file 11η Συνάντηση των φίλων του www.ampelourgos.g1

Περισσότερα
15/01/2019 11:38 #26461 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: 11η Συνάντηση των φίλων του www.ampelourgos.g1

PAKSIMADIS έγραψε: Φίλοι μου έχει ξανατεθεί το θέμα με τα αποστάγματα ότι μένουν τελευταία και δεν υπάρχει κουράγιο για δοκιμή μετά από 40+ κρασιά. Το ίδιο και χειρότερο θα γίνει ( λόγω περισσότερου αλκοόλ ) αν ξεκινήσουμε με τα αποστάγματα και αφήσουμε τα κρασιά για δοκιμή στο τέλος. Η μόνη περίπτωση για να δοκιμάσουν ελεύθερα όλοι, ότι θέλουν και όσο θέλουν είναι να κάνουμε την διαδικασία πιο χαλαρή. Και εξηγώ, αντί να τα πάρουμε με τη σειρά αυστηρά όπως κάνουμε κάθε χρόνο μπορούμε να κάνουμε το εξής:
Να αφήσουμε τα αποστάγματα και τα κρασιά στα τραπέζια και όταν η παρέα του κάθε τραπεζιού δοκιμάσει ότι θέλει να τα περνάει στο επόμενο τραπέζι, εκείνο το τραπέζι να τα περνάει στο επόμενο κ.ο.κ. Δηλαδή πείτε ότι είμαστε 60 άτομα σε 10 τραπέζια των 6 ατόμων και έχουμε να δοκιμάσουμε 40 κρασιά και 20 αποστάγματα. Μπορούμε οι διοργανωτές της εκδήλωσης να βάλουμε σε κάθε τραπέζι από 4 διαφορετικά κρασιά και 2 αποστάγματα ( π.χ. 1 λευκό, 1 ροζέ, 1 ερυθρό φρέσκο, 1 ερυθρό βαρέλι, 1 απόσταγμα σκέτο και 1 απόσταγμα γλυκανισάτο ) και σε 15 - 20 λεπτά το κάθε τραπέζι να τα περνάει στο διπλανό και εκείνο στο διπλανό του μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος. Τα γλυκά κρασιά και τα παλαιωμένα θα τα αφήσουμε στο τέλος γιατί έτσι και αλλιώς είναι λιγότερα και πάνε με το γλυκό έδεσμα.
Αν συμφωνείτε το δοκιμάζουμε να δούμε πως πάει. Τις λεπτομέρειες για τον χρόνο και τον αριθμό θα τα κανονίσουμε εκεί ανάλογα με τον αριθμό των παρευρισκομένων και των δειγμάτων αλλά και με τη διάταξη των τραπεζιών της αίθουσας.
Τι λέτε;


Καλημέρα Λευτέρη καλημέρα φίλοι,
ωραία η ιδέα σου ίσως να την προσαρμόσουμε λίγο.
Στην αρχή τις δικιμασίας στήνονται ένα τραπέζι για λευκά κρασιά ένα για ροζέ ένα για κόκκινα φρέσκα και ένα για παλιά. Ομοίως δυο τραπέζια για αποστάγματα.
Τα μπουκάλια είναι καλλυμένα με χάρτινες σακούλες και αριθμημένα.
Ολοι δοκιμάζουμε ότι θέλουμε και μπορούμε με την σειρά που μας βολεύει ανάλογα με τις αντοχές μας.
Οταν τελειώσουμε αποκαλύπτουμε τις ετικέτες και αρχίζουν οι ερωτήσεις στους οινοποιούς και αποστάκτες.
Θα έχει πολύ πέρα δώθε και δεν θα έχουμε την ευκαιρία να ρωτάμε με την γεύση στο στόμα τον παραγωγό, αλλά θα είναι μιά τυφλή δοκιμασία και 'ισως να πάει καλύτερα.
ΝΚ

Pura vida!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": SPYROS, PAKSIMADIS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15/01/2019 16:27 #26462 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: 11η Συνάντηση των φίλων του www.ampelourgos.g1
Νίκο, θέλει πολύ προετοιμασία όλο αυτό το τυφλό και ίσως δεν είναι σωστό και εύκολο για τους μη μυημένους. Εξάλλου δε θα βαθμολογήσουμε και έτσι καλύτερα εκείνη την ώρα, φανερά, να γίνει το παιχνίδι των ερωτήσεων στον παραγωγό. Ας ακούσουμε και τις γνώμες των άλλων φίλων μας και αποφασίζουμε.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Nikos Kotsalis, setoinos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15/01/2019 17:50 - 15/01/2019 17:58 #26463 από setoinos
setoinos απάντησε στο θέμα: 11η Συνάντηση των φίλων του www.ampelourgos.g1
Καλησπέρα ,
επομένως συνοψίζοντας τις απόψεις όλων των συνδαιτυμόνων .
Προτείνω ή να αφήσουμε το σύστημα ως έχει , δοκιμάζοντας όλοι τα πάντα ,
με την καθιερωθείσα ροή , και με μεγάλη ταλαιπωρία των οινοχόων .
Είτε να στίσουμε έναν ανοιχτό μπουφέ , όπου θα σερβίρεται ο καθείς
από μόνος του κατά βούληση , με κίνδυνο ,κυρίως στην αρχή της
διαδικασίας , να υπάρχει σχετική αταξία , ειδικά σε κάποια συλλεκτικά
κρασιά, που έρχονται σε ένα μπουκάλι ή έχουν μεγάλη ζήτηση .
Επί πλέον, χρειάζεται περισσότερος ελεύθερος χώρος . Να μας που οι φίλοι της Δράμας , εάν υπάρχει δυνατότητα, για μια διαφορετική
διάταξη ,και να προτείνουν τον τρόπο που θέλουν θα υλοποιήσουν την εκδήλωση .
Τελευταία διόρθωση: 15/01/2019 17:58 από setoinos.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Nikos Kotsalis, SPYROS, PAKSIMADIS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
16/01/2019 11:11 #26469 από SPYROS
SPYROS απάντησε στο θέμα: 11η Συνάντηση των φίλων του www.ampelourgos.g1
Αγαπητοί φίλοι,

Η πρόταση του Λευτέρη θεωρητικά είναι σωστή όμως η διαδικασία «σε 15 - 20 λεπτά το κάθε τραπέζι να τα περνάει στο διπλανό και εκείνο στο διπλανό του μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος» στην πράξη δεν μπορεί να υλοποιηθεί γιατί δεδομένης της μεταξύ μας συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων για διάφορα οινολογικά θέματα, ως γίνεται συνήθως, που το θεωρώ πολύ φυσικό και απαραίτητο, θα χάσουμε το λογαριασμό και δεν θα ξέρουμε τί δοκιμάσαμε και τι δεν δοκιμάσαμε. Από την άλλη μεριά, αν επικεντρωθούμε στην προτεινόμενη διαδικασία «για να μη μας ξεφύγει μπουκάλι αδοκίμαστο», θα χάσουμε τη μεταξύ μας φιλική συζήτηση.
Προτείνω λοιπόν να συνεχίσουμε και φέτος με το παλιό το σύστημα, και με τη σύσταση να πιούμε από κάθε κρασί όσο γίνεται λιγότερο, προκειμένου να κρατήσουμε δυνάμεις και για τα αποστάγματα. Στην περίπτωση αυτή θα εξυπηρετούσε αφάνταστα να υπάρχει σε κάθε τραπέζι και ειδικό δοχείο για άδειασμα των ποτηριών δοκιμής, όπως και το γνωστό ... δοχείο απόρριψης.
Με το ευγενές κουσούρι που έχουμε εμείς, ζωή νά΄ χουμε, να θέλουμε να τα δοκιμάζουμε όλα, καλό είναι στα επόμενα να κάνουμε ξεχωριστή συγκέντρωση γευστικής δοκιμής αποσταγμάτων, μόνο έτσι θα λυθεί το θέμα.

Να είστε όλοι καλά.

Καλό βόλι, στις 26 του μηνός.

SPYROS

Διπλ. Η/Μ
Να φαν τα λάφια μάλαθρο,
κι οι μούλες το τριφύλλι,
κι ο νιός να πιή παλιό κρασί,
ρακί ματαβρασμένο.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PAKSIMADIS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
16/01/2019 11:55 #26470 από SPYROS
SPYROS απάντησε στο θέμα: 11η Συνάντηση των φίλων του www.ampelourgos.g1
Θανάση καλημέρα.

Η συμμετοχή μου αλλάζει και είναι 3 άτομα (και όχι ένα)

SPYROS

Διπλ. Η/Μ
Να φαν τα λάφια μάλαθρο,
κι οι μούλες το τριφύλλι,
κι ο νιός να πιή παλιό κρασί,
ρακί ματαβρασμένο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
17/01/2019 08:21 #26472 από athan
athan απάντησε στο θέμα: 11η Συνάντηση των φίλων του www.ampelourgos.g1
φίλοι γειά σας
Μέχρι στιγμής οι συμμετοχές είναι 18 και μαζί με τους Δραμινούς εκτιμώ περίπου45-50 άτομα.Ο χώρος είναι το "Ελληνικόν Γευσιπωλείον" Εθν.Αμύνης 63 στο κέντρο της πόλης.Διαγωνίως απέναντι από το Ξενία.Η διάταξη των τραπεζιών θα είναι από 16-20 άτομα.Χώρος για τις φιάλες ικανός ,όχι άπλετος.Για την διαδικασία συμφωνώ με τον Σπύρο :την πεπατημένη.Η συζήτηση ,που γίνεται είναι γόνιμη μεν,πολύπλοκη δε.το μενού ,ως συνήθως, στα 15 ευρώ κατ άτομο.Πληροφορίες για το μενού σε νεώτερη δημοσίευση.
Θ.Κ.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PAKSIMADIS, gomati_sok

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • gomati_sok
  • Το Άβαταρ του/της gomati_sok
  • Αποσυνδεμένος
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
Περισσότερα
17/01/2019 09:16 - 17/01/2019 13:23 #26473 από gomati_sok
gomati_sok απάντησε στο θέμα: 11η Συνάντηση των φίλων του www.ampelourgos.g1
Καλημέρα σας κύριοι,
Πρόεδρε ξαναμέτρα μας, κάτι ΄΄ψιφαλάκια΄΄ χάθηκαν στον δρόμο......

“Ο καπτάν Δημήτρης ένιωσε ένα νταγιάντισμα σοφράνο μεριά,
ο καιρός τραμουντάνα γεμάτη έξι προς εφτά δύναμη ,
η μπαστέκα στο καπόνι έτριξε μακρόσυρτα, το καΐκι...
Τελευταία διόρθωση: 17/01/2019 13:23 από gomati_sok.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
17/01/2019 17:08 #26474 από athan
athan απάντησε στο θέμα: 11η Συνάντηση των φίλων του www.ampelourgos.g1
και είναι η δική σου διόρθωση που ξέφυγε Σωκράτη.Αρα 21 άτομα του Αμπελουργού.
Θ.Κ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
17/01/2019 19:38 #26475 από ΜΑΡΚΟΣ
ΜΑΡΚΟΣ απάντησε στο θέμα: 11η Συνάντηση των φίλων του www.ampelourgos.g1
φιλοι γεια σας,τα δυο ατομα απο εμενα προσμετρηθηκαν?? περα απο το κρασι της δοκιμης, θα φερω κεγω 5 λιτρα για το κρασι του αμπελουργου
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": gomati_sok

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • gomati_sok
  • Το Άβαταρ του/της gomati_sok
  • Αποσυνδεμένος
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
Περισσότερα
17/01/2019 20:24 #26477 από gomati_sok
gomati_sok απάντησε στο θέμα: 11η Συνάντηση των φίλων του www.ampelourgos.g1
Επίσης υπολογίστε:

Λαγογερίδης Χριστόφορος 1-2 άτομα και

Χαλβατζής Νίκος 2 άτομα

“Ο καπτάν Δημήτρης ένιωσε ένα νταγιάντισμα σοφράνο μεριά,
ο καιρός τραμουντάνα γεμάτη έξι προς εφτά δύναμη ,
η μπαστέκα στο καπόνι έτριξε μακρόσυρτα, το καΐκι...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.076 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ