file Αμπελουργική χρονιά 2019

Περισσότερα
30/09/2019 19:50 #27136 από andreas.360
andreas.360 απάντησε στο θέμα: Φιλτράρισμα νερού, για σβήσιμο τσίπουρου.
Ο κόσμος δείχνει τα σταφύλια του όχι τα κοτσάνια του. Τι τα κρατάς κρυφά, μην στα ματιάσουμε;
Όλα να πάνε καλά εύχομαι.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, alexandros.k, Αρης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
30/09/2019 21:41 #27137 από Goude
Goude απάντησε στο θέμα: Φιλτράρισμα νερού, για σβήσιμο τσίπουρου.
Ερώτηση :

Προκειμένου ένα τσίπουρο να ματαβραστεί, έχει νόημα η αφαίρεση και στην πρώτη απόσταξη, της κεφαλής;
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": vivlinos, alexandros.k

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
01/10/2019 09:12 - 01/10/2019 09:15 #27138 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: Φιλτράρισμα νερού, για σβήσιμο τσίπουρου.

Goude έγραψε: Ερώτηση :

Προκειμένου ένα τσίπουρο να ματαβραστεί, έχει νόημα η αφαίρεση και στην πρώτη απόσταξη, της κεφαλής;

Όχι Παναγιώτη δε χρειάζεται, μάλιστα επιβάλλεται γιατί το προς απόσταξη διάλυμα θα έχει και τα αρώματα και τη δύναμη σε αλκοόλ της κεφαλής. Επειδή κρατάω και ρακή που μου αρέσει, να τι κάνω. Αφαιρώ και κεφαλή και ουρά από τις πρώτες αποστάξεις, κρατάω από την καρδιά κάθε πρώτης ( στα 20-22 γράδα) μια μικρή ποσότητα ρακής και μετά τα βάζω όλα μαζί στη μετάβραση, μαζί με τα αρωματικά καθώς και με την ουρά της περσινής μετάβρασης. Κόβω πάντα στα 16,5-17 γράδα ανάλογα την γεύση και το άρωμα του αποστάγματος.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Τελευταία διόρθωση: 01/10/2019 09:15 από PAKSIMADIS.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Goude, vivlinos, alexandros.k, stelios1

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
01/10/2019 22:35 #27143 από Goude
Goude απάντησε στο θέμα: Φιλτράρισμα νερού, για σβήσιμο τσίπουρου.
Να υποθέσω ότι είσαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
02/10/2019 13:00 #27148 από lyggas
lyggas απάντησε στο θέμα: Φιλτράρισμα νερού, για σβήσιμο τσίπουρου.
Καλά κρασιά λοιπόν.:)
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
02/10/2019 21:11 - 02/10/2019 21:17 #27153 από lyggas
lyggas απάντησε στο θέμα: Φιλτράρισμα νερού, για σβήσιμο τσίπουρου.

Goude έγραψε: Ερώτηση :

Προκειμένου ένα τσίπουρο να ματαβραστεί, έχει νόημα η αφαίρεση και στην πρώτη απόσταξη, της κεφαλής;


Τα διπλά κοψίματα (στην πρώτη και δεύτερη απόσταξη) για μένα είναι το "ιερό δισκοπότηρο".
- Τηρούσα αυτήν την αρχή εδώ και χρόνια και όσο περνάει ο χρόνος και μεγαλώνει η εμπειρία αλλά και η γνώση, με την έννοια της μάθησης, επιβεβαιώνω απόλυτα την ορθότητα αυτής της μεθόδου.

Υ.Γ. Προς αποφυγή παρεξήγησης ή αντιπαράθεσης, θέλω να τονίσω ότι τα ανωτέρω είναι προσωπική μου εκτίμηση.
Τελευταία διόρθωση: 02/10/2019 21:17 από lyggas.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, Goude, vivlinos, stelios1

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
03/10/2019 19:11 #27154 από vivlinos
vivlinos απάντησε στο θέμα: Φιλτράρισμα νερού, για σβήσιμο τσίπουρου.
Θέμα παρεξήγησης ή αντιπαράθεσης δεν υπάρχει.Όλος ο κόσμος το λέει,πόσοι όμως το κάνουμε?
Από φέτος το " Ιερό Δισκοπότηρο " θα το υιοθετήσω και εγώ.
Καλές καζανιές σε όλους.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, Goude, stelios1, lyggas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
05/10/2019 18:26 #27165 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: Φιλτράρισμα νερού, για σβήσιμο τσίπουρου.
Το αμπέλι σιγά σιγά κλείνει τον κύκλο του.Δωσαμε οτι μπορεσαμε,μας έδωσε ότι μπόρεσε,καιρός να ξεκουραστεί. Του χρόνου με υγεία.

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, gomati_sok, lyggas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
06/10/2019 00:51 - 06/10/2019 00:55 #27170 από andreas.360
andreas.360 απάντησε στο θέμα: Ήρθε η σειρά μου...
Επιτέλους ήρθε και η σειρά μου. Νομίζω ότι πρώτη φορά παίρνω σταφύλια τόσο αργά (6 Οκτωβρίου).
Από το πρωί τρέχω σαν τον Βέγγο και μόλις τώρα τελείωσα.
Δέκα κλούβες Αγιωργίτικο βιολογικής καλλιέργειας σε πολύ καλή κατάσταση. Λόγω βεβαρημένου προγράμματος και βροχής, δεν τρύγησα μόνος μου αλλά πήγα και παρέλαβα σταφύλι 24 ώρες μετά τον τρύγο του.
Φέτος για πρώτη φορά χρησιμοποίησα ζύμες. Δεν έχω κουράγιο ούτε το πόσους βαθμούς είναι να μετρήσω. Από αύριο.
Η τελευταία φωτογραφία αμέσως μετά την προσθήκη της ζύμης και πριν την ανάδευση.



Καλό βράδυ σε όλους.
Συνημμένα:
Τελευταία διόρθωση: 06/10/2019 00:55 από andreas.360.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, Goude, alexandros.k, tyria, stelios1, κωστας χ, lyggas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
06/10/2019 21:39 #27176 από lyggas
lyggas απάντησε στο θέμα: Αμπελουργική χρονιά 2019
Καλή επιτυχία.:) Το Αγιωργίτικο είναι από τις αγαπημένες μου ποικιλίες, δίνει και ποιοτικό απόσταγμα...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": andreas.360

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.629 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ