file Αμπελουργική χρονιά 2019

Περισσότερα
10/09/2019 19:09 #27051 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: Αμπελουργική χρονιά 2019
Πάλι κάτι βρήκες να κάνεις;Ποτέ θα ησυχάσεις;

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Xeniteas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
16/09/2019 16:27 - 16/09/2019 16:29 #27071 από Xeniteas
Xeniteas απάντησε στο θέμα: Αμπελουργική χρονιά 2019
Syrah Δροσοχωρίου Ιωαννίνων
( Φύτευση 2017 )

Αγάλλι' αγάλλια φύτευε ο φρόνιμος αμπέλι, αγάλλι' αγάλια γένεται η αγουρίδα μέλι.








ΟΥΔΕΝ ΓΛΥΚΙΟΝ ΠΑΤΡΙΔΟΣ

ΕΜ
Συνημμένα:
Τελευταία διόρθωση: 16/09/2019 16:29 από Xeniteas.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Goude, gomati_sok, alexandros.k, Theo24, stelios1, κωστας χ, lyggas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
16/09/2019 17:00 - 16/09/2019 19:12 #27072 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: Αμπελουργική χρονιά 2019
Το Σάββατο 14/9ου υπολόγιζα η ζύμωση να έχει φτάσει στο 60%περιπου.Η μέτρηση έδειξε ειδικό βάρος 996.Πηγε πολύ γρήγορα φέτος,συνέπεια μάλλον των υψηλών θερμοκρασιών.Τραβηξα περίπου 90λιτρα κρασί,απόψε θα μπει στο inox και θα αφεθεί να ολοκληρωθεί περιμένοντας τα πρώτα κρύα. Ενημέρωση.Τελικα μετά τις απολασπωσεις,έμειναν 68λιτρα καθαρού κρασιου.

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Τελευταία διόρθωση: 16/09/2019 19:12 από alexandros.k.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": gomati_sok, Theo24, stelios1, Xeniteas, κωστας χ, lyggas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
16/09/2019 19:05 - 16/09/2019 19:06 #27073 από Theo24
Theo24 απάντησε στο θέμα: Αμπελουργική χρονιά 2019
Τρύγος στα Sangiovese το Σάββατο 07/09 (10-15 ημέρες πρώιμα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές!)





Η ανάλυση του μούστου έδειξε τα εξής:

Πυκνότητα: 13 Baume
Οινόπνευμα: 0.5% (είχε ήδη ξεκινήσει η ζύμωση)
Εκτιμώμενοι αλκ. βαθμοί: 14.4%
Ολική οξύτητα: 5.5
Πτητική οξύτητα: 0.6

Αυξημένη η πτητική, αλλά το αποδίδω στις ιθαγενείς ζύμες. Κάθε χρονιά μου δίνουν πολύ καλά αποτελέσματα οπότε δε ρισκάρω με ζύμες εμπορίου.

Η ζύμωση ξεκίνησε την Κυριακή το βράδυ 08/09. Σήμερα 16/09 η ζύμωση συνεχίζει αλλά φτάνει στο τέλος. Θεωρώ πως σε 2 ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί. Φέτος σκοπεύω να αυξήσω το χρόνο εκχύλισης από τις 7-10 ημέρες άλλων ετών στις 14-15 ημέρες.





* Στα κρασιά Brunello di Montalcino ο χρόνος εκχύλισης φτάνει και τις 30 ημέρες σε μερικές περιπτώσεις, ενώ το πιο σύνηθες είναι γύρω στις 20 ημέρες. Βέβαια εκεί υπάρχει άλλος Θεός...*

Μετά το τέλος της ζύμωσης (για 3-4 ημέρες δηλαδή) τα πλαστικά δοχεία θα σκεπαστούν, στο ύψος του σταφυλοπολτού, με λεπτό σελοφάν ώστε να αποφευχθεί η επαφή με το οξυγόνο... και βλέπουμε.
Συνημμένα:
Τελευταία διόρθωση: 16/09/2019 19:06 από Theo24.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": gomati_sok, alexandros.k, Xeniteas, κωστας χ, lyggas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
16/09/2019 22:22 #27076 από Goude
Goude απάντησε στο θέμα: Αμπελουργική χρονιά 2019
Καλησπέρα.
Σχετικά με τις αναδεύσεις, μέχρι πότε τις κάνουμε, με ποια τεχνική;
Σας ευχαριστώ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.959 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ