file ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2021

  • gomati_sok
  • Το Άβαταρ του/της gomati_sok Συντάκτης θέματος
  • Αποσυνδεμένος
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
Περισσότερα
06/10/2021 00:04 #29470 από gomati_sok
gomati_sok απάντησε στο θέμα: ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2021
ΖΑΓΟΡΙ πες μας μερικές λεπτομέρειες, που έχεις το μούστο(΄έξω, μέσα, κατώι, αποθήκη) ,μέτρα και πες θερμοκρασία του μούστου , πόσες φορές τη μέρα πατάς τα στεμφυλα κάτω, πως κατάλαβες ότι σταμάτησε η ζυμωση??

“Ο καπτάν Δημήτρης ένιωσε ένα νταγιάντισμα σοφράνο μεριά,
ο καιρός τραμουντάνα γεμάτη έξι προς εφτά δύναμη ,
η μπαστέκα στο καπόνι έτριξε μακρόσυρτα, το καΐκι...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ThanasisGr, zagori

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
06/10/2021 18:08 #29471 από ampelofilos
ampelofilos απάντησε στο θέμα: ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2021
Γειά σας φίλοι αμπελουργοί.
Τι πληροφόρηση έχετε , σχετικά με τους διήμερους αποσταγματοποιούς(σαν και του λόγου μου);
Πηγαίνοντας στην Δ.Α.Ο.Κ. για την άδεια απόσταξης, -όπως έκανα ως τώρα- μου είπαν πως
δικαίωμα απόσταξης έχουν μόνο οι κάτοχοι ως ένα στρέμμα. Οι υπόλοιποι, δεν αποστάζουν....
Οδηγούμαστε στην παρανομία, ή ρίχνουμε τα στέμφυλα να γίνουν λίπασμα;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
06/10/2021 20:54 #29476 από zagori
zagori απάντησε στο θέμα: ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2021
Είναι μέσα σε υπόγειο που έχει θερμοκρασία 21ο C και υγρασία 60 %. Η θερμοκρασία του μούστου είναι 18,5ο C.

Στέμφυλα δεν υπάρχουν γιατί έχω τραβήξει το μούστο την όγδοη ημέρα. Τον μούστο τον ανακατέβω για οξυγόνωση μια φορά την ημέρα.

Όσο για την ζύμωση, ενώ ξεκίνησε με 14 βαθμούς μπωμέ εδώ και μέρες έχει σταματήσει στους 7 βαθμούς. Τα σταφύλια είναι μόνο μερλό.ΕΠΙΣΕΙΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΑΜΠΕΛΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ 3,4 ΧΡΟΝΩΝ ΠΕΡΙΣΗ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΜΗΔΕΝΙΣΕ ΕΥΚΟΛΑ ΦΕΤΟΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΦΙΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΟΔΗΓΕΙΕΣ ΣΑΣ
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ThanasisGr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
06/10/2021 21:01 #29477 από Theo24
Theo24 απάντησε στο θέμα: ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2021
@zagori
Βάλε ζυμομύκητες τύπου Bayanus (ζύμες σαμπάνιας) ώστε να εξαφαλίσεις την πλήρη αποζύμωση. Μην αργήσεις όμως γιατί στο τέλος θα πάρεις βαλσάμικο γλυκό...

Αυτές είναι οι επιπτώσεις της ζύμωσης με φυσικές ζύμες. Είτε δεν αναπτύσσονται στην ποσότητα/ποιότητα που χρειάζεται, είτε ενώ αναπτύσσονται εμπεριέχουν και ανεπιθύμητα στελέχη και στο τέλος κάνουν ζημιά στο κρασί το οποίο με επιλεγμένες θα μπορούσε να γίνει εξαιρετικό.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": dimitris1964, gomati_sok, lyggas, ThanasisGr, zagori

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
07/10/2021 00:22 - 07/10/2021 00:23 #29478 από Goude
Goude απάντησε στο θέμα: ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2021
Σε ποιο νομό, το πρόβλημα με τις άδεις απόσταξης;
Τελευταία διόρθωση: 07/10/2021 00:23 από Goude.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
07/10/2021 10:20 #29479 από ampelofilos
ampelofilos απάντησε στο θέμα: ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2021

Goude έγραψε: Σε ποιο νομό, το πρόβλημα με τις άδεις απόσταξης;


Καρδίτσας..
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Goude

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
08/10/2021 11:05 #29480 από ThanasisGr
ThanasisGr απάντησε στο θέμα: ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2021
Πολύ παράξενη η φετινή αμπελουργική χρονιά. Συμφωνώ με τον Σωκράτη.

Τρύγησα προχθές το αμπέλι μου και αυτό για να προλάβω τις βροχές. Πρώτη φορά τόσο όψιμη !!! Και δεν μιλάω για το ξυνόμαυρο που ωριμάζει στα μέσα Οκτωβρίου, αλλά για ποικιλίες όπως Μαυρούδι και Αγιωργίτικο που το μαζεύω μέσα Σεπτέμβρη.

Από την άλλη μεριά, νομίζω ότι φέτος ήταν πολύ καλή χρονιά για τα σταφύλια, όσο αναφορά την ποιότητα και την ποσότητα.

Για να δούμε και το τελικό αποτέλεσμα …
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": gomati_sok, alexandros.k, κωστας χ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
08/10/2021 18:58 #29481 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2021
Η ανάλυση φυτικών ιστών που έκανα, έδειξε χαμηλό κάλιο, φώσφορο και ψευδάργυρο, τον Φεβρουάριο παμε για ενδυνάμωση.

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Goude, ThanasisGr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11/10/2021 22:16 #29483 από dimitris1964
dimitris1964 απάντησε στο θέμα: ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2021

Theo24 έγραψε: @zagori
Βάλε ζυμομύκητες τύπου Bayanus (ζύμες σαμπάνιας) ώστε να εξαφαλίσεις την πλήρη αποζύμωση. Μην αργήσεις όμως γιατί στο τέλος θα πάρεις βαλσάμικο γλυκό...

Αυτές είναι οι επιπτώσεις της ζύμωσης με φυσικές ζύμες. Είτε δεν αναπτύσσονται στην ποσότητα/ποιότητα που χρειάζεται, είτε ενώ αναπτύσσονται εμπεριέχουν και ανεπιθύμητα στελέχη και στο τέλος κάνουν ζημιά στο κρασί το οποίο με επιλεγμένες θα μπορούσε να γίνει εξαιρετικό.


Καλησπέρα, ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε να απομονώσουμε τις φυσικές ζύμες και να ξεκινήσει η ζυμωση μονο με επιλεγμένες? Ευχαριστώ.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": zagori

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11/10/2021 22:38 - 11/10/2021 22:48 #29484 από Theo24
Theo24 απάντησε στο θέμα: ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2021
Καλησπέρα, για να απομονωθούν τελείως (ή σχεδόν τελείως) οι φυσικές ζύμες, θα πρέπει να γίνει χρήση επιλεγμένων ζυμών που έχουν την ιδιότητα "killer".
Αυτές οι ζύμες εκκρίνουν μια τοξίνη που σκοτώνει τις φυσικές ζύμες, τη στιγμή που οι ίδιες έχουν ανοσία σε αυτή, και έτσι μένουν μόνες τους να κάνουν τη δουλειά.
Περισσότερα μπορείς να βρεις εδώ: en.wikipedia.org/wiki/Killer_yeast fermentis.com/en/knowledge-center/expert-insights/wine/killer-yeast/
Τελευταία διόρθωση: 11/10/2021 22:48 από Theo24.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.120 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ