file 8η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ampelourgos

Περισσότερα
14/01/2016 13:23 #20200 από athan
athan απάντησε στο θέμα: 8η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ampelourgos
Από τον Σϋλλογο "Αμπελος & Οινος..,"της Δράμας υπάρχει ενδιαφέρον για 3-4 άτομα.
Πριν όμως κλείσει αίθουσα και ώρα ,καλό θα ήταν να ληφθεί υπόψιν η δυνατότητα να επισκεφθούμε προηγουμένως την Αγρότικα, να παρευρεθούμε στην συνάντηση και να επιστρέψουμε αυθημερόν.
Αυτό σημαίνει ότι η συνάντηση πρέπει να ξεκινήσει μετά τις 14.00 ,ώστε να υπάρχει χρόνος το πρωί για την Αγρότικα.
Ευχαριστώ
Αθ. Κύρτσης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15/01/2016 11:20 #20203 από isaakpa
isaakpa απάντησε στο θέμα: 8η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ampelourgos
Χρήστο +2 άτομα (σύνολο 4)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15/01/2016 20:41 #20204 από Christos XM
Christos XM απάντησε στο θέμα: 8η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ampelourgos
Αγαπητοί φίλοι,

1)Η 8η συνάντηση των φίλων του ampelourgos θα γίνει το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στο εστιατόριο «Ζύθος» στο Ντορέ ( zithos.gr/ ) . Η ακριβής διεύθυνση είναι Τσιρογιάννη 7. Για τους φίλους που πιθανά να μην το ξέρουν βρίσκεται στην πλατεία ακριβώς απέναντι από τον Λευκό Πύργο. ΠΡΟΣΟΧΗ: Επειδή υπάρχει και Ζύθος στα Λαδάδικα η συνάντηση θα γίνει στο ΝΤΟΡΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΑΔΑΔΙΚΑ. Επιλέχτηκε λόγω της κεντρικότητάς του, της εγγύτητάς του με τον χώρο διεξαγωγής της agrotica (από τη νότια πύλη της έκθεσης απέχει 5 λεπτά με τα πόδια) , της δυνατότητας εξυπηρέτησής του και της πολύ καλής κουζίνας του.

2)Η συνεννόηση έγινε για ελεύθερη επιλογή από τον τιμοκατάλογο και όχι από προσυμφωνημένο μενού. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας θα μπορεί να παραγγείλει όποιο πιάτο επιθυμεί από τον κατάλογο του μαγαζιού. Ο τιμοκατάλογος βρίσκεται αναρτημένος στο παραπάνω link. Με 15 ευρώ περίπου ανά άτομο νομίζω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να φάμε πολύ καλά κυρίως πιάτα και καταπληκτικά συνοδευτικά (μεζέδες, σαλάτες).

3)Έως τώρα είμαστε περίπου 35 άτομα και αυτό το νούμερο έχει δοθεί αρχικά. Η τελική συνεννόηση με το μαγαζί θα γίνει τη Δευτέρα το μεσημέρι. Γι αυτό καλό είναι όσοι έχουν καταλήξει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι την Κυριακή το βράδυ. Εννοείται ότι εάν κάποιος το αποφασίσει τελευταία στιγμή θα είναι καλοδεχούμενος (χίλιοι καλοί χωράνε), απλώς, επειδή δεν θα κλείσουμε ολόκληρο το μαγαζί καλό είναι να μην αλλάξει τελευταία στιγμή η τάξη μεγέθους των συμμετοχών.

4)Ώρα προσέλευσης 13:00 με στόχο στις 14:00 να έχει ξεκινήσει η διαδικασία της δοκιμής. Αυτό σημαίνει ότι μεταξύ 13:00-14:00 μαζευόμαστε, συγκεντρώνονται τα προς δοκιμή κρασιά και αποστάγματα, καθόμαστε, παραγγέλνουμε κλπ. Με τον τρόπο αυτόν νομίζω ότι ικανοποιείται και το αίτημα της Δραμινής παρέας του Θανάση και αποφεύγουμε τον κίνδυνο να ξεκινήσουμε αργά με αποτέλεσμα μετά να τρέχουμε στη δοκιμή για να προλάβουν οι φίλοι που θα θέλουν να αποχωρήσουν κατά τις 6 ή 7 το απόγευμα. Άλλωστε σε όλες μας τις έως τώρα συναντήσεις η προσέλευση έμπαινε μεταξύ 12:30 και 13:30.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία σημειώστε κι ένα τηλέφωνο επικοινωνίας: 6972301612.

Christos XM

ΕΝ ΟΙΝΩ ΑΛΗΘΕΙΑ - IN VINO VERITAS
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PAKSIMADIS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
18/01/2016 00:42 #20207 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: 8η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ampelourgos
Χρήστο εγώ 4 άτομα .

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • gomati_sok
  • Το Άβαταρ του/της gomati_sok
  • Αποσυνδεμένος
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
Περισσότερα
18/01/2016 21:15 #20209 από gomati_sok
gomati_sok απάντησε στο θέμα: 8η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ampelourgos
Ήτανε το 84, πάνε 30 χρόνια, Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή μεσημέρι βοηθός σερβιτόρου στα ΒΑΡΕΛΑΚΙΑ, στην Γιάννη Αγγέλου, να βγαίνει το χαρτζιλίκι.
Θυμάμαι.., κάθε μα κάθε…. Κυριακή μεσημέρι 2 ζευγάρια καλοφαγάδων 70άρηδων, ερχόταν για τα καθιερωμένα. Πάντα ξεκινούσαν με ούζο, τσίρο, καυτερή, μελιτζάνα….. Μόλις τέλειωναν τα 2 πενηνταράκια, άρχιζε η κυρίως παραγγελία: σουτζουκάκια, ψαρονέφρι, μπριζόλα σούβλας και τα σχετικά, με αγιορείτικο Τσάνταλη ή κάβα Μπουτάρη, και τέλος, για επιδόρπιο, ψητό κυδώνι ή χαλβά σιμιγδαλένιο. Μνήμες βαθιά χαραγμένες, στα μάτια ενός 18χρονου…, ίσως έτσι και να μεταλαμπαδεύεται η παράδοση, η κουλτούρα, το τελετουργικό της απόλαυσης του ούζου-τσίπουρου σφραγισμένο από τις έντονες γεύσεις.

Χωρίς να μακρηγορήσω περισσότερο, προτείνω μια και η συνάντηση θα είναι σε παρεΐστικο στυλ, με συνοδεία μεζέδων-φαγητού, η σειρά δοκιμής να είναι τσίπουρα, κρασιά, παλαιωμένα αποστάγματα.

ΥΓ: Ελπίζω ο Λευτέρης να με συγχωρήσει που παρεμβαίνω στο διαδικαστικό της δοκιμασίας, αλλά παρατήρησα ότι όλες τις άλλες φορές τα τσίπουρα έμεναν σχεδόν άθικτα.

“Ο καπτάν Δημήτρης ένιωσε ένα νταγιάντισμα σοφράνο μεριά,
ο καιρός τραμουντάνα γεμάτη έξι προς εφτά δύναμη ,
η μπαστέκα στο καπόνι έτριξε μακρόσυρτα, το καΐκι...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PAKSIMADIS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
18/01/2016 23:04 #20210 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: 8η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ampelourgos
Έτσι ακριβώς γίνεται Σωκράτη, μετά από τόσα κρασιά δε σου μένει κουράγιο για τσίπουρο αλλά δεν πάει και στη γεύση. Το θέμα όλο λύνεται με τη δοκιμή και μόνο των κρασιών και των αποσταγμάτων και όχι με την κατάποση. Αν αρχίσουμε με τσίπουρα ούτε τα μισά κρασιά δε θα δοκιμάσουμε. Και ο ουρανίσκος και η γλώσσα σκληραίνει από το αλκοόλ και ο νους βαραίνει ανάλογα. Αν συμφωνήσουμε ότι θα τα πιούμε τότε ναι συμφωνώ και εγώ με τη σειρά αλλά έτσι τα μισά και παραπάνω κρασιά δε θα δοκιμαστούν καθόλου. Πάντως αν συμφωνήσουμε δε με πειράζει η αλλαγή, έτσι και αλλιώς εγώ πάντα μόνο δοκιμάζω γιατί θέλω να έχω γνώμη για τα πονήματα όλων όσων παραβρεθούν.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • gomati_sok
  • Το Άβαταρ του/της gomati_sok
  • Αποσυνδεμένος
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
Περισσότερα
19/01/2016 09:09 #20212 από gomati_sok
gomati_sok απάντησε στο θέμα: 8η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ampelourgos
ok, Λευτέρη συμφωνούμε απόλυτα,
αν το έβλεπα καθαρά ως δοκιμασία δεν θα είχε λόγο ύπαρξης η πρόταση μου, αλλά προσωπικά δεν μπορώ ν΄αντισταθώ μόνο στη δοκιμή ενός εξαιρετικού οιναποστάγματος,...με γαργαλάει ο ουρανίσκος μου, μου αρέσει να χαλαρώνουν οι αντιστάσεις, να γινόμαστε μια παρέα..........

ο λόγος στην ομήγυρη.....

“Ο καπτάν Δημήτρης ένιωσε ένα νταγιάντισμα σοφράνο μεριά,
ο καιρός τραμουντάνα γεμάτη έξι προς εφτά δύναμη ,
η μπαστέκα στο καπόνι έτριξε μακρόσυρτα, το καΐκι...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PAKSIMADIS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
19/01/2016 09:10 #20213 από athan
athan απάντησε στο θέμα: 8η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ampelourgos
Μια Ενημέρωση :
Στις 6 & 7 Φεβρουαρίου 2016 διεξάγεται ο διαγωνισμός Ερασιτεχνικών Οίνων-Αποσταγμάτων στο Γκότσε Ντέλτσεφ της Βουλγαρίας.
Ο Σύλλογος "Αμπελος & ΟΙνος της Ηδωνίδας Γης" (στην Δράμα) θα συμμετάσχει για πέμπτη χρονιά με κριτές και δείγματα. Οσοι φίλοι του Ampelourgos.gr επιθυμούν να λάβουν μέρος,να φέρουν τα δείγματα τους στην συνάντηση της Θεσ/νίκης στις 30/1/16.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και για κάθε δείγμα απαιτείται μία φιάλη (0.75 λίτρ. για κρασί και 0.5 λιτρ.για τα αποστάγματα).
Θα υπάρχουν τρεις κατηγορίες Οίνων1.Λευκοί-ροζέ 2.Ερυθροί του 2015 3.Ερυθροί παλαιοί και
τρείς Αποσταγμάτων¨1.σκέτα 2.Αρωματικά 3.Παλαιωμένα.
Σχετικό τηλ. 6985 018250
Φιλικά
Αθ. Κύρτσης
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, PAKSIMADIS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
19/01/2016 23:20 #20214 από Christos XM
Christos XM απάντησε στο θέμα: 8η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ampelourgos
Το καλύτερο θα ήταν δυο ξεχωριστές συναντήσεις. Μια για κρασί, άλλη για τα αποστάγματα. Το φαγητό που συνοδεύει τα ποτά επίσης παίζει ρόλο. Η επιλογή του μαγαζιού και της κουζίνας του έγινε κυρίως με βάση το κρασί. Εάν η δοκιμή ήταν στημένη για αποστάγματα θα κυνηγούσαμε άλλη κουζίνα (θαλασσινά, αλμυρά, πικάντικα, καυτερά, τουρσί κλπ). Άλλωστε τα περισσότερα δείγματα είναι κρασιά. Η αλήθεια είναι ότι τα αποστάγματα στις συναντήσεις μας στριμώχνονται στο τέλος. Και δεν ξέρω πως αλλιώς θα μπορούσε να γίνει. Προσωπικά σε αυτές τις συναντήσεις ακολουθώ το κρασί. Τα αποστάγματα τα αποφεύγω. Κι αυτό γιατί δοκιμάζω με κατάποση (έτσι θεωρώ ολοκληρωμένη τη δοκιμή, δεν έχω εξασκηθεί στην απόρριψη). Ο Λευτέρης όντως τα περισσότερα δείγματα μόνο τα δοκιμάζει και κατορθώνει και βρίσκει τα χαρακτηριστικά του δείγματος (είπαμε είναι ο MW της παρέας). Η πρόταση πρώτα αποστάγματα, μετά κρασί και μετά πάλι αποστάγματα... δεν ξέρω... Λέγεται ότι σε μία γευσιγνωσία, μπορείς να δοκιμάσεις έως δέκα δείγματα. Μετά η αισθητήρια αντίληψη αρχίζει και αλλοιώνεται είτε δοκιμάζεις μόνο είτε και πίνεις.
Εγώ λέω να μην αλλάξουμε τη σειρά. Μπορούμε να δούμε μια συνάντηση προς το καλοκαίρι για τα αποστάγματα. Μπορεί να μην είναι όλοι, αλλά πάλι θα μαζευτούμε αρκετοί. Ας πουν και οι υπόλοιποι και ότι αποφασίσουμε.

Christos XM

ΕΝ ΟΙΝΩ ΑΛΗΘΕΙΑ - IN VINO VERITAS
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PAKSIMADIS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
19/01/2016 23:33 #20215 από Giwrgos_P
Giwrgos_P απάντησε στο θέμα: 8η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ampelourgos
Εδω που τα λεμε δεν εχει κι αδικο ο Χρηστος!
Το προβλημα ειναι οτι το καλοκαιρι ειμαστε πανω απο τα αμπελια μας 'η σε διακοπες, κι αντε να βρουμε χρονο για την αποσταγματο-γνωσια!
Ισως θα μπορουσε να διοργανωνεται μαζι μεν οινο+τσιπουρο γνωσια, αλλα οχι την ιδια μερα, μια μερα τα κρασια και μια τα αποσταγματα.
Συνεπως θα χρειαζεται και μα διανυκτερευση στην Σαλονικη. Πραγμα που προσωπικα δεν με χαλαει καθολου! :)
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PAKSIMADIS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.055 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ