file Πολλαπλασιασμος Αμπελιου

Περισσότερα
20/11/2022 11:27 #30044 από Xbass540
Xbass540 δημιούργησε το θέμα: Πολλαπλασιασμος Αμπελιου
καλησπερα στην παρεα,
θελω να πολλαπλασιασω. Θα κλαδεψω τωρα αυτα που θα εφευγαν ετσι και αλλιως τον Γεναρη. θα αφησω ενα παραγωγικο βλαστο για να κανει σταφυλια σε καθε μπρατσο. Αυτο που θα παραμεινει στο φυτο θα το αφησω ακλαδευτο για τον Γεναρη.
Αυτο που θα παρω:
- θα το βαλω σε ορμονη ριζοβολιας για 24 ωρες και μετα σκεφτομαι να το βαλω απευθειας στο χωμα. Ειμαι στην κεφαλονια βρεχει παρα πολυ εδω θα ποτιστει μια χαρα.

Εχω παρει την συμφωνη γνωμη απο διαφορους αμπελουργους και μου ειπαν να το κανω ετσι. Απλα αυτο που κυκλοφορει ευρεως και στο YouTube ειναι να τα βαλω σε σακουλες και να περιμενω ενα χρονο. Εγω θα ηθελα να φυτεψω φετος.

θα ηθελα μια επιπλεον γνωμη.

Τι λετε για ολα τα παραπανω;

ευχαριστω
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ThanasisGr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
22/11/2022 18:40 - 22/11/2022 18:42 #30050 από setoinos
setoinos απάντησε στο θέμα: Πολλαπλασιασμος Αμπελιου
Καλησπέρα φίλε μου.
Δεν υπάρχει κανένα λάθος στην σκέψη σου. Άλλωστε έτσι φυτεύονταν τα αμπέλια, επί
χιλιάδες χρόνια.
Τα τελευταία 150 χρόνια, φυτεύουμε εμβολιασμένα, για να ξεπεράσουμε τον σκόπελο
της φυλλοξήρας.
Επί του πρακτέου τώρα, έχω φυτέψει, χωρίς ορμόνη, με ορμόνη , και με αριάνι κοπριάς, λεχώνας
αγελάδας. Η επιτυχία και στις τρεις περιπτώσεις, είναι σχεδόν απόλυτη.Πάντα απευθείας στο χωράφι.
Φυτεύεις όσο το δυνατόν νωρίτερα, τώρα είναι πολύ κατάλληλη εποχή !
Κόβουμε ένα μόσχευμα με τέσσερα μάτια , τα δυο τα βάζουμε μέσα στο χώμα ,το τρίτο στο επίπεδο
του εδάφους , και το τέταρτο έξω ,κατόπιν κάνουμε ένα μικρό βουναλάκι με χώμα και σκεπάζουμε όλο το φυτό.
Το ξεσκεπάζουμε αργά την άνοιξη.
Σε σακουλάκια φυτεύουμε, όταν για διάφορους λόγους, δεν μπορούμε να φυτέψουμε στο χωράφι.
Μπορούμε, να μεταφυτεύσουμε ακόμα και το καλοκαίρι, αφαιρώντας μόνο τον πάτο της σακούλας.
Μεγάλη προσοχή, στο σκάλισμα και το πότισμα, είναι απολύτως απαραίτητα, τα δυο πρώτα χρόνια.
Καλή επιτυχία !
Τελευταία διόρθωση: 22/11/2022 18:42 από setoinos.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": alexandros.k, ampelofilos, lyggas, ThanasisGr

Περισσότερα
23/11/2022 14:35 #30051 από ThanasisGr
ThanasisGr απάντησε στο θέμα: Πολλαπλασιασμος Αμπελιου
Συμφωνώ σε όλα που είπε ο Setoinos.

Η δική μου περσινή εμπειρία, (όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες), από τις 20 βέργες που έβαλα μόνο δυο δεν βλάστησαν.

Σε σκόνη ριζοβολίας απλώς τα βούτηξα, δεν τα άφησα για 24 ώρες.

Προτίμησα να τα βάλω σε πλαστικά μπουκαλάκια (αφού πρώτα τρύπησα τους πάτους), για να μπορώ ποιο εύκολα και συχνά να τα προσέχω και να τα περιποιούμαι.

Καλή επιτυχία

Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, alexandros.k, ampelofilos, lyggas

Περισσότερα
23/11/2022 16:05 #30052 από Xbass540
Xbass540 απάντησε στο θέμα: Πολλαπλασιασμος Αμπελιου
τελεια! τα βουταω στην σκονη και χωμα απευθειας.

Μια τελευταια ερωτηση: περσι φυτεψα με την βοηθεια μιας τριβελας (τρυπανι). Αυτη εκανε μια τρυπα αρκετα μεγαλη και περα απο τον κοπο να ανοιξεις τοσο μεγαλες τρυπες για καθε φυτο δεν ξερω αν ειναι και απαραιτητο. Σκεφτομαι να τα βαλω με ενα σουβλι που ειχε ενας παλιοτερος εδω στο χωριο.Μια τρυπα στο χωμα δηλαδη γυρω στους 5 ποντους διαμετρο.

Τι λετε;

ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια.

Περισσότερα
23/11/2022 16:06 #30053 από Xbass540
Xbass540 απάντησε στο θέμα: Πολλαπλασιασμος Αμπελιου
μια χαρα φαινονται ευχαριστω πολυ για την συνδρομη!!

Πηρα μια σκονη ριζοβολιας απο ενα φυτωριο, λεει για καλλοπιστικα φυτα απο πισω στις οδηγιες, να προτιμουσα κατι πιο στοχευμενο για αμπελι; εχετε να προτεινετε κατι ;

Περισσότερα
23/11/2022 22:09 #30055 από Aris1986
Aris1986 απάντησε στο θέμα: Πολλαπλασιασμος Αμπελιου
Πραγματικά,ομορφο θέμα,θα το παρακολουθησω σαν αρχαριος.Εχω στοχο να το κανω και γω φετος στη περιοχη που θα φυτεψω,στη κερατεα υπαρχουν παρατημενα αμπελια με πολυχοντρους κορμους μιλαμε για 25 εκ και πανω,προφανως πιστευω ανω τον 60 ετων και ενδιαφερομαι να παρω απο αυτα μοσχευματα....οι πιο παλιοι της περιοχης μ λενε οτι τα περισσοτερα ειναι αυτοριζα αν και δε το πιστευω και οτι αν και σε μεγαλο βαθμο ειναι ροδιτες /σαββατιανα δεν εχουν καμια σχεση με το ροδιτη κ σαβατιανο που θα αγορασει απ το φυτωριο καποιος τωρα,πραγμα που επισης δε καταλαβαινω...να το κανω ή οχι εσεις τι λετε?

Περισσότερα
24/11/2022 09:17 - 24/11/2022 09:18 #30058 από ThanasisGr
ThanasisGr απάντησε στο θέμα: Πολλαπλασιασμος Αμπελιου
Σκόνη ριζοβολίας δεν νομίζω να υπάρχει εξειδικευμένη. Χρησιμοποίησε αυτή που πήρες. Απλώς να βρέξεις την βέργα για να μπορεί να κολλάει η σκόνη.

Όσο για τον τρόπο φύτευσης.

Με το σουβλί έχεις ευκολία και ταχύτητα. Με το τρυπάνι όμως, (π.χ. αν είναι 20 εκατοστά διάμετρο), διευκολύνεις να αναπτυχθεί ποιο εύκολα το ριζικό σύστημα του φυτού, γιατί μπορείς να βάλεις μέσα στην τρύπα μαλακό χώμα.

Μια λύση είναι να ανοίξεις τις τρύπες με πατόφτυαρο, γιατί το μήκος της βέργας είναι μικρό.

Aris1986 οι πειραματισμοί είναι πάντα ευπρόσδεκτοι και αποκτάς εμπειρία, ακόμα και αν δεν είναι πάντα πετυχημένοι. Ξεκίνα με λίγα στην αρχή.
Τελευταία διόρθωση: 24/11/2022 09:18 από ThanasisGr.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, Aris1986

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.789 δευτερόλεπτα