file ΦΥΤΕΥΣΗ ΑΜΠΕΛΙΟΥ (ΑΡΧΑΡΙΟΣ)

Περισσότερα
20/06/2014 19:11 #15455 από panmaroy
panmaroy απάντησε στο θέμα: ΦΥΤΕΥΣΗ ΑΜΠΕΛΙΟΥ (ΑΡΧΑΡΙΟΣ)
ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΙΣ ΒΙΟΛΙΠ ΤΑ ΕΧΩ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ WORD ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ....ΚΟΙΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΠΑΣΜΑ ΕΙΧΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΡΩΤΗΣΑ ΕΝΣΑΤΣΗ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΦΥΤΕΜΑ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΙΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΗΡΑ ΠΑΝΩ ΜΟΥ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΕΔΑΦΟΥΣ Η ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ 0.8-1.23 % ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΤΟ ΦΥΤΟ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΚΑΤΙ! ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΑΛΙ ΟΡΓΑΝΙΚΟ + ΚΑΠΟΙΟ ΧΗΜΙΚΟ ΣΑΝ ΣΥΜΠΛΗΡΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΣΤΟ 2% ΣΕ ΒΑΘΟΣ 3-4 ΧΡΟΝΩΝ...

ΤΑ ΦΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 50% ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΗΧΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΖΕΟΛΙΘΟΥ ΚΑΙ ΜΥΚΟΡΙΖΑΣ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΚΑΡΙΣΜΕΝΩ ΠΡΟΣΟΠΙΚΑ ΞΕΡΩ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΤΑ ΕΒΑΛΕ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΟΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 2 ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΑ ΣΕ ΑΝΑΠΤΗΞΗ....Η ΑΝΑΠΤΗΞΗ ΤΟΥΣ ΑΓΓΙΖΕΙ ΚΑΙ ΞΕΠΕΡΝΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΑΡΟΛΑ ΤΑ ΠΛΕΟΝΡΚΤΗΜΑΤΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΕΣ... ΝΩΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΑ ΕΙΠΑ ΟΛΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΖΕΟΛΙΘΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΥΚΟΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΡΑΚΤΟΔΩΝ ΒΡΟΧΩΝ 2 ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΒΡΕΧΕΙ ΚΑΘΕ 2 ΜΕΡΕΣ.....ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΗΤΕ ΠΟΣΟ ΠΙΣΩ ΜΑΣ ΠΗΓΕΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΒΡΟΧΗ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΜΑΒΕ ΚΟΡΥΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΛΩΣΕΙ ΜΑΣΤΟΥΣ....ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΝΟΣΠΟΡΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ....
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Μανώλης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
20/06/2014 19:15 #15456 από panmaroy
panmaroy απάντησε στο θέμα: ΦΥΤΕΥΣΗ ΑΜΠΕΛΙΟΥ (ΑΡΧΑΡΙΟΣ)

panmaroy έγραψε: ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΙΣ ΒΙΟΛΙΠ ΤΑ ΕΧΩ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ WORD ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ....ΚΟΙΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΠΑΣΜΑ ΕΙΧΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΡΩΤΗΣΑ ΕΝΣΑΤΣΗ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΦΥΤΕΜΑ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΙΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΗΡΑ ΠΑΝΩ ΜΟΥ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΕΔΑΦΟΥΣ Η ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ 0.8-1.23 % ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΤΟ ΦΥΤΟ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΚΑΤΙ! ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΑΛΙ ΟΡΓΑΝΙΚΟ + ΚΑΠΟΙΟ ΧΗΜΙΚΟ ΣΑΝ ΣΥΜΠΛΗΡΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΣΤΟ 2% ΣΕ ΒΑΘΟΣ 3-4 ΧΡΟΝΩΝ...

ΤΑ ΦΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 50% ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΗΧΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΖΕΟΛΙΘΟΥ ΚΑΙ ΜΥΚΟΡΙΖΑΣ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΚΑΡΙΣΜΕΝΩ ΠΡΟΣΟΠΙΚΑ ΞΕΡΩ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΤΑ ΕΒΑΛΕ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΟΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 2 ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΑ ΣΕ ΑΝΑΠΤΗΞΗ....Η ΑΝΑΠΤΗΞΗ ΤΟΥΣ ΑΓΓΙΖΕΙ ΚΑΙ ΞΕΠΕΡΝΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΑΡΟΛΑ ΤΑ ΠΛΕΟΝΡΚΤΗΜΑΤΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΕΣ... ΝΩΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΑ ΕΙΠΑ ΟΛΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΖΕΟΛΙΘΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΥΚΟΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΡΑΚΤΟΔΩΝ ΒΡΟΧΩΝ 2 ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΒΡΕΧΕΙ ΚΑΘΕ 2 ΜΕΡΕΣ.....ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΗΤΕ ΠΟΣΟ ΠΙΣΩ ΜΑΣ ΠΗΓΕΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΒΡΟΧΗ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΜΑΒΕ ΚΟΡΥΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΛΩΣΕΙ ΜΑΣΤΟΥΣ....ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΝΟΣΠΟΡΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ....

Περισσότερα
20/07/2014 15:59 #15583 από ellas04
ellas04 απάντησε στο θέμα: ΦΥΤΕΥΣΗ ΑΜΠΕΛΙΟΥ (ΑΡΧΑΡΙΟΣ)
Σαν καινούργιο μελος Σας χαιρετώ όλους στο site αυτό
Θα θελα να κάνω κάποιες ερώτησης σχετικά με την φύτευση καινούργιου αμπέλιου.
Είμαι αρχάριους και θέλω στην περιοχή Αρχ.Ολυμπιας να βάλω ένα αμπέλι 2,5 στρεμμάτων με της παρακάτω ποικιλίες για ερυθρό και λευκό κρασί οι ποικιλίες ειναι οι εξής:Μοσχοφιλερο,Ροδίτης,Νυχτερι και Άγ.γιωργιτικο.Πια ειναι η γνώμη σας και κατα πόσο ευδοκιμούν οι ποικιλίες αυτές.???
Σας ευχαριστώ εκ προτέρων

Περισσότερα
20/07/2014 16:55 #15584 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: ΦΥΤΕΥΣΗ ΑΜΠΕΛΙΟΥ (ΑΡΧΑΡΙΟΣ)
Για Νυχτέρι μήπως εννοείς ασύρτικο, αθήρι και αϊδάνι; Το νυτχτέρι είναι τεχνική οινοποίησης λευκού οίνου και όχι αμπέλι, εκτός αν υπάρχει κάποιο κλήμα που αγνοώ.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει

Περισσότερα
20/07/2014 17:53 #15585 από ellas04
Εχεις δικιο,ασυρτικο ηθελα να γραψω!!!!

Περισσότερα
21/07/2014 22:27 #15591 από ellas04
Σαν καινούργιο μελος Σας χαιρετώ όλους στο site αυτό
Θα θελα να κάνω κάποιες ερώτησης σχετικά με την φύτευση καινούργιου αμπέλιου.
Είμαι αρχάριους και θέλω στην περιοχή Αρχ.Ολυμπιας να βάλω ένα αμπέλι 2,5 στρεμμάτων με της παρακάτω ποικιλίες για ερυθρό και λευκό κρασί οι ποικιλίες ειναι οι εξής:Μοσχοφιλερο,Ροδίτης,Aσυρτικο και Άγ.γιωργιτικο.Πια ειναι η γνώμη σας και κατα πόσο ευδοκιμούν οι ποικιλίες αυτές.???
Σας ευχαριστώ εκ προτέρων

Περισσότερα
21/07/2014 22:34 #15592 από ellas04
:silly: :silly: :silly: :silly:
καμια απαντηση????????????βοηθεια????????γνωμη?????????

Περισσότερα
25/07/2014 12:54 #15618 από argyros
argyros απάντησε στο θέμα: ΦΥΤΕΥΣΗ ΑΜΠΕΛΙΟΥ (ΑΡΧΑΡΙΟΣ)
Έχω ένα κτήμα 14 στρέμματα σε πεδιάδα με αρκετή υγρασία το χειμώνα. Συγκεκριμένα κρατάει νερό το τελευταίο στρέμμα.Kρατάει νερό βέβαια στις πολλές βροχές όταν δεν τα καταφέρνει τα αντλιοστάσιο που λειτουργεί να ανταπεξέλθει στον όγκο νερού.
Κάνω την σκέψη να φυτέψω μια ποικιλία επιτραπέζια και μια οινοποιήσιμη με αντοχή στην υγρασία. Από τα 14 στρέμματα θα φυτέψω τα 12 για να αποφύγω το σημείο με την υγρασία. Έχετε να μου προτείνεται κάποια ποικιλία;

Περισσότερα
25/07/2014 14:14 #15619 από Goude
Goude απάντησε στο θέμα: ΦΥΤΕΥΣΗ ΑΜΠΕΛΙΟΥ (ΑΡΧΑΡΙΟΣ)
Θα το βάλεις χωρίς εδαφοανάλυση;
Αυξημένη εδαφική υγρασία και αυξημένο ασβέστιο ή PH είναι θάνατος.

Και αφού παρουσιάζει αυξημένη εδαφική υγρασία, να είναι πρώιμη η ποικιλία. Είτε επιτραπέζια είτε οινοποιίας. Αλλιώς θα έχεις προβλήματα στην ωρίμανση.

Περισσότερα
25/07/2014 14:48 #15620 από argyros
argyros απάντησε στο θέμα: ΦΥΤΕΥΣΗ ΑΜΠΕΛΙΟΥ (ΑΡΧΑΡΙΟΣ)
Δευτέρα περιμένω τα αποτελέσματα από την εδαφική ανάλυση και μετά μπαίνω στο ψάξιμο για τις ποικιλίες .το κτήμα καρατάει νερό μέχρι τον Μάρτιο μετά στεγνώνει τελείως. πατέρας μου φύτευε καλαμπόκι Τρυφύλι και οπορωλαχανικά

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.128 δευτερόλεπτα