file Πειραματισμοί

Περισσότερα
07/10/2016 13:35 #21982 από KostasSK
KostasSK απάντησε στο θέμα: Πειραματισμοί
Έχει και αεροδυναμικό σχήμα, φρόντισε εκεί που θα το τοποθετήσεις να κοιτάει προς το φεγγάρι και με λίγη τύχη θα είσαι ο πρώτος επιχειρηματίας με παράρτημα κάβα στο φεγγάρι! Χαχα!!!
Ελπίζω να δέχεσαι το χιούμορ γενικά, ειναι κάτι που δεν μπόρεσα μια ζωή να αποβάλλω.
Χωρίς πλάκα φαίνεται ιδανικό πάντως, και το έχεις και διαθέσιμο. Τι χωρητικότητα έχει;
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
07/10/2016 13:53 #21984 από cabernet
cabernet απάντησε στο θέμα: Πειραματισμοί
Σιγουρα αν παει στο φεγγαρι,εκει θα βρει και ενα παλιο δικο μου inox καπακι το οποιο μου πεταχτηκε σε ενα παρομοιο πειραμα.Καποιοι γειτονες νομιζαν οτι ειδαν UFO!
Ωραια η πλακιτσα,να ξεφευγουμε λιγο!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
07/10/2016 14:05 #21985 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: Πειραματισμοί
Θα το ογκομετρησω και το βραδυ θα σου πω. Θελω να βαζω μεσα καλο κρασι (οχι θειωμενο) με λιγο μελι και οταν ολοκληρωθει η ζυμωση να το εμφιαλωνω. Θελω συνεπως να βρω εναν μπουσουλα για αρχη ( γ αυτο μου εκανε ''κλικ'' το πειραμα σου) πχ ποια πιεση μπορω να μηδενισω με ψυξη? Η το ποια ποσοτητα μπορω να εχω μεσα ωστε με ψυξη κοντα στο μηδεν να μηδενιστει και η οποια πιεση στο δοχειο αυτο? Εαν μηδενισω την πιεση τοτε θα εμφιαλωσω καθαρη σαμπανια, εαν η πιεση ειναι μεγαλη.. θα βγαινει αφρος.. Για να εξαγω μετα το ψυγμενο κρασι θα αρκει μια τρομπα ποδηλατου.
Οι 2 παροχες που φαινονται εχουν εσωτερικα ''μαστο'' για λαστιχακι. Φιλε μου ειναι το μονο ισως φορουμ που δεν εχω διαθεση να μαλωσω με ΚΑΝΕΝΑΝ ισως επειδη με το αντικειμενο ασχολουνται ανθρωποι ωριμοι κτλ, ποσο μαλλον να με ενοχλουσε εδω μεσα το χιουμορ. Προχωρα ολοι μαζι σου!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
07/10/2016 17:31 #21990 από KostasSK
KostasSK απάντησε στο θέμα: Πειραματισμοί
Στην παρακάτω φωτογραφία φαίνονται 2 αλλαγές που χρειάστηκε να κάνω, η πρώτη αφορά κάποια διαρροή που εμφανίστηκε από το σημείο που σύνδεσα στο καπάκι το άνω σύστημα, (ελέγχω καθημερινά με ένα πινελάκι βουτηγμένο σε σαπουνόνερο όλες τις συνδέσεις).
Έβαλα τελικά παξιμάδι μέσα έξω και έτσι μονώθηκε πολύ καλύτερα (το μέσα είναι ανοξείδωτο).
Η δεύτερη αλλαγή θα μου δείξει πότε ακριβώς θα τελειώσει η ζύμωση μιας και σε κλειστό δοχείο, αν είναι και αδιαφανές, δεν θα μπορώ να δω - μετρήσω τίποτα.
Δεν είναι τίποτα άλλο από ένα κομμένο δάκτυλο από γάντι μίας χρήσεως που θα 'φουσκώνει' όσο η βαλβίδα ελευθερώνει παραγόμενο διοξείδιο.



5η Ημέρα Ζύμωσης σήμερα λοιπόν
Η πίεση έχει σταθεροποιηθεί εκεί που την ρύθμισα, η βαλβίδα ελευθερώνει το παραπανίσιο διοξείδιο και το μπαλονάκι φουσκωμένο μου δείχνει ότι έχω ακόμη ζύμωση σε εξέλιξη.



Τα υπόλοιπα είναι ίδια, το χρώμα ανοίγει σιγά σιγά, η λάσπη αυξάνεται, βρασμός μηδενικός από την αρχή και η επιφάνεια σε απόλυτη ηρεμία.



Περιμένω να τελειώσει η ζύμωση (τσεκάροντας το μπαλονάκι) για να γυρίσω το μπουκάλι ανάποδα να κάνω απολάσπωση.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
09/10/2016 20:30 #22064 από KostasSK
KostasSK απάντησε στο θέμα: Πειραματισμοί
Ημέρα ζύμωσης 7η
Μεγάλες αλλαγές τις τελευταίες 2 μέρες στο κρασί πλέον. Από χθές άρχισε η λάσπη να σχηματίζει σβόλους και να ανεβοκατεβαίνει στο υγρό και τελικά να κατακάθεται. Το κρασί αρχίζει να γίνεται διάφανο και ο αφρός στην επιφάνεια πεντακάθαρος.
Η ζύμωση δεν έχει τελειώσει γιατί έχω παραγωγή διοξειδίου ακόμη, (φουσκώνει το μπαλονάκι) και η πίεση χάρη στη βαλβίδα σταθερότατη.



Μεγάλη υπόθεση η βαλβίδα, με το κατάλληλο δοχείο μπορείς να κρατήσεις την πίεση σταθερή στα 6bar, ώστε και η ζύμωση να μπορέσει να ολοκληρωθεί και το δοχείο να είναι ασφαλές. Δεν μπορώ να σκεφτώ καμιά μελλοντική κατασκευή χωρίς μανόμετρο και βαλβίδα ασφαλείας, εξάλλου πρόκειται για ένα κόστος γύρω στα €10.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10/10/2016 00:53 - 10/10/2016 01:35 #22070 από KostasSK
KostasSK απάντησε στο θέμα: Πειραματισμοί
Και ξαφνικά, πάνω που νόμιζα ότι η ζύμωση πλησίαζε στο τέλος της βλέποντας και τον διαχωρισμό απο τις λάσπες, βλέπω έντονη δραστηριότητα στο μπουκάλι... για πρώτη φορά.



Τι έγινε τώρα? Ομολογώ ότι αυτό περίμενα να το δώ στην αρχή και όχι τώρα, μήπως έχει περάσει σε κάποιου άλλου είδους ζύμωση? Κάπου έχω διαβάσει εκτός απο την αλκοολική και την μηλογαλακτική και κάποιες άλλες ζυμώσεις...
Τελευταία διόρθωση: 10/10/2016 01:35 από KostasSK.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": stelios1

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10/10/2016 07:09 #22071 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: Πειραματισμοί
Μηπως εως τωρα ''συσσωρευε'' διοξειδιο η μαζα (οσην ποσοτητα χωραει στην αντιστοιχη πιεση) και κορεστηκε γ αυτην τ πιεση?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10/10/2016 11:32 #22074 από KostasSK
KostasSK απάντησε στο θέμα: Πειραματισμοί
Φίλε Στέλιο είναι μια λογική εξήγηση αυτή που δίνεις, απο την άλλη, δεν θα ήταν λογικό αυτό να γίνει πρίν 3 μέρες που η πίεση σταθεροποιήθηκε στο μέγιστο;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
20/10/2016 23:17 - 20/10/2016 23:27 #22267 από KostasSK
KostasSK απάντησε στο θέμα: Πειραματισμοί
Καλησπέρα και πάλι...
18 ημέρες μετά
Η ζύμωση ακόμη δεν έχει τελειώσει, (αν και το έχω ξαναπεί προφανώς εσφαλμένα) φαίνεται να είναι όμως προς το τέλος της τώρα.
Έχει μειωθεί αρκετά ο ρυθμός παραγωγής διοξειδίου και είπα να δοκιμάσω να σφίξω τώρα την βαλβίδα ώστε να ανέβει λίγο ακόμη η πίεση, κάπου κάτω απ τα 4bar, ελπίζω να αντέξει το μπουκάλι...







Πραγματικά δεν ξέρω τι έχω φτιάξει εκεί μέσα, είμαι περίεργος να το δοκιμάσω...
Το επόμενο βήμα είναι να περιμένω να τελειώσει τελείως η παραγωγή διοξειδίου και να γυρίσω το μπουκάλι ανάποδα για μερικές μέρες ώστε να βγάλω απ την βάνα την λάσπη.
Τελευταία διόρθωση: 20/10/2016 23:27 από KostasSK.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
21/10/2016 10:32 #22268 από ismael
ismael απάντησε στο θέμα: Πειραματισμοί
τώρα είδα το τόπικ.
βάλε βιντεοκάμερα να τραβάει 24/7 για να καταγράψεις τη στιγμή της εκτόξευσης.
εγώ παλιότερα έβαλα μούστο στην κατάψυξη (αβραστο) σε πλαστικό και τον έβγαλε η γυναίκα μου μετά από κάποιο καιρό και τον άφησε στην κουζίνα. Της είπα να τον βράσει γιατί θα σκάσει το μπουκάλι και αυτή δεν μου έδωσε σημασία. Μετά από 24 ώρες το αποτέλεσμα ήταν μια έκρηξη που νόμιζες οτι γκρεμίστηκε το σπίτι και μούστος παντού, μέχρι και πίσω από τα καλοριφέρ. Τα σημάδια δεν έφευγαν παρά το τρίψιμο και αναγκαστήκαμε και βάψαμε σαλόνι και κουζίνα 3 χέρια με έντονο χρώμα για να καλυφθούν. Η γυναίκα μου δε, μόλις είδε την κατάσταση μετά την έκρηξη, έπαθε υστερικό σοκ και είχε κάτσει με ένα πατσαβούρι στο χέρι στο μέσον του σαλονιού και έκλαιγε. Και πάλι καλά να λέμε, αν το μπουκάλι ήταν γυάλινο, θα μου σκότωνε το παιδί που ήταν στο ενα μέτρο και διάβαζε. Η κόρη μου δε, είπε σε όλον τον κόσμο "την ιστορία με τη μουστοέκκρηξη", μέχρι και κόμικ το έκανε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.086 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ