file Διονύσια 2011

Περισσότερα
01/02/2011 08:55 #4752 από ampelourgos
ampelourgos δημιούργησε το θέμα: Διονύσια 2011
Περισσότερα από 120x οινοποιεία, απ' όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, σας περιμένουν στο Ζάππειο Μέγαρο, το Σάββατο και την Κυριακή, 12 και 13 Φεβρουαρίου 2011, για να σας ξεναγήσουν και να σας μυήσουν στο μαγικό κόσμο του κρασιού.

Ελάτε στα Διονύσια για να δοκιμάσετε όσα κρασιά θέλετε και... μπορείτε!

Ελάτε στα Διονύσια για να γνωρίσετε αυτοπροσώπως τους καλύτερους oινοπαραγωγούς της χώρας μας. Περισσότερα από 1.000 διαφορετικά κρασιά σας περιμένουν να τα δοκιμάσετε

Ώρες λειτουργίας Διονυσίων: 11:00 – 20:00Είσοδος: 10 ευρώ.

Τα Διονύσια στο Ζάππειο ΜέγαροΤο ανακαινισμένο Ζάππειο Μέγαρο έχει ξαναβρεί τα τελευταία χρόνια τον πρωταρχικό ρόλο του, ως χώρος υποδοχής γεωργικών εκθέσεων, όπως ακριβώς το φαντάστηκε ο μέγας ευεργέτης Ευαγγέλης Ζάππας, το 1888.

Το 2005, τα Διονύσια ήταν η πρώτη έκθεση που εκμεταλλεύτηκε τους ανακαινισμένους χώρους του Ζαππείου. Το 2007 ο εκθεσιακός χώρος των Διονυσίων διπλασιάστηκε, για ακόμα μεγαλύτερη άνεση για τους εκθέτες και τους επισκέπτες και το 2009 η έκθεση έφτασε σε πρωτοφανή κορύφωση συμμετοχής και επισκεψιμότητας, χρησιμοποιώντας τις θαυμάσιες αίθουσες του Ζαππείου, που εκτείνονται ημικυκλικά, «αγκαλιάζοντας» το περιστύλιό του.

Φέτος, παρά την οικονομική κρίση, τα Διονύσια «καλά κρατούν» και αναμένεται να προσελκύσουν και πάλι εξίσου πολλούς, αν όχι περισσότερους οινόφιλους, που το άσβεστο πάθος τους για το κρασί δεν θα τους κρατήσει μακριά από την αγαπημένη τους οινική έκθεση.

Η είσοδος της έκθεσης γίνεται, όπως πάντα, από τη μεγάλη, κεντρική πόρτα του Ζαππείου. Στην υποδοχή, οι επισκέπτες προμηθεύονται το εισιτήριό τους, που δίνει το δικαίωμα να επισκεφθούν τα Διονύσια όσες φορές επιθυμούν, το αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας και το λεπτομερή κατάλογο της έκθεσης, ο οποίος περιλαμβάνει αναλυτικά όλους τους εκθέτες και τα κρασιά της έκθεσης.Όλα αυτά περιλαμβάνονται στην τιμή του εισιτηρίου, 10 ευρώ (ή στην πρόσκληση). Στην είσοδο λειτουργεί επίσης βεστιάριο με μικρή χρέωση (0,50 ευρώ).http://www.dionysia.gr/exhibition.html...καλά κρασιά...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
14/02/2011 04:46 #4837 από pafsilipoclub
pafsilipoclub απάντησε στο θέμα: Διονύσια 2011
Η μεγαλύτερη έκθεση κρασιών στην Αθήνα από όλους σχεδόν τους αμπελοοινικούς ελληνικούς τόπους και με την παρουσία των περισσοτέρων ελληνικών κρασιών. Οι εκθέτες, οι περισσότεροι παραγωγοί και λιγότεροι έμποροι. Και ερωτώ: 1) Το κρασί είναι γιορτή; 2) Επιβάλλεται η ουδετεροποίηση των αισθητήρων του στόματος, μετά από την γεύση; 3) Χαρακτηρίζει αισθητηριακά το κρασί, η θερμοκρασία πόσης του; α) Το κρασί είναι γιορτή και μάλιστα ελληνική. Είναι πανηγύρι χαράς, με μουσική υπόκρουση, έστω και διακριτική και αν όχι, τουλάχιστον στον χώρο της καντίνας κάποια μουσικά σχηματάκια, με διάφορα ακούσματα για να ξεκουραστούν και αυτιά από την ηχητική βαβούρα του κόσμου . Λέω, άλλος μπορεί να πει περισσότερα για το θέμα και διαφορετικά. β) Οι αισθητήρες του στόματος μετά από κάθε πόση, πρέπει να έρχονται στην ουδέτερη κατάσταση, για να μπορούν να δεχθούν την επόμενη γεύση του κρασιού. Έτσι υπάρχουν για τον λόγο αυτό, διάφορες γαλέτες ουδέτερες γευστικά και όχι μόνο νερό. Αυτό όχι για τους επαγγελματίες του χώρου ( οινοχόοι γευσιγνώστες), αλλά και για τον καθημερινό πότη και φίλο του κρασιού, μια γνώση παραπάνω θα ενίσχυε την απόλαυση. γ) Πολλά κρασιά στην πίσω ετικέτα, εκτός των άλλων, γράφουν και την θερμοκρασία πόσης των. Αυτό το αναφέρουν γιατί οι ειδικοί πιστεύουν πως σε αυτήν την θερμοκρασία, μπορεί η ποικιλία να αναδείξει την προίκα της στο κρασί. Εάν αυτοί που το πιστεύουν και δεν το κάνουν πώς θα πείσουν τον εν δυνάμει πελάτη να απολαύσει το κρασί τους. Σε κανένα περίπτερο δεν είδα θερμομέτρηση του κρασιού. Μήπως αυτό έπρεπε να το αναλάβουν διάφορες σχολές, σύλλογοι, σύνδεσμοι, ή φορείς του κρασιού γενικώς; Μήπως το κάθε περίπτερο έπρεπε να ήταν κατάλληλα εξοπλισμένο για να προσφέρει και λίγες παραπάνω γνώσεις στο υποψήφιο πότη; Τέλος θέλω να συγχαρώ όλους τους συντελεστές αυτής της θαυμάσιας εκδήλωσης και να ευχηθώ στον εαυτό μου να είμαι εκεί και την επόμενη φορά.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.094 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ