file ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2022

Περισσότερα
11/09/2022 10:29 #29914 από anastask
anastask απάντησε στο θέμα: ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2022
Σας Ευχαριστώ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11/09/2022 21:44 #29916 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2022
Τρυγησαμε,αφου πεταξαμε τα μισα.Οι συνεχομενες βροχες εκαναν την ζημια.Συνεχιζουμε.Εναρξη ζυμωσης.

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PAKSIMADIS, ampelofilos, κωστας χ, lyggas, ThanasisGr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12/09/2022 18:41 #29918 από ampelofilos
ampelofilos απάντησε στο θέμα: ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2022
Πόσες μέρες μετά από βροχή, έχουμε επαρκή εγκατάσταση ζυμομυκήτων στο αμπέλι, για ένα ασφαλή τρύγο, σε σχέση με τη ζύμωση;
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ThanasisGr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12/09/2022 20:26 - 12/09/2022 20:30 #29919 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2022
Δυο ημέρες.Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν θα ξεκινήσει αν μαζευτεί νωρίτερα, εξαρτάται και από το ποσο νερό έφαγε.

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Τελευταία διόρθωση: 12/09/2022 20:30 από alexandros.k.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ampelofilos, ThanasisGr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13/09/2022 14:47 #29923 από ΓΜ
ΓΜ απάντησε στο θέμα: ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2022
Χαιρετώ την παρέα
Μετά και από τις συμβουλές σας η ζύμωση ξεκίνησε στις 1 Σεπτέμβρη.Σημερα μέτρησα και είναι στο 1 baume και ειδικό βάρος 1010.
Υπάρχει πρόβλημα αν δεν φτάσουν στα επιθυμητά επίπεδα και τα δύο μαζί;
Ευχαριστώ
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ThanasisGr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
14/09/2022 16:59 #29924 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2022
Όπου φτάσουν μαζί θα φτάσουν, παρακολουθα το, αν προχωραει έστω και αργά εισαι καλά.

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, ΓΜ, ThanasisGr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
17/09/2022 16:33 #29926 από ThanasisGr
ThanasisGr απάντησε στο θέμα: ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2022
Φίλος και συγχωριανός μου αγόρασε μοσχάτο Αμβούργου για να κάνει τσίπουρο.

Μετά από τέσσερις μέρες που τα πάτησε έχουν μηδενίσει.

Γιατί έγινε αυτό ; Τι πρόβλημα μπορεί να έχει μετά ;

Υ.Γ.
Τα έχει σε πλαστικά 150άρια βαρέλια, που βρίσκονται στην αυλή του, εκτεθειμένα στον ήλιο.

Τα σταφύλια είχαν 11,7 μπωμέ.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": alexandros.k

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
18/09/2022 07:32 #29927 από setoinos
setoinos απάντησε στο θέμα: ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2022
Καλημέρα .
Οι πρώτοι 12 βαθμοί ,σε μέσες θερμοκρασίες ζυμώνονται πολύ γρήγορα .
Από εκεί και πέρα, οι ζύμες, δουλεύουν όλο και δυσκολότερα .
Η απάντηση βρίσκεται στο 11,7.
Καλό είναι να αποστάξει όσο γίνεται νωρίτερα.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": alexandros.k, ampelofilos, lyggas, ThanasisGr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
18/09/2022 09:48 #29928 από ΓΜ
ΓΜ απάντησε στο θέμα: ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2022
Καλημέρα,
Τι εννοείς οι ζύμες δουλεύουν δυσκολότερα;
Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη θερμοκρασία όπου αποδίδουν καλύτερα οι ζύμες;
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": alexandros.k, ThanasisGr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
18/09/2022 18:32 - 18/09/2022 18:34 #29929 από setoinos
setoinos απάντησε στο θέμα: ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2022
Οι ζύμες, κάτω από 8 βαθμούς θερμοκρασία ,σχεδόν αδρανοποιούνται, πάνω από 40 αρχίζουν και πεθαίνουν !
Με βέλτιστες θερμοκρασίες μεταξύ 20 και 30 .
Αλλά στην προκειμένη περίπτωση αναφέρομαι στους αλκοολικούς βαθμούς.
Οι ζύμες δυσκολεύονται να δουλέψουν σε πλούσιο αλκοολικό περιβάλλον.
Στην αρχή, η διαδικασία είναι γρήγορη, στους 12 επιβραδύνεται, και κοντά στους 15 αδρανοποιούνται.
Επομένως, στην περίπτωση του φίλου μας , έχουμε , χαμηλά σχετικά ζάχαρα,
και καλή θερμοκρασία, ίσον γρήγορη ζύμωση.
Τελευταία διόρθωση: 18/09/2022 18:34 από setoinos.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": gomati_sok, alexandros.k, ampelofilos, lyggas, ΓΜ, ThanasisGr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.125 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ