file 8η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ampelourgos

Περισσότερα
31/01/2016 18:20 #20255 από athan
athan απάντησε στο θέμα: 8η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ampelourgos
Απόλυτα επιτυχημένη η 8η συνάντηση, των Βορειοελλαδιτών φίλων του Αμπελουργού, στο εμβληματικό Ζύθος Ντορέ στην Θεσσαλονίκη.
Συγχαρητήρια στον Χρήστο ΧΜ για την επιλογή του χώρου και την οργάνωση,φυσικά στον αρχιτρίκλινο Λευτέρη Ρίζο για την παρουσίαση και τις σπονδές και βέβαια σε όλους όσοι συμμετείχαν με ποτά ή όχι.
Ευχάριστη διαπίστωση η συνεχής βελτίωση των ερασιτεχνικών Οίνων και Αποσταγμάτων.
Νάμαστε γεροί και του χρόνου καλύτερα.
Θανάσης Κύρτσης
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": SPYROS, setoinos, MANPAP, PAKSIMADIS, Christos XM, gomati_sok

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
01/02/2016 09:08 #20257 από Christos XM
Christos XM απάντησε στο θέμα: 8η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ampelourgos
Φωτογραφιών συνέχεια.

ΕΝ ΟΙΝΩ ΑΛΗΘΕΙΑ - IN VINO VERITAS
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ayla, SPYROS, setoinos, PAKSIMADIS, gomati_sok

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
02/02/2016 12:01 #20260 από ampelourgos
ampelourgos απάντησε στο θέμα: 8η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ampelourgos
Μπράβο σας, πάντα τέτοια! Και του χρόνου ακόμα καλύτερα.
Ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες, μοιραζόμαστε έτσι λίγο από την καταπληκτική ατμόσφαιρα της συνάντησης.

...καλά κρασιά...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PAKSIMADIS, Christos XM

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
02/02/2016 15:32 #20261 από skagio
skagio απάντησε στο θέμα: 8η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ampelourgos
Βλέποντάς τις φωτογραφίες θυμήθηκα γνωστά πρόσωπα από την 1η συνάντηση που συμμετείχα πάλι με την ευκαιρία της αγκρότικα. Μικρή η παρέα τότε μόλις που είχαμε πιάσει ένα μεγάλο τραπέζι. Τώρα με χαρά διαπιστώνω ότι η παρέα μεγάλωσε τόσο ώστε να χρειάζεται ολόκληρο το μαγαζί. Πάντα ελπίζω να μπορέσω να συμμετάσχω σε κάποια επόμενη συνάντηση, αν και η καθημερινότητα δύσκολα θα μου επιτρέψει...Πάντα τέτοια λοιπόν φίλοι μου!
Υ.Γ. Λευτέρη ήσουν από τότε, και όπως βλέπω και τώρα, η ψυχή της διοργάνωσης :)
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": SPYROS, setoinos, PAKSIMADIS, Christos XM

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
02/02/2016 17:50 - 02/02/2016 17:53 #20262 από setoinos
setoinos απάντησε στο θέμα: 8η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ampelourgos
Βλέπω , ότι φέτος , κανείς δεν έκανε κριτική για τα κρασιά μας ,
αναλαμβάνω τον ρόλο του ΄΄κακού ΄΄ , παραλείποντας τα δικά μου .
Ζητώ συγγνώμη από τους τσιπουράδες γιατί μέχρι τότε έχασα την
μπάλα .
Κατά γενική ομολογία , υπάρχει μεγάλη πρόοδος , φαίνεται ότι
η αλλοδιδακτική μέθοδος αποδίδει .
Η υποκειμενική μου κρίση .
1. Μοσχάτο Σάμου του Αλέξανδρου .
Αρωματικό , μέτριο σώμα , καλή οξύτητα , μέτρια επίγευση .
2. Τράμινερ , ρήσλινγκ , Σαρντονέ , Ντεμπίνα , Μαλαγουζιά , Βιονέ του
Γ Παπαιωάνου , αρωματικό με μέτριο σώμα , κάπως γερασμένο .
3 .Μαλαγουζιά , Ασύρτικο του Χριστόφορου ,
Αρωματικό , μέτριο σώμα , σύντομη επίγευση .
4 . Μαλαγουζιά , Ασύρτικο του Λευτέρη .
Ντροπαλό άρωμα , μεστό σώμα , καλλή επίγευση .
5 .Σωβινιόν , Ασύρτικο του Γ Τσίγγα ,
Αρωματικό , μεστό σώμα , καλλή επίγευση .
6 .Σωβινιόν , Σαρντονε του Καλαιτζή
Μεσαίο άρωμα , μεσαίο σώμα , μαλακή οξύτητα .
7 .Ασύρτικο , Μαλαγουζιά , Μοσχάτο Αλεξανδρείας ,του Σωκράτη ,
Πολύ αρωματικό , μεστό σώμα , τονισμένη οξύτητα .
8 Ροζέ Καμπερνέ του Λογοθέτη ,
κρεμιδί χρώμα , δροσερό με τονισμένη οξύτητα .
9 . Σενζώ του Χριστόφορου , απαλλό άρωμα μπαχαρικών μεσαίο σώμα μικρή οξύτητα .
10 . Σενζώ , Βάψα, Πινώ, Λημνιό , του Γ Σελαλματζίδη ,
σκουρόχρωμο , σχεδόν μαύρο τανικό , με καλλή οξύτητα ,έχει προοπτική
11 . Μερλώ , Καμπερνέ του οικοδεσπότη μας Χρήστου ,
Άριστη οινοποίηση κλασσικού χαρμανιού , θα ήθελα να το δοκιμάσω
και παλαιωμένο .
12 . Συρά του Αλέξανδρου ,
Ένα κρασί που ξεκίνησε για ερυθρό και έγινε ένα απαλό , αρωματικό
ροζέ .
Τελευταία διόρθωση: 02/02/2016 17:53 από setoinos.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Nikos Kotsalis, SPYROS, PAKSIMADIS, Christos XM, gomati_sok

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
02/02/2016 18:39 - 02/02/2016 18:51 #20263 από setoinos
setoinos απάντησε στο θέμα: 8η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ampelourgos
Συνέχεια .
13 . Το τυχερό μου νούμερο , Σέτοινος 45 , υπερπολυποικιλιακό .
14 Μερλώ , Καμπερνέ του Σάκη Κύρτση .
πάντα σε υψηλές πτήσεις ο Σάκης , ελάχιστα υπολειπόμενα ζάχαρα .
15 . Κάμπερνέ του Χρήστου .
σκληροπυρηνικό Καμπερνέ χρειάζεται παλαίωση .
16 .Μερλώ , Συρά του Σωκράτη ,
ένα πολύ καλλό κρασί κάτω από πολύ ξύλο . Σωκράτη κάνε κράτει .
17. Ξυνόμαυρο του Λευτέρη ,
θυμίζει κρασί Αμυνταίου τανικό με λεπτό σώμα και τονισμένη
οξύτητα με προοπτική . Ανυπομονώ για την ενηληκίωση του
αμπελώνα Σφενδάμης .
18 . πολυποικιλιακό του Γ Παπαιωάνου ,
απαλό άρωμα καλλή οξύτητα .
19 . Συρά ,Τρεμπανιγιο του Γ Τσίγγα ,
χωρίς θειώδη , χωρίς σχόλια , ένα από τα κορυφαία της συνάντησης .
21 . Συρά του Σπύρου,
κλασσικό Συρά , με αρωμα , μεστό σώμα και τονισμένη οξύτητα ,
πάνω από το μέσο όρο της ποικιλίας , έχει προοπτική .
22 . Καμπερνέ του Γ Τσίγγα
κλασικό καμπερνέ .
23 .Καμπερνέ του Αγανάννη ,
έχει πάρει τον αέρα της ποικιλίας, σταθερά καλλός ο Γιώργος
24 . Αγιωργίτικο ,Καμπερνέ ,Ξυνόμαυρο , του Σπύρου ,
ένα ακόμη επιτυχημένο πείραμα του Σπύρου
25 .Σέτοινος 55 υπερπολυποικιλιακός , παλαιωμένος .
26 . Σέτοινος 45 γλυκός ερυθρός .
27 . Υ Γ παρά λίγο να ξεχάσω το Μερλώ , Ξυνόμαυρο του νέου
φίλου του Κωστα ,από την Κομοτηνή ,
Αρωματικό , λεπτό με τονισμένη οξύτητα .
Και εις άλλα με υγεία !
Τελευταία διόρθωση: 02/02/2016 18:51 από setoinos.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Nikos Kotsalis, SPYROS, PAKSIMADIS, Christos XM, gomati_sok

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
02/02/2016 20:37 - 03/02/2016 08:54 #20264 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: 8η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ampelourgos
Όπως ανέφερα και παραπάνω η οργάνωση της δοκιμασίας δε μου επέτρεψε να κρατήσω σημειώσεις για τα κρασιά μας αλλά από ότι θυμάμαι συμφωνώ 100% με τον Γιώργο. Γενική διαπίστωση η σταθερή βελτίωση της ποιότητας της οινοποίησης σε σχέση με την έκφραση της ιδιαιτερότητας της ερασιτεχνικής αμπελοκαλλιέργειας. Συνάδελφοι σε λίγα χρόνια τα κρασιά μας δε θα έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα επαγγελματικά.
Συγκεκριμένη μνεία για:
- Την ορεινή ψυχρή έκφραση και των δυο κρασιών του Γιώργου Παπαιωάννου από το Πάππιγκο, ο πιο ορεινός αμπελώνας της συνάντησης 1000 μέτρα.
- Το μερλό του Χρήστου Δουίτση πεντακάθαρη μύτη εκφραστική της ποικιλίας.
- Το Σενζώ του Χριστόφορου Λαγογερίδη από τον Νέστο αρωματικό σε πλήρη έκφραση της ποικιλίας και νόστιμο, γερά Χριστόφορε.
- Το αθείωτο σωβινιόν μπλανκ ασύρτικο βαρέλι του Γιάννη Τζήκα από την Κασσανδρία, γαλλική οινοποίηση, τρέμε Λίγηρα.
-Την άριστη οινοποίηση του Σωκράτη στο λευκό του, το πιο έτοιμο ισορροπημένο λευκό της συνάντησης.
- Το μπορντολέζικο καμπερνέ μερλό του Θανάση Κύρτση και ακόμη δεν είναι έτοιμο.
- Τα παλιά κλήματα του Γιώργου Σελαλματζίδη, τρομερή συμπύκνωση.
- Το ροζέ στυλ Προβηγκίας από καμπερνέ με αφαίμαξη του Γιώργου Λογοθέτη από τη Δράμα.
- Τα δυο ερυθρά του Γιάννη Τζήκα θηρία ανήμερα σε αποδόσεις 450 κιλά σταφύλι / στρέμμα.
- Τον μαιτρ των οινοποιήσεων και αναμεταδότη γνώσεων Παπαγιανούλη Σπύρο.
-Το καμπερνέ ποιήμα για άλλη μια φορά του Γιώργου Αγανάνη από το Βαρόσι Έδεσσας, σταθερή αξία.
- Το πιο επιτυχημένο μπλεντ από μερλό ξινόμαυρο του Κώστα Λιούρτα από την Κομοτηνή παρά τις μεγάλες αποδόσεις 1600κιλά/στρέμμα, για αυτό μάλλον τιθασεύτηκε νωρίς το τανικό και δύσκολο ξινόμαυρο.
- και τέλος στα απίστευτα πολυποικιλιακά ερυθρά του Γιώργου Αντωνιάδη από τον πιο βόρειο αμπελώνα της παρέας μας που έκαναν τον κύριο Στέφανο Κόγια να κοιτάει σαστισμένος την πίσω ετικέτα με ένα χαμόγελο έκπληξης και ευχαρίστησης.
Εις το επανιδείν φίλοι μου προτείνοντας από τώρα να σας φιλοξενήσω αν συμφωνείτε του χρόνου στην Κατερίνη.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Τελευταία διόρθωση: 03/02/2016 08:54 από PAKSIMADIS.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Nikos Kotsalis, SPYROS, setoinos, Christos XM, gomati_sok

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
02/02/2016 22:37 - 02/02/2016 22:41 #20265 από Christos XM
Christos XM απάντησε στο θέμα: 8η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ampelourgos
Να μεταφέρω κι εγώ κάποια σχόλια/συμπεράσματα για τη συνάντησή μας:

1.Οι συναντήσεις αποτελούν μια από τις καλές στιγμές του χρόνου. "Ανοιχτή" παρέα, ανταλλαγή γνώσης, πρακτικών και πληροφοριών, δοκιμή πολύ καλών κρασιών και αποσταγμάτων από διάφορες περιοχές: Κομοτηνή, Καβάλα, Θάσος, Δράμα, Χαλκιδική, Πέλλα, Γρεβενά, Ιωάννινα και Φλώρινα. Για τα ίδια τα δείγματα έχουν γράψει ο Γιώργος και ο Λευτέρης οπότε να μην επαναλαμβάνω και κουράζω. Να συμπληρώσω μόνο, μιας και ο ίδιος δεν αυτοβαθμολογήθηκε) ότι θαυμάζω την ικανότητα του Γιώργου (setoinos) να παρουσιάζει κάθε χρόνο σταθερή ποιότητα και χαρακτηριστικά στον ερυθρό πολυποικιλιακό του (επισήμως ονομάζεται τυπικότητα).

2.Η παρέα, εκτός του ότι βελτιώνεται συνεχώς στο επίπεδο της οινοποίησης, διευρύνεται με καινούρια μέλη κάποια εκ των οποίων έχουν επαγγελματική σχέση με τον χώρο. Το ότι φεύγουν με τις καλύτερες των εντυπώσεων μόνο χαρούμενους μας κάνει.

3.Τα κρασιά μας ταξιδεύουν στη Βουλγαρία υπό την αιγίδα του Θανάση Κύρτση για να λάβουν μέρος σε εκεί διαγωνισμό ερασιτεχνών.

4.Είναι αλήθεια ότι τα αποστάγματα είναι ο μεγάλος αδικημένος των συναντήσεων. Οι συναντήσεις είτε θα πρέπει να διευρυνθούν χρονικά (διήμερες) είτε να οριστεί άλλη συνάντηση για τα αποστάγματα.

5.Τέθηκε σε τραπέζι προς το τέλος της συνάντησης και το μεταφέρω για προβληματισμό και σκέψη: να υπάρξει "τυφλή" δοκιμή των δειγμάτων στην οποία να συμμετέχουν μόνο οι παραγωγοί/οινοποιοί. Στη συνέχεια η παρέα διευρύνεται με τους καλεσμένους/συνοδούς και ακολουθεί το γεύμα με συζήτηση και οινοποσία. Με τον τρόπο αυτόν αποφεύγεται ο υποκειμενισμός στη δοκιμή, η προκατάληψη στο τι μπορεί να περιμένεις από το κρασί κάποιου που ξέρεις κλπ. Επίσης ο επηρεασμός από άτομα που πιθανά ελάχιστη σχέση να έχουν με το κρασί, την παραγωγή του κλπ. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η τυφλή δοκιμή μπορεί να γίνει από τις 11:30-13:00 και στη συνέχεια ακολουθεί η γνωστή διαδικασία. Βέβαια για να γίνει κάτι τέτοιο απαιτεί πολύ καλή οργάνωση και προετοιμασία. Προσωπικά πάντως η ιδέα μου άρεσε.

6.Για άλλη μια φορά: κάτι πρέπει να γίνει με τους νότιους φίλους μας ώστε η διαδικασία να πανελλαδικοποιηθεί.

Νά'μαστε γεροί να ξανανταμώσουμε.

Christos XM

ΕΝ ΟΙΝΩ ΑΛΗΘΕΙΑ - IN VINO VERITAS
Τελευταία διόρθωση: 02/02/2016 22:41 από Christos XM.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Nikos Kotsalis, SPYROS, setoinos, PAKSIMADIS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
03/02/2016 09:20 #20266 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: 8η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ampelourgos
Όπως βλέπεις Χρήστο είμαι έτοιμος και για το blind testing.
Syrah blind testing.



Και μετά τη βαθμολόγηση η αποκάλυψη.
1ο flight.



2o.



3o.



Αν συμφωνήσουμε θα το κάνουμε του χρόνου στην Κατερίνη και χώρος κατάλληλος υπάρχει και πολλά ειδικά ποτήρια έχουμε. Υπό την αιγίδα του συλλόγου οινοφίλων Κατερίνης. Και έτσι με αυτό τον τρόπο μετά θα καθήσουμε και θα τα πιούμε με το φαγητό, πρώτα τα τσίπουρα και μετά τα κρασιά όπως σωστά πρέπει να γίνεται Σωκράτη.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, Christos XM

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
03/02/2016 09:26 - 04/02/2016 09:53 #20267 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: 8η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ampelourgos
Αγαπητοί φίλοι καλημέρα,
οι προλαλίσαντες κάλυψαν το θέμα άψογα, τόσο μεταφέροντας τα γεγονότα όσο και κρίνοντας γευστικά τις οινολογικές αποστακτικές προσπάθειες.
Οι προτάσεις του Χρήστου και του Λευτέρη είναι στην σωστή κατεύθυνση και συμφωνώ μαζί τους.
Μιάς και πιά τα πράγματα εξελίσονται και το επίπεδο ανεβαίνει να προτείνω σε όλους τους φίλους να υπάρξει από του χρόνου δυνατότητα αγοράς-ανταλλαγής προϊόντων, έτσι ώστε όλοι μας να εμπλουτίσουμε τις κάβες μας.
Προσωπικά θα χαιρόμουν να είχα στο κελλάρι μου πολλά από τα κρασιά και τα αποστάγματα που δοκιμάστηκαν.
ΝΚ

Pura vida!
Τελευταία διόρθωση: 04/02/2016 09:53 από Nikos Kotsalis.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": SPYROS, setoinos, PAKSIMADIS, Christos XM, gomati_sok

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.397 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ