file Γνώση και Μεράκι

Περισσότερα
30/06/2014 12:12 #15479 από Dimitros
Dimitros δημιούργησε το θέμα: Γνώση και Μεράκι
Καλημέρα σε όλους,

μόλις έκανα την εγραφή μου στο φόρουμ με την ελπίδα να βρώ πολύτιμες πληροφορίες και να συναντήσω ενδιαφέροντα άτομα! :)
Ονομάζομαι Δημήτρης απο Θεσσαλονίκη (Καταγωγή: Κατερίνη-Σέρρες).
Δεν είμαι επαγγελματίας οινοποιός μήτε παραγωγός αλλα πάντα μου προκαλούσε το ενδιαφέρων η επιστήμη της οινοποιείας..

Με αφορμή της κακής ποιότητας τσίπουρου(προσωπικής μου άποψης) που απόσταξαν οι συγγενείς μου αποφάσισα να ψάξω παραπάνω πληροφορίες στο θέμα και να κάνω τη δική μου προσπάθεια (στοίχημα του ευατού μου!). Ελπίζω πως μπορώ!
Το καλύτερο τσίπουρο που έχω πίει ποτε ηταν απο εναν καλόγερο του Αγ.Ορους που ηταν πραγματικά υπέροχο!
Σκοπεύω να γραφτώ στο πανεπιστήμιο της πόλης που ζώ και να ξεκινήσω παράλληλα με τη δουλειά τις σπουδές της οινοποιείας μονο και μονο για τη δική μου γνώση!

Βαρέθηκα λοιπον την άγνοια των περισσοτέρων και άρχισα να αναζητώ πληροφορίες..
Κάποιες βασικές ερωτήσεις που έχω είναι:

1. Τι είδη σταφυλιού χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τσίπουρου (δίχως γλυκάνισο) και με τι αναλογία;

2. Απο που μπορώ να εμπορευτώ σταφύλια στη Β. Ελλάδα;

3. Που μπορώ να βρώ ενα αποστακτήριο;

4. Θα μουν πολύ χαρούμενος αν μπορούσα να βοήθησω ακόμα και στην διαδικασία απόσταξης και να μάθω κάποια πράγματα απο εναν ειδικό..

Δυστυχώς δεν μένω στην Ελλάδα και έρχομαι για τις διακοπές μου..Αλλα το μέρακι μου και η όρεξη για τα ελληνικά προιόντα με οδηγούν στη διευρυνση των οριζόντων μου!

Θα χαρώ να σας γνωρίσω απο κοντά!
Χαιρετισμούς,
Δημήτρης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
30/06/2014 20:26 #15480 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: Γνώση και Μεράκι
Φίλε Δημήτρη καλησπέρα,
καλώς ήρθες και καλό ταξίδι.
Πριν αρχίσουμε με τις απαντήσεις στα ερωτήματά σου,
πες μου σε παρακαλώ σε ποιά χώρα μένεις;
ΝΚ

Pura vida!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
01/07/2014 10:25 #15481 από Dimitros
Dimitros απάντησε στο θέμα: Γνώση και Μεράκι
Γεία σου Νίκο,

μένω στη Νότια Γερμανία..
Προς τι η απορία σου;

Φιλικά,
Δημήτηρς

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
01/07/2014 12:25 - 01/07/2014 12:30 #15483 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: Γνώση και Μεράκι
Φίλε Δημήτρη καλημέρα,
σπουδες γύρω από το αμπέλι κρασί κλπ μπορείς να βρείς στην περιοχή σου.
Heilbronn Weinbetribswirtschaft, εστιάζει στα οικονομικά:
www.hs-heilbronn.de/wb
Λίγο πιό Βόρεια στο Geiselheim για σπουδές αμπελουργίας οινολογίας κλπ.:
www.hs-geisenheim.de/studiengaenge/weinbau-und-oenologie-bsc/kurzinfo/dualer-einstieg-in-den-studiengang-weinbau-und-oenologie.html
Αν σε ενδιαφέρει μόνο η απόσταξη δες την σελίδα Arnold Holstein κατασκευαστές καζανιών με προγράμματα εκπαίδευσης:
www.a-holstein.de
Αν έρθεις από τα μέρη μας, Θάσος, έλα για πρακτική στα της απόσταξης.
ΝΚ

Pura vida!
Τελευταία διόρθωση: 01/07/2014 12:30 από Nikos Kotsalis.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
01/07/2014 12:45 #15484 από Dimitros
Dimitros απάντησε στο θέμα: Γνώση και Μεράκι
Καλημέρα,

ευχαριστώ για τις πληροφορίες!
Μένω στη Στουτγκάρδη και γνωρίζω για το πανεπιστήμιο της Heilbronn..ειναι περίπου μια ωρα απο δώ.

Η πρόταση σου με κάνει αρκέτα χαρούμενο και δε το χω σε τίποτα να ρθώ στη Θάσο! :)
Τι ποικιλίες σταφυλιού καλλιεργείς?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
01/07/2014 13:07 #15485 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: Γνώση και Μεράκι
Φίλε Δημήτρη καλησπέρα,
Το προσωπικό αμπέλι, ένα στρέμμα, έχει καμμιά 30/ρια ποικιλίες.
Συνήθως κάθε χρόνο αγοράζω Merlot και Cabernet Sauvignon 1-2 τόνουςγια οινοποίηση και απόσταξη.
Φέτος λέω να πάρω και κάποια άσπρη αρωματική ποικιιλία αποκλειστικά για απόσταξη.
Από Οκτώβρη Νοέμβρη θα έχω στημένο ένα καινούργιο καζάνι με τεχνολογία Holstein,
είσαι ευπρόσδεκτος να έρθεις να δείς και να μάθεις.
ΝΚ

Pura vida!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Dimitros

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
01/07/2014 13:28 #15486 από Dimitros
Dimitros απάντησε στο θέμα: Γνώση και Μεράκι
Γεία σου και παλι,

ποιά ειναι η γνώμη σου για το είδος του σταφυλιού στην παρασκευή τσίπουρου?
Τι θα μου συμβούλευες και απο που να το προμηθευτώ?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
02/07/2014 08:25 #15491 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: Γνώση και Μεράκι
Καλήμέρα,
καλής ποιότητας πρώτη ύλη είναι "εκ των ων, ούκ άνευ"
Σωστή αργή ζύμωση σε χαμηλές θερμοκρασίες επίσης.
Υπομονετική απόσταξη χωρίς βιασύνες.
Συνήθως αρωματικές ποικιλίες σταφυλιού δίνουν καλά αποστάγματα.
Το καλύτερο τσίπουρο που έχω ποτέ κάνει ήταν ένα από Αγιωργίτικο και ένα από Chardonnay.
Φέτος αν βρώ λέω να δοκιμάσω με Μοσχάτο Αλεξανδρείας.
ΝΚ

Pura vida!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
03/07/2014 12:06 #15499 από Dimitros
Dimitros απάντησε στο θέμα: Γνώση και Μεράκι
Γεία σου Νίκο,

θα θελα να σε ρωτήσω μηπως γνωρίζεις απο που θα μπορούσα να προμηθευτώ σταφύλι βιολογικής καλλιέργειας?
Είναι η καταλληλη εποχή ο Ιούλιος για την συλλογή?

Εφόσον το πάρω, πρεπει να το πλύνω και να το πατήσω μεχρι να βγεί ο μούστος του..
Εν συνεχεία αποθήκευση του μούστου σε πλαστικά βαρέλια (μαζί και τα τσάμπουρα) ?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
03/07/2014 12:30 #15502 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: Γνώση και Μεράκι
Φίλε Δημήτρη καλημέρα,
Ιούλιος είναι εξαιρετικά νωρίς.
Οι πρώτες πρώϊμες ποικιλίες θα είναι έτοιμες περίπου μετά τον 15/Αύγουστο.
Για μας βόρεια, Σεπτέμβρη μέχρι και Οκτώβρη.
Παρακολούθησε τον αμπελουργό κάθε χρόνο εμφανίζονται αγγελίες για πώληση αλλά και ζήτηση σταφυλιών.
Αφού πάρεις τα σταφύλια χωρίς να τα πλύνεις πέρασμα από σπαστήρα ο οποίος καλό είναι να διαχωρίζει τον σταφυλοπολτό από τα κοτσάνια.
Ζύμωση κατα προτίμηση σε ανοξείδωτη δεξαμενή και σε μέρος με χαμηλές θερμοκρασίες.
Ακολουθεί η απόσταξη.
ΝΚ

Pura vida!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.299 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ