11η Συνάντηση των φίλων του www.ampelourgos.g1
- PAKSIMADIS
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1260
- Κάρμα: 6
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1033
1) Φέρνουμε από κάθε κρασί το λιγότερο 2 μπουκάλια των 750ml, και από κάθε απόσταγμα 1 μπουκάλι των 500ml, για να μπορέσουν έτσι να δοκιμάσουν όλοι οι φίλοι στη συνάντηση.
2) Όλα τα μπουκάλια να έχουν ετικέτα έστω πρόχειρη με γραμμένα καθαρά το όνομα του παραγωγού, την περιοχή, τις ποικιλίες και το είδος του κρασιού ή του αποστάγματος.Π.χ.
Για ένα κρασί να γράψετε : Παπαδόπουλος Γιώργος, Αθήνα, Ροδίτης, λευκός ξηρός βαρέλι.
Για ένα απόσταγμα : Παπαδόπουλος Γιώργος, Αθήνα, Μοσχάτο, τσίπουρο με γλυκάνισο.
3) Στη συνάντηση δοκιμάζουμε λίγο από κάθε δείγμα και το υπόλοιπο το ρίχνουμε έτσι ώστε να μπορέσουμε να δοκιμάσουμε όλα τα δείγματα των φίλων. Κάθε χρόνο δοκιμάζουμε κατά μέσο όρο περίπου 40-50 κρασιά και 10-20 αποστάγματα. Λόγω Δράμας επειδή έχουν μεγάλο σύλλογο πιστεύω ότι φέτος θα σπάσουμε το ρεκόρ για αυτό ετοιμαστείτε για μεγάλο οινικό αγώνα.
4) Τα δείγματα σερβίρονται κατά σειρά πρώτα τα ξηρά, λευκά,ροζέ, ερυθρά, μετά τα ημίγλυκα- γλυκά και στη συνέχεια πρώτα τα απλά αποστάγματα, μετά τα παλαιωμένα και τέλος τα γλυκανισάτα- αρωματικά.
Όλα τα παραπάνω δεν γίνονται για να αγχώσουμε κανένα, απλώς είναι σημαντικά για αυτούς που ασχολούνται με το σερβίρισμα των δειγμάτων για να μπορέσουν να τα σερβίρουν όσο το δυνατόν καλύτερα και με τη σωστή σειρά. Επίσης δεν είναι δεσμευτικό να δοκιμάσουν όλοι όλα, όποιος θέλει μπορεί να σταματήσει ή να χαλαρώσει απολαμβάνοντας ένα ωραίο δείγμα και να ξανασυνεχίσει όποτε θέλει.
Καλή αντάμωση φίλοι μου.
αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- setoinos
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 838
- Κάρμα: 3
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 894
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Nikos Kotsalis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1170
- Κάρμα: 9
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 866
μικρή διόρθωση, 4 άτομα για μένα, δύο επιπλέον δλδ από τα δύο που ήδη έχω δηλώσει.
Σε ευχαριστώ
ΝΚ
Pura vida!
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- vivlinos
-
- Αποσυνδεμένος
- Senior Member
-
- Δημοσιεύσεις: 63
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 71
Πότε πρέπει να φέρουμε τα κρασιά και τα αποστάγματα;
Μέχρι πότε πρέπει να δηλώσουμε παρουσίες;
Ευχαριστώ.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- PAKSIMADIS
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1260
- Κάρμα: 6
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1033
Τα κρασιά και τα αποστάγματα τα έχετε μαζί σας την μέρα της συνάντησης, για τις δηλώσεις νομίζω μια βδομάδα πριν είναι καλά, για να ξέρουν τα άτομα για την επιλογή της αίθουσας και του μενού.vivlinos έγραψε: Μερικές ακόμη πληροφορίες για τυχόν πρωτάρηδες στη συνάντηση:
Πότε πρέπει να φέρουμε τα κρασιά και τα αποστάγματα;
Μέχρι πότε πρέπει να δηλώσουμε παρουσίες;
Ευχαριστώ.
αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- athan
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Premium Member
-
- Δημοσιεύσεις: 123
- Κάρμα: 1
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 256
1,με τα ορεκτικά και το κυρίως πιάτο των κρασιών,χορταίνουμε και πίνουμε αρκετά έως πολύ,Η συνέχεια με τα αποστάγματα μοιάζει λίγο υπερολική.Να μην λησμονούμε και το ταξίδι της επιστροφής.
2.Το μενού είναι κυρίως προσανατολισμένο στα κρασιά.Τα αποστάγματα θέλουν δικούς τους μεζέδες.Ετσι μπερδευόμαστε.Χώρια το κόστος.
Ισως θα ήταν αρκετό η δοκιμή μόνο κρασιών και για τα αποστάγματ βλέπουμε.
Φυσικά να γίνει,πρώτα, ο σχετικός διάλογος .
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- alexandros.k
-
- Αποσυνδεμένος
- Administrator
-
- Δημοσιεύσεις: 1133
- Κάρμα: 4
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1791
Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Nikos Kotsalis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1170
- Κάρμα: 9
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 866
athan έγραψε: Μερικές σκέψεις σχετικά με την δοκιμή και αποσταγμάτων.
1,με τα ορεκτικά και το κυρίως πιάτο των κρασιών,χορταίνουμε και πίνουμε αρκετά έως πολύ,Η συνέχεια με τα αποστάγματα μοιάζει λίγο υπερολική.Να μην λησμονούμε και το ταξίδι της επιστροφής.
2.Το μενού είναι κυρίως προσανατολισμένο στα κρασιά.Τα αποστάγματα θέλουν δικούς τους μεζέδες.Ετσι μπερδευόμαστε.Χώρια το κόστος.
Ισως θα ήταν αρκετό η δοκιμή μόνο κρασιών και για τα αποστάγματ βλέπουμε.
Φυσικά να γίνει,πρώτα, ο σχετικός διάλογος .
Αγαπητοί φίλοι αγαπητέ Θανάση καλημέρα,
Εχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες.
Διαφαίνεται και από τα λεγόμενά σου ότι θα πρέπει να ξεχωρίσουν οι ημέρες δοκιμής κρασιών και αποσταγμάτων.
Είχε ξεκινήσει μια συζήτηση προ 2-3 μηνών αλλά δεν προχώρησε λόγω εξέλιξης της αποστακτικής περιόδου και δυσκολίας συντονισμού.
Εκ των πραγμάτων η κουβέντα επανέρχεται.
ΝΚ
Pura vida!
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- PAKSIMADIS
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1260
- Κάρμα: 6
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1033
Να αφήσουμε τα αποστάγματα και τα κρασιά στα τραπέζια και όταν η παρέα του κάθε τραπεζιού δοκιμάσει ότι θέλει να τα περνάει στο επόμενο τραπέζι, εκείνο το τραπέζι να τα περνάει στο επόμενο κ.ο.κ. Δηλαδή πείτε ότι είμαστε 60 άτομα σε 10 τραπέζια των 6 ατόμων και έχουμε να δοκιμάσουμε 40 κρασιά και 20 αποστάγματα. Μπορούμε οι διοργανωτές της εκδήλωσης να βάλουμε σε κάθε τραπέζι από 4 διαφορετικά κρασιά και 2 αποστάγματα ( π.χ. 1 λευκό, 1 ροζέ, 1 ερυθρό φρέσκο, 1 ερυθρό βαρέλι, 1 απόσταγμα σκέτο και 1 απόσταγμα γλυκανισάτο ) και σε 15 - 20 λεπτά το κάθε τραπέζι να τα περνάει στο διπλανό και εκείνο στο διπλανό του μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος. Τα γλυκά κρασιά και τα παλαιωμένα θα τα αφήσουμε στο τέλος γιατί έτσι και αλλιώς είναι λιγότερα και πάνε με το γλυκό έδεσμα.
Αν συμφωνείτε το δοκιμάζουμε να δούμε πως πάει. Τις λεπτομέρειες για τον χρόνο και τον αριθμό θα τα κανονίσουμε εκεί ανάλογα με τον αριθμό των παρευρισκομένων και των δειγμάτων αλλά και με τη διάταξη των τραπεζιών της αίθουσας.
Τι λέτε;
αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- alexandros.k
-
- Αποσυνδεμένος
- Administrator
-
- Δημοσιεύσεις: 1133
- Κάρμα: 4
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1791
Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Βρίσκεστε εδώ:
-
Αρχική
-
Forum
-
ampelourgos.gr
-
Νέα
- 11η Συνάντηση των φίλων του www.ampelourgos.g1