file Αμπελουργική χρονιά 2019

Περισσότερα
13/10/2019 19:25 - 13/10/2019 19:32 #27201 από setoinos
setoinos απάντησε στο θέμα: Αμπελουργική χρονιά 2019
Δεν έχετε πρόσβαση σε αυτήν την κατηγορία!


Η αλκοολική ζύμωση κοντεύει να τελειώσει .
Η μηλογαλακτική ξεκίνησε .
Ο καιρός βοηθάει και δεν χρειάζεται , να επιστρατεύσω θερμαντικά σώματα .
Συνημμένα:
Τελευταία διόρθωση: 13/10/2019 19:32 από setoinos.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Goude, alexandros.k, Theo24, stelios1, κωστας χ, lyggas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
01/11/2019 21:39 #27328 από Theo24
Theo24 απάντησε στο θέμα: Αμπελουργική χρονιά 2019
Τελευταίας τεχνολογίας χορτοκοπτικό και αυτόματος λιπαντήρας!

Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": sswkratis, setoinos, Αρης, stelios1, κωστας χ, lyggas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
01/11/2019 21:51 #27329 από sswkratis
sswkratis απάντησε στο θέμα: Αμπελουργική χρονιά 2019
Καλοοο..την αγριάδα την καταφέρνουν;;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
01/11/2019 21:55 #27330 από Theo24
Theo24 απάντησε στο θέμα: Αμπελουργική χρονιά 2019
Δε μένει τίποτα χρώματος πράσινου.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": sswkratis, gomati_sok, alexandros.k, κωστας χ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
06/11/2019 10:22 - 06/11/2019 14:31 #27352 από Xeniteas
Xeniteas απάντησε στο θέμα: Αμπελουργική χρονιά 2019
Αγαπητοί φίλοι,

Εφέτος έκανα τον πρώτο τρύγο και οινοποίηση, από το νέο μου αμπέλι στο Δροσοχώρι Ιωαννίνων (υψ. 630 μ.), με περιορισμένες γνώσεις και σχεδόν καθόλου προηγούμενη εμπειρία και υπό συνθήκες χρονικής πίεσης, αφού βρίσκομαι στο εξωτερικό και οι διαθέσιμες μέρες ήταν περιορισμένες.



Τρύγος - Οινοποίηση 2019

Ποικιλία : Syrah 470 / 1103 Paulsen
Τρύγος : 28 - 29 - 30 Σεπτεμβρίου
Πρώτος Τρύγος, Φύτευση 2017
30 Κλούβες Μεγάλες ( x 20 - 22 Kg )
Πάτημα : Σάββατο, 05 Οκτωβρίου ( Μεσημέρι )
Ποσότητα Σταφυλομάζας : 600 Λίτρα (περίπου) / από 812 Κλήματα

Αποτελέσματα Εργαστηριακού Ελέγχου ( 07 Οκτωβρίου ) :
• 21.6 Brix / 12.4 Baume
• pH : 4.4 / 20°C



Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου ( Μεσημέρι )
Προσθήκη Ζύμης : 120 gr + 120 gr Τροφή
Έναρξη (ζωηρής) ζύμωσης το βράδυ της ίδιας μέρας (Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου)

Διαχωρισμός των Στεμφύλων από το Γλεύκος :
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου ( Απόγευμα )
Συνολική Διάρκεια Εκχύλισης : 5 Μέρες ( και λίγο )
1η Απολάσπωση : Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου ( Απόγευμα )

16 – 17-10-2019 : Εργαστηριακός Έλεγχος Γλεύκους :
• Ολική Οξύτητα : 6.86 gr Τρυγικού Οξέος / L
• Πτητική Οξύτητα : 0.29 gr Οξικού Οξέος / L
• Ολικό SO₂ : 9.6 mg SO₂ / L
• Ελεύθερο SO₂ : 1 mg SO₂ / L
• ph : 3.6 / 20°C
• Αλκοολικοί Βαθμοί : 12.1 Vol.
( μέχρι τον παραπάνω εργαστηριακό έλεγχο - πέραν της προσθήκης ζύμης - δεν είχε γίνει καμία προσθήκη “Μεταμπισουλφίτ”, τρυγικού οξέος, κτλ. )



Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου ( Μεσημέρι )
Απολάσπωση, Προσθήκη “Μεταμπισουλφίτ” : 30 gr., Σφράγισμα.
Ποσότητα : 195 Λίτρα

Παρακαλώ για τα σχόλια και τις συμβουλές σας.

Ευχαριστώ πάρα πολύ τους αγαπητούς Φίλους Αλέξανδρο και Λευτέρη, για τις πολύ χρήσιμες συμβουλές τους, αλλά πάνω από όλα για την ευγενική και καλή τους διάθεση.

ΟΥΔΕΝ ΓΛΥΚΙΟΝ ΠΑΤΡΙΔΟΣ

ΕΜ
Συνημμένα:
Τελευταία διόρθωση: 06/11/2019 14:31 από Xeniteas.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, PAKSIMADIS, gomati_sok, alexandros.k, κωστας χ, lyggas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
06/11/2019 10:27 - 06/11/2019 10:31 #27353 από Xeniteas
Xeniteas απάντησε στο θέμα: Αμπελουργική χρονιά 2019
Παρακαλώ δείτε συνημμένα ένα σχετικό "φωτορεπορτάζ"

Αυτό το συνημμένο είναι κρυμμένο για τους επισκέπτες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να το δείτε.

ΟΥΔΕΝ ΓΛΥΚΙΟΝ ΠΑΤΡΙΔΟΣ

ΕΜ

Αυτό το μήνυμα έχει συνημμένο αρχείο.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να το δείτε.

Τελευταία διόρθωση: 06/11/2019 10:31 από Xeniteas.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PAKSIMADIS, alexandros.k, κωστας χ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
06/11/2019 10:42 - 06/11/2019 10:43 #27354 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: Αμπελουργική χρονιά 2019
Βαγγέλη είσαι το καλύτερο παράδειγμα για την χρήση του site του αμπελουργού. Με γνώσεις, με ψάξιμο, με απορίες, με ερωτήσεις, χωρίς να φοβάσαι να συμβουλευτείς την " πλέμπα την πολυβραβευμένη" , κάνεις αυτό που αγαπάς με μεγάλη αγάπη, με λίγο χρόνο και πάντα με ευγένεια και μετριοφροσύνη. Για σένα και για πολλούς φίλους ακόμα, το site μας δείχνει την αξία του και την χρησιμότητά του. Σε ευχαριστώ για το μεράκι σου, Λευτέρης.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Τελευταία διόρθωση: 06/11/2019 10:43 από PAKSIMADIS.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, alexandros.k, Xeniteas, κωστας χ, lyggas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
06/11/2019 12:39 #27356 από κωστας χ
κωστας χ απάντησε στο θέμα: Αμπελουργική χρονιά 2019
Ευάγγελε η καλά αρχή το ήμισυ του παντός.Χρειάζεσαι δεξαμενή-κάδη με κάνουλα (1 τόνου για αρχή).Στις μετρήσεις σούρωσε το δείγμα στον σωλήνα.Λένε να μην αφαιρούμε το φύλλο που είναι στον ίδιο κόμπο με το σταφύλι για να ωριμάζει νωρίτερα και καλύτερα.Οι ροδίτες πως πάνε; Να είσαι καλά.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, alexandros.k, Xeniteas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
06/11/2019 13:21 - 06/11/2019 16:24 #27357 από Xeniteas
Xeniteas απάντησε στο θέμα: Αμπελουργική χρονιά 2019
Αγαπητέ Λευτέρη,

Εγώ σας ευχαριστώ και εσένα και όλους τους καλούς φίλους του "Αμπελουργού", με την δική σας ενθάρρυνση και υποστήριξη, ξεκίνησα, προχωράω και μαθαίνω "αεί διδασκόμενος" .

ΟΥΔΕΝ ΓΛΥΚΙΟΝ ΠΑΤΡΙΔΟΣ

ΕΜ
Τελευταία διόρθωση: 06/11/2019 16:24 από Xeniteas.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
06/11/2019 13:42 - 06/11/2019 13:43 #27358 από Xeniteas
Xeniteas απάντησε στο θέμα: Αμπελουργική χρονιά 2019
Κώστα γειά σου και σ' ευχαριστώ πολύ.

Δυστυχώς οι ροδίτες δεν πήγαν καλά, μάλλον από δικές μου αστοχίες,

Με τους ροδίτες θέλω να ασχοληθώ περισσότερο αλλά να είμαι πιο εύκαιρος ο ίδιος.

Για όποιον φίλο ενδιαφέρεται ν' ασχοληθεί, σύμφωνα με πολύ αξιόπιστη πληροφόρηση, τα καλύτερα (λίγα) εναπομείναντα κλήματα παλιού Ροδίτη Αλπού υπάρχουν στο χωριό Δεμέστιχα, τα οποία δυστυχώς κινδυνεύουν με εξαφάνιση, λόγω της εγκατάλειψης ή της εκρίζωσης για αντικατάσταση με πιό "παραγωγικές" ποικιλίες.



el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B5%CE%BC...B1%CE%90%CE%B1%CF%82

Αν μπορείς στείλε μου σε παρακαλώ κάποια φωτογραφία ή κάποιο link για την "δεξαμενή-κάδη με κάνουλα" που αναφέρεις.

Πολλούς χαιρετισμούς

ΟΥΔΕΝ ΓΛΥΚΙΟΝ ΠΑΤΡΙΔΟΣ

ΕΜ
Συνημμένα:
Τελευταία διόρθωση: 06/11/2019 13:43 από Xeniteas.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": κωστας χ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.714 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ