file Δελτίο Τύπου:Ανοιχτές Πόρτες 9 & 10 Μαΐου 2015

Περισσότερα
05/05/2015 11:03 - 05/05/2015 11:05 #18160 από ampelourgos
ampelourgos δημιούργησε το θέμα: Δελτίο Τύπου:Ανοιχτές Πόρτες 9 & 10 Μαΐου 2015
Δελτίο Τύπου


9 & 10 Μαΐου 2015
Ανοιχτές Πόρτες, η εορταστική
εκδήλωση των οινοποιείων στους
`Δρόμους του Κρασιού της Βόρειας Ελλάδας`

Το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαΐου από τις 11 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, οι οινοπαραγωγοί-μέλη της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» που ανήκουν στο οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», περιμένουν τους φίλους του κρασιού στα επισκέψιμα οινοποιεία τους για ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, εκδηλώσεις, δώρα και πολλές εκπλήξεις!

Οι «Ανοιχτές Πόρτες» πραγματοποιούνται φέτος για 12η συνεχή χρονιά στα οινοποιεία-μέλη των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» έχοντας καθιερωθεί πλέον τα τελευταία χρόνια και στους υπόλοιπους «Δρόμους του Κρασιού» της Ελλάδας!

Στόχος της εκδήλωσης είναι το κάθε οινοποιείο που συμμετέχει να δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο γεγονός γύρω από το κρασί σε εορταστικό κλίμα που θα προσκαλέσει τον καταναλωτή στο χώρο παραγωγής του.

Οι φίλοι του κρασιού αντίστοιχα, περιμένουν το γεγονός και προγραμματίζουν για το σαββατοκύριακο της εκδήλωσης την επίσκεψή τους σε ένα ή περισσότερα οινοποιεία, ακολουθώντας τις 8 διαφορετικές οινικές διαδρομές:

Διαδρομή του Κρασιού των θεών του Ολύμπου
Tsantali – Αμπελώνας Ραψάνης
Κτήμα Κατσαρού, Κρανιά Ολύμπου
Kitrvs ΜΕΠΕ, Πύδνα Πιερίας (ανοιχτά 11πμ – 4 μμ)Διαδρομή του Κρασιού της Ηπείρου
Κατώγι Αβέρωφ, Μέτσοβο Ιωαννίνων
Κτήμα Γκλίναβος, Ζίτσα Ιωαννίνων
Ζοίνος ΑΕ, Ζίτσα Ιωαννίνων

Διαδρομή του Κρασιού των Λιμνών
Κτήμα Βογιατζή, Βελβεντό Κοζάνης
Κτήμα Δύο Φίλοι, Σιάτιστα Κοζάνης (ανοιχτά 11πμ -10μμ)
Κτήμα Στεργίου, Μεταμόρφωση Καστοριάς
Κτήμα Άλφα, Αμύνταιο Φλώρινας

Διαδρομή του Κρασιού της Νάουσας
Οινοποιείο Μπουτάρη, Στενήμαχος, Νάουσα
(ανοιχτά 11πμ – 3 μμ για γευσιγνωσία σπάνιων οίνων παλαιών σοδειών)
Κυρ-Γιάννη, Γιαννακοχώρι, Νάουσα
Κτήμα Φουντή, Νέα Στράντζα, Νάουσα

Διαδρομή του Κρασιού Πέλλας-Γουμένισσας
Κτήμα Χατζηβαρύτη, Γουμένισσα Κιλκίς
Κτήμα Τάτση, Γουμένισσα Κιλκίς

Διαδρομή του Κρασιού της Θεσσαλονίκης
Οινοποιείο Στέλιος Κεχρής, Καλοχώρι Θεσσαλονίκης
Κτήμα Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου, Πλαγιές Βερτίσου, Όσσα Θεσσαλονίκης
Κτήμα Γεροβασιλείου, Επανομή Θεσσαλονίκης

Διαδρομή του Κρασιού της Χαλκιδικής
Κτήμα Πόρτο Καρράς, Πόρτο Καρράς, Σιθωνία Χαλκιδικής

Διαδρομή του Κραισιού του Διονύσου
Κτήμα Βιβλία Χώρα, Κοκκινοχώρι Καβάλας
Κτήμα Χατζηγεωργίου, Κάρυανη Καβάλας
Κτήμα Τέχνη Οίνου, Μικροχώρι Δράμας
Κτήμα Παυλίδη, Κοκκινόγεια Δράμας
Κτήμα Βουρβουκέλη, Άβδηρα Ξάνθης

Στα οινοποιεία πραγματοποιούνται εκδηλώσεις όπως ειδικές ξεναγήσεις, κάθετες γευστικές δοκιμές, εικαστικές εκθέσεις και δρώμενα, μουσικές παραστάσεις, ειδικό πρόγραμμα για τους μικρούς φίλους και πολλά ακόμη.

Οι επισκέπτες των οινοποιείων, θα μπορούν να αγοράσουν κρασιά σε ειδικές τιμές αλλά και να συμμετέχουν σε κλήρωση δώρων, εφόσον συμπληρώσουν το σχετική δελτίο συμμετοχής.

Προγραμματίσετε το σαββατοκύριακο στις 9 & 10 Μαΐου, ακολουθώντας μία ή και περισσότερες από τις 8 Διαδρομές του οινοτουριστικού δικτύου των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος».

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στα οινοποιεία, τις οινικές διαδρομές και τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις (ξενώνες, εστιατόρια, εργαστήρια παραδοσιακών προϊόντων), για τις διανυκτερεύσεις, τα γεύματα και τις αγορές σας, μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες www.winesofnorthgreece.gr και www.wineroads.gr , στο www.facebook.com/winesofnorthgreece ή να επικοινωνήσετε: τ. 2310 281617, e. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Επιπρόσθετες πληροφορίες

Αξίζει να σημειωθεί πως τα οινοποιεία του οινοτουριτικού δικτύου «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» επισκέπτονται ετήσια πάνω από 100.000 φίλοι του κρασιού, ενώ η συγκεκριμένη εκδήλωση τα τελευταία χρόνια δέχεται άνω των 8.000 επισκεπτών, παρουσιάζοντας αμείωτα αυξητική πορεία.

Η Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος, με τον διακριτικό τίτλο «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» λειτουργεί εδώ και 22 έτη:
- έχοντας καθιερώσει στη χώρα μας τον οινοτουρισμό με τη δημιουργία του οινοτουριστικού δικτύου «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος».
- δημιουργώντας ή συμβάλλοντας ενεργά και πρωτοπόρα σε δράσεις, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, που σκοπό έχουν την προώθηση του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού.

Επιπλέον, η «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» διοργανώνει κάθε χρόνο τον «Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης», τον μοναδικό διεθνή διαγωνισμό του κλάδου που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, όπως επίσης έχει θεσμοθετήσει τις εκδηλώσεις:
- «Τα ΒορΟινά» γευσιγνωσία οίνων και αποσταγμάτων του βορειελλαδικού αμπελώνα που πραγματοποιείται ετήσια στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.
- «Ανοιχτές Πόρτες» στα επισκέψιμα οινοποιεία της Ελλάδας

Στο οινοτουριστικό δίκτυο των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» συμμετέχουν και είναι μέλη: 33 επισκέψιμα οινοποιεία, 24 ξενώνες, 36 εστιατόρια και 12 εργαστήρια παραδοσιακών προϊόντων.

Το δίκτυο των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος συμμετέχει επίσης τα τελευταία δύο χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού, εντάσσοντας την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό οινοτουριστικό χάρτη. Για το 2015, η εκδήλωση έχει οριστεί για την Κυριακή 8 Νοεμβρίου.

...καλά κρασιά...
Συνημμένα:
Τελευταία διόρθωση: 05/05/2015 11:05 από ampelourgos.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": pafsilipoclub

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13/05/2015 14:22 #18210 από pafsilipoclub
pafsilipoclub απάντησε στο θέμα: Δελτίο Τύπου:Ανοιχτές Πόρτες 9 & 10 Μαΐου 2015
Ο θεσμός ανοιχτές πόρτες για τα οινοποιεία αρχίζει και γίνεται όλο και πιό γνωστός, και οι λάτρεις του κρασιού όλο και περισσότερο τον υποστηρίζουν και δεν είναι μόνο αυτοί αλλά και πλήθος άλλου κόσμου με τις οικογένειές τους, αυτές τις δύο ημέρες του Σαββατοκύριακου στις αρχές του Μάη, επισκέπτονται τα οινοποιεία που συμμετέχουν για να δοκιμάσουν το κρασί στον τόπο που παράγεται και να βρεθούν δια ζώσης με τους δημιουργούς του.
Δεν θα μπορούσα να λείπω εγώ από αυτή την εκδήλωση που με μερικά μέλη του συλλόγου Περί οίνου ο λόγος επισκευθήκαμε το οινοποιείο Πετρήεσσα στο Βαθύ της Αυλίδας, μια ιστορική περιοχή από την εποχή του Όμηρου.
Τώρα ο λόγος που επισκευθήκαμε αυτό το οινοποιείο και όχι κάποιο άλλο ήταν απλά ένα τηλεφώνημα και σε απάντηση ένα πολύ ευγενικό κάλεσμα.
Σας βεβαιώ ότι το αποτέλεσμα δεν μας απογοήτευσε.
Όταν έχεις την αγάπη για κάτι, οι προσπάθειές σου ποτέ δεν πάνε χαμένες. Έτσι δύο φίλοι αμπελουργοί εκ των οποίων ο ένας, ο Γιώργος Λεοντάρης, είναι και πολίτικός μηχανικός και ο Λευτέρης Λειβαδίτης, αντάμωσαν και έκαναν το δικό τους οινοποιείο για να οινοποιήσουν τα δικά τους σταφύλια.
Το αποτέλεσμα εξαιρετικό.
Δοκιμάσαμε τα κρασιά τους, μιλήσαμε για τους στόχους τους, στην συζήτησή μας συμμετείχε και η οινολόγος του οινοιποιείου Κα Κική Ακριώτου που μας ανάλυσε όλη την διαδικασία της παραγωγής, με απλό και κατανοητό τρόπο, έτσι που πρέπει να γίνονται αυτές οι παρουσιάσεις, χωρίς την αργκό γλωσσα των οινολόγων, την οποία και ευχαριστώ ιδιαίτερα.
Τους ευχαριστούμε για την φιλοξενία τους και τις όμρφες στιγμές που περάσαμε και για τα παλαιωμένα κρασιά τους που μας ακολούθησαν
Από την γευσιγνωσία ξεχώρισα ένα Μέρλοτ το οποίο με ακολούθησε να το δοκιμάσω με την ηρεμία των αισθήσεων.
Υπόσχομαι ότι θα το συζητήσουμε με τα μέλη του συλλόγου Γευστικής και Εικαστικής Παρέμβασης Οίνου Περί οίνου ο λόγος Μυτιλήνη σε κάποια από τις επόμενες ημέρες.
Άντε και του χρόνου γεροί νάμαστε.
Εβίβα!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
19/05/2015 14:44 #18270 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: Δελτίο Τύπου:Ανοιχτές Πόρτες 9 & 10 Μαΐου 2015
Καιρο ειχαμε να σε διαβασουμε.Να εισαι καλα.

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
19/05/2015 17:05 #18272 από pafsilipoclub
pafsilipoclub απάντησε στο θέμα: Δελτίο Τύπου:Ανοιχτές Πόρτες 9 & 10 Μαΐου 2015
Ευχαριστώ για την αίσθηση της απουσίας μου. Θα τα λέμε συχνότερα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.115 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ