Topic-icon ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΕ ΝΕΟ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟ!!!!!!

More
12/05/2010 11:00 #3238 από kiriakos

Γειά σε όλη την παρέα του αμπελουργού!!!!!!!!!!!!!!!

Είναι η πρώτη μου δημοσίευση μιας και νέος στην παρεά του site αλλα και της αμπελουργείας.Εχω ένα μικρο αμπέλι και φέτος βρίσκεται στο 2ο χρόνο.Θέλω να μου πείτε πως μπορώ να το προστετέψω, βιολογικά πάντα, απο τις διάφορες αρρωστιες. Εχω διαβάσει ότι μπορώ να το ραντίζω με βορδιγάλειο πολτο και θειάφι. Μπορείτε να μου πείτε αν ισχύει και κάθε πότε πρέπει να ραντίζω με το κάθε σκεύασμα? Έχω πάρει το φάρμακο bordelesa για τον περονόσπορο,κάνει δουλειά?να το χρησιμοποιήσω?Ευχαριστώ εκ των προτέρων ολους.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

More
13/05/2010 06:42 #3240 από kefalas1953

8
6Επεμβάσεις μέχρι 15/7.
5Μετά την άνθηση υγρό θείο ή επίπασης στο έδαφος.
4Στην άνθηση με σκόνη γιατί βοηθά στην επικονίαση.
Μέχρι την άνθηση τη μέγιστη δόση.Μετά την άνθηση τη μικρότερη
3Θειάφι : Ράντισμα με θερμοκρασία 22-32 βαθμούς κελσίου.
2΄Όχι θεικό Χαλκό στο πρώτο ράντισμα λόγω της τοξικότητάς του.
1Χαλκός : Ράντισμα απόγευμα και θερμοκρασία 10 Κελσίου και άνω.
11
10
9ΘΕΙΑΦΙ ΣΚΟΝΗΣτο έδαφος μετά την άνθηση.
8ΘΕΙΑΦΙ ΥΓΡΟ15-Ιουλ
7ΚΟΣΑΙΤΜετά την άνθηση.
6ΘΕΙΑΦΙ ΣΚΟΝΗΣτην άνθηση.
5ΤΣΑΜΠΙΠριν την άνθηση.
4ΦΟΥΝΓΚΟΡΑΝ8-10 εκ.
3ΘΕΙΑΦΙ ΒΡΕΞΙΜΟΣτο τρίτο φύλλο.
2ΘΕΙΑΦΙ ΥΓΡΟΣτο μάτι
1ΦΥΤΙΚΑ ή ΠΑΡΑΦΙΝΙΚΑ ΛΑΔΙΑΤο Χειμώνα για :Βοτρύτη, ΄Ισκα κ Φόμωψη.
Α/ΑΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
ΡΑΝΤΙΣΜΑΤΑ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ : Τα παραπάνω ραντίσματα είναι ενδεικτικά.Εγώ αντί του 1 & 2 χρησιμοποιώ βρέξιμο θειάφι σε αναλογία 800-1000γρ/100 κιλά νερό αμέσως μετά το κλάδεμα και άλλες 2-5 επεμβάσεις ( με τις αναλογίες που γράφει ο κατασκευαστής) ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.΄Οσο αφορά το χαλκό (τα παραπάνω σκευάσματα είναι ότι το καλύτερο αλλά πολυτέλεια για ερασιτέχνες ) χρησιμοποιώ το σκεύασμα που γράφεις στις αναγραφόμενες δοσολογίες.Στην περιοχή μου (Καστοριά) εφαρμόζοντας τα παραπάνω εδώ και είκοσι τουλάχιστον χρόνια, δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

More
13/05/2010 06:43 #3241 από KLASSIKOS

Φίλε Κυριάκο, από τήν Θεσσαλονίκη, πρώτα νά σέ καλώς ωρίσω καί νά σού συστήσω ιδιαίτερα νά μη δυσανασχετής.
Τό χόμπυ είναι χόμπυ καί αντιστάθμισμα στήν δύνη τής καθημερινότητας καί τού βιοπορισμού. Ακόμη καί άν είχες πάει Γεωπονική, ίσως νά χρωστούσες τήν Αμελουργία τού Σταυρακάκη. Αλλά καί πάλιν τότε τό χόμπυ σου θά ήταν κάτι άσχετο, π.χ. η πληροφορική. Έτσι συνήθωςσυμβαίνει. Έχεις τύχει σέ έναν τομέα μέ προσανατολισμό τήν εφαρμογή. Τί δέν σέ γεμίζει; Καί μή μού είπης ότι είναι θεωρητικά. Νά σού θυμίσω ότι όταν οι (έλληνες) δημοσιογράφοι ερώτησαν κάποτε τόν Ντάγκιστρα (ξέρεις, τόν "πατέρα" τών λειτουργικών συστημάτων, τού "if; then; else;", τού multitasking κ.λ.π.), τί γνώμη είχει γιά τά Windows 2000, εκείνος τούς απήντησε φλεγματικά: "Δέν τό ξέρω, αυτό είναι μιά application, εγώ ασχολούμαι μέ science"! Καί πληκτρολόγιο δέν είχε πιάσει στά χέρια του, μόνον χειρόγραφα, (μέχρις καί τήν ομιλία του!). Θέλεις το δέν θέλεις, αυτό θά είναι τό εργαλείο τού βιοπορισμού σου. Καί δέν είναι καθόλου άσχημο καί ευκαταφρόνητο.Σού εύχομαι καλή πρόοδο. Καί κάτι άλλο: ο admistrator τού ampelourgos.gr είναι στό ίδιο χώρο καί στό ίδιο χόμπυ μέ εσένα!
Στό χόμπυ σου τώρα.
Βλέπε πρώτα στίς σχετικές εττικετες :# Φυτοπροστασία ## Ψεκασμοί Αμπελιού## ΨΕΚΑΣΜΟΣ ΝΕΟΥ ΑΜΠΕΛΙΟΥ#ό,τι έχει λεχθή καί γιά τυχόντα κενά επανέρχεσαι. Γιά τό συγκεκριμένο σκεύασμα (καί γενικά γιά τά σκευάσματα) δέν έχω άποψι, αλλά πρόσεχε πολύ τίς οδηγίες χρήσεως.Πάντως δέν επείγει ιδιαίτερα στήν φάσι αυτή η φυτοπροστασία όσον τό δυνάμωμα τών φυτών σου.
καί πάλιν, Καλή σου Πρόοδο καί Καλή Επιτυχία,
KLASSIKOS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

More
14/05/2010 08:56 #3248 από kiriakos

Φίλε kefalas σ΄ευχαριστώ αλλά θα με βοηθούσες πιο πολύ αν μου ανέφερες συγκεκριμένα σκευάσματα(μάρκες,πάντα βιολογικά)!!!!!
Φίλε klassikos σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ και εσάνα για τις συμβουλές σου και εκτιμώ την αποψη σου για το θέμα της σχολής μου,αν και στο βιογραφικό μου το ανέφερα χιουμοριστικά το ανλαθεμα την ώρα.
Τώρα έρχομαι να ρωτήσω κάτι κλασικό(έχω διαβασει και τις ανάλογες ενότητες στον ιστότοπο του ampelourgos).Θέλω να μου πείτε αν έκανα καλα που αφήσα απο 2 βλαστους σε κάθε πρέμνο και αν πρεπει να κόψω τα τσαμπια.Υπ οψην οτι βρίσκετε στη 2η χρονια το αμπελι μου και ότι τα κλήματα ειναι αγορασμένα απο ιταλία και είναι εμβολιασμένα.Επίσης κάθε πρέμνο έχει γυρω στα 4 τσαμπια.Τέλος θα ήθελα να μου πείτε τι επιπτωσεις θα έχω αν δν κόψω τα τσαμπια ή αν αφήσω τουλάχιστον απο ένα σε κάθε πρέμνο.
Σας ευχαριστώ θερμά.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

More
15/05/2010 07:29 #3260 από kefalas1953

Χρησιμοποιώ τον ίδιο βορδιγάλειο πολτό με σένα.Το θειάφι χρησιμοποιείται στη βιολογική γεωργία και ως εκ τούτου δεν χρειάζεται να ψάχνεις συγκεκριμένα σκευάσματα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

More
15/05/2010 13:13 #3263 από kiriakos

Σ΄ ευχαριστώ πολύ φίλε kefalas.[:)]

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

More
17/05/2010 18:48 #3283 από Yiannis

Τέλος θα ήθελα να μου πείτε τι επιπτωσεις θα έχω αν δν κόψω τα τσαμπια ή αν αφήσω τουλάχιστον απο ένα σε κάθε πρέμνο.
Εδώ υπάρχουν διάφορες απόψεις!! Το θέμα με απασχόλησε κι εμένα. Εγώ φέτος που είναι δυο ετών τ' αμπέλι μου άφησα 1-2 τσαμπιά σε κάθε κλιματσίδα. Πάντως απ' ότι κατάλαβα δεν είναι και τόσο τραγικό το θέμα που να σε προβληματίσει. Ωστόσο για να μη κουράσεις τ' αμπέλι σου που είναι νέο, μην αφήσεις πάνω από δυο τσαμπιά -κατά την ταπεινή μου γνώμη-

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

More
17/05/2010 18:57 #3284 από kiriakos

Αγαπητε Yiannis

αν ήταν μόνο στο χέρι μου πραγματικά δν θα άφηνα κανένα σταφύλι απο τη στιγμή που είμαι νέος ακόμη και δεν έχω τις κατάλληλες γνώσεις για να κρίνω, Αλλά επειδή το αμπέλι δν το έχω μόνος μου και για να επικρατήσει και μία μέση λύση μάλλον αυτο που λες θα κάνω.Θα αφήσω μόνο 1-2 τσαμπια σε κάθε πρέμνο.

Τα λέμε και σ'ευχαριστώ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.287 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ