exclamation-circle ΒΟΗΘΕΙΑ!!! Υπερβολικό μεταμπισουλφίτ

Περισσότερα
22/10/2017 22:16 #23987 από antolina
antolina δημιούργησε το θέμα: ΒΟΗΘΕΙΑ!!! Υπερβολικό μεταμπισουλφίτ
Καλησπέρα!

Χρειάζομαι άμεσα τη βοήθεια σας. Προσπαθώ φέτος για πρώτη φορά να φτιάξω δικό μου κράσι, αλλά έχω κατα λάθος προσθέσει, υπερβολική ποσότητα μεταμπισουλφίτ.

Πώς μπορώ να σώσω το κρασί μου;

Ευχαριστώ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
22/10/2017 22:39 #23988 από κωστας χ
κωστας χ απάντησε στο θέμα: ΒΟΗΘΕΙΑ!!! Υπερβολικό μεταμπισουλφίτ
Καλωσόρισες. Πες μας σε πόσα λίτρα μούστο (ποικιλία,βαθμούς μπωμέ) πόσα γραμμάρια μεταμπισουλφίτ έβαλες;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
22/10/2017 22:55 #23989 από antolina
antolina απάντησε στο θέμα: ΒΟΗΘΕΙΑ!!! Υπερβολικό μεταμπισουλφίτ
Ποικιλία: αμπελίσιμο (ερυθρό κυπριακό)
Λίτρα: 360 (μαζί μετα στέμφυλα)
Μπωμέ: 11-12
Γραμμάρια: 180

υπάρχει σωτηρία?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
22/10/2017 23:25 - 22/10/2017 23:26 #23990 από κωστας χ
κωστας χ απάντησε στο θέμα: ΒΟΗΘΕΙΑ!!! Υπερβολικό μεταμπισουλφίτ
Αν ο μούστος έβρασε θα δεις την γεύση του. Αν βράζει ακόμα με το πέρας της ζύμωσης κάνε μια ανάλυση. Πιθανόν να μην χρειαστεί να προσθέσεις στη μετάγγιση.Η δυσάρεστη γεύση μειώνεται με μεταγγίσεις-οξυγόνωση (προσοχή μην σου ξεφύγει προς οξείδωση).Καλή επιτυχία.
Τελευταία διόρθωση: 22/10/2017 23:26 από κωστας χ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
22/10/2017 23:31 #23991 από antolina
antolina απάντησε στο θέμα: ΒΟΗΘΕΙΑ!!! Υπερβολικό μεταμπισουλφίτ
Ευχαριστώ πολύ.

Αν προσθέσω αύριο λίγο ακόμα μούστο θα βοηθήσει; (Σήμερα το απόγευμα σπάσαμε τα σταφυλια)

Επίσης, τι κάνω αν δεν αρχίσει η ζύμωση;

Τις μεταγγίσεις σε ποιο στάδιο τις κάνω; Αφού ολοκληρωθεί η ζύμωση;

Έχω διαβάσει ότι θα βοηθήσει αν ανακατέψω το μούστο δυνατά. Ισχύει;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
22/10/2017 23:45 - 22/10/2017 23:47 #23992 από κωστας χ
κωστας χ απάντησε στο θέμα: ΒΟΗΘΕΙΑ!!! Υπερβολικό μεταμπισουλφίτ
1)Αν έχεις δυνατότητα να προσθέσεις καλό θα είναι. 2)Αν δεν ξεκινήσει σε 4 ημέρες πάρε ζύμες από οινολόγο ή πρόσθεσε τότε τον αθείωτο μούστο που ξεκίνησε η ζύμωσή του. 3)Μεταγγίσεις αν χρειαστούν μετά τη ζύμωση και 4) Κάνεις ελαφρά ανάδευση μέχρι να ξεκινήσει η ζύμωση. Τον μούστο τον χωρίσατε αμέσως από τα στέμφυλα(πάτα τράβα);
Τελευταία διόρθωση: 22/10/2017 23:47 από κωστας χ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
22/10/2017 23:51 #23993 από antolina
antolina απάντησε στο θέμα: ΒΟΗΘΕΙΑ!!! Υπερβολικό μεταμπισουλφίτ
Ευχαριστώ πολύ, τον μούστο δεν τον χωρίσαμε από τα στέμφυλα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
23/10/2017 00:03 - 23/10/2017 00:08 #23994 από κωστας χ
κωστας χ απάντησε στο θέμα: ΒΟΗΘΕΙΑ!!! Υπερβολικό μεταμπισουλφίτ
Άρα όταν τραβήξεις τον μούστο από την δεξαμενή του σταφυλοπολτού θα γίνει μετάγγιση-αερισμός και εύχομαι να πάνε όλα καλά.Τον αθείωτο μούστο βάλτον όταν ξεκινήσει η ζύμωσή του. Το σταφυλοπολτό καταβύθιση και διαβροχή 3 φορές κάθε ημέρα. Στο τέλος της ζύμωσης εξέταση σε οινολόγο για ελεύθερο θειώδες.
Τελευταία διόρθωση: 23/10/2017 00:08 από κωστας χ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
23/10/2017 00:15 #23995 από antolina
antolina απάντησε στο θέμα: ΒΟΗΘΕΙΑ!!! Υπερβολικό μεταμπισουλφίτ
Ευχαριστώ πολύ, καλό βράδυ!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": κωστας χ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
23/10/2017 12:57 - 23/10/2017 12:59 #23996 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: ΒΟΗΘΕΙΑ!!! Υπερβολικό μεταμπισουλφίτ
Καλησπέρα,
Για κόκκινα ξηρά κρασιά το όριο που οι διατάξεις ορίζουν είναι έως 150mg/l. Αυτό είναι το ολικό θειώδες που έχει το κρασί σου.
Μια "σωστή" τιμή θα ήταν μέχρι τα 120mg/l.
Για το ελεύθερο ελέυθερο θειώδες οι διατάξεις ορίζουν όριο μέχρι 50mg/l. Αυτό είναι το ελεύθερο-ενεργό θειώδες που έχει το κρασί σου, και που δεν είναι δεσμευμένο σε ουσίες με κετονικές αλδεϋδικές και υδροξυλικές ρίζες.
Μια "σωστή" τιμή θα ήταν μέχρι τα 20-30mg/l.
Προσοχή η δράση του θειώδους εξαρτάται τα μέγιστα από την οξύτητα του κρασιού.
Προσοχή τα αναφερόμενα ισχύουν για ερυθρά ξηρά κρασιά.
Στο τέλος της οινοποίησης μια μέτρηση θα δείξει αν έχεις πρόβλημα και πόσο μεγάλο είναι.
Επανάληψη των μετρήσεων κάθε 4-6/μηνο περίπου για να φανεί η τιμή του θειώδους ολικού και ενεργού.
Τα όρια αυτά είναι για οίνους εμπορίου και τα όρια περίπου το υποπενταπλάσιο για την ασφαλή κατανάλωση από ανθρώπους χωρίς αλλεργίες και δυσανεξίες στο θειώδες.
ΝΚ

Pura vida!
Τελευταία διόρθωση: 23/10/2017 12:59 από Nikos Kotsalis.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": κωστας χ, antolina

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.279 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ