file ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ελληνικό Απόσταγμα 2017

Περισσότερα
18/01/2017 07:34 #22680 από ampelourgos
ampelourgos δημιούργησε το θέμα: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ελληνικό Απόσταγμα 2017
Εκδήλωση Γευστικής Δοκιμής Ελληνικών Αποσταγμάτων και Ηδύποτων
[/size]

Τα επώνυμα ελληνικά αποστάγματα βρίσκονται σε φάση ποιοτικής και επικοινωνιακής

αναβάθμισης παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες που καθημερινά αντιμετωπίζουν στην αγορά,

με την απίστευτα υψηλή φορολόγιση και τον αθέμιτο ανταγωνισμό που υφίστανται από το χύμα

τσίπουρο και το λαθραίο οινόπνευμα.

Είναι τόσα τα εμπόδια και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο νόμιμος έλληνας αποσταγματοποιός,

που μόνο ως «ήρωας» μπορεί να χαρακτηριστεί. Το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη επιχειρηματίες

που όχι μόνο συνεχίζουν να αποστάζουν στην Ελλάδα, αλλά επιπλέον βελτιώνουν τα προϊόντα τους

γευστικά και επικοινωνιακά, είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο.

Αυτή τη σχετικά άγνωστη πτυχή του ελληνικού αποστάγματος ευελπιστεί να φωτίσει η εκδήλωση

«Ελληνικό Απόσταγμα», στην οποία θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στο κοινό μερικοί από τους

καλύτερους έλληνες ποτοποιούς και αποσταγματοποιούς. Η εκδήλωση διοργανώνεται την Κυριακή

22 Ιανουαρίου 2017 στην Αίγλη Ζαππείου με ώρες λειτουργίας 13:00 - 20:00.

Τσίπουρα, τσικουδιές, ούζα, ελληνικά αποστάγματα σταφυλής και άλλων φρούτων, μπράντι και

ηδύποτα (λικέρ) είναι τα ποτά που αφορούν το «Ελληνικό Απόσταγμα». Μακριά από τα ανώνυμα

έως και επικίνδυνα για την υγεία χύμα προϊόντα ―που δεν έχουν θέση στην εκδήλωση― όλο και

περισσότερα ελληνικά τυποποιημένα αποστάγματα και ηδύποτα παρουσιάζουν σημαντική εξέλιξη,

τόσο στην ποιότητα όσο και στη συσκευασία τους. Οι επισκέπτες στο «Ελληνικό Απόσταγμα» θα

έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μερικά από τα καλύτερα ελληνικά αλκοολούχα ποτά, ανάμεσά

τους δυσεύρετα τσίπουρα από πολύ μικρούς παραγωγούς, premium ούζα διπλής και τριπλής

απόσταξης, αποστάγματα φρούτων, π.χ. από φραγκόσυκο, και σπάνια, παλαιωμένα τσίπουρα που

είναι η νέα τάση στο χώρο.

Πολλά ελληνικά αποστάγματα είναι καθιερωμένοι συνοδοί παραδοσιακών και μη εδεσμάτων· με

στόχο να ανυψώσει τη θέση του εμφιαλωμένου ούζου και τσίπουρου στο εστιατόριο, το «Ελληνικό

Απόσταγμα» εξασφάλισε τη συμμετοχή έξι γνωστών και σημαντικών εστιατορίων/μεζεδοπωλείων

της Αθήνας, με υποδειγματικές λίστες ελληνικών αποσταγμάτων και ανάλογη εξειδίκευση στο

μενού, που θα προσφέρουν δωρεάν στους επισκέπτες δημιουργίες τους προς δοκιμή. Πρόκειται για

το μεζεδοπωλείο Αιόλου 68, το εστιατόριο Κόλλιας, το αλλαντοποιείο/μεζεδοπωλείο Τα

Καραμανλίδικα του Φάνη και τα εστιατόρια Ε/Γ Ταξιδεύοντας, Ψαράδες και Ψάριστον, που θα

συμμετέχουν στο «Ελληνικό Απόσταγμα» ως «Χορηγοί Γευστικής Απόλαυσης».

Επιπλέον, η εκδήλωση πλαισιώνεται από δύο ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις, με ελεύθερη

είσοδο, που είναι οι εξής: 1) «Υπάρχει θέση για το ούζο και το τσίπουρο στο σύγχρονο

εστιατόριο;», μία συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με το σεφ Αλέξανδρο Τσιωτίνη (εστιατόριο CTC),

τον Γρηγόρη Χέλμη και τον Ανδρέα Διακοδημήτρη, συνιδιοκτήτες των ανατρεπτικών

εστιατορίων/μεζεδοπωλείων Βόλου και Λάρισας Mεζέν, με το Νικόλα Γιαννόπουλο, βραβευμένο

έλληνα οινοχόο και σύμβουλο φιλοξενίας και εστίασης και με συντονίστρια τη δημοσιογράφο

γεύσης Νίκη Μηταρέα. 2) «Απόσταξης και Αποσταγμάτων Αποκάλυψις: από το Α έως το Ω σε 30

λεπτά», με ομιλητή τον Παύλο Λουκάτο, Χημικό Οινολόγο, PhD στα αποστάγματα, επιστημονικό

συνεργάτη ανώτατης εκπαίδευσης.

Το «Ελληνικό Απόσταγμα» αφουγκράζεται επίσης την προσπάθεια πολλών ελλήνων

αποσταγματοποιών να δουν τα ποτά τους ως βάσεις για κοκτέιλ, και γι’ αυτό προβάλει στην

ιστοσελίδα του www.apostagmata.gr κοκτέιλ χαρισματικών bartenders, με βάση ελληνικά

αποστάγματα, στο πλαίσιο της έτσι κι αλλιώς δυναμικής προβολής και επικοινωνίας της εκδήλωσης

στο διαδίκτυο και στα κοινωνικά δίκτυα.

Η είσοδος στο «Ελληνικό Απόσταγμα» γίνεται με πρόσκληση ή εισιτήριο, που κοστίζει 8€ (5€

φοιτητικό) και περιλαμβάνει κατάλογο συμμετεχόντων, ειδικό αναμνηστικό ποτήρι γευστικής

δοκιμής αποσταγμάτων και δωρεάν είσοδο στις παράλληλες εκδηλώσεις και τις γευστικές δοκιμές

εδεσμάτων των εστιατορίων – χορηγοί. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα των ΣΕΑΟΠ (Σύνδεσμος

Ελληνικών Αποσταγμάτων Οινοπνευματωδών Ποτών) και ΕΝΑΠΑΠΕ (Ένωση Αποσταγματοποιών

Αμπελοοινικών Προϊόντων Ελλάδος).


Το «Ελληνικό Απόσταγμα» διοργανώνει η εταιρεία Vinetum

Περισσότερες πληροφορίες στο www.apostagmata.gr , 210 766 0560 και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

...καλά κρασιά...
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PAKSIMADIS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
18/01/2017 11:06 #22681 από ismael
ismael απάντησε στο θέμα: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ελληνικό Απόσταγμα 2017
ψηνόμουνα να πάω αλλά μετά διάβασα αυτά:
"Μακριά από τα ανώνυμα έως και επικίνδυνα για την υγεία χύμα προϊόντα ―που δεν έχουν θέση στην εκδήλωση"
"τον αθέμιτο ανταγωνισμό που υφίστανται από το χύμα τσίπουρο και το λαθραίο οινόπνευμα."


επειδή λοιπόν για τους κυρίους κυρίους που κάνουν την εκδήλωση (προφανώς για το μαγαζάκι τους και την κλίκα τους και όχι για το καλό του Ελληνικού Αποστάγματος) το χύμα είναι συλλήβδην "ανώνυμο ως επικίνδυνο" και οι ίδιοι υφίστανται "αθέμιτο" ανταγωνισμό,
εγώ,
επειδή έχω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο βιοτεχνικό/παραδοσιακό χύμα προϊόν το οποίο "δεν έχει θέση στην εκδήλωση" απ'ότι στους μεγαλοβιομήχανους του χώρου που τα έχουν κάνει όλα ίσωμα,
θα μείνω "Μακριά" και τα αποστάγματά τους να τα πιούνε μόνοι τους, για να μην πω να τα βάλουν κάπου αλλού (μαζί με το μπουκάλι)
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ampelourgos, isaakpa, setoinos, PAKSIMADIS, gomati_sok

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
18/01/2017 11:59 #22682 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ελληνικό Απόσταγμα 2017

ismael έγραψε: ψηνόμουνα να πάω αλλά μετά διάβασα αυτά:
"Μακριά από τα ανώνυμα έως και επικίνδυνα για την υγεία χύμα προϊόντα ―που δεν έχουν θέση στην εκδήλωση"
"τον αθέμιτο ανταγωνισμό που υφίστανται από το χύμα τσίπουρο και το λαθραίο οινόπνευμα."


επειδή λοιπόν για τους κυρίους κυρίους που κάνουν την εκδήλωση (προφανώς για το μαγαζάκι τους και την κλίκα τους και όχι για το καλό του Ελληνικού Αποστάγματος) το χύμα είναι συλλήβδην "ανώνυμο ως επικίνδυνο" και οι ίδιοι υφίστανται "αθέμιτο" ανταγωνισμό,
εγώ,
επειδή έχω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο βιοτεχνικό/παραδοσιακό χύμα προϊόν το οποίο "δεν έχει θέση στην εκδήλωση" απ'ότι στους μεγαλοβιομήχανους του χώρου που τα έχουν κάνει όλα ίσωμα,
θα μείνω "Μακριά" και τα αποστάγματά τους να τα πιούνε μόνοι τους, για να μην πω να τα βάλουν κάπου αλλού (μαζί με το μπουκάλι)

Για αυτό αντ΄αυτού έλα φίλε ismael στην 9η συνάντηση των φίλων του αμπελουργού στις 11/2 στην Κατερίνη όπου θα δοκιμάσουμε τα τσίπουρα και τα κρασιά μας χωρίς φόβο αλλά με πάθος.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ampelourgos, setoinos, ismael

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
18/01/2017 12:41 - 18/01/2017 12:49 #22684 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ελληνικό Απόσταγμα 2017
" Αγαπητοί κοι καλημέρα,
Διαβάζοντας το δελτίο τύπου για την εκδήλωση «Ελληνικό Απόσταγμα» 2017, στην ιστοσελίδα apostagmata .gr , δεν μπόρεσα να μην διαβάσω την φράση «όχι όμως και με τα ανώνυμα χύμα, που είναι σίγουρα επιζήμια έως και επικίνδυνα» στον πρόλογο της ανακοίνωσής σας.
Προφανώς αυτή η πρόταση χαρακτηρίζει συλλήβδην μια κατηγορία αποσταγμάτων με υβριστικό και συκοφαντικό φρασεολόγιο.
Έχετε κάθε δικαίωμα να προσκαλείτε και να αποκλείετε όποιον θέλετε στις εκδηλώσεις που διοργανώνεται, δεν έχετε όμως κανένα δικαίωμα δημόσιας προσβολής και συκοφάντησης.
Θα περιμένω την απάντησή σας για δύο ημέρες καθώς και την διόρθωση του κειμένου, μετά θα ακολουθήσει αγωγή για τις ενδεχόμενες ποινικές και αστικές ευθύνες σας.
Αν δε νομίζεται ότι η ποιότητα των αποσταγμάτων των εκθετών σας είναι τόσο κατάφωρα ανώτερη των προϊόντων που δυσφημείται θα σας πρότεινα μια δημόσια τυφλή δοκιμασία-γευσιγνωσία ανάλογη της δοκιμασίας που έφερε αντιμέτωπα τα Καλιφορνέζικα με τα Γαλλικά κρασιά το 1976.
Μετά τιμής
Dr med. Ob/Gyn Νικόλαος Κοτσαλής
Παύλου Μελά 6 Θάσος 64004
Ευτυχής επαγγελματίας και παραγωγός προϊόντων που δυσφημείτε "

Αντίγραφο του ηλ. μηνύματος που έστειλα στην ηλ. διεύθυνση που αναφέρεται ως στοιχείο επικοινωνίας στην σελίδα apostagmata.gr

Pura vida!
Τελευταία διόρθωση: 18/01/2017 12:49 από Nikos Kotsalis.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ampelourgos, isaakpa, setoinos, Goude, PAKSIMADIS, gomati_sok, ismael, lyggas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
18/01/2017 12:48 - 18/01/2017 12:49 #22685 από ismael
ismael απάντησε στο θέμα: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ελληνικό Απόσταγμα 2017

Nikos Kotsalis έγραψε: Θα περιμένω την απάντησή σας για δύο ημέρες καθώς και την διόρθωση του κειμένου, μετά θα ακολουθήσει αγωγή για τις ενδεχόμενες ποινικές και αστικές ευθύνες σας.


μπορώ να τσοντάρω για την πληρωμή του δικηγόρου να ξέρεις. μου την έδωσε πολύ άσχημα αυτό το δελτίο τύπου.
άντε, γιατί πολύ έχει τραβήξει αυτή η υπόθεση
Τελευταία διόρθωση: 18/01/2017 12:49 από ismael.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ampelourgos, Nikos Kotsalis, setoinos, PAKSIMADIS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
18/01/2017 13:45 - 18/01/2017 13:48 #22686 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ελληνικό Απόσταγμα 2017
Ηρθα σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας VINETUM οινική επικοινωνία, διοργανωτή της εκδήλωσης, Ελληνικό απόσταγμα 2017, όπου του εξέθεσα με ήρεμο και κόσμιο τρόπο τις αντιρρήσεις μου και τις θέσεις μου.
Με προέτρεψε και προκάλεσε, με έντονο οξύ τρόπο, να κάνω την αγωγή όπου, (στο δικαστήριο) " θα με διαλύσει".
Στη συνέχεια μου έκλεισε το τηλέφωνο.
Τα συμπεράσματα δικά σας.
ΝΚ

Pura vida!
Τελευταία διόρθωση: 18/01/2017 13:48 από Nikos Kotsalis.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ampelourgos, isaakpa, skagio, setoinos, Goude, PAKSIMADIS, ismael

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
18/01/2017 16:21 #22688 από Goude
Goude απάντησε στο θέμα: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ελληνικό Απόσταγμα 2017
Έτσι είναι Νίκο.
Δέχεται τον διάλογο.
Από την άλλη περιμένω την φωνή της ομοσπονδίας αμβυκούχων.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, PAKSIMADIS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
18/01/2017 17:39 #22689 από ismael
ismael απάντησε στο θέμα: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ελληνικό Απόσταγμα 2017

Goude έγραψε: Έτσι είναι Νίκο.
Δέχεται τον διάλογο.
Από την άλλη περιμένω την φωνή της ομοσπονδίας αμβυκούχων.


θα το έχουν δει λες;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
18/01/2017 17:46 #22690 από Goude
Goude απάντησε στο θέμα: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ελληνικό Απόσταγμα 2017
Δεν ξέρω. Προσπαθώ να βρω διαχρονικά στο internet δελτία - ανακοινώσεις της Ομοσπονδίας Αμβυκούχων. Σπανιότατα τα βρίσκεις. Όπως λειτουργεί αυτή η ομοσπονδία, δεν έχει ηγετικό ρόλο. Δεν μπορεί να προκαλέσει εξελίξεις.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • gomati_sok
  • Το Άβαταρ του/της gomati_sok
  • Αποσυνδεμένος
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
Περισσότερα
18/01/2017 20:37 #22691 από gomati_sok
gomati_sok απάντησε στο θέμα: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ελληνικό Απόσταγμα 2017
από την συλλογή μου,.....

“Ο καπτάν Δημήτρης ένιωσε ένα νταγιάντισμα σοφράνο μεριά,
ο καιρός τραμουντάνα γεμάτη έξι προς εφτά δύναμη ,
η μπαστέκα στο καπόνι έτριξε μακρόσυρτα, το καΐκι...
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": isaakpa, Nikos Kotsalis, PAKSIMADIS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.576 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ