file Νέο αμπέλι σε πολύ υψηλό υψόμετρο

Περισσότερα
02/04/2021 21:24 #29099 από κωστας χ
κωστας χ απάντησε στο θέμα: Νέο αμπέλι σε πολύ υψηλό υψόμετρο
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Giannisk21

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
03/04/2021 04:44 #29100 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: Νέο αμπέλι σε πολύ υψηλό υψόμετρο

Giannisk21 έγραψε: Καλησπέρα Νίκο,
Ο λόγος ο οποίος σκέφτομαι να το ξεκινήσω είναι καθαρά από hobby, να έχω μια ενασχόληση κοντά στη φύση με κάτι που θα μου μάθει πράγματα.


Αγαπητέ Giannisk21 καλημέρα.
Αν σκεφτούμε λίγο έξω από τα τετριμμένα και εφόσον η σκοπός σου είναι η ενασχόληση με την φύση γιατί δεν σκέφτεσαι κάποια άλλη καλλιέργεια που θα μπορεί να ευδοκιμήσει σε αυτό το υψόμετρο;
Με το αμπέλι όσο και να προσπαθήσεις πάντα τα αποτελέσματα θα είναι περιορισμένα.
Ένας οπωρώνας θα είναι φιλικότερος στην διαχείριση χρόνου και αποδοτικότερος.
ΝΚ

Pura vida!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": alexandros.k, Giannisk21

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
03/04/2021 15:11 #29101 από Giannisk21
Giannisk21 απάντησε στο θέμα: Νέο αμπέλι σε πολύ υψηλό υψόμετρο
Κώστα πολύ χρήσιμα τα link που έστειλες ευχαριστώ! Ναι από ότι έχω καταλάβει πρέπει να είναι πρώιμης ωρίμανσης, και μάλλον κόκκινο. Σε αντίστοιχα υψόμετρα έχω δει και το Malbec στην Αργεντινή.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
03/04/2021 15:16 #29102 από Giannisk21
Giannisk21 απάντησε στο θέμα: Νέο αμπέλι σε πολύ υψηλό υψόμετρο
Θα προτιμούσα να το δοκιμάσω, μιας και είναι για hobby και όχι για βιοπορισμό και ότι γίνει.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, alexandros.k, κωστας χ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
03/04/2021 15:52 #29103 από κωστας χ
κωστας χ απάντησε στο θέμα: Νέο αμπέλι σε πολύ υψηλό υψόμετρο
www.xartodiplomenos.gr/index.php/%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%86%CF%85%CF%84%CF%8E%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%87%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CF%80%CE%BB%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%82/%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%82 Συζήτησε για τις σκέψεις σου και αν έχει να βάλεις λίγα δοκιμαστικά όπως σου είπα σε μια άκρη. Όσο για την Αργεντινή η αμπελουργική περιοχή είναι 5-6 μοίρες πιο κοντά στον ισημερινό οπότε αντιστοιχεί στα 400-600 μέτρα της Ελλάδας.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, alexandros.k, Giannisk21

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
04/04/2021 18:44 - 04/04/2021 20:05 #29105 από setoinos
setoinos απάντησε στο θέμα: Νέο αμπέλι σε πολύ υψηλό υψόμετρο
Επί τέλους ζωήρεψε το σάιτ .
Αγαπητέ Giannisk21 , το αμπέλι μου βρίσκεται σε υψόμετρο 760 μ αλλά στην Φλώρινα ,
θεωρώ ότι οι κλιματολογικές συνθήκες, είναι ανάλογες, με τα 1200 στα μέρη σου .
Θα σου γράψω μια μίνι μελέτη για μερικές από τις ποικιλίες που καλλιεργώ .
Ερυθρές.
Καμπερνέ σωβινιόν , ποικιλία με την πιο όψιμη έκπτυξη οφθαλμών ,δεν κινδυνεύει από ανοιξιάτικους παγετούς.
Στο τέλος Σεπτεμβρίου με 16 σταφύλια έχει 13,5 + ΔΑΤ
Μερλό, στα 21 χρόνια έχει παγώσει μια φορά, με 16 σταφύλια έχει 14,5 + ΔΑΤ .
Πινό νουάρ δεν έχει παγώσει και με 12 σταφύλια έχει 13,5 + ΔΑΤ .
Σαντζιοβέζε δεν έχει παγώσει και με 12 σταφύλια έχει 13,5 + ΔΑΤ .
Ξυνόμαυρο - Ποπόλκα , δεν έχει παγώσει αλλά για να ωριμάσει αφήνω 8 - 10 σταφύλια 13,5 ΔΑΤ.
Λιάτικο πολύ πρώιμη έκπτυξη οφθαλμών , με αποτέλεσμα να παγώνει πολύ συχνά ,
τις χρονιές που δεν παγώνει να έχει 16 + ΔΑΤ.
Ερυθρωπή .
Γκεβυστραμίνερ, δεν έχει παγώσει και παράγει πολλά μικρά σταφύλια, (κλάδεμα με αμολυτές )
ωριμάζει δυο εβδομάδες νωρίτερα από τις ερυθρές , 13+ ΔΑΤ.
Λευκές.
Σωβινιόν μπλάνκ, δεν παγώνει και ωριμάζει μαζί με την Γκεβισταμίνερ.
Επιτραπέζιες.
Μπλάκ μάντζικ . ωριμάζει τέλος Ιουλίου - αρχές Αυγούστου .
Αττική . ωριμάζει. μέσα με τέλος Αυγούστου .
Σουλτανίνα . ωριμάζει μέσα με τέλος Σεπτεμβρίου .
ΥΓ 1 Εάν έχεις καμιά άλλη ποικιλία, στο νου σου , γράψε και εδώ είμαστε, όλο και κάποιος θα γνωρίζει .
ΥΓ 2 ΔΑΤ = Δυναμικός αλκοολικός τίτλος .
Τελευταία διόρθωση: 04/04/2021 20:05 από setoinos.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": gomati_sok, alexandros.k, κωστας χ, lyggas, Giannisk21

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
04/04/2021 22:29 #29108 από Giannisk21
Giannisk21 απάντησε στο θέμα: Νέο αμπέλι σε πολύ υψηλό υψόμετρο
Σε ευχαριστώ setoinos, πολύ χρήσιμη και αναλυτική η περιγραφή σου. Εκτός απο αυτά που ανέφερες σκεφτόμουν και το Riesling και το Chardonnay.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, κωστας χ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
05/04/2021 12:11 #29110 από setoinos
setoinos απάντησε στο θέμα: Νέο αμπέλι σε πολύ υψηλό υψόμετρο
Αγαπητέ Giannisk21 ,
Το Σαρντονέ ωριμάζει, μια εβδομάδα νωρίτερα, από το Σωβινιόν και το Γκεβισταμίνερ .
Το Ρήσληνγκ δεν το έχω , αλλά είναι η αδυναμία μου , φέτος θα εμβολιάσω μερικά κλήματα .
Λογικά όμως, θα ωριμάζει μια χαρά , αφού καλλιεργείται στην Γερμανία .
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": alexandros.k, κωστας χ, lyggas, Giannisk21

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.054 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ