file ΚΛΑΔΕΜΑ ΑΜΠΕΛΟΥ

Περισσότερα
10/02/2012 15:04 #6734 από Silinos
Silinos απάντησε στο θέμα: ΚΛΑΔΕΜΑ ΑΜΠΕΛΟΥ
Αγαπητοι φιλοι χαιρετισμους κι απο εμενα!
Απο περιεργεια αγορασα σημερα καποιες νεες επιτραπεζιες ποικιλιες στη συλλογη μου,συγκεκριμενα τις μοσχατο αμβουργου,καλμερια και ιταλια.Ενδιαφερομαι επισης για τις autumn royal και thomson.Εχει καποιος εμπειρια με ολες αυτες τις ποικιλιες?Εχουν ζωηρη παραγωγικοτητα,ειναι γευστικες,τι κλαδεμα χρειαζονται κλπ...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • gomati_sok
  • Το Άβαταρ του/της gomati_sok
  • Αποσυνδεμένος
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
Περισσότερα
10/02/2012 19:20 #6736 από gomati_sok
gomati_sok απάντησε στο θέμα: ΚΛΑΔΕΜΑ ΑΜΠΕΛΟΥ
φίλε μου, όλες οι επιτραπέζιες ποικιλίες αποδίδουν περισσότερο, με μακρύ κλάδεμα σε 6-10 μάτια(αμολυτές), σε πλούσιο έδαφος λιπαινόμενο και ΑΡΔΕΥΟΜΕΝΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ.

Ειδικά τα υβρίδια χωρίς κουκούτσι είναι πολύ ζωηρά και θέλουν κλάδεμα στα 8-12 μάτια

Από πληροφορίες που συνέλεξα, αφού και γώ τα έχω στο 1ο χρόνο σου παραθέτω τα παρακάτ:

thompson=παραλλαγή της σουλτανίνας, πρωιμο, ζωιρό

autumn royal=ωψιμο, μαύρο με μεγάλη ρόγα και γλυκια γεύση

Ralli Seedless= πρώιμη κόκκινη – ροζ άσπερμη ποικιλία σταφυλιού με αρώματα και έντονη τη γεύση του Μοσχάτου, πολύ νόστιμο. Το μέγεθος της ρώγας της είναι μεγάλο, αλλά και τραγανό Ένα στοιχείο που κάνει «ιδιαίτερη» την καλλιέργειας της συγκεκριμένης ποικιλίας σταφυλιού είναι η παραγωγικότητά της η οποία εμφανίζει μεγάλη διακύμανση από χρόνο σε χρόνο.


“Ο καπτάν Δημήτρης ένιωσε ένα νταγιάντισμα σοφράνο μεριά,
ο καιρός τραμουντάνα γεμάτη έξι προς εφτά δύναμη ,
η μπαστέκα στο καπόνι έτριξε μακρόσυρτα, το καΐκι...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10/02/2012 22:01 #6737 από Silinos
Silinos απάντησε στο θέμα: ΚΛΑΔΕΜΑ ΑΜΠΕΛΟΥ
Aγαπητε φιλε Σωκρατη αρχικα να σ ευχαριστησω πολυ για τις χρησιμες πληροφοριες!Μια διευκρινιση στη συνεχεια για το thomson! "ειναι παραλλαγη της σουλτανινας" Εννοεις οτι ειναι καποιος κλωνος της?Οι διαφορες τους ειναι διακριτες η προκειται στην ουσια για δυο σταφυλια με σχεδον ιδια χαρακτηριστικα?Επιπλεον να σε ρωτησω,εαν εχεις καποια εμπειρια με τα μοσχατο αμβουργου,καλμερια,Ιταλια που αγορασα μολις σημερα σε εμβολιασμενο υποκειμενο.

Ζητω συγγνωμη αν σε ταλαιπωρω! - Σιληνος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • gomati_sok
  • Το Άβαταρ του/της gomati_sok
  • Αποσυνδεμένος
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
Περισσότερα
11/02/2012 08:40 #6740 από gomati_sok
gomati_sok απάντησε στο θέμα: ΚΛΑΔΕΜΑ ΑΜΠΕΛΟΥ
φυσικά και δεν με ταλαιπωρείς φίλε μου, λοιπόν

η thompson μοιάζει με τη σουλτανίνα πολύ δεν γνωρίζω αν είναι άλλος κλώνος της

το μοσχάτο αμβούργου είναι πολύ διαδεδομένη ποικιλία και με μια έρευνα στο διαδίκτυο θα βρεις πολλά στοιχεία,συνήθως κλαδευεται στα2-3 μάτια(κεφαλή) αν καλλιεργείται για οινοποίηση, για επιτραπέζιο όπως σου έγραψα και χθές μπορείς να κάνεις πιο μακρύ κλάδεμα με αποτέλεσμα αυξημένη παραγωγικότητα, σου παραθέτω τα παρακάτω:
Μοσχάτο Αμβούργου )
ΖΩΗΡΟ ΦΥΤΟ, ΓΟΝΙΜΟ, ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΣΤΟΝ ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΟ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΠΕΡΟΝΟΣΠΟΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΩΙΔΙΟ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΗΣ ΑΝΘΟΡΡΟΙΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΡΦΟΛΟΓΗΜΑ ΣΤΑ 3-4 ΦΥΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΣΑΜΠΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΝΘΗΣΗΣ. ΠΡΟΤΙΜΑ ΕΔΑΦΗ ΒΑΘΙΑ, ΔΡΟΣΕΡΑ, ΘΕΡΜΩΝ, ΞΗΡΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΓΕΤΟΠΛΗΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ.ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ΒΛΑΣΤΗΣΗ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ ΚΑΙ ΩΡΙΜΑΖΕΙ ΤΕΛΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕ ΑΡΧΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ. ΚΑΘΕ ΚΛΗΜΑΤΙΔΑ ΦΕΡΝΕΙ 2 ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΜΕΤΡΙΑ ΕΩΣ ΜΕΓΑΛΑ, 500gr . ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΩΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ. ΣΕ ΑΝΑΜΕΙΞΕΙΣ ΜΙΚΡΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΚΡΑΣΙΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥΣ. ΚΑΤΑΛΗΛΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΧΡΗΣΗ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΥΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΣΑΡΚΑΣ.
ΚΑΘΕ ΡΑΓΑ ΦΕΡΕΙ 2-3 ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑ

“Ο καπτάν Δημήτρης ένιωσε ένα νταγιάντισμα σοφράνο μεριά,
ο καιρός τραμουντάνα γεμάτη έξι προς εφτά δύναμη ,
η μπαστέκα στο καπόνι έτριξε μακρόσυρτα, το καΐκι...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11/02/2012 15:31 #6743 από Silinos
Silinos απάντησε στο θέμα: ΚΛΑΔΕΜΑ ΑΜΠΕΛΟΥ
Αγαπητε Σωκρατη,απ οτι φαινεται και με βαση αυτα που παρεθεσες το μοσχατο δε θα εχει προβλημα ν' αποδωσει στο τοπο μου!Σ ευχαριστω πολυ για το χρονο που αφιερωσες...
Σιληνος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • gomati_sok
  • Το Άβαταρ του/της gomati_sok
  • Αποσυνδεμένος
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
Περισσότερα
11/02/2012 20:47 #6744 από gomati_sok
gomati_sok απάντησε στο θέμα: ΚΛΑΔΕΜΑ ΑΜΠΕΛΟΥ
αγαπητέ Σιληνέ το μοσχάτο αμβούργου είναι <<all time classic>>, αν δεν είχε και κουκούτσια θα ήταν μονόδρομος, γι αυτό δοκίμασε και την Ralli που είναι υβρίδιο του

και μη σε προβληματίζει ο τόπος, γίνεται παντού και έχει εύκολη καλλιέργεια

“Ο καπτάν Δημήτρης ένιωσε ένα νταγιάντισμα σοφράνο μεριά,
ο καιρός τραμουντάνα γεμάτη έξι προς εφτά δύναμη ,
η μπαστέκα στο καπόνι έτριξε μακρόσυρτα, το καΐκι...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11/02/2012 23:44 #6746 από Silinos
Silinos απάντησε στο θέμα: ΚΛΑΔΕΜΑ ΑΜΠΕΛΟΥ
Στην επομενη επισκεψη μου στο φυτωριο λοιπον, θα παρω μερικες ριζες κι απ το Ραλλυ για δοκιμη!Καλη αμπελουργικη χρονια και σ' εσενα φιλε Σωκρατη και σ ολα τα μελη του αμπελουργου..: )

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
20/02/2012 10:11 #6772 από ginpanatha
ginpanatha απάντησε στο θέμα: ΚΛΑΔΕΜΑ ΑΜΠΕΛΟΥ
γεια σας φιλοι ,θελω να κλαδεψω δυο ετων κληματα τα οποια ειχα παρει ετοιμα γλαστρωμενα, επιτραπεζιες ποικιλιες .Απο το εμβολιο βγαινουν δυο βραχιονες δεξια και αριστερα,θελω να το κανω γραμμικο,η ερωτηση μου -απορια μου ειναι,να κοψω τον ενα βραχιωνα για να παρη λιγο υψος ο κορμος και να διακλαδωθει του χρονου ψηλοτερα 40-50 ποντους πανω απο το εδαφος? η να το αφησω οπως ειναι να βγαινουν οι βραχιονες δεξια -αριστερα κατευθειαν απο το εμβολιο με συνεπεια ο κορμος να ειναι πολυ χαμηλος στους 15-20 ποντους απο το εδαφος? Αν μπορει ας μου απαντηση καπιος ,εχαριστω πολυ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
20/02/2012 11:26 #6773 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: ΚΛΑΔΕΜΑ ΑΜΠΕΛΟΥ
αφαιρείς τον ένα τον πιο αδύναμο και τον άλλο τον κλαδεύεις στα δύο μάτια. τον επόμενο χρόνο θα διατηρήσεις τους δύο κλάδους τους οποίους θα γύρεις στο πρώτο σύρμα για να δημιουργηθούν τα δύο μπράτσα, ένα δεξιά και το άλλο αριστερά.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
04/03/2012 10:54 #6835 από george d
george d απάντησε στο θέμα: κλαδεμα ποικιλιας thomson
καλημέρα και καλη σαρακοστή.
πριν τρια χρονια εσπειρα ενα αμπέλι με ποικιλίες θρακιωτικο μαυρούδι. syrah, και λιγο merlot. δυο απο τις σειρές τις εσπειρα με ποικιλια thomson η οποια ειναι φαγωσιμη. το θεμα ειναι οτι τωρα που ειμαστε στη φαση του κλαδεματος εχω σηκωσει τα χερια ψηλα. δεν ξερω πως κλαδευετε και απο οσα διαβασα λιγα καταλαβα. μηπως γνωριζει κανεις?
καθε βοηθεια ευπροσδεκτη!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.058 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ