ΚΛΑΔΕΜΑ ΑΜΠΕΛΟΥ
- Silinos
-
- Αποσυνδεμένος
- Senior Member
-
- Δημοσιεύσεις: 44
- Κάρμα: -1
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Απο περιεργεια αγορασα σημερα καποιες νεες επιτραπεζιες ποικιλιες στη συλλογη μου,συγκεκριμενα τις μοσχατο αμβουργου,καλμερια και ιταλια.Ενδιαφερομαι επισης για τις autumn royal και thomson.Εχει καποιος εμπειρια με ολες αυτες τις ποικιλιες?Εχουν ζωηρη παραγωγικοτητα,ειναι γευστικες,τι κλαδεμα χρειαζονται κλπ...
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- gomati_sok
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
- Δημοσιεύσεις: 592
- Κάρμα: 3
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 676
Ειδικά τα υβρίδια χωρίς κουκούτσι είναι πολύ ζωηρά και θέλουν κλάδεμα στα 8-12 μάτια
Από πληροφορίες που συνέλεξα, αφού και γώ τα έχω στο 1ο χρόνο σου παραθέτω τα παρακάτ:
thompson=παραλλαγή της σουλτανίνας, πρωιμο, ζωιρό
autumn royal=ωψιμο, μαύρο με μεγάλη ρόγα και γλυκια γεύση
Ralli Seedless= πρώιμη κόκκινη – ροζ άσπερμη ποικιλία σταφυλιού με αρώματα και έντονη τη γεύση του Μοσχάτου, πολύ νόστιμο. Το μέγεθος της ρώγας της είναι μεγάλο, αλλά και τραγανό Ένα στοιχείο που κάνει «ιδιαίτερη» την καλλιέργειας της συγκεκριμένης ποικιλίας σταφυλιού είναι η παραγωγικότητά της η οποία εμφανίζει μεγάλη διακύμανση από χρόνο σε χρόνο.
“Ο καπτάν Δημήτρης ένιωσε ένα νταγιάντισμα σοφράνο μεριά,
ο καιρός τραμουντάνα γεμάτη έξι προς εφτά δύναμη ,
η μπαστέκα στο καπόνι έτριξε μακρόσυρτα, το καΐκι...
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Silinos
-
- Αποσυνδεμένος
- Senior Member
-
- Δημοσιεύσεις: 44
- Κάρμα: -1
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Ζητω συγγνωμη αν σε ταλαιπωρω! - Σιληνος.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- gomati_sok
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
- Δημοσιεύσεις: 592
- Κάρμα: 3
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 676
η thompson μοιάζει με τη σουλτανίνα πολύ δεν γνωρίζω αν είναι άλλος κλώνος της
το μοσχάτο αμβούργου είναι πολύ διαδεδομένη ποικιλία και με μια έρευνα στο διαδίκτυο θα βρεις πολλά στοιχεία,συνήθως κλαδευεται στα2-3 μάτια(κεφαλή) αν καλλιεργείται για οινοποίηση, για επιτραπέζιο όπως σου έγραψα και χθές μπορείς να κάνεις πιο μακρύ κλάδεμα με αποτέλεσμα αυξημένη παραγωγικότητα, σου παραθέτω τα παρακάτω:
Μοσχάτο Αμβούργου )
ΖΩΗΡΟ ΦΥΤΟ, ΓΟΝΙΜΟ, ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΣΤΟΝ ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΟ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΠΕΡΟΝΟΣΠΟΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΩΙΔΙΟ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΗΣ ΑΝΘΟΡΡΟΙΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΡΦΟΛΟΓΗΜΑ ΣΤΑ 3-4 ΦΥΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΣΑΜΠΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΝΘΗΣΗΣ. ΠΡΟΤΙΜΑ ΕΔΑΦΗ ΒΑΘΙΑ, ΔΡΟΣΕΡΑ, ΘΕΡΜΩΝ, ΞΗΡΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΓΕΤΟΠΛΗΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ.ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ΒΛΑΣΤΗΣΗ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ ΚΑΙ ΩΡΙΜΑΖΕΙ ΤΕΛΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕ ΑΡΧΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ. ΚΑΘΕ ΚΛΗΜΑΤΙΔΑ ΦΕΡΝΕΙ 2 ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΜΕΤΡΙΑ ΕΩΣ ΜΕΓΑΛΑ, 500gr . ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΩΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ. ΣΕ ΑΝΑΜΕΙΞΕΙΣ ΜΙΚΡΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΚΡΑΣΙΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥΣ. ΚΑΤΑΛΗΛΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΧΡΗΣΗ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΥΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΣΑΡΚΑΣ. ΚΑΘΕ ΡΑΓΑ ΦΕΡΕΙ 2-3 ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑ |
“Ο καπτάν Δημήτρης ένιωσε ένα νταγιάντισμα σοφράνο μεριά,
ο καιρός τραμουντάνα γεμάτη έξι προς εφτά δύναμη ,
η μπαστέκα στο καπόνι έτριξε μακρόσυρτα, το καΐκι...
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Silinos
-
- Αποσυνδεμένος
- Senior Member
-
- Δημοσιεύσεις: 44
- Κάρμα: -1
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Σιληνος.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- gomati_sok
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
- Δημοσιεύσεις: 592
- Κάρμα: 3
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 676
και μη σε προβληματίζει ο τόπος, γίνεται παντού και έχει εύκολη καλλιέργεια
“Ο καπτάν Δημήτρης ένιωσε ένα νταγιάντισμα σοφράνο μεριά,
ο καιρός τραμουντάνα γεμάτη έξι προς εφτά δύναμη ,
η μπαστέκα στο καπόνι έτριξε μακρόσυρτα, το καΐκι...
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Silinos
-
- Αποσυνδεμένος
- Senior Member
-
- Δημοσιεύσεις: 44
- Κάρμα: -1
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ginpanatha
-
- Αποσυνδεμένος
- Junior Member
-
- gianpanatha
- Δημοσιεύσεις: 28
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 2
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- PAKSIMADIS
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1230
- Κάρμα: 6
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 930
αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- george d
-
- Αποσυνδεμένος
- Junior Member
-
- Δημοσιεύσεις: 28
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
πριν τρια χρονια εσπειρα ενα αμπέλι με ποικιλίες θρακιωτικο μαυρούδι. syrah, και λιγο merlot. δυο απο τις σειρές τις εσπειρα με ποικιλια thomson η οποια ειναι φαγωσιμη. το θεμα ειναι οτι τωρα που ειμαστε στη φαση του κλαδεματος εχω σηκωσει τα χερια ψηλα. δεν ξερω πως κλαδευετε και απο οσα διαβασα λιγα καταλαβα. μηπως γνωριζει κανεις?
καθε βοηθεια ευπροσδεκτη!
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Βρίσκεστε εδώ:
-
Αρχική
-
Forum
-
ampelourgos.gr
-
Αμπέλι
- ΚΛΑΔΕΜΑ ΑΜΠΕΛΟΥ