file " Εμπειρίες και Πρακτικές

  • mioannis
  • Το Άβαταρ του/της mioannis Συντάκτης θέματος
  • Αποσυνδεμένος
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Ερασιτέχνης Αμπελουργός-Οινοποιός
Περισσότερα
28/04/2014 21:08 #15108 από mioannis
mioannis δημιούργησε το θέμα: " Εμπειρίες και Πρακτικές
Φίλoi Αμπελουργοί και Administrator,
Με τη πρώτη περιήγηση στον ιστότοπο βλέπει κάποιος ότι υπάρχει μεταξύ πολλών μελών βαθειά γνώση πάνω σε θέματα αμπελουργίας και οινολογίας.Το ερώτημα μου είναι πως τα υπόλοιπα μέλη, και μη ,του σάιτ αντλούν γνώση από αυτούς που την κατέχουν. Οι φίλοι μας οι Αγγλοσάξωνες έχουν κάνει πράξη αυτό που ονομάζουν "Best Practices" ή " Lessons Learned" με σκοπό την μετάδοση της εμπειρίας από άτομο ή ομάδα σε άλλους.Πρόσφατα με εντυπωσίασε ο φίλος Τheo όπως και άλλοι που άνοίγουν θέμα με τις εμπειρίες τους επιμορφώνοντας ή έστω κάνοντας κάποιους άλλους να παραλληλίζουν το θέμα με κάποιες δικές τους πρακτικές. Μήπως θα είναι καλό να ανοιχτεί στον Αμελουργό μια νέα ενότητα με θέμα " Εμπειρίες και Πρακτικές" ώστε να ενθαρυνθούν τα μέλη να γράψουν κάτι από την εμπειρία τους προς όφελος των υπολοίπων?
Ευχαριστώ
Γιάννης Μ.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": admin

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
29/04/2014 09:10 #15110 από admin
admin απάντησε στο θέμα: " Εμπειρίες και Πρακτικές
Φίλε Γιάννη,
έχεις δίκιο για το επίπεδο των μελών του ampelourgos.gr, είναι υψηλότατο!

Η νέα ενότητα δημιουργήθηκε !

καλή συνέχεια

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
01/05/2014 21:56 #15128 από fanish1
fanish1 απάντησε στο θέμα: Re:" Εμπειρίες και Πρακτικές
Πολύ καλή ιδέα. Αναμένουμε.

Sent from my RM-941_eu_slovakia_286 using Tapatalk

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
31/05/2014 15:11 #15298 από Kostas 1
Kostas 1 απάντησε στο θέμα: " Εμπειρίες και Πρακτικές
Καλησπέρα σας, μόλις εγγράφηκα και έχω και εγώ τις απορίες μου καθώς η εμπειρία μου απάνω στο αμπέλι γενικότερα είναι ελάχιστη! Δεν ξέρω αν είμαι στο σωστό θέμα, αλλά θέλω να μάθω από κάποιον με εμπειρία ποιά θεωρείται ως καταλληλότερη ποικιλία αμπελιού για φύτευση με σκοπό μόνο την απόσταξη, και εννοώ τη ρακί στη περιοχή της Κρήτης!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων...!!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
01/06/2014 17:08 - 01/06/2014 21:33 #15304 από SPYROS
SPYROS απάντησε στο θέμα: " Εμπειρίες και Πρακτικές
Ποικιλία σταφυλιού για τσίπουρο:
Το πρώτο που πρέπει να αποφασίσεις είναι αν οι ποικιλίες/ποικιλία σου θα είναι αρωματικές/αρωματική.
Οι άσπρες και μη αρωματικές ποικιλίες, κατά τη γνώμη μου, βγάζουν πιο ραφιναρισμένο και με λεπτότερα αρώματα και γεύσεις τσίπουρο.

SPYROS

Διπλ. Η/Μ
Να φαν τα λάφια μάλαθρο,
κι οι μούλες το τριφύλλι,
κι ο νιός να πιή παλιό κρασί,
ρακί ματαβρασμένο.
Τελευταία διόρθωση: 01/06/2014 21:33 από SPYROS.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Kostas 1

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
01/06/2014 19:41 #15306 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: " Εμπειρίες και Πρακτικές
Φίλε Kostas 1 καλησπέρα,
πριν σου πω την γνώμη μου, πες μου σε παρακαλώ αν θες να κάνεις τσίπουρο ή τσικουδιά;
και αν το θες για εμπορική εκμετέλλευση ή το θες για προσωπική χρήση;
ΝΚ

Pura vida!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Kostas 1

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
02/06/2014 20:33 #15317 από Kostas 1
Kostas 1 απάντησε στο θέμα: " Εμπειρίες και Πρακτικές
Κατ' αρχάς, σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκρισή σας!
Αυτό που με ενδιαφέρει για παραγωγή είναι η τσικουδιά, και όχι το τσίπουρο !! Επίσης, ο σκοπός μου είναι να εγκαταστήσω ένα αμπέλι σε περίπου 3,5 στρμ. οπότε χοντρικά υπολογίζω γύρω στα 800 κλήματα, οπότε με ενδιαφέρει σοβαρά και η εμπορική εκμετάλευση!
Από την εμπειρία μου ως καταναλωτής και επειδή έχω δοκιμάσει και καταναλώσει αρκετή τσικουδιά, έχω καταλήξει οτι η ''καλύτερη'' (το βάζω σε εισαγωγικά γιατί είναι κάτι το υποκειμενικό και ανάλογα τα γούστα του κάθε ένα) είναι αυτή που δεν περιέχει μυρωδικά και αρωματικές γεύσεις...!! Τώρα αυτό βέβαια δεν ξέρω αν έχει να κάνει με τις ποικιλίες των σταφυλιών γιατί έχω ακούσει και κάτι τεχνάσματα με προσθήκη κάποιων μυρωδικών στα καζάνια κατά την απόσταξη!
Περιμένω τις απόψεις και τις γνώμες σας!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
19/05/2015 18:19 - 19/05/2015 18:20 #18273 από pafsilipoclub
pafsilipoclub απάντησε στο θέμα: " Εμπειρίες και Πρακτικές
Ποιά είναι η διαφορά του τσίπρου από την τσικoυδιά;
Τελευταία διόρθωση: 19/05/2015 18:20 από pafsilipoclub.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
20/05/2015 09:13 #18274 από ismael
ismael απάντησε στο θέμα: " Εμπειρίες και Πρακτικές

Kostas 1 έγραψε: Καλησπέρα σας, μόλις εγγράφηκα και έχω και εγώ τις απορίες μου καθώς η εμπειρία μου απάνω στο αμπέλι γενικότερα είναι ελάχιστη! Δεν ξέρω αν είμαι στο σωστό θέμα, αλλά θέλω να μάθω από κάποιον με εμπειρία ποιά θεωρείται ως καταλληλότερη ποικιλία αμπελιού για φύτευση με σκοπό μόνο την απόσταξη, και εννοώ τη ρακί στη περιοχή της Κρήτης!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων...!!!!


το καλύτερο, είναι υποκειμενικό. έχοντας αυτό κατα νού, προκύπτει το εξής ερώτημα:
θα το πουλάς ή θα το δίνεις-πίνεις;
αν θα το πουλάς, κάνε γκαλοπ (μπες σε κανα καφενείο και ρώτα τους γερόντους, ή τραβα σε κανα καζάνι όταν αποστάζουνε και πιάσε κουβέντα). δεν έχει σημασία τι αρέσει σε σένα, το θέμα είναι να φεύγει.
αν θα το πίνεις με τους φίλους σου, κάνε δοκιμές. πιές όσο περισσότερα διαφορετικά, ρώτα από τι είναι, και σχημάτισε δική σου γνώμη.

έχε υπ'όψιν σου, οτι η διαφορά τσίπουρου-τσικουδιάς είναι τεχνικής φύσεως και αφορά την απόσταξη και την αραίωση, και όχι τόσο τις ποικιλίες (βασικά οι διαφορές είναι ανούσιες, με την έννοια οτι πρόκειται για τις κυρίαρχες τεχνικές και όχι για τις αποκλειστικές). πχ απ'όσο καταλαβαίνω, πλέον το μεγαλύτερο μέρος των κρητικών τσικουδιών, είναι απο σουλτανίνα. παράτυπα. δεν θα έπρεπε να είναι έτσι, αλλά αφού αυτό συμφέρει...έτσι το κάνουν. και αφού ο κόσμος το πίνει (και ευχάριστα μάλιστα...) ένας λόγος παραπάνω.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
20/05/2015 09:50 #18275 από pafsilipoclub
pafsilipoclub απάντησε στο θέμα: " Εμπειρίες και Πρακτικές
Τσίκουδα λέγονται τα στέμφυλα και το αποτέλεσμα της απόσταξής των τσικουδιά. (Κρήτη και γύρω περιοχές της)
Τσίπρα λέγονται τα στέμφυλα και το αποτέλεσμα της απόσταξής των τσίπρο. (Υπόλοιπη Ελλάδα)
Η διαφορά είναι στην κουλτούρα του κάθε καζανιστή στις επιπλέον προσμίξεις.
Είναι ένα δευτερογενές προιόν από την παραγωγή του κρασιού που παράγεται ύστερα από την ζύμωση και απόσταξη των στέμφυλων.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.291 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ