file Γράδα

Περισσότερα
14/10/2019 17:44 #27207 από Kostas37
Kostas37 δημιούργησε το θέμα: Γράδα
Καλησπέρα,
Τρυγισα στα τέλη Σεπτεμβρίου αλλά λόγω του ότι είχε προηγηθεί βροχή τα σταφύλια ήταν υγρά. Στην συνέχεια έβγαλα τον μούστο και το γραδόμετρο έδειξε κάτω από 9 βαθμούς. Για να ανεβάσω τους βαθμούς πόση ζάχαρη πρέπει να ρίξω σε 170 κιλά μούστο;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15/10/2019 16:53 #27213 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: Γράδα
Με γραδομετρο μετρησες η με μπωμομετρο;Από ότι θυμάμαι πάντως,θέλει ένα κιλό ζάχαρη στα εκατό λίτρα για κάθε μπωμε που θέλουμε να ανεβάσουμε.

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Kostas37

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15/10/2019 18:15 #27216 από Kostas37
Kostas37 απάντησε στο θέμα: Γράδα
με γραδόμετρο μέτρησα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15/10/2019 20:20 #27217 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: Γράδα
Άρα δεν μετρησες τιποτα.Το αλκοολομετρο η γραδομετρο είναι για να μετράμε τα αποστάγματα μας.Εχει δύο στήλες ,σε vol και γραδα(άχρηστη στηλη),στο νερό να το έβαζες πάλι το ίδιο θα σου εδειχνε.Για την μέτρηση του μούστου και την παρακολούθηση της πορείας της ζυμωσης χρησιμοποιούμε το μπωμομετρο,έχει δύο στηλες,μπωμε και ειδικό βάρος,αυτό έπρεπε να χρησιμοποιήσεις.Σε ότι αφορά την προσθήκη ζάχαρης,τόσες ημέρες μετά και χωρίς αρχική μέτρηση,δεν νομίζω να έχει νόημα.

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": lyggas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15/10/2019 22:15 - 15/10/2019 22:16 #27220 από Goude
Goude απάντησε στο θέμα: Γράδα
Με δεδομένο ότι άρχισε να κρυώνει ο καιρός, αυτό θα επιδράσει αρνητικά στις ζυμώσεις, ειδικά όσα βαρέλια είναι στην αυλή. Η προσθήκη ζάχαρης τώρα, δεν νομίζω να προσφέρει τίποτα. Η βιβλιογραφία λέει ότι ότι γίνεται την τρίτη μέρα από την έναρξη της ζύμωσης. Πιθανά δε, να έχει εκτροπές.


Για τα όργανα μέτρησης :

Τα σταφύλια και τις πρώτες 2-3 μέρες της ζύμωσης μετριούνται με σακχαροδιαθλασίμετρο ή μπομόμετρο.

Η ζύμωση των σταφυλιών μετριέται με μπομόμετρο.

Το τσίπουρο με γραδόμετρο.
Τελευταία διόρθωση: 15/10/2019 22:16 από Goude.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.195 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ