file ΚΛΑΔΕΜΑ 2018

Περισσότερα
08/03/2018 08:45 - 08/03/2018 08:50 #25234 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: ΚΛΑΔΕΜΑ 2018

ΓΜ έγραψε: Παξιμαδη,ποσα τσαμπια υπολογιζεις να παρεις με αυτο το κλαδεμα σε καθε πρεμνο;
Ευχαριστω


Από την μέχρι στιγμής εμπειρία στα 7 χρόνια του αμπελιού δίνει κάθε χρόνο 6-8 τσαμπιά των 150-180 γραμμαρίων. Χωρίς λίπανση, χωρίς σκάλισμα, χωρίς πράσινο τρύγο και με ελαφρύ ή καθόλου κορφολόγημα.

Λίγο πριν τον τρύγο του 2017.


αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Συνημμένα:
Τελευταία διόρθωση: 08/03/2018 08:50 από PAKSIMADIS.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, gomati_sok, κωστας χ, ΓΜ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
08/03/2018 16:13 - 08/03/2018 17:05 #25235 από setoinos
setoinos απάντησε στο θέμα: ΚΛΑΔΕΜΑ 2018

Η συγκεκριμένη φωτογραφία , θεωρηθηκε ως υπόδειγμα ξυνόμαυρου ,
από τον Μπουτάρη . μπορείτε να την δείτε στις εκθέσεις φωτογραφιών .Σελίδα 1
Χρησιμοποιήθηκε σε άρθρο του για το Ξυνόμαυρο , χωρίς να γίνει αναφορά , οτι
πήρε την φωτογραφία από τον αμπελουργό .
Είναι από το αμπέλι μου το 2015 .
Λευτέρη το αμπέλι σου ,πλεον έχει ωριμάσει ,από εδώ και πέρα τα τσαμπιά σου ,
θα μεγαλώσουν και θα πυκνώσουν . Ταυτόχρονα θα ωριμάζουν και καλύτερα .
Από το συγκεκριμένο κλήμα θα εκβλαστήσουν 16 τσαμπιά ,παρακαλώ να τα μετρήσεις .
Θα έχεις τρείς επιλογές, είτε να τα αραιώσεις στην φάση του μούρου , και να πάρεις
8 μεγάλα τσαμπιά , είτε λίγο πριν τον περκασμό και να πάρεις 12 τσαμπιά , είτε
να τα αφήσεις όλα , εσύ είσαι ο αμπελουργός !!!
Εγώ πλέον προσπαθώ να παίρνω 8 έως 10 τσαμπιά , ανάλογα με τις κεφαλές ,
ώστε να αντιστοιχεί ένα τσαμπί για κάθε κληματσίδα .
Συνημμένα:
Τελευταία διόρθωση: 08/03/2018 17:05 από setoinos.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Goude, PAKSIMADIS, gomati_sok, κωστας χ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
08/03/2018 18:56 #25236 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: ΚΛΑΔΕΜΑ 2018

setoinos έγραψε:


Η συγκεκριμένη φωτογραφία , θεωρηθηκε ως υπόδειγμα ξυνόμαυρου ,
από τον Μπουτάρη . μπορείτε να την δείτε στις εκθέσεις φωτογραφιών .Σελίδα 1
Χρησιμοποιήθηκε σε άρθρο του για το Ξυνόμαυρο , χωρίς να γίνει αναφορά , οτι
πήρε την φωτογραφία από τον αμπελουργό .
Είναι από το αμπέλι μου το 2015 .
Λευτέρη το αμπέλι σου ,πλεον έχει ωριμάσει ,από εδώ και πέρα τα τσαμπιά σου ,
θα μεγαλώσουν και θα πυκνώσουν . Ταυτόχρονα θα ωριμάζουν και καλύτερα .
Από το συγκεκριμένο κλήμα θα εκβλαστήσουν 16 τσαμπιά ,παρακαλώ να τα μετρήσεις .
Θα έχεις τρείς επιλογές, είτε να τα αραιώσεις στην φάση του μούρου , και να πάρεις
8 μεγάλα τσαμπιά , είτε λίγο πριν τον περκασμό και να πάρεις 12 τσαμπιά , είτε
να τα αφήσεις όλα , εσύ είσαι ο αμπελουργός !!!
Εγώ πλέον προσπαθώ να παίρνω 8 έως 10 τσαμπιά , ανάλογα με τις κεφαλές ,
ώστε να αντιστοιχεί ένα τσαμπί για κάθε κληματσίδα .


Και όμως Γιώργο δε μεγαλώνουν λόγω μη λίπανσης, αλλά το έχω σταμπάρει κλήμα και έτσι φέτος θα κάνω ειδική ανάρτηση με φώτο σε κάθε στάδιο ανάπτυξης.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, κωστας χ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • gomati_sok
  • Το Άβαταρ του/της gomati_sok
  • Αποσυνδεμένος
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
Περισσότερα
08/03/2018 19:55 #25237 από gomati_sok
gomati_sok απάντησε στο θέμα: ΚΛΑΔΕΜΑ 2018
Τέλος και γώ για φέτος

“Θά μεταλάβω μέ νερό θαλασσινό
στάλα τή στάλα συναγμένο ἀπ' τό κορμί σου
σέ τάσι ἀρχαῖο, μπακιρένιο ἀλγερινό,
ποῦ κοινωνοῦσαν πειρατές πρίν πολεμήσουν.”
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": dimitris1964, isaakpa, setoinos, PAKSIMADIS, ampelofilos, κωστας χ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
08/03/2018 20:29 #25238 από dimitris1964
dimitris1964 απάντησε στο θέμα: ΚΛΑΔΕΜΑ 2018
Τι ποικιλία είναι?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • gomati_sok
  • Το Άβαταρ του/της gomati_sok
  • Αποσυνδεμένος
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
Περισσότερα
09/03/2018 00:24 #25239 από gomati_sok
gomati_sok απάντησε στο θέμα: ΚΛΑΔΕΜΑ 2018
syrah kai merlot τα περισσότερα

“Θά μεταλάβω μέ νερό θαλασσινό
στάλα τή στάλα συναγμένο ἀπ' τό κορμί σου
σέ τάσι ἀρχαῖο, μπακιρένιο ἀλγερινό,
ποῦ κοινωνοῦσαν πειρατές πρίν πολεμήσουν.”

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10/03/2018 20:29 #25241 από ampelofilos
ampelofilos απάντησε στο θέμα: ΚΛΑΔΕΜΑ 2018
Καλησπέρα φίλοι.
Τέλος το κλάδεμα κι εγώ σήμερα, απ' το πρωί ως το σούρουπο...
Αρκετή δακρύρροια σε όλα (Ξινόμαυρο, Ασύρτικο, Μοσχάτο), και αρχές φουσκώματος ματιών στο Chardonnay.
Αν ρίξω χαλκό τώρα, θα κάνω ζημιά; Είναι περιττός μήπως, επειδή ο καιρός είναι στεγνός, και τα κλήματα δακρύζουν;
Τα "φώτα" σας παρακαλώ!:)
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PAKSIMADIS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12/03/2018 09:29 #25245 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: ΚΛΑΔΕΜΑ 2018

ampelofilos έγραψε: Καλησπέρα φίλοι.
Τέλος το κλάδεμα κι εγώ σήμερα, απ' το πρωί ως το σούρουπο...
Αρκετή δακρύρροια σε όλα (Ξινόμαυρο, Ασύρτικο, Μοσχάτο), και αρχές φουσκώματος ματιών στο Chardonnay.
Αν ρίξω χαλκό τώρα, θα κάνω ζημιά; Είναι περιττός μήπως, επειδή ο καιρός είναι στεγνός, και τα κλήματα δακρύζουν;
Τα "φώτα" σας παρακαλώ!:)


όταν δακρύζουν μπορείς να αποφύγεις τον χαλκό, όχι αν θα το κάνεις θα κάνεις ζημιά βέβαια; Εγώ χθες κλάδεψα την κληματαριά, δάκρυζε και δεν έριξα χαλκό.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ampelofilos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12/03/2018 19:11 - 14/03/2018 06:36 #25246 από setoinos
setoinos απάντησε στο θέμα: ΚΛΑΔΕΜΑ 2018

Τέλος και για φέτος

Μια ιδέα που γίνεται πράξη .

Εμβολιοκαταβολάδα .

Και αφού τελείωσα κάθισα να ξεκουραστώ , σήκωσα το κεφάλι .

Μια δεκαωχτούρα ή αγριοπερίστερο ή γκουγκούφκα κλωσάει
τα αυγά της . Ας ελπίσουμε να είναι καλός οιωνός .
Μια ομορφιά !!!
Συνημμένα:
Τελευταία διόρθωση: 14/03/2018 06:36 από setoinos.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PAKSIMADIS, gomati_sok, κωστας χ, lyggas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12/03/2018 20:24 #25249 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: ΚΛΑΔΕΜΑ 2018
Έπρεπε να στείλεις χαιρετίσματα και σε αυτόν και στο μέσο που δημοσίευσε το άρθρο Γιώργο.Βεβαια μερικούς τους φτύνεις και λένε πως ψιχαλιζει.Η τιμιότητα σπανίζει και δεν είναι προσόν όλων όσων ανέβηκαν ψηλά.Με την ευκαιρία αυτή το αμπέλι μετά την πρώτη χορτοκοπη. Αυτός που νομίζει ότι είναι φύλακας και προσέχει την περίμετρο.

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, PAKSIMADIS, gomati_sok, ampelofilos, κωστας χ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 1.904 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ