file 11η Συνάντηση των φίλων του www.ampelourgos.g1

Περισσότερα
10/01/2019 09:42 #26449 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: 11η Συνάντηση των φίλων του www.ampelourgos.g1
Και από μένα 1 άτομο Θανάση. Μερικά τώρα διαδικαστικά για τους νέους φίλους αλλά και για να ξαναθυμηθούν οι παλιοί.

1) Φέρνουμε από κάθε κρασί το λιγότερο 2 μπουκάλια των 750ml, και από κάθε απόσταγμα 1 μπουκάλι των 500ml, για να μπορέσουν έτσι να δοκιμάσουν όλοι οι φίλοι στη συνάντηση.

2) Όλα τα μπουκάλια να έχουν ετικέτα έστω πρόχειρη με γραμμένα καθαρά το όνομα του παραγωγού, την περιοχή, τις ποικιλίες και το είδος του κρασιού ή του αποστάγματος.Π.χ.

Για ένα κρασί να γράψετε : Παπαδόπουλος Γιώργος, Αθήνα, Ροδίτης, λευκός ξηρός βαρέλι.
Για ένα απόσταγμα : Παπαδόπουλος Γιώργος, Αθήνα, Μοσχάτο, τσίπουρο με γλυκάνισο.

3) Στη συνάντηση δοκιμάζουμε λίγο από κάθε δείγμα και το υπόλοιπο το ρίχνουμε έτσι ώστε να μπορέσουμε να δοκιμάσουμε όλα τα δείγματα των φίλων. Κάθε χρόνο δοκιμάζουμε κατά μέσο όρο περίπου 40-50 κρασιά και 10-20 αποστάγματα. Λόγω Δράμας επειδή έχουν μεγάλο σύλλογο πιστεύω ότι φέτος θα σπάσουμε το ρεκόρ για αυτό ετοιμαστείτε για μεγάλο οινικό αγώνα.

4) Τα δείγματα σερβίρονται κατά σειρά πρώτα τα ξηρά, λευκά,ροζέ, ερυθρά, μετά τα ημίγλυκα- γλυκά και στη συνέχεια πρώτα τα απλά αποστάγματα, μετά τα παλαιωμένα και τέλος τα γλυκανισάτα- αρωματικά.

Όλα τα παραπάνω δεν γίνονται για να αγχώσουμε κανένα, απλώς είναι σημαντικά για αυτούς που ασχολούνται με το σερβίρισμα των δειγμάτων για να μπορέσουν να τα σερβίρουν όσο το δυνατόν καλύτερα και με τη σωστή σειρά. Επίσης δεν είναι δεσμευτικό να δοκιμάσουν όλοι όλα, όποιος θέλει μπορεί να σταματήσει ή να χαλαρώσει απολαμβάνοντας ένα ωραίο δείγμα και να ξανασυνεχίσει όποτε θέλει.
Καλή αντάμωση φίλοι μου.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": SPYROS, setoinos, vivlinos, gomati_sok

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11/01/2019 11:05 - 11/01/2019 11:07 #26452 από setoinos
setoinos απάντησε στο θέμα: 11η Συνάντηση των φίλων του www.ampelourgos.g1
Καλημέρα Θανάση , έξι ( 6 ) άτομα από Έδεσσα .
Τελευταία διόρθωση: 11/01/2019 11:07 από setoinos.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11/01/2019 13:12 - 12/01/2019 00:45 #26453 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: 11η Συνάντηση των φίλων του www.ampelourgos.g1
Φίλε Θανάση καλημέρα,
μικρή διόρθωση, 4 άτομα για μένα, δύο επιπλέον δλδ από τα δύο που ήδη έχω δηλώσει.
Σε ευχαριστώ
ΝΚ

Pura vida!
Τελευταία διόρθωση: 12/01/2019 00:45 από Nikos Kotsalis.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13/01/2019 14:26 #26454 από vivlinos
vivlinos απάντησε στο θέμα: 11η Συνάντηση των φίλων του www.ampelourgos.g1
Μερικές ακόμη πληροφορίες για τυχόν πρωτάρηδες στη συνάντηση:
Πότε πρέπει να φέρουμε τα κρασιά και τα αποστάγματα;
Μέχρι πότε πρέπει να δηλώσουμε παρουσίες;
Ευχαριστώ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13/01/2019 17:51 - 13/01/2019 17:51 #26455 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: 11η Συνάντηση των φίλων του www.ampelourgos.g1

vivlinos έγραψε: Μερικές ακόμη πληροφορίες για τυχόν πρωτάρηδες στη συνάντηση:
Πότε πρέπει να φέρουμε τα κρασιά και τα αποστάγματα;
Μέχρι πότε πρέπει να δηλώσουμε παρουσίες;
Ευχαριστώ.

Τα κρασιά και τα αποστάγματα τα έχετε μαζί σας την μέρα της συνάντησης, για τις δηλώσεις νομίζω μια βδομάδα πριν είναι καλά, για να ξέρουν τα άτομα για την επιλογή της αίθουσας και του μενού.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Τελευταία διόρθωση: 13/01/2019 17:51 από PAKSIMADIS.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": vivlinos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
14/01/2019 16:48 #26456 από athan
athan απάντησε στο θέμα: 11η Συνάντηση των φίλων του www.ampelourgos.g1
Μερικές σκέψεις σχετικά με την δοκιμή και αποσταγμάτων.
1,με τα ορεκτικά και το κυρίως πιάτο των κρασιών,χορταίνουμε και πίνουμε αρκετά έως πολύ,Η συνέχεια με τα αποστάγματα μοιάζει λίγο υπερολική.Να μην λησμονούμε και το ταξίδι της επιστροφής.
2.Το μενού είναι κυρίως προσανατολισμένο στα κρασιά.Τα αποστάγματα θέλουν δικούς τους μεζέδες.Ετσι μπερδευόμαστε.Χώρια το κόστος.
Ισως θα ήταν αρκετό η δοκιμή μόνο κρασιών και για τα αποστάγματ βλέπουμε.
Φυσικά να γίνει,πρώτα, ο σχετικός διάλογος .
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Nikos Kotsalis, SPYROS, gomati_sok

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
14/01/2019 20:42 #26457 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: 11η Συνάντηση των φίλων του www.ampelourgos.g1
Η αλήθεια είναι πως τα αποστάγματα τα παραμελησαμε τελευταια.Ο λόγος είναι η πληθώρα των κρασιών.Μετα από τόσες δοκιμες,άντε να έχεις κουράγιο να δοκιμάσεις και τσιπουρα.Εγω θα φέρω πάντως,όποιος θέλει δοκιμάζει.

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Nikos Kotsalis

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15/01/2019 07:35 #26458 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: 11η Συνάντηση των φίλων του www.ampelourgos.g1

athan έγραψε: Μερικές σκέψεις σχετικά με την δοκιμή και αποσταγμάτων.
1,με τα ορεκτικά και το κυρίως πιάτο των κρασιών,χορταίνουμε και πίνουμε αρκετά έως πολύ,Η συνέχεια με τα αποστάγματα μοιάζει λίγο υπερολική.Να μην λησμονούμε και το ταξίδι της επιστροφής.
2.Το μενού είναι κυρίως προσανατολισμένο στα κρασιά.Τα αποστάγματα θέλουν δικούς τους μεζέδες.Ετσι μπερδευόμαστε.Χώρια το κόστος.
Ισως θα ήταν αρκετό η δοκιμή μόνο κρασιών και για τα αποστάγματ βλέπουμε.
Φυσικά να γίνει,πρώτα, ο σχετικός διάλογος .


Αγαπητοί φίλοι αγαπητέ Θανάση καλημέρα,
Εχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες.
Διαφαίνεται και από τα λεγόμενά σου ότι θα πρέπει να ξεχωρίσουν οι ημέρες δοκιμής κρασιών και αποσταγμάτων.
Είχε ξεκινήσει μια συζήτηση προ 2-3 μηνών αλλά δεν προχώρησε λόγω εξέλιξης της αποστακτικής περιόδου και δυσκολίας συντονισμού.
Εκ των πραγμάτων η κουβέντα επανέρχεται.
ΝΚ

Pura vida!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PAKSIMADIS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15/01/2019 09:15 #26459 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: 11η Συνάντηση των φίλων του www.ampelourgos.g1
Φίλοι μου έχει ξανατεθεί το θέμα με τα αποστάγματα ότι μένουν τελευταία και δεν υπάρχει κουράγιο για δοκιμή μετά από 40+ κρασιά. Το ίδιο και χειρότερο θα γίνει ( λόγω περισσότερου αλκοόλ ) αν ξεκινήσουμε με τα αποστάγματα και αφήσουμε τα κρασιά για δοκιμή στο τέλος. Η μόνη περίπτωση για να δοκιμάσουν ελεύθερα όλοι, ότι θέλουν και όσο θέλουν είναι να κάνουμε την διαδικασία πιο χαλαρή. Και εξηγώ, αντί να τα πάρουμε με τη σειρά αυστηρά όπως κάνουμε κάθε χρόνο μπορούμε να κάνουμε το εξής:
Να αφήσουμε τα αποστάγματα και τα κρασιά στα τραπέζια και όταν η παρέα του κάθε τραπεζιού δοκιμάσει ότι θέλει να τα περνάει στο επόμενο τραπέζι, εκείνο το τραπέζι να τα περνάει στο επόμενο κ.ο.κ. Δηλαδή πείτε ότι είμαστε 60 άτομα σε 10 τραπέζια των 6 ατόμων και έχουμε να δοκιμάσουμε 40 κρασιά και 20 αποστάγματα. Μπορούμε οι διοργανωτές της εκδήλωσης να βάλουμε σε κάθε τραπέζι από 4 διαφορετικά κρασιά και 2 αποστάγματα ( π.χ. 1 λευκό, 1 ροζέ, 1 ερυθρό φρέσκο, 1 ερυθρό βαρέλι, 1 απόσταγμα σκέτο και 1 απόσταγμα γλυκανισάτο ) και σε 15 - 20 λεπτά το κάθε τραπέζι να τα περνάει στο διπλανό και εκείνο στο διπλανό του μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος. Τα γλυκά κρασιά και τα παλαιωμένα θα τα αφήσουμε στο τέλος γιατί έτσι και αλλιώς είναι λιγότερα και πάνε με το γλυκό έδεσμα.
Αν συμφωνείτε το δοκιμάζουμε να δούμε πως πάει. Τις λεπτομέρειες για τον χρόνο και τον αριθμό θα τα κανονίσουμε εκεί ανάλογα με τον αριθμό των παρευρισκομένων και των δειγμάτων αλλά και με τη διάταξη των τραπεζιών της αίθουσας.
Τι λέτε;

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Nikos Kotsalis, δημήτρης.μαντζαρίνης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15/01/2019 10:41 #26460 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: 11η Συνάντηση των φίλων του www.ampelourgos.g1
Ο πιο σίγουρος τρόπος να περάσουν όλα τά κρασιά από όλους είναι αυτός της σειράς.Σε αλη περίπτωση πιστεύω πως θα υπάρξουν κρασιά που δεν θα δοκιμαστούν καθόλου και είναι άδικο για αυτούς που κόπιασαν να τα φτιάξουν και να τα φέρουν.Τα αποστάγματα μπορούμε να τα πάμε χαλαρά,τα έχουμε και όποιος επιθυμεί δοκιμάζει.Υ.Γ.Φυσικα δεν είναι υποχρεωτικό να δοκιμαστούν όλα από όλους.

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, PAKSIMADIS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.096 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ