Ο διαυγής οίνος μετά την προσθήκη του αραβικού κόμεος δεν μπορεί να κολλαριστεί. Σε αντίθετη περίπτωση η παρουσία του κόμεως αφενός παρεμποδίζει την κόλλα και αφετέρου σταθεροποιεί το θόλωμα. ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Δεν υπάρχει νομοθετικό όριο στη χρήση του αραβικού κόμεος.

Διπλ. Η/Μ
Να φαν τα λάφια μάλαθρο,
κι οι μούλες το τριφύλλι,
κι ο νιός να πιή παλιό κρασί,
ρακί ματαβρασμένο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.324 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ