file Επαναχρησιμοποίηση φίλτρων.

Περισσότερα
06/12/2018 17:36 - 06/12/2018 17:39 #26300 από SPYROS
SPYROS απάντησε στο θέμα: Επαναχρησιμοποίηση φίλτρων.
Αγαπητέ CrusKro,

1. Όχι δεν κάνω λάθος.
Ο πίνακας που παρέθεσα τότε για τα φίλτρα ROVER, είναι ένας πίνακας που τον συνιστούσε κάποιος πωλητής φίλτρων ROVER της Ελλάδος (τον βρήκα στο Internet αλλά θυμάμαι ότι έψαξα πολύ για να βρώ κάτι σχετικό), από αυτούς που πουλάνε γεωργικά μηχανήματα κλπ (και οι οποίοι είναι όλοι άσχετοι από κρασιά και φιλτραρίσματα οίνων).
Μέχρι τότε φίλτρα της ROVER δεν είχα χρησιμοποιήσει, πάντα χρησιμοποιούσα φίλτρα σοβαρών εταιρειών όπως Ελβετίας, Γερμανίας και μιας σοβαρής εταιρείας της Ιταλίας.
Η ROVER δεν έχει επίσημη σελίδα στο Internet και δεν μπορείς να τη βρεις πουθενά. Ίσως και να μην παράγει φίλτρα αλλά να τα αγοράζει από άλλους και να βάζει τη φίρμα της.
Με αφορμή εκείνες τις συζητήσεις τότε, πολύ αργότερα, άρχισα κι εγώ να χρησιμοποιώ ΚΑΙ φίλτρα της ROVER, και είμαι ευχαριστημένος. Εγώ βέβαια, επιλέγω πιό νούμερο θα χρησιμοποιήσω με βάση τις προδιαγραφές διήθησης, δηλ. τη διάμετρο των οπών σε μικρά, και όχι τις συστάσεις αυτού του Έλληνα, όμως διαπίστωσα ότι ο πίνακας εκείνος λέει μπούρδες, και είναι όλος λανθασμένος (α. αναφέρεται σε φίλτρα της σειράς V που είναι φίλτρα της Cordenons και όχι της ROVER, και β. η στήλη "προτεινόμενη χρήση" είναι λανθασμένη. Ούτε και θέλω να διορθώσω τον πίνακα γιατί δεν έχω τέτοια εξουσιοδότηση, απλώς θα πρέπει να τον αφαιρέσω.

2. Κατόπιν αυτών, χτησιμοποίησε ό,τι σου έγραψα χθές για φίλτρα ROVER, δηλ. για απολάσπωση το Νο 4 και όχι παραπάνω, για χονδρή διήθηση το Νο 0, και για κρασί λευκό ή κόκκινο το Νο 12, ενώ τα μεγαλύτερα νούμερα μπορείς μεν να τα χρησιμοποιήσεις για ξελαμπικάρισμα όμως είναι πολύ στενά. Εκτός κι αν αμφιβάλεις οπότε μπορείς να πάς σε άλλη σοβαρή μάρκα, και να εφαρμόσεις τον «πίνακα συνιστώμενης χρήσεως» που σου προτείνουν και ο οποίος είναι έγκυρος.

3. Όσο πιο λίγο είναι το κρασί, και όσο πιο καθαρό είναι, τόσο λιγότερες πλάκες βάζουμε, για λόγους οικονομίας. Είναι θέμα πείρας.
Οι σοβαρές εταιρείες σου δίνουν για κάθε είδος πλάκας και το κρασί που μπορείς να περάσεις, όμως αναφέρονται σε κρασιά χωρίς λάσπες, γιατί όταν βάλεις το λάστιχο αναρρόφησης στις λάσπες ΄πιθανό να μην μπορέσεις να περάσεις ούτε 10 λίτρα κι ας έχεις βάλει στη συσκευή 20 πλάκες.

4. Στα ποιοτικά ερασιτεχνικά κρασιά, τώρα και τα καλά εμφιαλωμένα, δεν κάνουμε φιλτράρισμα. Δεν εγκληματούμε


SPYROS

Διπλ. Η/Μ
Να φαν τα λάφια μάλαθρο,
κι οι μούλες το τριφύλλι,
κι ο νιός να πιή παλιό κρασί,
ρακί ματαβρασμένο.
Τελευταία διόρθωση: 06/12/2018 17:39 από SPYROS.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": isaakpa, PAKSIMADIS, gomati_sok, stelios1, κωστας χ, lyggas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
06/12/2018 18:14 #26301 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: Επαναχρησιμοποίηση φίλτρων.
Ποτέ φίλτρο, κάντε καλές απολασπώσεις και μεταγγίσεις με τη βοήθεια του χειμώνα για λευκά ροζέ και ερυθρά δεξαμενής, ενώ η παραμονή στο βαρέλι για ένα τουλάχιστον χρόνο, την κάνει τη δουλειά χωρίς να αφαιρεί από το κρασί αρώματα, γεύσεις και στοιχεία που βοηθούν στην παλαίωση.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": gomati_sok, stelios1, κωστας χ, lyggas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
07/12/2018 09:13 #26308 από cruskro
cruskro απάντησε στο θέμα: Επαναχρησιμοποίηση φίλτρων.
Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.

Δυστυχως ειχα βαλει ηδη παραγγελια και πηρα φιλτρα 8αρια και 16αρια... Επομενως θα βαλω τα 8αρια και τα 12αρια τα αφηνουμε για αλλη χρονια.

Οσον αφορα τα 16αρια που μπορω να τα χρησιμοποιησω αφου δεν κανουν για λευκο κρασι? Σε τσιπουρο??? Τι θα μου προσφερει αν περασω το τσιπουρο απο εκει?

Τελος να διευκρινίσω για ακομα μια φορα αυτο για να ειμαι σιγουρος.
Μπορω επομενως να λειτουργησω το 18αρι Colombo με λιγοτερα απο 18 φιλτρα χωρις κανενα προβλημα ετσι?
Φετος εχω λιγο κρασι (γυρω στα 500-600 κιλα) και λεω να βαλω καμια 10αρια φιλτρα. Πως το βλεπετε?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
07/12/2018 20:51 #26311 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: Επαναχρησιμοποίηση φίλτρων.
Στο τσιπουρο θα εχεις πολυ καλη διαυγεια, πχ αραιωνω με νερο και δεν με νοιαζει η πιθανη θολουρα γιατι στο τελος τα φιλτραρω και ειναι οκ! Μιλαω ομως για ποσοτητες, αν εχεις πχ 10 κιλα δεν αξιζει τ κοπο εκτος κ αν υπαρχει σοβαρο προβλημα (φαινεται ας πουμε η θολουρα και στο μπουκαλι).
Οσα φιλτρα θες μπορεις να βαλεις, ακομα και δυο, αρκει να ειναι ζυγα, πχ 2 η 4 η 6 κτλ.. Θα εχεις μια αναλογα πιο χαμηλη ροη και πιθανοτατα να βουλωσουν και να μεινεις στ μεση και μετα ξανα απο την αρχη. Ομως γιατι να φιλτραρεις το κρασι, εχει προβλημα? Σου απαντησαν και παραπανω..
Εμπειρικα ξαναλεω παντως οτι αν φιλτραρεις ψιλοθολο λευκο κρασι επειδη βιαζεσαι να πουλησεις ας πουμε, με το Νο8 θα ικανοποιηθεις.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PAKSIMADIS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
08/12/2018 12:29 #26312 από vivlinos
vivlinos απάντησε στο θέμα: Επαναχρησιμοποίηση φίλτρων.
ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ
Ο φίλος Paximadis είπε
Ποτέ φίλτρο, κάντε πολλές απολασπώσεις και μεταγγίσεις με τη βοήθεια του χειμώνα για λευκά ροζέ και ερυθρά δεξαμενής, ενώ η παραμονή στο βαρέλι για ένα τουλάχιστον χρόνο, την κάνει τη δουλειά χωρίς να αφαιρεί από το κρασί αρώματα, γεύσεις και στοιχεία που βοηθούν στην παλαίωση.
Προσθέτω και εγώ την δική μου εμπειρία.
Πάντα με ξεροβόρι και το φεγγάρι στη χάση.Και χειρουργική καθαριότητα στην όλη διαδικασία μεταγγίσεων.
Για όσους επιμένουν στο φιλτράρισμα ,σας παρακαλώ κρατήστε ένα ποτηράκι κρασί πριν το φιλτράρισμα και μετά το φιλτράρισμα
κάντε γευσιγνωσία και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PAKSIMADIS, gomati_sok, ampelofilos, κωστας χ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
09/12/2018 13:33 - 09/12/2018 14:37 #26314 από Fotis Tsipourovas
Fotis Tsipourovas απάντησε στο θέμα: Επαναχρησιμοποίηση φίλτρων.
Παιδιά καλησπέρα.... Σας διαβάζω εδώ και 3 χρόνια συνέχεια..Θέλω την συμβουλή σας..... Έχω 300 κιλά τσίπουρο το οποίο όταν γραδάρω ασπρίζει__θολώνει.. Είμαι στην διαδικασία αγοράς αντλίας colombo για λύση του προβλήματος απο ότι έχω διαβάσει εδώ μέσα ... αληθεύει? Και αν ναι.... Τα φώτα σας να αγοράσω με 6 πλάκες με 12 πλάκες ή 18? Να αγοράσω την ορυχάλκινη ή την inox? Για ξεθόλωμα ο πωλητής μου είπε να πάρω το v 24 φίλτρο είναι σωστό? Και τέλος κράτησα 40 κιλά λάσπη για ξύδι γιατί τα σταφύλια αυτά ήταν 9 ζάχαρα.. Με τι φίλτρα να τα λαμπικάρω?
Τελευταία διόρθωση: 09/12/2018 14:37 από Fotis Tsipourovas.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • gomati_sok
  • Το Άβαταρ του/της gomati_sok
  • Αποσυνδεμένος
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
Περισσότερα
11/12/2018 10:42 #26328 από gomati_sok
gomati_sok απάντησε στο θέμα: Επαναχρησιμοποίηση φίλτρων.
Παιδιά καλησπέρα.... Σας διαβάζω εδώ και 3 χρόνια συνέχεια..
Καλημέρα,
Μας διαβάζεις αλλά δεν μας προσέχεις!!!!
μερικά από αυτά που ρωτάς έχουν ξαναγραφτεί πρόσφατα:τα φίλτρα δουλεύουν παράλληλα, αυτό σημαίνει ότι είτε πάρεις με 6, είτε με 18 θα κάνεις την ίδια δουλειά αλλά με τα 18 πιό γρήγορα.
Επίσης δεν μας λες λεπτομέρειες, αν είναι γράππα ή με γλυκάνισο και με πόσο και σε τι βαθμούς θολώνει??γίνεται γάλα ή ένα ανεπαίσθητο θόλωμα????
Φάρμακο για πάσαν νόσο δεν υπάρχει φίλε, το πιθανότερο είναι να κάνεις δουλεία με τα φίλτρα(εγώ δουλέυω με 16άρια, που έχει μέσα στην συσκευασία του την αρχική και βγαίνει κρύσταλλο), οπότε ξεκίνα με 16άρια κι αν δεις διαφορά και δεν σε ικανοποιεί, πάρε μετά τα 20 ή 24 για καλλίτερο αποτέλεσμα(όχι απαραίτητα γευστικά)
Τα ινοχ είναι πάντα μια κατηγορία ανώτερα, αν αντέχει η τσέπη σου, αλλά για χρήση 2 φορές το χρόνο από 2-3 ώρες πιστεύω δεν χρειάζεσαι ινοχ
Για το ξύδι δεν ξέρω, εγώ το αφήνω έξω στη παγωνιά το χειμώνα και καθαρίζει μόνο του(δεν γίνεται κρύσταλλο βέβαια)

“Ο καπτάν Δημήτρης ένιωσε ένα νταγιάντισμα σοφράνο μεριά,
ο καιρός τραμουντάνα γεμάτη έξι προς εφτά δύναμη ,
η μπαστέκα στο καπόνι έτριξε μακρόσυρτα, το καΐκι...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11/12/2018 11:48 #26329 από Fotis Tsipourovas
Fotis Tsipourovas απάντησε στο θέμα: Επαναχρησιμοποίηση φίλτρων.
Σ ευχαριστώ για για την απάντηση... όσο για τις ερωτήσεις που κάνεις είναι σκέτη γράπα δεν βάζω γλυκάνισο είναι από σταφύλι Ζαμπέλα είναι δεύτερη απόσταξη ως σύνολο είναι 23 με 24 γράδα αρχίζει να μου ασπρίζει γύρω στο 20 θέλω να το κατεβάσω στα 19 και γίνεται γάλα είναι πάρα πολύ αντιαισθητικό... πρώτη φορά φέτος μου συμβαίνει... όποτε μου συστήνεις να πάρω με έξι πλάκες και όχι Inox αλλά με ορείχαλκο που είναι και η πιο φθηνή λύση σ' ευχαριστώ πάρα πολύ αν έχεις να προσθέσεις κάτι απάντησε...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": gomati_sok

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • gomati_sok
  • Το Άβαταρ του/της gomati_sok
  • Αποσυνδεμένος
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
Περισσότερα
11/12/2018 19:21 #26332 από gomati_sok
gomati_sok απάντησε στο θέμα: Επαναχρησιμοποίηση φίλτρων.
fotis, να προσθέσω ότι και γω σε γράππα το έχω δουλέψει, αλλά όχι τόσο θολή(γάλα σημαίνει το βάζεις στο μπουκάλι και δεν βλέπεις από πίσω-για να καταλαβαινόμαστε), δύο φορές που και σε μένα θόλωνε ελαφρώς(στο ποτήρι αν έβαζες 2 δάχτυλα δεν ήταν αντιληπτό), με την αραίωση με νερό, καλλίτερη δουλειά έκανε το φίλτρο παρά η επανααπόσταξη που δοκίμασα, οπότε προχώρα με την φιλτραντλία (διάβασε καλά τις οδηγίες χρήσης).
Κατά παράδοξο τρόπο στο γλυκσνισάτο δεν είχα ποτέ πρόβλημα αν και το κατεβάζω στα 18 γράδα.

“Ο καπτάν Δημήτρης ένιωσε ένα νταγιάντισμα σοφράνο μεριά,
ο καιρός τραμουντάνα γεμάτη έξι προς εφτά δύναμη ,
η μπαστέκα στο καπόνι έτριξε μακρόσυρτα, το καΐκι...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12/12/2018 10:44 #26335 από Fotis Tsipourovas
Fotis Tsipourovas απάντησε στο θέμα: Επαναχρησιμοποίηση φίλτρων.
Gomati ...Προχώρησα στην αγορά μόλις τώρα στην Κολόμπο 12 πλακών Inox το πληρώνεις μια φορά και απ ότι καταλαβαίνω μπορεί να χρειαστεί και για πολλά άλλα πράγματα... ίσως κάνω και κρασί του χρόνου... στο γλυκάνισο λες να έχει αποτέλεσμα όταν το κατεβάζω με γλυκάνισο στα 19 γράδα τότε αρχίζει και ασπρίζει .... και μια άλλη ερώτηση να μου απαντήσει όποιος ξέρει οι οδηγίες χρήσης γράφουνε και για νερό μπορώ να φιλτράρω νερό Βρύσης και να αποφύγω πλέον την αγορά εμφιαλωμένων νερών και να το κάνω πόσιμο ? και τι νούμερο φίλτρα να πάρω ? είστε όλοι πολύ καλοί εδωμεσα ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ και συνεχίστε την καλή δουλειά ...!!! μόλις το δοκιμάσω θα γράψω εντυπώσεις και αποτελέσματα για να βοηθήσω κι εγώ με τον τρόπο μου και σε άλλους εδώ μέσα ....
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": gomati_sok

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.071 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ